I en snödriva

Idag har det varit en riktig ful-dag. Smutsigt hår, inte duschat, konstiga kläder, för stor jacka. Men det var bara att dra en mössa över eländet och ge sig ut för luft ville jag ha. Dessutom behövde vi handla clementiner och fyrverkerier.

Jag pratade i tfn med Cilla när vi traskade genom Sumpan. När vi svängde in på "shoppinggatan" så halkade mina ben iväg. Swisch så låg jag i en snöhög, en blöt sådan. Det var rätt nära till gråt då. Först är man ful sen ramlar man dessutom. Men jag var tacksam att det hände idag och inte när jag var gravid. Så gråten blev snabbt till skratt istället. För jag gjorde mig inte illa.

Såååå... Be careful out there!!


Hon ska heta...

Maja Maria Lilly Bostedt.

Kalle har fått sina namn efter nära och kära. Vi kör på med samma tänk när det gäller vår lilla brud.

Maja; Min mormor heter Gun men även Maj. Så då tänkte vi att Maja kändes passande. Maja blir tilltalsnamnet.

Maria; Magnus farmor hette Maria. Sen har ju jag passande nog en kusin som heter Maria som jag tycker väldigt mycket om. Så det blir två flugor i en smäll.

Lilly; Min farmor heter Inga-Lill. Trixar man lite med namnet så blir det Lilly.

Bostedt; Ja, så småningom ska ju hela familjen heta Bostedt. Jag börjar känna mig lite utanför ;)


Idag åker vi hem

Snart checkar vi ut från BB. Det tar lite tid bara. Bebis vill amma hela tiden. Lite skillnad mot Kalle som vi fick tvångsmata. Vi får väl se om det krävs några stopp på vägen hem och om hon gillar att åka bil.


Man är inte så kaxig nu

Har egentligen hur mycket som helst att skriva om men vet knappt var jag ska börja. Måste nog landa lite först.

Lillasyster är iallafall här nu. 24 h gammal nästan på klockslaget. Hon kom ut kl 20.09 igår 19 dec. 52 cm och 4115 g.

Nu ligger hon och sussar på mig. Vi väntar på pappa Magnus som hängt med Kalle och morfar i Skogås. Det känns skönt att han kommer snart så man har lite sällskap inatt.

Tack för alla fina grattishälsningar!!


Dags å föda?

Sitter i bilen. Hänvisade till Huddinge då det var fullt på KS. Det kanske blir så att syrran och kusin Maria får dela födelsedag med Microgrisen.

Kl halv ett började det hända grejer. Nu är kl kvart i fyra. Återkommer vid tillfälle.

Hej hej!!


Vecka 100


Män och deras förmåga att stänga av helt

I fredags röjdes det för fullt i legolådan. När klockan närmade sig läggdags för Kalle så var det lite svårt att få honom att coola ner. Han tänkte bara lego, lego, lego. Så vi kom på att han kunde ju få titta på legofilmer på YouTube. Det tyckte Kalle lät som en bra deal. Så Kalle och Mange slog sig ner i soffan och jag vankade runt i lägenheten. Jag hörde hur grabbarna drog igång youtube på paddan och att Mange fastnade framför en film på TV:n. Efter ett tag tyckte jag det lät lite "vuxet" på youtube.
- Vad kollar ni på, frågade jag? Det låter inte barnvänligt.
- Det är ingen fara, det är Lego Star Wars, sa Mange.
- Ok.
 
Sen gick det några minuter och Star Wars filmen var slut. Kalle ville se mer legofilm så de drog igång en ny.
 
Efter en stund hör jag: - Stop it, no, no! Stop it!
Jag kastade ett öga på paddan och ser en blodstänkt skärm.
- MANGE, va kollar KALLE på! Det är ju för faaan legovåldtäkt!!!
- Oj oj oj, det var inte så bra, sa Mange
- Banka huvud i bordet, sa Kalle. För det var exakt vad de gjorde med den stackars legogumman.
 
