Fredagslåten

Jodå, konserten var faktiskt bra. Inte jättebra, men bättre än jag hade förväntat mig. Jag tycker Oasis känns som urtypen för hur en britt ser ut. Antingen är de fotbollshuliganer eller så är de som Oasis. Min syn på engelsmän är att de heller inte är så värst roliga människor. Å det stämde bra in på Oasis. Liam stod och sjöng med händerna i jackfickorna och hans posé påminde om en bajsat-på-sig-posé. Runt halsen hade han en halsduk, det måste ha varit varmt. Noel kändes som en mer ödmjuk person och hans röst är renare än Liams. Även fast jag gillar Liams röst också.


Ibland blev det väldigt mycket dötid mellan låtarna. Emellanåt dog hela Globen, knäpptyst, det är så pinsamt tycker jag. Men jag tror det är viktigt att bandet engagerar sig i publiken för att få igång den. Oasis mumlade mest bara. Deras engelska var så otydlig så det var ingen som förstod dem, haha! Det var kul när Liam frågade om det var någon på plats som var från England. Då vrålade mer än halva Globen. Många engelsmän där tydligen ;)


Ibland uppstod ljuv allsång. T.ex under "Don´t look back in anger". Det var vackert det!

Oasis får 3 stjärnor av 5 möjliga


Förbandet var Caesars. Jessica tyckte det var lite jobbigt att lyssna på dem. När hon var 18 år raggade hon nämligen på sångaren i Caesars. Jessica, du kan väl skriva i kommentarsfältet hur det hela gick till? Hihihi


Här kommer veckans fredagslåt


Klicka här


Oasis

Ikväll ska jag och syster till Globen och kolla på Oasis. Lyssnade mycket på dem "förr i tiden", men ikväll är första gången jag kommer se dem live. Jag har inga förväntningar på konserten. Jag har fått för mig att bröderna Gallagher säkert kommer börja bråka med varandra, de är inte så goda vänner. Jag har även fått för mig att hela bandet ska vara lite nonchalanta på scen. Inte bry sig om publiken riktigt utan bara köra sina låtar och sen säga "tack å hej". Jag hoppas jag har fel, vi får väl se.

Ni kan ju gissa vilka som kommer få stå för veckans fredagslåt ;)


Fel i minnet?

Idag har jag varit på gymmet och kämpat. Jag har även börjat ge mig på löpbandet fast jag tycker det är så trist att springa. Idag kom jag på att jag skulle ha som mål denna termin att slå mitt personbästa på 2km. Men jag tror jag minns den totala tiden fel. Kommer ni ihåg från högstadiet då man skulle springa Beatebergsrundan på tid?? Jag har för mig att min totala tid blev 10.05 min. Idag sprang jag "jättesnabbt" på bandet men kom ändå bara 1 km på strax över 6 min. Om min tid på 10.05 verkligen stämmer så måste jag ju börja springa som en kenyan!!

Kanske minns jag tiden fel. Kanske var det 60m som jag sprang på 10,05s egentligen?
Vad tror ni? Eller är det bara att inse att man inte har samma fysik som för 15 år sen?

Libaneze

I fredags var jag och Magnus och åt på Libaneze i Sumpan. Det var Magnus första besök på en libanesisk restaurang.

- Hur gör man, frågade Magnus

- Du ska äta det, svarade jag


Det smakade mycket bra. Men när vi skulle hugga in på grillspetten så var inte kycklingen riktigt färdig. Så vi lämnade tillbaks kycklingen så den fick grillas på lite till. Vi tror, som plåster på såren, att de drog av ca 150kr på vår nota p.g.a detta för vi behövde inte betala för grappa, te eller kaffe. Det var ju snällt av dem. Mitt te var väldigt annorlunda. Det var varmt vatten i ett glas fullproppat med färsk mynta. Det smakade som en varm, alkoholfri Mojito. Med lite socker i så var det riktigt drickbart.


