Grammofonspelarens återkomst

I lördags var vi hemma hos mamma och pappa i Skogås på födelsedagsmiddag. Det bjöds på kantarellsmörgås, musslor, räkor och havskräftor. Så mumsigt och lyxigt. I present fick pappa en grammofonspelare. Snabbt som attans åkte LP-skivorna fram och vi lyssnade på gamla godingar.


Jessica och den lilla skivspelaren.


Pappa med skivsamlingen


Jag hittade Dunderklumpen och NKOTB!


Torsdagskul!

Denna film får hela familjen Fransson (mer eller mindre) att skratta och sjunga med.
Vad tycker ni? Visst är det HUMOR!
Om ni tänkte kolla på filmen på jobbet så kan det vara bra att lyssna i hörlurar ;)



Fredagslåten

Idag är det pappa som väljer fredagslåt. Han fyllde nämligen år i veckan och om man har tur får man i present att välja fredagslåt :) Kanske blir det din tur nästa gång?!!


Ännu ett toainlägg

Igår när vi kom till bion så behövde jag gå på damernas. Det var fler än jag som var lite kissnödiga. Kön var verkligen jättelång. På herrtoan däremot var det betydligt lugnare. Ibland dök det upp en man eller två. Några damer före mig i toakön valde därför att gå in på herrtoan. Efter några minuters övervägande valde jag också att gå in på herrtoan. Det var inte en kotte där inne så det kändes som att det var "fritt fram". Men när jag var klar på toan och öppnade dörren så möttes jag av en hel hög med män som alla stod uppraddade vid pissoaren och tömde sina blåsor. Jag tyckte det var så pinsamt och jag ville bara sjunka genom jorden. Men jag tog sats och sprang ut från toaletten förbi alla kissande snoppar och sökte skydd i biomörkret. Jag ska aldrig mer gå på herrtoan.

The Oscar goes to Meryl Streep

Har sett en kanonmysig film ikväll. Julie & Julia. Den handlar om Julia Child som flyttade till Paris på 40-talet och sysselsatte sig med att skriva en kokbok samt om Julie Powell som på 2000-talet bestämde sig för att tillaga samtliga recept i Child´s kokbok och blogga om det. Julia Child spelas av Meryl Streep som gör en fantastisk insats. Hela filmen satt man med ett leende på läpparna. Handlingen kanske inte låter så jättelockande men titta på filmen ändå!

Premiär någongång i oktober


Man blir lite depp

Tror ni det känns bra när man har lagt ner 8 timmar på en och samma kund för att sedan ta emot ett samtal där de ifrågasätter varför man inte hunnit med de 4 sista beställningarna?


Dagens outfit

Gjorde en krafig miss i mitt klädval imorse som ni kan se här på bilden.
Det är iallafall så där jag känner mig.
Tog på mig lite för mycket rött imorse


Mio


Acnespecialisten

Har precis kommit hem från ett besök hos Acnespecialisten. Det låter väl som ett mysigt ställe?

Jag har ju tidigare berättat om min hudterapeut som ställde lite för personliga frågor och nästan krav på mig.
- Är det inte dags för barn, tänk på biologiska klockan!
- När ska Magnus fria egentligen? Skicka hit honom så ska jag ta ett snack med honom...
Ja, ni minns kanske inlägget....

Nu har jag gått vidare och hittat en ny por-rengörare. Det finns ett ställe här i Sumpan som heter Acnespecialisten. Nära och lite billigare. Men oj vad jag har fått lida. Det var så smärtsamt att jag sa AJ flera gånger. Det kom t.o.m 3 små tårar. Som slutkläm på behandlingen fick jag en ansiktsmask som stelnade så hårt att jag inte kunde röra på ansiktet. Det är nog så det känns när man överdoserat botox. Eller kanske som Leonardo DiCaprio kände sig i "Mannen med järnmasken".

Jag känner mig i allafall nöjd med behandlingen och ska tillbaks om 2,5 vecka. Tjejen som klämde gjorde sitt jobb och ställde inga jobbiga frågor. Hon ställde nog inga frågor alls nu när jag tänker efter. Jag har även varit inne på deras hemsida och beställt en massa produkter. Bl.a den där järnmasken.

Nu väntar en kväll framför TV:n all by myself. Tur det för jag känner mig ungefär lika vacker som Nick Nolte ser ut på sin "mugshot"

Trevlig helg!

