Vasaloppskillen

Idag är det cirka 99 dagar kvar tills det är dags för Vasaloppet. Magnus har anmält sig till loppet och nu har han satt igång med rullskideträning. Idag var det andra gången han körde och jag följde med som cheerleader. Vi såg nog lite nördiga ut för vi matchade varandra lite väl mycket. Båda hade långa cykelbyxor och svart-orange vindjackor.

Rundan gick bra. Det blev totalt 5,2 km. Men vid två tillfällen ramlade Magnus. Det såg ut att göra riktigt ont men han var snabbt uppe på skidorna igen.

Så nu håller vi tummarna för Magnus och hans träning i vinter så han grejar hela loppet i mars!!

Mat

Ikväll har vi haft lite folk på besök. Jessica, Mats och Tina. Tina och Mats är allergiska mot typ allt. Så det var inte så lätt att komma på vad vi skulle bjuda på. Det skulle vara laktosfritt, köttfritt, skaldjursfritt, soyafritt, mjölfritt m.m. Jag fick helt enkelt kalla in en expert för att klara detta uppdrag. Så igår pratade jag med kock-Maria och vi kom fram till en perfekt meny. Till förrätt blev det gratinerad chevré med päron, honung och pressad citron. Skulle ha serverat det hela på en salladsbädd, men jag glömde bort salladen. Ojsan... Det var första gången jag gratinerade chevré. Smaken var underbar men osten betedde sig inte riktigt som jag hade räknat med. Den smalt ut över hela plåten, hahah!  Det krävdes så klart att jag tog en bild.



Jag lyckades fånga upp osten och gömma den under några päronbitar. Men det blev en del skratt åt mitt konst(iga) verk.

Till varmrätt blev det sparrisrisotto. Det har jag heller aldrig gjort tidigare. Den blev krämig och god och kommer att lagas fler gånger. Till den serverades gratinerade grönsaker med fetaost.

Till efterrät blev det gino med "allergi-glass" och kaffe.

Mumsfilibaba!!

Nu är det dags att borsta gaddarna och hoppa i säng. Hej hej!

Veckans låt - Bad Romance

Jag hade lite svårt att bestämma mig för veckans fredagslåt. Men så såg jag ett live framträdande med Lady Gaga och bestämde mig för att det får bli "Bad romance" denna vecka. Dessutom ligger hon etta på Tracks. Jag har helt ändrat uppfattning om denna artist. Först tänkte jag - Nej, vad är det där för människa. Men nu har hon visat att hon är här för att stanna och hon sparar inte på krutet. Show show show!! Skulle vara kul att se henne live nångång.



Fredagslåten...

...kommer strax

Hej nya väska!

Idag var det dags för inköp av en ny väska. Detta köp var inget impulsköp. Det låg mycket planering bakom det. Jag hittade väskan för flera veckor sen. Men då gav jag den bara en lång blick. För 2 veckor sen fick jag upp ögonen för den igen. Då klämde och kände jag. Efter det har jag inte kunnat sluta tänka på väskan. Å igår kom ett mail från Wedins Accent. "25% rabatt på hela sortimentet". Det var ju bara att slå till helt enkelt. Å här har ni den!



Efter inköpet mötte jag Tina på Gusto i Sumpan. Jag vet inte om jag nämt Tina, hon är Magnus kompis Mathias flickvän från Kroatien. Hon pratar bara engelska och det är jättekul att få öva sig lite på språket. Man inser att det är ganska många ord som man inte kan. Hur säger man t.ex trava på engelska? Travbana? Tur att man kan köra lite charader så alla förstår.

Från det ena till det andra... har ni lyssnat/läst något om grisdebatten? Ska ni bojkotta julskinkan i år?

Hyvää päivääääääää

Jag har haft en spontan bloggpaus. Det var inte meningen, det bara blev så. Förra veckan fokuserade jag mest på att försöka hålla mig så frisk som möjligt så jag inte skulle behöva ställa in min resa till Finland. Resan till Finland blev av men det var ganska dramatiskt i fredagsmorse när jag vaknade med täppt näsa och slö kropp. Det kändes inte helt rätt att ta med mig alla baciller till fam. Collin. Jag låg vaken från kl. 6 på morgonen och velade fram och tillbaks. Jag bokade även tid hos läkaren för att försöka få till ett sjukintyg som krävdes för att kunna avboka resan och få pengar tillbaks. Men efter att ha diskuterat saken med Katja så kom vi fram till att jag skulle åka ändå. Å tur var det för jag mådde bättre och bättre timme för timme. Å helgen var så himla rolig och trevlig så det hade varit jättedeppigt om jag hade missat den.

Lilla Eddie är underbart söt. Men vi connectade inte så mycket då jag valde att hålla mig på lagom avstånd. Det spelar kanske egentligen ingen roll med det kändes bäst att göra så. Fast ibland hamnade han i min famn ändå och då var det så mysigt.

Däremot har jag lekt väldigt mycket med Nelly. Vi har lekt "My little ponies går till doktorn". Jag uppfann en ny sjukdom som heter "Katt i örat". Den botas med örondusch och sprutor. Den är ganska svårbotad men tillslut så blir My little ponyn frisk. Vårdkön i My little pony världen är också väldigt lång.

Utöver detta så har helgen bjudit på goda kakor, vin, karelska piroger och trevligt sällskap.
Tack Mia och Katja för en greeeeeeeejt helg!


Stöld??

Jag har gjort en liten upptäckt. Jämför Kent´s intro till Taxmannen med detta klipp från Nile City med Katten Gustaf. Visst är det likt???!!! 