Bowling - 255p

Igår spelades det bowling på Birka Bowling. För första gången på typ 10 år så gick det riktigt bra för mig. Jag vann sista serien + att jag fick mest poäng totalt. För Jessica gick det också bra. Magnus och Mats vart rätt så putta men tackade ändå för en god match.


Jessica


Magnus


Mats - blir det en strike, må tro?


Magnus 71p
Anna 112p
Tyvärr kom Mats i kapp på slutet på första serien och vann med 3 små poäng.


Jag - definitivt en strike


Lite annorlunda sponsring i en bowlinghall - www.impotenslinjen.com


Efter bowlingen käkade vi på Arizona. Vi fick bord precis vid öppna spisen så det vart väldigt varmt, pjuh
Men god mat - dit kan ni gå och äta!

Fredagslåten

Veckans fredagslåt spelas för Magnus som fyller år idag!! Hurra Hurra Hurra!

This one´s for you, baby ;)

Klicka här


Recensioner

Benjamin Button´s otroliga liv - Filmen påminner en gnutta om Steka gröna tomater och Forrest Gump. En kvinna läser ur Benjamins dagbok och får på så sätt ta del av hans liv. Benjamin föds ju som gammal och blir yngre för varje år som går, utseendemässigt alltså. Jag tycker synd om Benjamin i stort sett genom hela filmen. Det är inget lätt liv han lever direkt. Men han har ju å andra sidan inget att jämföra med. När han är i 40-års åldern kan man pusta ut ett tag, då är han så himla snygg ;)


Cirkus Cirkör - Som en Cirkus utan djur, med duktiga akrobater och ballerinor. Föreställningen hade även en story. En story som jag inte förstod. En tjej står på scenen och plötsligt ramlar hennes hjärta ut. Hon bär runt på sitt hjärta genom hela föreställningen och med tiden så växer hjärtat. Tillslut är hjärtat så stort att hon inte kan bära det längre. Hon släpar fram det längst golvet och gör cirkus konster på hjärtat. Man ska kanske inte haka upp sig så mycket på storyn. Det gäller väl att man tänker "outside the box".

Den karaktären som jag tyckte bäst om hette Julia P. En gammal avdankad ballerina med sned rygg.


Kan jag då tänka mig att kolla på Cirkus Cirkör igen?

Ja, absolut. Flum flum "is my cup of tea"


Cirkus Cirkör!

Ikväll ska jag gå på Cirkus Cirkör med mammi. Det ska bli annorlunda men spännande :)


Den här bör ni se!


Reklam

Jag har gått på en reklam stenhårt. Det är reklamen för Actimel yoghurt shot. Jag inbillar mig att jag verkligen känner hur det lenar magen och liksom baddar in magsäcken som i mjuk bomull eller dun. Jag inbillar mig att magen blir mjuk och glad och att shotten håller mig frisk. För om magen är frisk blir resten av kroppen glad.


Magnus kan inte förstå varför jag måste köpa dessa små shottar för de är ganska så dyra. Fyra stycken för 22.50 på Konsum. (Pyttesmå är de ju också.) Magnus tycker det borde funka lika bra att inbilla sig saker med en vanlig yoghurt som kostar 15kr per liter. Jag håller faktiskt med honom, men jag är såld. Actimel har lyckats. Grattis Actimel!



Vad har ni gått på för reklamer??

Prison Break

Någon där ute som fortfarande följer Prison Break?? Det gör inte jag, men vi zappade precis förbi Trean och då såg vi "hunken" Michael... UTAN TATUERINGAR. Kan någon förklara detta? Var det bara gnuggisar han hade i finkan eller??

Allt är så trevligt

Då var även denna helg ett minne blott. Det var en mycket trevlig helg då jag hunnit umgås en massa. I fredags var det krogrunda i Sumpan med Annelie, Johanna, syrran och Madde. Jag och Jessica drack för första gången en variant av Appletini (Apple Cider Martini). Det var mycket gott, nästa gång hoppas jag på att få prova originalet. (Ja, det är J.D i Scrubs som inspirerat oss till att prova denna drink.) En mycket trevlig kväll.