Fredagslåten

Jag gillar verkligen Markus Krunegård. Måste hålla ögonen öppna så jag får se honom live nästa gång han är i stan. Idag är första gången jag ser denna video. Det är tur att hans musik är bättre än hans videos, hihi!


Ett vanligt toabesök i mitt liv

Så långt jag kan minnas har jag alltid haft vissa problem med att besöka toaletter och ”pudra näsan”. Om möjligt så undviker jag det helt och väntar tills jag kommer hem. Men ibland har nödigheten ingen lag. Som igår, på jobbet.

Jag hade planerat att köra ett spinningpass direkt efter jobbet. Spinning vill man inte köra om man känner sig lite nödig. (Tänk er stackarn som kämpar på cykeln bakom mig och så råkar jag släppa en fis, hihi!)

Jag hade lagt upp en plan, den var välplanerad. Runt kl. 16.00 tog jag hissen ner till källaren, eller kulverten som den kallas. Jag har sedan tidigare letat rätt på en toa där som är placerad lite mer avskilt än de andra toaletterna som är på kontorsplanen. För mig är det viktigt med anonymitet när jag ”pudrar näsan”. Jag vill inte riskera att möta någon på vägen ut när man är klar. När jag kom ner till källaren så såg jag en man 10-15 meter framför mig. Han gick med rask takt men saktade in precis vid MIN toalett och där gick han in. Så jag traskade förbi muggen och tog sedan till höger. Jag kom ihåg att jag hade sett en annan toalett där nere i kulverten. Men oj vad jag fick irra runt. Det är som en labyrint i kulverten. Jag stötte på ytterliggare en till karl där nere som nog tyckte jag såg förvirrad ut för han försökte guida mig till receptionen. Men dit ville jag ju inte gå. Och jag kunde så klart inte fråga efter en toalett. Eftersom att flickor inte ”pudrar sina näsor”. Efter en kvart hade jag inte hittat någon toa och jag insåg att jag nog borde återvända till min arbetsplats. På vägen tillbaks passerade jag min toalett och då var det ledigt där. VICTORY, tänkte jag och gick in. Men när jag lyfte på locket visade det sig att det var stopp i toaletten!!! Vad skulle jag nu göra?? Det gick ju inte att gå på den toaletten. Med sorgsen blick och gasig mage tog jag hissen upp till kontoret igen och ringde till Magnus. Jag tänkte väl att han skulle tycka lite synd om mig men han tycker bara jag är knäpp. Jag såg framför mig hur jag skulle få avstå från träningen och bara åka hem. Men sen kom jag på den briljanta idén att jag kunde stanna kvar lite längre på jobbet. De flesta sticker prick kl. 16.30 så då kunde jag vänta till 16.40 och sedan gå på någon av toaletterna på kontorsplanet. Sagt och gjort, kl. 16.40 tog jag mitt pick och pack och stegade in på handikappstoan. Det var fortfarande lite folk kvar i korridorerna men del flesta hade gått. När jag kom in på toan så ställde jag ner min träningsväska på golvet och satte på vattenkranen på fullt tryck. För att dämpa plums- och fisljuden så klart. Plötsligt hör jag ett larm som jag sedan inser kommer från handikappstoan. Det visade sig att jag hade kommit åt larmknappen med min väska. Det tog ett tag men tillslut fick jag tyst på larmet. Jag intog position och gjorde det jag skulle. När jag sitter där och lider (för det är verkligen hemskt det här för mig) så knackar det på dörren. Då är det så klart någon som hört att larmet gått.
-  Hallå, är det någon där??
-  Eee, aaaa, jag råkade trycka på en knapp. Men jag är OK.


Så bra gick det med min anonymitet.

Så här har jag det alltså varje gång nödigheten knackar på. En annan gång när jag åkte ner i källaren så fick jag möte i kulverten. Då kunde jag ju inte bara gå in på toaletten för då hade han jag mött märkt det. Så istället passerade jag gubben, gick till höger och väntade bakom väggen till dess han var utom synhåll. Jag stod där och spionerade tills det var fritt fram.

Jag tänkte att det här skulle bli ett kul inlägg men nu när jag läser det känns det nästan lite sjukt. Undrar om det finns kurser i att bajsa på allmän toa. I så fall önskar jag mig en sån kurs i present.


Ska jag, eller ska jag inte?

