Arrangerade äktenskap

Jag är helt för arrangerade äktenskap och tycker att det är viktigt att man ger sig ut i god tid på jakt efter en blivande man åt sin dotter.

Här har vi Theo. En god kavaljer. En sötnos. En gentleman. Han ligger etta på listan just nu. Vi får väl se om han friar snart ;)


Lika som bär... Eller nåt

Skickade en bild till Mange på Maja. Han svarade "Lika söt som sin mor".

Så då skickade jag en bild på mig oxå.

Jag ser inte riktigt likheten ;)


Falskt alarm!

Det var inga koppor som vi misstänkte.

Men jag fortsätter den dagliga analysen. Än är inte dagisepedemin över.


Vattkoppor?!

Det går vattkoppor på Kalles förskola. (Det heter förskola enligt Kalle å han har ju rätt så jag får väl acceptera det "nya" namnet.) Varje dag granskar jag hans kropp och letar efter koppor. Jag vet inte riktigt hur de ser ut så minsta lilla prick analyseras.

Ikväll sprang Kalle runt i bar överkropp efter att ha tvättat sina händer lite väl långt upp på tröjärmen. Då såg jag en fläck på hans rygg. 1 timme senare var det fler små röda fläckar. Oj oj, nu är kopporna här, tänkte jag. Sen gick Kalle och Mange och tog sig ett bad och när de badad klart var fläckarna mer eller mindre borta. Jahapp, vad ska man tro då? Sen kom Mange på en teori om att utslagen kanske uppstod i samband med att Kalle lutat sig mot våra nytvättade soffkuddar. Mange gjorde det häromdagen med bar överkropp och då blev han helröd om ryggen. Så kanske det inte är några koppor som ploppat upp på Kalle. Imorgon bitti lär vi dock veta. Jag väntar med spänning.

God natt!!


Älska mig!

Igår var jag och syrran på Maxim Teatern och kollade på Alex S's föreställning; Älska mig. En föreställning som handlade om bekräftelsebehov hos människor. Det var både roligt och lite allvarligt och ledde till lite eftertanke.

Innan föreställningen var vi och käkade på en superbra italiensk restaurang. Kan varmt rekommenderas.


Piggelin

Hon är lite väl morgonpigg, den lilla damen. På sistone gör hon morgon redan innan kl 6. Men efter nån timme brukar hon somna om och sova en timme. Tack å lov!

Bilderna togs precis innan jag skulle klä på pyjamas nr 3 för den natten/morgonen. Hon är lite kräkig av sig, kan man säga.


Tack Gamos

Kalle har shoppat lite för julslanten han fick av Gamos. Tror Kalle blev lite paff när han fick välja vad han ville vid Duplo-hyllan. Han valde en stor brandbil. Så den har det lekts med en del i helgen.

Tack, gammelmormor och gammelmorfar!!


Vilken sjukdom?

Just nu:
• Svettningar
• Hög puls
• Sömnsvårigheter
• Hjärtklappning
• Halsbränna

Vad kan det vara jag lider av?? Ingenting faktiskt. Bara jag som är ensam med barnen ett par timmar efter mörkrets inbrott. Inte min favorittid på dygnet direkt. Tur att Mange kommer hem snart.


Operation vårstädning

Nu när våren närmar sig och dagarna blir ljusare så innebär ju det att allt damm blir desto tydligare. Så idag har jag tvättat våra fönster och duschat blommor.

I helgen rensade Mange i några av våra köksskåp. Jag älskar när vi rensar!! Så det kommer vi förhoppningsvis fortsätta med inom en snar framtid. Men först kommer ni nog prioritera att bli av med den hemska elektroniksamlingen som vi gömmer bakom en gardin. Mange ska montera upp några hyllplan i klädkammaren.

Spana in vad som gömmer sig bakom vår gardin ;)


Dags att forma kurvorna

Idag har jag varit och provtränat på 'Curves'. Ett träningsställe för kvinnor. Man tränar cirkelgympa i 30 min sen är man klar och har tränat hela kroppen. Perfekt för mig! Så självklart gick jag därifrån med ett träningskort.

En gång i månaden kommer jag att vägas och mätas. Idag tog de alla mina mått. Jag består av 25% fett!! FETT!! Det låter lite sunkigt. Jag ser en dallrig klump framför mig. 25% var ett acceptabelt mått men det som räknas som normalt ligger mellan 22 - 24% fett. Så nu har jag ett mål. Att hamna på normal fettnivå. Jag hade även lite för mycket fett runt magen så där har jag också lite att jobba med.

Jag känner mig taggad och redo!! Jag vill inte behöva stå i vassen på Mallis.

Lycka till!!


När man fått lite distans...

...så är det rätt kul att kolla på tjockisbilderna. Varje gång Mange ville knäppa en gravidbild på mig så blev jag typ arg. Men nu känns det kul att han lyckades ta några.
 
 
 

Aj då, jag har ätit lök

Igår var vi på kalas på söder hos mormor och morfar. En trevlig liten tillställning med glada människor och en liten hund. Det serverades smörgåstårta. Jag förstod att den innehöll lök. Å jag har ju egentligen lökförbud. Eftersom Majas mage är lite känslig. Men jag åt en liten bit ändå, det var ju så gott. Men sen fick jag dåligt samvete för Majas skull. Så idag får hon äta ersättning för hela slanten. Inatt har hon dock ammat. Å nu ligger hon här och är lite orolig.

Asså jag saknar verkligen att få äta lök. Snacka om smakförhöjare. När jag slutar amma ska jag nog boka bord på "Bröderna Olsson" och frossa i vitlök.


Tack för idag!

Jag gillar kvällar som jag avslutar med orden; Tack för ikväll, puss puss.
Då har vi haft en bra eftermiddag/kväll. Idag var en sån kväll.
Jag och barnen hämtade Mange på jobbet. En lugn åktur. Kanske för att den lilla sov och den stora var halvtrött. Sen åkte vi till Bromma. Mange sprang in på bolaget och vi satt kvar i bilen. En lugn väntan. Kanske för att den lilla sov och Kalle kollade på Pingu. Efter det gick vi in på Coop. En (hyfsat) lugn shoppingrunda. Kanske för att den lilla sov och den stora råkade få en klubba.
När vi kom hem dukades maten fram. Återigen en lugn process. Kanske för att den lilla var utvilad och den stora råkade hitta en festis. Å att maten redan var förberedd och bara behövde varmas på. Sen åt vi. Det var en lugn middag. Kanske för att den lilla redan blivit matad och var nöjd och kanske för att den stora fick äta fiskpinnar och baguette. Å för att föräldrarna fått tag på en god flaska vitt.
Sen badade hela familjen. Det var dock inte en lugn process. Kanske för att den lilla var trött och den stora bajsade i badkaret. Men efteråt var det lugnt igen. Då kollade vi på Askungen. Ögonen gick sen i kors på bägge kidsen. Så det blev en lätt match för föräldrarna att få sig lite egentid med te, Marabou mjölkchoklad och ett avsnitt 'Dexter'. En bra kväll helt enkelt. Skönt när alla samarbetar :)


RSS 2.0