I lördags åkte jag till Kallhäll och träffade fam. Blixt och fam. Johansson-Magnusson. Det var mycket trevligt även fast det bara blev för ett par timmar.

På kvällen åkte jag och Petra hem till Mia. Vi käkade asiatiskt och drack vin och lyssnade på Spotify. Vilken fantastisk uppfinning :) Vi hade det också mycket trevligt.

Igår gjorde jag absolut ingenting. Jag dammsög i 10 minuter men annars låg jag bara på sofflocket HELA dagen. Man får lite ångest men det var ändå trevligt för Magnus var lika lat. Denna vecka bjuder på ett fullspäckat trevligt schema så det var kanske bra att ladda batterierna igår.

Vad gör man inte för att spara lite tid

Har precis kommit hem från Mia. Känner mig inte riktigt redo för att sova än så jag tänkte blogga lite. Vi har haft en mycket trevlig kväll med asiatiskt käk lite vin och musik. Men det jag tänkte blogga om var min resa hem. Bussen från Solgård gick kl. 00.19 och enligt sl.se skulle jag vara hemma 01.21 efter att ha behövt vänta i Älvsjö i 21 minuter. Jag kände inte riktigt för det så jag tog tåget till Centralen och hoppades på att hinna med T-banan. När pendeln rullade in på Centralen tog jag sats och började springa som bara den. Jag stannade inte förrän jag kom till plattfomen vid T-banan och det är ju en ganska bra bit. Jag hann med mitt tåg med ganska god marginal. Väldigt skönt... Men det hela resulterade i pipljud i andningen, skakningar i kroppen, extrem hicka och att maten och vinet gjorde sig påmint. Hahhaha, vad gör man inte för att komma hem en kvart tidigare. Efter lite astmaspray och vatten känner jag min nu nästan helt återställd.

Fredagslåten

Jag har en del låtar på lager som jag vill dela med mig av. Men de låtarna passar in bättre på framtida datum så de får vänta.


På sistone har jag ju dedikerat fredagslåten till lite folk eller tagit låtar som folk önskat.


Denna fredag tänkte jag ta en låt som är till mig själv (och alla andra som heter Anna.)

En riktig kärlekslåt :)


Klicka här


Tack å lov för 2009

I morse när jag stod i köket och bredde mina smörgåsar så hörde jag ett litet "klick". Jag tittade bort mot strykbrädan och strykjärnet som stått framme sedan i går morse. Upptäckte att strykjärnet var inkopplat i eluttaget. Jag gick in och frågade Magnus (som sov) ifall han skulle stryka. - Nää, det gjorde jag igår morse. Jaha, sa jag. Då har vi haft strykjärnet igång i ett dygn nu.

Men eftersom vi lever i en sådan fantastisk tid så var det ingen större fara. Strykjärnet verkade ha förstått att vi hade slutat stryka för längesen för det var inte det minsta varmt. (Bara lite ljummet.) Hade detta inträffat för en herrans massa år sen så hade väl lägenheten varit nerbrunnen idag.

Bortkastad tid

Idag ska både jag och Mange träna så igår tänkte jag att jag skulle förbereda kvällens middag så den bara är att värma på när vi kommer hem ikväll. Det blev korvstroganoff.


  • Jag finhackade löken till perfektion.
  • Jag skar falukorven i exakt lika stora bitar
  • Jag lyckades bättre än någonsin med kryddningen
  • Resultatet blev enanstående.

Imorse när jag vaknade upptäckte jag till min fasa att jag hade glömt bort att kyla maten. Den stod kvar på diskbänken. Bara att slänga. Snacka om bortkastad tid och mat :(


Min Syster

Igår var Jessica på IKEA för att handla en bäddmadrass till sin säng. Sängen fick hon ta över efter mig för ett par år sedan. (Jag föredrog tydligen en 105-säng framför en större variant.)