Jag sitter här och funderar på om jag ska skriva ett inlägg om "att pudra näsan". Sånt är ju privat och lite äckligt. Men alla gör det ju. Så nu är frågan.... ska jag, eller ska jag inte??

Nybakat bröd

Idag har Magnus bakat bröd.
Det är inget vi är bortskämda med här hemma.
Det blev grekiskt lantbröd. Smarrigt!


Mata fåglar, bokföring och guacamole

Rubriken sammanfattar ganska bra vad jag har haft för mig i helgen. Det har med andra ord varit en lugn helg. Precis vad jag var ute efter.

I fredags var jag hemma hos Sister J. Vi inledde kvällen med en joggingrunda i Östberga. Sen käkade vi gott och kollade på TV och lyssnade på musik.

På lördag morgon tog vi det lugnt. Lyssnade på melodikrysset, som var svårare än någonsin. Pysslade lite och gick på en promenad ner till Lötsjön och matade fåglarna. Man kan ju fråga sig om vi är 5 år eller 65 år. Det var ganska underhållande att mata fåglarna. Det gick lite vilt till emellanåt

På eftermiddagen kom syrran på besök. Även denna kväll käkade vi gott, kollade på TV och lyssnade på musik. Vi gjorde även lite bokföring. Jessica har börjat plugga ekonomi så vi kikade lite på min bokföring i utbildningssyfte. Till det dracks det vin så då blev det riktigt trevligt.

När vi satt där i köket med varsin PC och pratade ekonomi så dog helt plötsligt Internet. Av någon konstig anledning slogs 4 st eluttag ut. Bara att byta en propp, tänkte vi. Men så enkelt var det inte. Så nu är vi 4 uttag fattigare. Tur att det finns skarvsladdar. Men det ser tyvärr ut som att vi måste ringa en el-kille.

Vi hyrde en film i lördags. Slumdog Millionaire. En mycket bra film som jag tycker du ska titta på. Jag gjorde vissa kopplingar till Forrest Gump.

Igår var det söndag och ännu en slapp dag. Det blev våfflor till frukost och sen en promenad till Solna Centrum. Till middag hade vi planerat att äta tacos. Jag har blivit besatt av guacamole. När det visade sig att den första avokadon var för hård så såg jag framför mig hur hela middagen gick i spillror. Men Magnus lyckades få tag på en fin avokado och tillslut hade han rört ihop den godaste guacamolen han någonsin gjort. Slutet gott allting gott!


Fredagslåten - He´s back!


Det var då verkligen på tiden!

Jag är nog sämst i världen på att besöka frisören. Jag minns inte när jag var där sist. I våras nångång skulle jag tro. Jag som tycker det är så underbart när folk kammar och donar med håret borde ju gå regelbundet. Nåja... idag kom jag äntligen iväg. Det krävs tydligen att de öppnar en frisör i porten bredvid för att jag ska få tummen ur. Så idag har jag varit på Salong Lava på Järnvägsgatan 50 och klippt topparna. Haha... drastiskt!

Efter frisörbesöket bar det iväg på en joggingrunda. När jag kom hem satte jag igång med att göra en parfait. Det har jag aldrig gjort tidigare. Ska bli intressant att se resultatet på fredag när jag ska bjuda på den på jobbet. Smeten smakade iallafall gott. Å receptet kommer ju från mamma så då kan det ju inte bli annat än gott.

Kul med IKEA

Igår var jag på IKEA. Först tittade jag på allt det där roliga, med Maria. Sen kom Magnus och då köpte vi säng.
Det blev även en v-rumsmatta, soffkuddar och en ny filt. Ett nytt överkast. Lite förvaringslådor och en vas. Men ingen korv med bröd :(

Blev lite nöjd med vårt vardagsrum. Det känns höstmysigt.


Historisk dag!!

Idag är en historisk dag.
Jag har för första gången i hela mitt liv joggat 7km!
Funderar på att sätta upp milen som ett mål innan jag fyller 30.


På rangen!





Fredagslåten


Pilotglasögon - supersnyggt!

Jessica hittade pappas gamla glasögon - det var väldigt underhållande tyckte vi.




I helgen var vi på bröllop!


Det blev en del "hångel" i kyrkan - på prästens begäran.
Han nöjde sig inte med bara en kyss :)


Se så söt Colin är :)
Jaaa, bruden och brudgummen är också ganska söta

RSS 2.0