Krämpor!!! Jag har krämpor. Å det blir int...

img_4988 (MMS)

Krämpor!!! Jag har krämpor. Å det blir inte bättre. Har fått ett sånt här fint handledsstöd. Ska snart tillbaka till arbetsterapeuten på återbesök. Det är bara jag och en massa gamla tanter i väntrummet. Jag må vara ung inombords men på utsidan känner jag mig som 100.


Ditten och datten

Vi håller som sagt på en del med lägenheten inför den kommande försäljningen. Visningen blir nog den 18-19 sep. Snälla, håll tummarna! Helt fel läge att sälja men vi har ju inget val. Vi vill ju inte sitta med två lägenheter vid årsskiftet. Helgen som varit var väl inte den roligaste för Manges del. När solen lös och det var varmt och skönt ute så befann han sig inne i badrummet och fixade hela dagen. Jag och Kalle var hemma hos moster Jessica. Jessica har flyttat till en ny lägenhet i Tallkrogen. Sturebylyan är snart ett minne blott. 26 dec 1999 flyttade jag in där men nu har vi sagt upp kontraktet.

I fredags kom mina päron hit. De hade Kalle-abstinens. Abstinensen är ganska så kraftig så på lördag vill de vara barnvakt. Det innebär att jag och Mange kan fortsätta finslipa på lägenheten. Inte så värst kul men ett måste. På kvällen dock beger vi oss till Gröna Lund om vädret tillåter. Jag har inte varit där i år och känner att behovet är stort. Vi ska dit på "romantisk dejt" :D

Idag kör vi en slappardag. Våra planer med Mia och Juni blev inställda pga lyxproblem ;)
Imorgon blir det nog lite mer intensivt. Ska lämna över nyckeln till nya hyresgästen som flyttar in i Styrebylyan. Sen blir det öppna förskolan. På eftermiddagen ska vi träffa Annelie och Nilma. Det blir spring i park och sen en bit mat på lämpligt ställe.

Nu ska jag återgå till min kopp kaffe och att läsa andras bloggar....

Idag blev det en tur till Ikea med Ellen o...

img_0074 (MMS)

Idag blev det en tur till Ikea med Ellen och hennes pappa Marcus. Inga problem att slå ihjäl några timmar där. Speciellt om man vill räkna muffinsformar.


Helgen är snart över. Jag och Mange sitter...

img_0733 (MMS)

Helgen är snart över. Jag och Mange sitter som två hösäckar i soffan. Totalt färdiga. Morgonpigg son. Kvällpigg son. Mycket att tänka på inför kommande försäljning. Jag införde precis städförbud, vi behöver lite slapptid. Snart dags för bingen ska bara dricka lite vin. Jag hoppas på mer bloggkraft i nästa vecka. Ciao!


Hello beautiful! Änligen är du min

img_2577 (MMS)

Hello beautiful! Änligen är du min


Vidriga barn

Idag har vi varit i Mulle Meck parken med Wilda och Juni. De tog med sig sin mamma också. Vi hade picnic, åkte kana och klättrade i trappor. Wilda åkte även linbana, hon var lite modigare än oss andra.

Jag känner mig fortfarande rätt så ocool i parken. Tur att Mia var med. Hon fick upp mig i en gul snurrig rutschkana med Kalle i knät. Han tyckte den var kul att åka ända tills jag började skrika (ett "kul-tjut"), då blev han lite chockad. Så andra gången vi åkte var jag tyst. Då tyckte Kalle det var kul hela åkturen :)

Ett återkommande problem i parken är ju att man oftast måste dela den med en massa andra barn och vuxna och spridda åldrar. Häromdagen i en annan park var det en liten unge som kidnappade Kalles hink. Jaha, vad gör man nu då, tänkte jag. Det var ju "bara" en hink, men jag ville ju inte bli av med den för det. Men det löste sig när ungen tappade hinken och glömde bort den lika snabbt.