Jag var helt 100 på att min gamla säng var 120cm bred. Så självklart köpte syrran en 120-madress.


När hon kom hem tyckte hon att madrassen såg lite liten ut. Men hon tog aldrig ur den ur förpackningen. Utan åkte direkt till  IKEA för att byta till en 140-madress.


Även denna gång tyckte hon att madrassen såg lite liten ut. Men hon sprättade upp plasten ändå och då visade det sig att madrassen var vikt på ett litet speciellt sett så när den vecklade ut sig upptäckte Jessica till sin fasa (och skrattanfall) att madrassen var för STOR. Så nu ska hon göra ett nytt försök att byta tillbaks till en 120-madrass. För nu vet hon helt klart att det är en 120-säng. (Nej, hon har ingen måttstock eller måttband hemma.) Hoppas bara att IKEA går med på att byta en "öppnad" madrass.


Helgen + Idag

I fredags åkte jag in till stan efter jobbet för att möta upp syrran och hennes vänner. Efter mycket om och men var hela gruppen samlad och vi gick och tog en bit mat på Jensens Bøfhus. Efter det gick vi till Grand på Sveavägen och kollade på Australia. Filmen var bra, men vissa scener var lite överdrivna så då fnissade man en del.


I lördags åkte jag och Magnus till Bilia och spanade in lite bilar. Så om 3 år kanske vi (Magnus) köpt en ny ;)
Passade även på att kasta ut julen, härligt!


På kvällen kom Annika och Deema till Sumpan på dinner and wine. Vi hade en mycket trevlig och mysig kväll. Det serverades kycklingspett, gino och popcorn. Deema åt märgben och det fick hon behålla helt för sig själv.


Igår köpte jag träningskort på Friskis för år 2009. Passade även på att gymma lite och känna lite på musklerna. Idag ska jag gå på ett pass i Skivstång (Body Pump). Jag är lite nervös... det är första gången för mig. Haha!!


Ikväll kommer jag nog blänga på Guldbaggegalan hela kvällen. Tror nog att De ofrivilliga kommer få en bagge eller två.


Fredagslåten

Det har ju varit Grammisgala i veckan så det blir en låt från galan. Först tänkte jag ta en låt med Kleerup. Men han betedde sig så mystiskt under galan samt att han gjort en del mysko uttalanden efteråt så jag bojkottar honom denna vecka.

Istället blir det en låt med Timo och In Flames. In Flames är inga som jag lyssnat på tidigare. Blev lite nyfiken på dem efter att jag hade hört denna sång. Men de är lite för gapiga för min smak. Förutom denna låt, den var himla bra.

Klicka här

Till Katja

Hej Katja,
så här ser "konstiga toppen" ut.



Parkeringsinlägg

Igår var det dags att parkera bilen igen när var och varannan gata har parkeringsförbud. För min del gick det strålande bra. Jag hittade en "VIP-plats" på en gång. När jag klev ur min bil såg jag hur en tjej i en annan bil kämpade med sin parkering. (Hon la även märke till mig.) Tjejen backar, å backar å backar tills hon kör in i bilen bakom. Hon tittar på mig med skräck i blicken. Men jag bara LER... Det var ju inte min bil hon körde på :)


Trosor på vift

Inför varje träningspass byter man ju så klart om till träningskläder. Jag har även speciella "träningstrosor". Så igår när jag böt om la jag ner mina jeans och "gamla" trosor i min träningsväska. I morse bestämde jag mig för att använda samma jeans som jag hade på mig igår. Så jag tog på mig jeansen som vanligt, inga konstigheter. Efter ett tag tänkte jag:

-  Nää, de här trosorna som jag har på mig idag är inge sköna.

