Harem byxan

Ni har väl sett reklamen från Gina Tricot? Reklamen för harem-byxan. Någon som har planer på att köpa ett par?? Idag, 30 mars, tycker jag att de är sååå fula. Men om en månad lär jag väl tycka att de är snygga eller i alla fall acceptera dem.

Försökte kopiera en bild från Ginas hemsida, men det funkade inte.

Promenix till Prag

Idag har stegtävlingen på jobbet börjat. Målet är att vi ska gå från Malmö till Prag på cirka 2 månader. Man känner sig taggad till tusen. Idag kan jag känna mig nöjd för jag fick registrera över 15000 steg inkl. träningspasset på Friskis. Det som oroar mig lite är hur det ska gå på helgerna. Jag är ju oftast världs-slö på helgerna.

Apropå helg så är det ju måndag idag och ytterliggare en helg är avklarad. Den var verkligen lugn och harmoniskt. Det var mysigt när vi satt i mörkret i lördags under earth hour och spelade yatzy. Jag ska nog fortsätta ha lite egna earth hour stunder framöver. För myset och miljöns skull.

Idag har Magnus lagt ut Polon till försäljning på Blocket. Det vore ju kul om han fick den såld snabbt men jag undrar hur länge vi kommer vara billösa därefter. Vi har kikat lite på Volvo. Men det känns som att vi långt ifrån bestämt oss. Det slutar väl med att vi sitter med en ny Polo, hehe!

Nu börjar ER!

God kväll!

Kjell

Fick en kul film av Katta på jobbet. Kände att jag bara måste sprida den vidare. Enjoy!


En oplanerad helg

Denna helg har jag absolut INGENTING inplanerat. Ganska skönt när man tänker efter. Nu har man ju tid att tvätta upp alla sommarkläder och lägga undan dem tills svenska sommaren kommer. Städa lite för det hann vi inte göra innan Thailand. Kolla igen alla 3 avsnitt av Grey´s anatomy som vi missat. De såg vi igår kväll. Tack å lov att man kan "spela in på VHS" (if you know what I mean).

Nu är planen att vi ska till IKEA en sväng. På Magnus initiativ faktiskt. Inte mig emot. Sen behöver vi köpa på oss lite nya gröna växter också så jag hoppas jag lyckas lura med mig Mange in på Plantagen.

Ikväll tänkte jag vara med och släcka lampan kl. 20.30. För miljön. Ska ni också göra det?


Fredagslåten

Denna veckas fredagslåt är en somrig låt eftersom jag varit på somrig semester


Thailand i korthet

Från Bang Tao kommer vi minnas följande:


  • Bartender-gubbarna vid bambu-baren. Sköna lirare
  • Magnus, när han vindsurfande.
  • Magnus rädsla för grodor och skalbaggar.
  • Fågeln som kom in på vårt rum och hälsade på.
  • Förintelseparet - Ett gammalt österrikiskt supersmalt par (därav smeknamnet). Kvinnan solade gärna topless till mäns förskräckelse. Det var viktigt med läppstift och att man hade en badmössa på huvudet innan man tog ett dopp. Mannen såg mest bara läskig ut.

Från Phi Phi kommer vi minnas följande:


  • Första kvällens party. Jag minns den i alla fall.
  • Ösregnet den första kvällen
  • Magnus gamla kollega (född 58) som somnade i en stol på "Hippies" p.g.a alkohol. Vuxna karl ;)
  • Johans äckliga grillspett. Det är väl självklart att man vill ha sitt grillspett grillat och inte kokt???!!!
  • Pannkaks-tanten. Hon gjorde världens godaste mackor, pannkakor och shaker. Pannkaks-tanten är typ 25 år men fick det smeknamnet ändå.

Från Koh Lipe kommer vi minnas följande:


  • Besvikelsen när vi kom dit och hur det sedan utvecklades till att bli en super nice vistelse.
  • Varje gång jag åker utomlands brukar jag ha ett "moment" som jag sedan kan tänka tillbaks till när jag kommer hem till Sverige. Detta "moment" uppstod på Lipe när jag och Magnus låg på stranden en sen kväll och tittade på stjärnorna.
  • Skräpet
  • Det kristallklara vattnet och den mjuka sanden
  • NEMO! Jag har inte sett honom tidigare så jag blev jätteglad när jag fann honom. Så pass glad att jag rev mig på revet. Det gör fortfarande lite ont.
  • Läskiga vildhundarna och deras hängpungar :S
  • Mini-paniken över att Internet inte funkade och att min bankdosa tvärdog. Jag hade ju grejer att rapportera till Finland.
  • Magnus brännskadade rygg

