Helium Sång

Starring: Anna Nossnarf!

http://www.youtube.com/watch?v=itcuhIoGHU8

Serious Shopping!

Jag som tvivlade på shoppingen här i N.Y. Jag trodde aldrig jag skulle hitta nåt som jag ville ha, utbudet är alldeles för stort. Tji fick jag :-) Igår knatade vi in på Bloomingdale´s (där Rachel Green jobbade). Först sa jag till tjejerna att det nog inte var en affär för mig. Det kändes som ett superexklusivt NK. Jag gick mest runt och längtade efter H&M. Sen uppenbarade sig klädmärket "Free People" framför mina ögon. Jag blev förälskad vid första ögonkastet. Jag roffade åt mig en stor hög med kläder och servicen var perfekt. Lotta agerade "personal shopper" och hon skötte sig exemplariskt. Jag är så lycklig över mina nya kläder så de förtjänar ett eget inlägg här på bloggen. Sen får vi se hur ont i magen jag får när pengarna dras från kontot. Men hur ofta är man i N.Y????

image8

Ice, Ice, Baby!

Jaaha, då var det söndag igen. Här följer en sammanfattning av helgen.
I fredags var jag och Petra hemma hos Mia, Marcus och Wilda. Vi åt god mat, räkor i het sås, drack en massa vin och hade supertrevligt. Vi hade lite "catching up to do" efter julhelgerna.

Igår åkte jag in till stan och mötte upp Katja och hennes finska väninnor som var ute på en helgkryssning med några timmars stopp i Stockholm. Vi mötte även upp Camilla. Jag undrar hur det gick för tjejerna på resan tillbaks till Suomi med tanke på de kraftiga vindarna som rådde igår. Det var kul å få träffa Katja Kaj även om det bara blev ett par timmar.

På kvällen åkte jag och Magnus in till stan och mötte upp mammi och pappi. Vi hade bokat plats på "Absolut Ice Bar". Snacka om turistfälla, haha. När vi kom in i baren så blev vi rätt så besvikna för det var så litet. Men efter en stund så vart det ganska nice ändå. Drinken som ingick var god och "värmande" och det var kul att dricka ur isglasen. Efter isbarsbesöket tog vi en dricka på "Bishops Arms" sen gick vi och käkade grekiskt på Faros på Söder.

Idag har jag glidit runt i pyjamas och morgonrock tills kl. blev 16.00. Himla slappt och skönt. Har packat en del och tvättat en massa. Vid 17-tiden mötte jag Annelie vid KS och sen var det dags för KiBox igen. Motivationen var inte på topp för min del. Jag tror att min hjärna redan är i N.Y.

Nu ska jag poppa popcorn.

Sov Gott!

405941-7
Magnus har lekt lite och fått sitt glas att fastna på isväggen.

405941-6
Turister i sin egna stad

405941-5
Polar-pappa

Användbara fraser

I helgen måste jag öva på min engelska. Följande meningar tror jag kommer bli användbara.


- One Cosmopolitan, please. (Är de lika artiga i USA som i England? Jag kanske kan korta ner meningen  till "One Cosmopolitan".)

- Excuse me, where am I?

- No, I am not a terrorist.

- Could you take a picture of us? (Uppdaterat efter Johannas kommentar, hihi)

- Taxi, Taxi, TAAAXI!!!

- One Big Mac meal, super size of course!


Tranor på stan

Ett litet förtydligande. Den här hunden som "attackerade" mig heter Bamse och vi träffade honom när vi var hemma hos Magnus kompisar Marcus och Linda på en fika i lördags.


Igår var jag och Annelie på KiBox. Asså jag blir så fnittrig när instruktören sätter igång med de här spirituella övningarna. Igår var vi t.ex. en stor björn och sen skulle vi vara tranor.