Men nu ska jag berätta om valet av rubrik på detta inlägg.
I Mulle Meck parken finns det lite roliga saker, bl.a en lastbil med ratt, växelspak, instrumentbräda, vindrutetorkare m.m. En populär bil. Vid ett tillfälle var det dock bara en liten kille i bilen som satt och körde så då passade jag på att placera Kalle vid passagerarsätet. Han lös upp och blev lyrisk bara av att stå där i bilen. Efter ett tag var den andra killen nöjd så han lämnade bilen. Dock var jag inte snabb nog att placera Kalle bakom ratten förrän en annan kille i 5-årsåldern tog plats där. Men Kalle var fortfarande glad vid passagerarutrymmet.
Följande dialog utspelar sig:
-Ta bort honom, sa 5-åringen.
-Nä, ni får leka här bägge två, sa jag. (Du kan sticka om det inte passar, tänkte jag)
-Määä, ta bort honoooooom....
-Men nej, vi vill också leka här, svarade jag. (Håll käften eller dra åt helvete, tänkte jag)
-Ååååååå, ta bor honom!!
-Nej, han får var här lika mycket som du. (Sluta tjata din dumma unge!)
Sen ser jag hur ungjävlen lappar till Kalle
.
Då tar jag 5-åringen och trycker ner hans ansikte i sandlådan.
Närååå, men det var kanske det man hade velat göra. Istället så sa jag åt ungen att -Du slår inte mitt barn!! Sen gick jag och Kalle därifrån. Till en annan bil. Där var det Kalle som bestämde över ratten.

Jag och Mange diskuterade detta nu på kvällen. Hade jag kunnat gjort på nåt annat sätt? Ungjävlen "vann ju" i och med att jag och Kalle gick därifrån.

Feel free to lämna era kommentarer här nedan!
Hjälp mig med "vett och etikett i lekparken".

Kalle och alla hans kvinnor

Idag har jag och Kalle hälsat på på mitt jobb. Det är enbart kvinnor som jobbar på min avdelning. När vi kommer samlas hela avdelningen i en ring runt oss. Kalle får maximal uppmärksamhet. Något blyg i början men efter ett tag släpper det. Jag tror Kalle myser och älskar uppmärksamheten. Alla är så förtjusta i Kalle. Gullar och pratar med honom. Och kastar boll.

Efter teliabesöket åkte vi hem till mormor och morfar. Vi hängde lite på gården med mormor och "tant Eva". Kalle fick presenter, mumsade äpple och njöt återigen av maximal uppmärksamhet.

Nu sover han sen ett par timmar tillbaka och jag ska strax göra detsamma!

God Natt!


Svårt att komma igång...

Va svårt det är att komma igång med bloggandet igen, speciellt när tangentbordet fått sig en omgång av Kalle. Vill man skriva en punkt måste man numera lägga hela sin tyngt på den tangenten.

Det är inte bara bloggandet som är svårt att komma igång med. Vardagen är också lite svårt att återgå till. (Oj, nu gick punkt-tangenten helt sönder.) Vi har blivit en förslappad familj. Vi går runt och såsar i pyjamas halva dagarna. Jag har precis fått på mig kläder. Kalle fick nöja sig med ett par mjukisbyxor sen somnade han. Men när han vaknar ska vi iallafall gå till parken, med tröja på. Himlen må vara grå men det är uppehåll.
Sen kan det vara smart att inhandla lite mat. För att inte tala om blöjor.

Som sagt, dags att återgå till vardagen!




Kalle sover gott på cykeln.



Min lilla kille - 1 år!!






Afrikas horn!

Jag klarar inte av att se några inslag eller reportage gällande svälten i Afrika.
Byter snabbt kanal eller bläddrar vidare i tidningen.
Det är så fruktansvärt och sorgligt.
Jag har idag satt in en peng till UNICEF.
Gör det ni också!

http://www.unicef.se/stod-oss/afrikas-horn




RSS 2.0