Från Karon kommer vi komma ihåg följande:


  • Kontrasterna. Först är man på en liten mysig ö sen åker man till Karon där allt är galet och stort. Men jag ville ändå dit för att shoppa lite.
  • Vi glömde kvar kameran på ett ställe. Ni kan ju gissa hur svettiga vi blev dagen efter och insåg att kameran inte var där den skulle. Men allt löste sig. Baren hade tagit hand om kameran och Magnus plånbok.
  • Hur dyrt det var. På de tidigare ställena kunde man få en öl för 40 - 60 baht. Här kostade de 110 baht.
  • Sista dagen regnade det så mycket så vårt sista dopp tog vi i badkaret.
  • Tidig morgon åkte vi till flygplatsen med taxi. Det var ganska tyst i bilen. Plötsligt säger chauffören: Oh-oh-ojjjj... Det visade sig att vi touchade en hund med bilen i 100km/h.

Om 5 minuter kommer jag säkert komma på fler saker. Men vi börjar med denna "minnesbild".


Koh Lipe

Hej,

Nu ar vi pa Koh Lipe. Internet har legat nere har i nagra dagar for "nagon" hade kapat en internet-kabel. Inte for att det ar hela varlden... men jag har varit lite blogg-sugen.

Nar vi kom in mot Lipe med long-tail-baten sa sag jag en resort och tankte Dar vill jag inte bo.
Sjalvklart bor vi dar nu men det visade sig vara ett nice place.

Lipe ar fint, bortsett fran all brate som ligger pa stranden. On har exploderat i turism och thailandarna har inte hunnit med. Sa det finns typ ingenstans att gora av "skiten". Haromdagen gick vi forbi en "soptipp" mitt i paradiset. Inte sa vackert... Men on vaxer for varje dag och jag gillar den nu. Synd bara att den ligger sa langt bort fran allt. Imorgon ska vi aka bat och buss i typ 9 timmar. Kul jul!

Nu ska vi ga och kaka thai-pancake.

Ikvall blir det sista natten med ganget. Vi drog med oss syrran och co hit. Men imorgon skiljs vara vagar at.

Det ar synd att vi inte har nagon kamerasladd med oss for vi har en del nice bilder att visa. Bl.a pa Jessicas reagge-bungalow. Hahahah!

Vi hors!

Till mamma och pappa

hej foraldrar!

Far via bloggen meddela att pengarna pa mitt kontantkort redan ar slut. har ringt cirka 4 samtal till Jessica, sen var de 250kr forbrukade:)

Nu sitter vi och vantar pa Jessica och co. Idag fyller Cissi ar sa vi ska fira henne. Det blir nog pizza ikvall.

Kram kram

Phi Phi

Nu ar vi pa Phi Phi. Vi kom hit igar. Vi motte upp syrran och hennes vanner som alla bodde pa samma hotell som mig och Mange. Igar lag vi vid poolen hela dagen. Pa kvallen laddade vi for en helkvall. Men vi fick skjuta upp det hela ett tag for det kom varsta ovadret. Det var sa haftigt och blixtrarna los upp hela on. Efter nan timme trotsade vi vadret och tog oss i alla fall till en restaurang. Sen slutade det regna och vi gick vidare till Rockklubben Rolling Stoned och sen till Hippies. En mycket trevlig kvall/natt.


Idag har det regnat en del igen. Men vi satt anda i poolen trots vadret. Nu ar solen tillbaks igen. Det var skont med en molning dag for da passade vi pa att strosa runt i "stan". Men nu far det vara slut pa regnet :)


Alldeles nyss sa stotte vi pa Erika "Bucketman" av en slump. (Kusin Marias gode van.) Det var ju lite crazy och kul.


Nu ska jag tillbaks till hotellet och lagga mig i solstolen och lasa en god bok.


Nagon som vet var man hittar tangenten for frogetecken pa ett thailandskt tangenbord (fragetecken fragetecken)


Snabb rapport

Hej, det far bli en snabb rapport fran Bang Tao idag.

Flygresan gick bra. Vi njot av var oxfile a la flygplan, vi fick egna saltkar och drack ur akta glas :) Benutrymmet var helt OK.

Hotellet vi bor pa ar ratt sa nice. Ligger precis vid havet. Men solstolarna bokas snabbt upp av tyskarna. Idag fick vi mest ligga vid poolen. Men sin fick vi plats pa stranden. Magnus har vindsurfat. Han var duktig :)

Maten ar god, maten ar god, maten ar god.