Här nedan ser ni en bild på mig och Annelie när vi är tranor, likt va ;-)

Det är iallefall väldigt kul att boxas. Ledaren vi hade verkade gilla turk- och afromusik så igår rörde vi på oss i härliga rytmiska moves, men jag kände mig mest som en stel pinne. Haha, kul är det iallefall och svettiga blir vi.  

image4


Vad gör man när det inte blir som planerat

Lördag.... dagen har varit ganska så tråkig. Dagens roligaste händelse var nog när en Jack Russell attackerade mig och slickade mig i armhålan. Han gillade min deo, eller om det kanske var min armsvett. Har inte så mycket i ju för sig, men hundar här väl bättre luktsinne än vi människor.

Skulle egentligen ha åkt till Vingåker idag. Men Cilla har varit sjuk. Jag hade inte brytt mig så mycket om det om det inte vore för min kommande USA resa. Jag är skitnojig för att åka på nån förkylning eller liknande. Chattade precis med Cilla på MSN lite. Vi hade lika "kul" båda två. Men det var lite lustigt att våra senaste dagar varit rätt så lika. Cilla har fått ett PS3. Igår var Magnus och köpte ett PS3. Idag har Cilla målat naglarna. Jag har också målat naglarna. Cilla har ätit potatisgratäng till middag. Jag har en potatisgratäng i ugnen just nu. Lite lustigt, tycker jag :-)

Igår var jag på bio med syrran. Innan bion gick vi till Sawadii och käkade nåt jävla äckligt hopkok som skulle vara thaimat. Vi var riktigt besvikna båda två och lämnade en massa. Tur att de finns popcorn på bion. Det fick bli min middag. Filmen vi såg heter "Control" och den hade premiär igår. En väldigt bra film, men en mycket bra skådis som heter Sam Riley. Jag hoppas han kommer vara med i fler bra filmer. Filmen bygger på en verklig story. Det handlar om bandet Joy Division och deras sångare Ian Curtis som är en väldigt djup kille och dessutom lider av epilepsi. Det kan ju aldrig sluta bra... Den senaste timmen har jag suttit här vid datorn och surfat runt lite om Joy Division och deras sångare. Nu ska jag ta och bli lite social och umgås med sambon.



Auf Wiedersehen

Inatt jag drömde...

Inatt drömde jag att jag var med i en bilolycka. Jag körde rally i en tunnel och körde rätt in i en vägg. Bilen blev helt förstörd och vi som var i bilen fick lite "skrapsår". Men det enda jag kunde tänka på i drömmen var att denna upplevelse måste jag blogga om. Skit i hur det gick med bilen eller de som åkte med. Huvudsaken var att jag hade en bra story att berätta. Hmmmm....


Bojkotta hotellet "A Little Inn by The Sea" i Fort Lauderdale!

Detta är en uppmaning till alla 10 läsare jag har här på min blogg, hahah!!

Idag avbokade jag rummet på hotellet i Fort Lauderdale. Då visar det sig att jag bara kommer få tillbaks pengar för 1 natt fast vi hade bokat och betalt för 2 nätter. Så vi har alltså "gett bort" 1300 kr till hotellet. Hotellet lägger väl pengarna i nån party-kassa och så går hela arbetsstyrkan ut och festar upp pengarna och skrattar åt hur lätt det är att blåsa folk på pengar.

Magnus blev riktigt upprörd och skickade ett "hatbrev" till hotellet. Vi får väl se om de svarar. Han har aldrig varit med om att ett hotell har sådan policy.

Ett gratistips från mig till er är: Innan ni bokar något kontrollera att ni bokar på rätt ort OCH läs alltid det finstilta.

Nu är ännu en arbetsdag över och idag har jag fått lära mig en del intressanta saker.
Ikväll blir det en tripp till Farsta för att ev. köpa ett par gå-vänliga snygga skor att ha i N.Y. Låter som en tufft uppdrag. Sen ska jag hem och städa ut julen.

Kram på er!


Så här snygg är min golfbag som jag fick i julklapp!

