Lillgrisen måste "banta"

Igår var vi på BVC på 2-månaders koll. Allt såg bra ut förutom att läkaren tyckte att Kalles andning lät lite ansträngd. Idag fick vi ett samtal från någon läkarmottagning i Solna, dit BVC skickat en remiss, och de tyckte att vi genast skulle bege oss till Danderyds Barnakut.

Jag och Karl tog med oss mormor till akuten. Vi fick vänta i cirka 1 timme på Doktor Anders. Doktorn var en rolig prick som visste hur man skulle hantera små bebisar. Han klämde och drog och lyssnade på Kalle och det var helt OK för Karls del. Han log t.o.m mot farbror doktorn. Doktorn tyckte att allt verkade OK. Men han hade lite synpunkter på Karls "ölmage". Magen kan vara en bidragande orsak till att det blir lite tungt att andas för Kung Karl ibland. Doktorn rekommenderade att han får sitta en del i sin bilbarnstol samt babysitter.

Doktorn menade inte att vi skulle sätta lillgrisen på bantningskur men att vi skulle börja skära ner på antalet måltider per dygn. Min mjölk verkar vara riktigt energirik sa läkaren. 5 mål om dan gör kroppen glad. Jag ifrågasatte detta då Kalle snuttar på allt möjligt vid vissa tillfällen på dygnet. Då blir det ju lätt att man förknippar det med hunger. Men det är nog bara Karl som har ett stort sugbehov så doktorn rekommenderade napp. Doktorn sa även att det bara gör Karl gott om han får "vila ut" mellan måltiderna.

Nu sitter vi hemma hos mormor och morfar. Karl är supernöjd i mormors knä. Han snuttar på sin napp :) Han har varit utan mat i 4 timmar nu. Det börjar ju bra i alla fall :D

GRATTIS KATTA!

Nu är chilitävligen avgjord och vinnaren är KATARINA SYRÈN!

Motivering:

Kattas planta blev hög och gav mycket frukt samt att Katta vårdade plantan ömt och kärleksfullt.
Därför vinner du tävligen.

Första priset kommer att levereras till kontoret.

GRATTIS!!!

Fredagslåten


BVC & Barnvagnsgettot

Idag var vi på BVC. Det var nästan 1 månad sen vi var där sist, så mycket har hänt. Kalle tillhör numera kategorin "kort och tjock" :D Han är 56cm lång och väger 5600g. Å det känns! Han har blivit en riktig liten klump på kort tid. Han har dessutom börjat att le. Lite svårflirtad är han dock men ett par gånger om dagen tittar han en i ögonen och bjuder på ett litet leende.



Igår var jag och Karl i Solna Centrum tillsammans med Johanna. Vi var där för att käka lunch och shoppa lite. Men det känns som att vi mest spenderade tid vid den barnanpassade toaletten med amningsrum och skötrum. Å herregud vilket ställe!!! Det var barnvagnar överallt, folk umgicks i kön för att få byta blöjor, det var livat värre och luktade en massa bajs. Snacka om att det råder baby-boom.

I förrgår var vi också ute på shopping. Då var vi i Nacka Forum med mormor. Innan det lunchade vi i Hammarby Sjöstad med "Monster".

I måndags hade vi dejt med Mia och Juni. På eftermiddagen tog vi en promenad till Wildas dagis i ösregnet.

Alla dessa aktiviteter gjorde oss lite trötta så igår sov Karl typ hela kvällen vilket sedan innebar att han var vaken desto mer på natten. Tror även att han hade lite magproblem igen samt en snorkråka i näsan som störde. Nu hoppas jag på en bättre kommande natt för imorgon får vi fint besök :D

Fredagslåten

Kan ha haft denna låt som 'Fredagslåt' tidigare. Men den är så himla bra.
Lyssnade på den låten när vi var på förlossningen så den väcker en del känslor.


Picture time








....

Jag kommer inte på nåt att skriva...
Vi mår bra och har det bra.
Jag trivs som mammaledig.

Vi hörs!

Säkert Fredrik

Kul att 'Säkert' är tillbaka igen.
Syrran, håller du koll efter framtida spelningar?


En spännande dag på kontoret

I fredags berättade Magnus om sin arbetsdag. Det lät ungefär så här:

M- Asså vet du vad JAG hittade på jobbet idag?
A- Nää, berätta
M- En pennvässare!
A- Eee, ok....
M- Å sen hittade jag en blyertspenna som jag vässade och vässade. Men den blev aldrig riktigt bra. Udden gick hela tiden av.
A- Låter som du haft en bra dag på jobbet ;)

Kalle med sina brudar


Fredagsmyser med Mr Carrot


Snart är första veckan avklarad - vi överlevde :)

Torsdageftermiddag - Jag har precis tryckt i mig en "risgrynsgrötkorv". Nu rundar jag av med ett glas mjölk och lite morötter. Jag köper färdigskalade morötter för vem vet när jag annars får tid att skala dem?

Snacka om att det här med mammaledighet går upp och ner. Jag tänker inte låtsas som att allt är perfekt. Inatt var jag och Kalle upp mellan kl. 2 - 7. Boven i dramat - MAGKNIP. Så nu försöker jag analysera vad det var som bidrog till det magonda. Tack och lov så drog magen igång vid kl. 10 idag. Då jublade både jag och Kalle. Vi tog t.o.m ett kort från skötbordet och skickade till pappa Magnus så då jublade även han.

Men mest har det varit en bra vecka. Vi har varit och hälsat på på Telia. Kalle fick en massa fina presenter och han fick full uppmärksamhet så han var så nöjd så. Vi har hälsat på hos mormor och morfar. Igår var vi hos Johanna och käkade lunch. Idag ska vi träffa Annika.

Jag gillar Kalle. Han är så go. Snart är vi nog bästa kompisar.
Puss på dig Kung Karl!

RSS 2.0