Så från och med nu får jag nog sköta sökandet efter filmer på youtube.

Julen är hotad

Den 24 december är det tänkt att vi ska packa in oss i bilen och åka till Krägga Herrgård utanför Bålsta. Ett julfirande med total uppassning för alla. Ingen som behöver tänka på disk, mat, dukning, städning. Men nu är planen hotad för fam Bostedt Fransson. Har inte micro-grisen anlänt innan den 20 dec så måste vi ställa in. Så nu räknar vi inte bara dagar utan även timmar.
 
 
 

Tack alla omtänksamma vänner!

Jag tänkte igår att vänner och familj är så omtänksamma och "hejar" på bebis. Det värmer ska ni veta! Ett meddelande eller ett samtal piggar verkligen upp. Å idag när Mange kom hem från jobbet hade han med sig ett paket från Johanna. Tack vännen!!


Nu räcker det

Nu tänker ni nog: suck, ännu ett inlägg om graviditeten. Men se där har ni fel :)

När Kalle leker och pysslar så börjar det alltid väldigt lugnt och harmoniskt. Men jag vet att det alltid kommer sluta i kaotisk röra och att jag säger: - Nu räcker det!

Gissa vem som börjat säga "Nu räcker det"? :) Så nu säger Kalle stopp åt mig också :) Jag kanske får komma på nån annan mening att säga... Några förslag?


Tågbygge

Här hemma bygger vi tåg istället för att föda barn.


Man kanske skulle ta och blogga lite

Imorgon är det 11 dec. Hur kunde det bli så här? Jag skulle ju föda för länge sen!! Men nu vet jag hur det är att vara gravid "på riktigt". För enligt mina väninnor var jag inte det förra gången ;) Nu återstår det att se hur mycket över tiden jag kommer att gå. Kanske jag hinner med ett till besök på Mvc, ett besök som är dubbelbokat för både jag och barnmorskan var så övertygade om att förlossningen skulle dra igång förra veckan.

Jag laddar just nu för att gå och sova. Det tar tid att lägga sig ner i sängen. Tänk att det kan vara ansträngande att gå och lägga sig... Sen sover jag ju ändå bara en timme innan jag börjar mitt nattsuddande. Jag upplever så många nattliga klockslag just nu.

Hur är livet annars då?? Vilket liv, svarar jag då??? Kan ju inte ens åka bil längre. I fredags promenerade jag lite sen hade jag ont hela natten. Igår skulle jag sätta upp julgardiner i vardagsrummet. Jag fick upp en längd sen gav jag upp. Så nu har jag en lila gardin och en röd. Supersnyggt!! Idag blev det inget gjort heller då jag är hemma och vabbar. Det blir vab imorgon också.

I lördags gjorde Mange räkfond. Den luktade så jävla illa så man fick hålla för näsan. Tillslut var jag tvungen att messa kockarna i Skåne för att kolla om det ska vara så. Å jo, hemmagjord fond ska tydligen lukta fis-spya. Tycker nog det borde stå med i receptet som en liten varning. Hur som helst, det blev ingen soppa gjord på fonden. Fonden hamnade i slasken. Det var väl nåt med doften som tog bort suget efter räksoppa :) Hela den här grejen med fonden var lördagens höjdpunkt för min del så då vet ni hur kul jag har det just nu :)

På söndagen firade vi mamma, som enligt Kalle fyllde två år. Hon hade bakat en helt underbar kaka. En toscakaka utan mandel. Mamma, jag vill ha länken till receptet! Du kan skriva in den i kommentarsfältet, tack!

Tyvärr var inte syster Jessica med och firade mammi. Hon har spenderat helgen på SÖS efter att ha fått blindtarmen bortopererad. Smärtan kom i samma veva som snön så självklart fastnade de med bilen en timme i en snödriva innan de kom in på akuten. Men nu är hon hemma och mår bättre. Tanken är att hon ska jobba redan på torsdag.

Nä, nu är jag redo att inta sovposition. Klart slut!


RSS 2.0