Image4

Mamma, så här ser blomman ut. Vad heter den?

image3

2 veckor kvar

Om 2 veckor bär det av till U.S and A. Ska bli supernice. Hade nästan allting klart, trodde jag iallefall. Så fort jag klev innanför dörren sa Magnus med len, mjuk röst att vi har bokat hotell på fel ort i Florida. Magnus hade fått för sig att vi skulle åka från Fort Lauderdale men nu kom han på att vi ska åka från nån hamn som ligger i närheten av Orlando. Typ 60 mil från Fort Lauderdale. Nu vet ju Magnus hur han ska lägga fram saker och ting för att inte jag ska bli helt skogstokig så jag blev inte så upprörd. Men det är så himla lustigt att man får för sig att man ska åka från nåt som heter "Fort Lauderdale" Jag har knappt hört talas om det stället innan. Har ni?Jaja, man får väl se positivt på det hela. Vi hade kunnat komma på detta när det var försent. Nu kan vi iallefall avboka hotellet och börja leta nytt boende. Jag har dessutom lärt mig lite matnyttigt om Fort Lauderdale. Nu ska jag tvinga Magnus koka te och rosta en macka åt mig som "plåster på såren".

Sov Gott

Jag har inget att skriva om

Kom på att det var ett tag sen jag skrev nåt här på bloggen. Inte för att jag har nåt spännande att berätta nu heller men jag måste ju fylla på med lite text.


I helgen som gått hade vi Maria och Rickard på besök. Det var jättetrevligt. Man kan sammanfatta helgen med ett ord: MAT! Vi åt hela tiden kändes det som. Vi fick t.o.m ställa in ett planerat restaurangbesök bara för att vi var så mätta. I söndags körde vi till Arlanda och dumpade av Maria och Rickard på Terminal 5. Jag blir alltid lite smådeppig när jag vinkar av de på Arlanda. Men om 3 månader kommer de hem igen och då får jag hämta upp de på Arlanda. Det är lite av en tradition numera.


Hur känns det då på nya jobbet? Jo, det känns bra över lag. Kollegorna är snälla och de verkar ha humor lite då och då :-) Idag har jag t.ex fått lära mig hur en fågelskådare agerar :-)

Ibland hamnar jag dock i en liten svacka då jag längtar tillbaks till Behö.supp.


Nu är lunch-timmen slagen!


Ciao!


Snabbt svar på mammas kommentar

Hej mor,

Blomman var rosa, det är allt jag vet ;-)

Bye Bye 2007

Nu är 2008 här. Hjärtligt välkommen!! Vad har jag för planer för detta år? Till att börja med så väntar en resa till USA. Sen har vi ju två stora, roliga bröllop i maj och juni att se fram emot. Cilla gifter sig i maj och Maria i juni. Det är väl de stora grejerna som väntar. Annars är det lite småkul inplanerat framöver. En tripp till Vingåker, ett besök i is-baren, Kent-konsert i februari, Smashing Pumkins konsert i mars och fortsatt pysslande i lägenheten.


Nyårsafton var toppen! Vi firade hos Rikard och Lotta. Maten var superb! Hummer, oxfilé och pannacotta. Skumpan flödade och rödvinet var förtjusande ljuvligt. Vi spelade en del Guitar Hero och Stockholmsspelet. Magnus har sagt att han ska köpa Playstation och då ska jag köpa mig en egen "Guitar" :-)


Ikväll ska möblerna från IKEA komma och imorgon kommer Maria och Rickard från Karlstad. 2 roliga saker att se fram emot på en och samma vecka.


Jamen just det, jag sitter och skriver från min nya arbetsplats nu. Jag har precis inrett min lilla kontorsdel. Snart kommer min handledare tillbaks från sin lunch och då ska jag få lära mig knappa in nya anknytningar, eller var det nu var :-S Det känns iallefall himla bra och jag har fått en liten välkomstblomma som står här på mitt bord. Om ca 2 veckor har jag nog haft ihjäl den :-( 


RSS 2.0