Dansk skalle

Har kanske skrivit det förut, men i vår familj brukar vi mjukt och försiktigt slå ihop våra pannor och titta varann i ögonen, lite som en kärleksgest. Kalle är med på vad som gäller men han har lite svårt, ibland väldigt svårt, att göra det försiktigt. Det blir rätt så ofta att man får en dansk skalle.

Idag delade han ut en skalle till mig när vi busade i sängen. Det ledde till NÄSBLOD! (Har haft lite känsliga näsborrar på sistone.) Snabbt fick vi avbryta leken så jag kunde trycka upp lite bomull i näsan. Å tänk att det kunde vara så underhållande. Kalle skrattade och pekade på min näsa och tyckte jag såg helkul ut.

Ja, sen var det inte så mycket mer med det. En liten story från vår kväll bara. Nu har det slutat blöda. Det gjorde det rätt så snabbt faktiskt.

God natt!


Tavla

Äntligen har vi fått upp våra tavlor. Ser ni min nya tavla? Den längst till höger.

Igår hämtade jag ut bilder som jag beställt på nätet som ska upp på Kalles vägg. Ska bara inhandla några ramar.

 


Köket

Ja, det finns inte så mycket att tillägga här. Ett kök liksom

 


Rosor

Jag fortsätter visa lite detaljer från vår lägenhet. I sovrummet kör vi på ljus inredning med rosor och rosa (Sängen är dock svart men med vitt överkast.)

 


Sitter på ett fik...

... och väntar på att kl ska bli 15 så jag får hämta Kalle. Sen blir det full rulle igen. Vackert väder så en sväng förbi parken står på agendan. Sen går vi hem och skalar potatis.

Idag har jag varit ledig. Har fått en del gjort. Har bl.a tagit kort till körkortet som gått ut. Det innebär väl att jag haft mitt kort över tio år nu!!

Har även tränat, städat, tvättat, felanmält tvättmaskinen, hämtat nya garagenyckeln och spanat på nya grannar som flyttar in idag. Det ser ut som att vi kommer bo i samma hus som en kändis ;)

Men nu sitter jag här...


Gammalt och nytt

Jag gillar kombinationen gammalt och nytt. I helgen har jag fyndat en del saker som har några år på nacken. Jag är så nöjd och vill dela med mig av mina nya inredningsdetaljer.


En vacker ljus mintgrön kanna


Orange lyktor som passar ihop med våra 70-talstavlor


En fin låda som säkert kommer fylla en funktion så småningom


Två små vaser

Fancy Fancy!


Favorit-textrader

Jag har en textrad från en Håkan Hellström låt som jag tycker är himla fin:
♪ Jag blir hellre ensam än lycklig med nån annan ♪ Vackert va?

Å nu har jag hittat ytterliggare en textrad som jag tycker är bra. Den kommer från en Bob Hund låt.
♪ Den här rytmen vill bara ha min kropp ♪

Smaka på meningen; Den här rytmen vill bara ha min kropp
Smaka igen: Den här rytmen vill bara ha min kropp
Säg det högt flera ggr: Den här rytmen vill bara ha min kropp! Den här rytmen vill bara ha min kropp! Den här rytmen vill bara ha min kropp!!

Visst vill ni dansa nu!!?? Säg välkommen till FREDAG!! Nu kör vi!!

Trevlig helg!

Lyssna på denna gott folk!!




Pustar ut

Idag ringde de från dagis och sa att Kalle var lite dålig i magen så han fick inte vara kvar där. Magnus åkte genast och hämtade och tog med sig pojken hem. Unge herrn vart så glad när pappa kom. Imorgon får Kalle vara hemma med mig. Å vi ska ha det såååå mysigt. Även fast jag vet att han har det bra på dagis så kan jag inte riktigt koppla av, än. Så imorgon kommer jag känna mig cool-lugn. Å den där dåliga magen har vi knappt märkt av här ikväll. Kalle har varit hel-lattjo :)


Jävla sockerbagare!

Idag är det, som bekant, fettisdagen.
En semla innehåller, som bekant, mandelmassa.
Jag är, som bekant, allergisk mot mandelmassa.

Det är ju faktiskt år 2012 och allergier tillhör vardagen för bagare, restauranger och butiker. Trodde jag. Resan hem från jobbet spenderade jag med att ringa olika semmelförsäljare i Sumpan. Jag var på jakt efter en semla utan mandelmassa, gärna med lite vaniljkräm. Fick hela tiden besked om att några sådana semlor hade de inte. Ok, det var bara att inse faktum. Ingen semla till mig men Mange kunde ju få en iallafall.

Jag gick in på Café Boullan. Det var lång kö, ända ut på gatan. När jag kom fram beställde jag en semla och passade på att fråga om de gör semlorna där på caféet.
- Ja, visst gör vi semlorna här.
- Ändå har ni inte möjlighet att göra en semla utan mandelmassa?
- Eee, jo, det kan vi göra.
- Men när jag ringde för en halvtimme sen så sa ni ju nej.
- Vi hade nog inga färdiga då.
(Hur tänkte de då? Att fixa EN semla utan mandelmassa kan väl inte ta så lång tid?)
- Hur lång tid tar det att få en mandelfri semla?
Samtidigt kom det ut en kille med en plåt med nygjorda semlor. Tjejen såg väl sin chans att bli av med mig.
- Å nu har vi precis gjord en helt ny plåt så nu gör vi inga fler på ett tag.
Sen vände hon sig till nästa kund. Inte ens ett bye bye.