Så då drog jag av mig mina jeans för att kunna byta till ett par mjuka, sköna trosor. Å då flyger GÅRDAGENS trosor ut från jeansen. De måste ha legat i ena byxbenet eller nåt utan att jag kände det. Himla tur att jag fick för mig att byta trosor i morse annars hade jag gått runt med ett par gamla trosor i byxbenet idag. Å vem vet vart den trosan hade valt att göra sig offentlig??


Cirkeln är sluten

Igår var det dags för terminens första Badminton pass. Äntligen kunde alla 4 från fam. Fransson vara med. I höstas har det varit mycket sjukdomar och skador som stört vår familjetradition.


Tyvärr fick vi spela med galna bollar igår. Vi måste köpa nya. Bollarna vi körde med igår var helt mosade så de fladdrade runt okontrollerat i luften. Vi hittade en fjäderboll som vi körde ett tag med men den tappade "fjädrar" och var inte mycket till boll efter ett par smällar.


Roligaste händelsen igår var när jag Jessica fick ett skrattanfall när hon hade munnen full av vatten. Allt vatten rann ur munnen och hamnade så klart på Jessicas byxor. Det var en rolig syn för oss alla :)


Årets låt???!!!

Över lag så tyckte jag att Grammisgalan var bra igår. Men när det kom till kategorin "Årets Låt" fick jag nästan spader. Hur kan EMD´s Jennie let me love you utses till ÅRETS LÅT??? Inget ont mot EMD... men årets låt??? Jag tyckte det kändes som att publiken inte var riktigt nöjda med tittarnas val. Det var nästan som att pinsam tystnad uppstod på Hovet. Jag gömde mig bakom en kudde.


Grammis

Ni missar väl inte Grammisgalan ikväll kl. 20.00 på Fyran!!

Vardagen är här igen

Det har verkligen varit skönt med all denna julledighet. Men nu känns det bra att köra igång igen. Jobba, träna, äta, umgås, sova.


Imorse stod jag åter igen i vårt mörka kök, tittade ut genom fönstret över takåsarna, svepte min yoghurt-shot och hälsade morgonen välkommen.


Vad gör man en trist dag?

Igår var verkligen en trist dag. Jag och Magnus var som två strandade sälar. Vi hängde i soffan mest hela dagen. Lyckades till slut ta oss ut på en sväng i Sumpan City. Vi kom hem med en hyrfilm. Men vi hade så trist så vi kände inte ens för att titta på film. Så vi öppnade en flaska vin istället. Lyssnade på en massa bra musik. Vi valde varannan låt så det blev rättvist. Å sen skrev vi ner vårat gemensamma bokslut för 2008. Ett trevligt slut på en annars väldigt tråkig dag.

Idag har vi kollat på filmen som vi hade hyrt. På engelska heter filmen: Deception. Men här i Sverige har man valt att döpa om den till The List. Skumt eller skumt??? Filmen var väl så där... Inget man måste se.

Nu på kvällen har vi haft Mathias och Mats över på Taco-dinner. Det var trevligt. Vi spelade bl.a Buzz. Jag vann super stort över grabbarna. YES!!

Manges blogg

Jaaa, ni läste rätt, min Magnus har skaffat sig en blogg. Hans motivering lyder:
-Det gäller ju att hänga med.

Här har ni adressen: mangeblogg.bostedt.com


Nyårsbilder


Bill - med kvällens snyggaste frisyr, alla kategorier


Kenneth och hans kub. (Som inspirerade Magnus till max att lösa sin kub och det gick ju vägen)


Say 'Hello' to my lobster


Anna och Lotta mumsar hummer


Rikard och lilla Freja


Jag fick en nikotinfri snus av Rikard. Starkt som faaan... Å inte så vackert, hahahh


Vid 3-rycket började alla göra konstiga miner. Jag vet inte vad det kan ha berott på.





Tack Rikard och Lotta för en trevlig nyårsafton.

Rubiks Kub Middag

Idag har Magnus äntligen lyckats lösa sin "Rubiks Kub". Detta ska firas med en "Surf n´ Turf" på Texas Long Horn.


RSS 2.0