I drömmarnas värld

Inatt drömde jag att jag stekte oxfilé. Jag stekte den så hårt så den förvandlades till vit panerad fisk. Då har man stekt vääääldigt länge :)


Kompis och Poppis/Poppen

När jag och syrran var små kallades vi för Kompis och Poppen. Jag var Kompis och Jessica var Poppen.
Idag hittade jag en läskburk med mitt namn på :D
 

Husjakt

Vi är på jakt efter nytt boende. Min nya favoritapp är helt klart Hemnet´s. Vi letar efter lägenheter i Sumpan och hus och radhus i Spånga/Barkarby/Bromma trakten. Vi hittade en väldigt bra lägenhet för ett par månader sen. Men en sambo med influensa gjorde att det inte blev något köp. Han hade lite svårt i sitt tillstånd att visa hur gärna han ville ha lägenheten. Det syntes när det var försent och lägenheten var såld.
 
Denna vecka känner jag för att bo i Sumpan och ingen annanstans. Så just nu kollar jag mest efter lägenheter där vi bor. Det vore ju smidigast att stanna kvar här i kommunen så behöver man inte fundera på ny dagisplats. Bor vi kvar i Sumpan behöver vi inte fundera på en andra bil, närhet till pendeltåget, närhet till frissa/skönhetssalong/mataffär/presentshop/lekplatser/simhall/fik/restauranger/natur/bibliotek m.m. Här kan man verkligen ha det bekvämt! 10 mille å vi hade köpt ett hus i Duvbo. Då får vi behålla kakan och samtidigt äta den. Men den där trisslotten är svår att hitta.
 
Nåja... Det blir nog inte så många fler inlägg om nytt boende förrän vi hittat ett. Men ni får gärna hålla tummarna!
 

Här vare koppor igen!!

Lika bra att få det överstökat. Men det kliar lite.


Invigning x 2

 
Idag har Kalle invigt sin nya ståbräda och jag har invigt min nya potatisskalare. Succé!!
 
 
 

Gardin

Nu blir det ju bara ljusare och ljusare för varje vecka. Tycker det är lite för ljust i Kalles rum när han ska gå och lägga sig. Så här om dagen pratade jag med Mange om att köpa en mörkläggningsgardin till Kalles rum. Kalle satt med vid köksbordet när vi pratade men han pysslade med sitt och struntade i vår diskussion.

Trodde jag ja!! En dag senare när jag och Kalle hängde i hans rum så tittade han upp mot sitt fönster och sa; - Jag äääääälskar mina gardiner.
Jag tolkar det som att han inte är sugen på att få upp några nya ;)


Bajs

Så har vi kommit fram till en ny fas i Kalles liv; kiss- å bajsåldern.
Tänk så användbart ordet bajs kan vara. Lägger man till ordet framför eller bakom ett annat ord så blir det jättekul. Bajs-Maja t.ex.
- Kan du inte kalla henne för Älsklings-Maja istället?
- Älsklings-bajs!!

Det är även kul att prata om bajs i alla sorters sammanhang:
- Jag äter bajs.
- Jag bajsar på Maja.
- Jag bajsar i vattnet.
- Maja bajsar på mig.
- Jag bajsar på dig, mamma.
- Bajs bajs baaaaajs!!
Osv

Skitkul för en 2,5-åring ;)


Madicken

 
Kalle kollar som så många andra barn på Madicken. Denna mysiga serie som fått min son att utropa "snorunge" i tid och otid. 
 
i tisdags började Kalle "leta" efter Madicken här hemma. Hon hade ramlat och behövde träffa doktorn. Hon hade ramlat på utflykten och gjort illa benet. Men hur mycket än Kalle och farmor Cajsa letade efter Madicken så hittade de henne aldrig. Kalles lek 'Hitta Madicken' har pågått sen dess. Jag tröttnade ganska fort att leta på våra 72 kvm. Så idag bestämde jag mig för att vi skulle hitta henne. Så hon kunde få vård. Å här har ni vår alldeles egna Madick. Kalle gav henne vatten och några kylskåpsmagneter som plåster på såren. (Hon skulle även behöva en dusch.)
 

Koppor, koppor, koppor

Vi har strax avklarat dag 5 gällande Kalles sjukdom. Idag har han varit så gott som feberfri. Så vi har inte behövt ge honom Ipren. Tack å lov för det eftersom Ipren speedar upp honom som bara den.

Kopporna kliar, men inte så jättemycket som jag hade väntat mig. Kanske Tavegylen gör ett bra jobb. Men de koppor som sitter precis under nappen de lär vara kvar in i det sista. De gottar sig nog i fukten.

Klättra på väggarna har vi gjort i flera dagar nu. Å Kalle klättrar på mina nerver och jag klättrar på hans. Vi tär verkligen på varann. Men emellanåt har vi rätt så mysigt. Speciellt när vi gosar i soffan. För gosa det gillar han.

Idag sa Kalle: -Vad ska vi göööra?? De e tråkigt här!!
Ja du, stackars lilla vän. Det är bara att härda ut.
Men jag tror nog att det vänder nu. Det måste det ju bara göra.

Kanske vi kan ge oss ut en sväng på gården imorgon? Kanske kanske!!

Nu ska jag sova lite. Om cirka 1 timme vaknar Maja och vill ha käk. Hon har lärt sig att räkna till 4 timmar.

Sov gott!!


Chicken pox

Så kom de då tillslut, kopporna. Kalle har än så länge en hanterbar mängd på sin kropp. De verkar inte klia så mycket. Men det kanske ändras med tiden..?

Febern däremot är all time high, 40,1. Så nu feberyrar han i väntan på att Ipren ska verka.

Det lär bli en lång kommande vecka för oss. Ska försöka lista ut nåt bra som vi kan sysselsätta oss med om dagarna. Idag var vi iallafall ute på en liten promenad i vagnen i det vackra vädret. Men nu väntas det ju regn och snö.

Håll tummarna för att Kalle kurerar sig fort och att det blir en hyfsat lindrig sjukvecka.


Fångad av en stormvind

 
 
 

RSS 2.0