Nile City - Katten Gustaf


Kent - Taxmannen

I samma bil

Igår var jag och syrran på Debaser och kollade på ”Bo Kaspers Orkester”. Det var jättebra och fint. Lokalen var rätt så liten så det blev personligt och mysigt.

Innan de spelade ”I samma bil” berättade Bosse att de dedikerade den låten till Victoria och Daniel. Om Bosse och co får möjlighet att spela på V och D´s bröllop så ska de köra den låten. Det är ju en väldigt bra låt så jag hoppas de blir inbjudna :)

Tack för en mysig kväll, syster!


Dagens outfit

Idag tänker jag hasa runt i mina tofflor hela dagen lång.


Lördag

Igår var det loppis i kulverten hos "Blomsterfonden" på Ringvägen. Jag och mamma letade efter böcker som var märkta som "första utgåva". Men vi hittade inga. Men jag hittade en årsbok från -75 som jag köpte till Magnus för 5kr. Mamma köpte en kokbok från -32. Den äldsta boken jag hittade var från 1883 - Greven av Monte Cristo.

Efter basaren gick vi upp till mormor och morfar och firade "Fars Dag". Det bjöds på råbiff, hallontårta och kaffe.




På kvällen åkte jag och Magnus in till stan och mötte upp några av Magnus vänner. Vi käkade Thai på en restaurang på S:t Eriksgatan. Min mat var så stark så ögonen tårades och jag var tvungen att sitta med munnen öppen för det gjorde för ont när jag hade munnen stängd. T.o.m Mathias som älskar starkt mat fick torka sig i pannan när han provsmakade min rätt. Efter maten beställde jag en mild bananshake. Det var nog ganska smart att badda in magen i något lent. Efter maten gick vi till "Grappa" och tog en drink. Kl ett började ögonen klippa så då kastade vi in handduken och åkte hem.

 


Fredagslåten

Vi kör lite KENT igen. För idag är det en KENT-dag


Snart helg igen

Då var det snart fredag och helg igen. Veckorna går verkligen fort.

Imorgon blir det ett snabbt gympass efter jobbet. Samt inköp av en röd dunjacka. Hoppas den finns kvar bara. Jag ska köpa en jacka på barnavdelningen hade jag tänkt. Haha!

Kvällen ska jag tillbringa hemma hos Annika och Kim i deras nya, tjusiga soffa. Den ska vara så fantastisk att man känner sig som en snöängel i soffan. Det ser jag fram emot. Men mest ser jag fram emot mys, vin och seranoskinka.

På lördag är det bazar/loppis på södermalm på Blomsterfonden. Efter det bjuder mormor och morfar på råbiff. Gjord på finaste färs.

Sen får vi se vad resten av helgen har att erbjuda.

Vad har ni för planer?

Röd

Imorgon, fredag, släpper KENT sin nya skiva: Röd.
Jag hoppas på att äga ett ex. innan fredagen är över.


Hej Liv

Idag har Maria och Rickard blivit föräldrar till söta Liv.
Välkommen, liten! ♥


Present från Magnus

Fick en sån fin klocka av Magnus i present som jag är så glad över. Från början fick jag, vad Magnus kallade, "en riktig klocka". Men den var inte riktigt min stil. Så i fredags var vi och böt den mot denna vackra skapelse.


The Black Pearl

Idag har jag invigt min nya cykel. Åhhh, min fina svarta cykel. Den har fått namnet: "The Black Pearl".

Jag fick börja cykelturen med att först bära ner cykeln för alla trappor i huset. Vi bor på fjärde våningen så det var lite kämpigt. Efter det ledde jag cykeln till Cykelringen som ligger här i krokarna. Där köpte jag snabbt ett lås och fick även hjälp med att pumpa däcken. Efter det var jag redo för avfärd. Målet var att hitta en cykelkorg och sen handla lite mat på ICA Maxi. På Cykelringen hade de slut på korgar för tillfället så jag begav mig till Solna och Clas Ohlson. Classe kan man lita på. Sen blev det lite grocery shopping på ICA.

Synd att man fyller så sent på året. Om några veckor är det ju dags att ställa in cykeln för året. Men jag hoppas hinna med en sväng nästa helg också. Då ska jag lura med mig Magnus.


Finkultur, jo ja tackar ja!

Igår stod det "Opera" på agendan. Det var första gången jag var på Kungliga Operan. Vilken vacker byggnad och vilken akustik. Jag hade plats på rad 3 stol 666. Nummerskylten på min stol var borta. Undrar om det var en tillfällighet eller om den aldrig monterats upp med tanke på de läskiga siffrorna.

Hur var det då att se en opera?? Det var intressant och ibland fick man gåshud för att det vart så mäktigt. Men varför måste det hålla på så himla länge? 3 timmar lång och då räknas det som en kortare opera. Under föreställningen så tittade jag mig omkring på publiken och vissa satt faktiskt och sov. Men jag och Magnus höll oss vakna hela tiden. Operan framfördes på italienska men sången var textad till viss del så man skulle kunna hänga med i handlingen. Sen hade vi köpt program också där det stod exakt vad som skulle hända, från början till slut.

Det var kul att få uppleva en operaföreställning. Det kändes lite speciellt. Jag och Magnus har varit nyfikna på Operan och nu kan vi bocka av det från "att göra listan". Om några år kommer vi nog att gå dit igen.

TACK mormor och morfar för biljetterna! Kram

RSS 2.0