Dålig stil, tycker jag. Kan man inte tänka lite laktosfritt, nötfritt, äggfritt när det är lite speciella bakverksdagar. Jag tror det hade gått åt.

Så nu dissar vi Café Boullan på Esplanaden i Sundbyberg!!!!


Frissan

Idag har unge herr Bostedt varit på sitt första frisörbesök. I början var det rätt så läskigt. Men det var skönt när frisören kammade. Å det gick bra när jag stod upp med Kalle i famnen. Det blev en rätt så hårig upplevelse eftersom Kalle vägrade ha skynket på.

Efter ett tag vande sig Kalle vid situationen. Då gick det bra att sitta i stolen och munnen gick i ett på honom. Det var roligt att se hans reaktion när allt var klart och han utbrister ett ooooohhh :)


Klädhög

I vart och vartannat hem finns det nog en rätt så stor klädhög. En klädhög som innehåller plagg som går att använda igen. Typ byxor och tröjor. Vi blir aldrig av med vår klädhög. Det är bara att inse. Men kanske ni har några tips på att få klädhögen lite trevligare. Ni kanske gömmer er klädhög eller viker den fint? Dekorerar den med blomblad? Hänger upp på krokar? Berätta, hur ser er klädhög ut. Så här ser vår ut. Nu ska jag strö blomblad över den.

 


Inskolning – andra dagen

Jag har inte hunnit skriva något om andra dagen. Kanske för att andra dagen var en heldag på dagis. Det går undan! Jag tyckte andra dagen kändes mycket bättre än första dagen. Det är tydligen inte bara Kalle som behöver inskolas. Dag två var vi där mellan 9 – 14.30. Det lektes, lunchades och sovs. Vi föräldrar var mycket nöjda med att vi lyckades söva alla barnen på 'gröna avdelningen' (fantasifullt namn). En timme sov Kalle. Det var skönt att koppla av med en kaffe och gagga lite med de andra föräldrarna. När vi gick ifrån dagiset var vi rätt så möra både Kalle och jag. Men nöjda! Å jag pustade ut med tanken på att det var Manges tur att ta inskolningen dagen efter.

Sover gott PÅ golvet


Sover gott PÅ madrassen


Inskolning - första dagen

Idag har vi varit på dagis, hela familjen. Vi var där i 2 timmar. Längre än så hade jag inte pallat med. Känner mig rätt så knäckt och gråtfärdig. Kalle var nöjd så länge jag var i närheten. Men snart kommer jag ju inte vara det. Det smärtar!

Sen är det ju det här med alla andra barn. Jag insåg idag att Kalle är en mjukis jämfört med vissa andra. Men Kalle va bra på att säga ifrån när han fick nog.

Idag har vi lekt kök, vi har lekt café och vi har ritat. Kalle var inte så road av fruktstunden eller sångstunden. Men han är säkert med imorgon istället.

Imorgon ska vi vara där hela dagen.
Det ser jag inte fram emot. Hoppas Kalle gör det. Hoppas han kommer gilla lunchen. Hoppas han kommer sova på vilan. Hoppas han får en rolig dag och att han inte ser att mammas ögon är blanka.


"Vår" stuga!

Vi har hitttat en liten pärla mellan Mariefred och Gnesta. Ett litet hus med sjöutsikt och egen brygga. Där kommer ni hitta oss minst ett år framöver. På torsdag skriver vi kontrakt med ägarna.

Vi har länge pratat om att vi vill ha en stuga. Nu får vi chansen att se om det är vår grej.


Plötsligt händer det

Kolla! Pojken ler ju för tusan. Det finns hopp för fjällenresan. Sist det åktes pulka så såg Kalle ut som en gråsten. Rörde inte en min.


Lunch

Igår hade vi lite lunchproblem. Vi hade barnvakt och skulle få äta lunch i lugn och ro. Då gäller det att välja ett bra lunchsställe. Vi var inne på Söderhallarna för vi skulle gå på bio efter lunchen. Vi funderade på Melanders men det kändes lite dyrt att betala 500 spänn för 2 pers. Så vi fortsatte spåna. Magnus föreslog Taco Bar. -Aldrig i livet, svarade jag.

Tillslut hamnade vi på Pig & Whistle. Där beställde jag en nachotallrik. Hahah, taskigt va? :D


Killen med stil

- Hur vill du ha dina druvor, Kalle?
- i vinglas såklart, morsan


Kurs

Idag fick jag sovmorgon. Jag ska gå på kurs hela dagen. Kursen heter LEAN. Vet inte riktigt vad den går ut på, nåt med konsekvenser tror jag. LEAN är tydligen ett välkänt begrepp. Snart även för mig.

Imorgon är jag mammaledig igen :D


Sängen

Sängen anlände i fredags. Jag fick hjälp av ma och pa att ställa den på plats. Mange var på kickoff med Frank.

Sängen är hög, stor, skön och alldeles underbar!! Vi sover som stockar, alla tre.

Jag känner mig som en ny människa ;)


Handkräm

I helgen blev Mange lurad att köpa en handkräm. FÖR 500 SPÄNN!! Det är ju nästan lite komiskt.


RSS 2.0