Have to go, times up for denna surfning.

Ciao!

Fortsättning på helgen

Kom på att jag inte var riktigt klar med min helg uppdatering.

I lördags löste vi så klart melodikrysset och på eftermiddagen var det kalas för morfar på söder. Det var lika trevligt som alltid. God smörgåstårta, jättegod efterrätt och übertrevligt sällskap :) Morfar fick Veronica Maggios skiva av mamma och pappa (mina päron alltså) och den hamnade i skivspelaren på en gång.

Igår, söndag, hade vi en riktig fixar-dag. Vi köpte dammsugare, solkräm, laddade mobil kontantkorten, städade lite, tränade lite, pantade burkar, var på soptippen... helt enkelt sånt som man måste göra innan man åker utomlands ;)

Nu är vi snart helt färdig packade här hemma. Bara lite smågrejer att fixa innan vi är redo för avfärd från Arlanda imorgon kl. 12.45.

Adios Amigos!



 


Thailand

Imorgon åker jag och Magnus till Thailand. Det ska bli så härligt och mysigt och underbart!
Bloggen kommer nog uppdateras med jämna mellanrum ändå.


Kram å hej så länge!

Restaurang Tips

I fredags var jag ute och käkade med Petra och Mia. Det var trevligt att träffa tjejerna igen. Vi var och käkade Tapas på restaurang: San Leandro Tapas på Sveavägen 74. Jag måste verkligen rekommendera denna restaurang. När man t.o.m blir imponerad av den friterade potatisen då är det ett bra ställe. Måste dock ge ett litet minus för den höga musiken som spelades från högtalarna redan kl. halv sex på kvällen. Det var lite svårt att höra vad som sades emellanåt. Men plusen var fler än minusen. De hade t.o.m lyckats få en spansk känsla i lokalen. Baren var restaurangens hjärta där man kunde äta och dricka. Tempot var högt och musiken fick en att vicka lite på höfterna. Hit måste ni gå!!

http://www.sanleandrotapas.com

Stämningen


Metallica!!

Igår var det Metallica konsert i Globen. Det var hur coolt som helst. Publiken var med från början till slut. Tror aldrig jag sett så mycket folk i Globen tidigare. När konserten var slut stannade bandet kvar på scenen. De kastade ut plektrum och trumpinnar och tackade Stockholm för en underbar kväll. Metallica ÄLSKADE oss.









Annelie och Metallica


Fredagslåten

Denna veckas fredagslåt är en hyllning till mitt favorit snack!
Popcorn Song!

Det brinner

Det brinner i skogen bredvid jobbet. Det går rykten om att det är ett fritidshus som står i lågor. På kontoret luktar det ganska krafigt med brand. Jag kommer nog lukta grillkorv innan dagen är slut. Jag tog ett kort på ena brandmannen som jag tänkte att ni skulle få ta del av. Håll till godo!


En kos vardag

Jag minns en film från när jag var liten som handlade om en ko. Kanske det var Mamma Mu. I filmen är det en berättarröst som med ganska låg stämma berättar om en kos vardag.

-          Åt, idisslade, åt igen, idisslade, idisslade lite till. Drack lite vatten, åt, idisslade, åt igen.


Man kan säga att jag känt mig som den där kossan de senaste dagarna.

-          Jobbade, tränade, åt, sov, jobbade, tränade, åt, sov, hängde tvätt, somnade på soffan.


Men detta är nog bara lugnet före stormen. På lördag är det dags för Metallica konsert i Globen och på tisdag flyger vi ju till Thailand.


Män som hatar kvinnor

Igår var jag och kollade på "Män som hatar kvinnor". Smaka på den titeln, den är ju genial! Titeln måste ju få var och varannan människa att stanna till och tänka "Det där låter intressant och spännande och obehagligt".


En bra sammanfattning av filmen också enligt min mening; intressant, spännande och obehalig.  Jag tycker verkligen man ska se den. Ett tips: Ta med en spypåse och en skämskudde.


White trash

Då var ännu en helg över. Idag känner jag att jag skulle behövt vara ledig för att återhämta mig efter helgen.


I fredags var det lugnt. Jag och Magnus åt och drack lite gott och satt och gaggade vid köksbordet tills vi somnade.


I lördags vaknade vi tidigt, redan kl. 9. En timme senare satt vi i bilen på väg till Kista. Jag fyndade lite på BikBok och köpte födelsedagspresent till Annika m.m. Magnus köpte Fuglesangs rymd-bok och en kaffe. Magnus var också mycket nöjd med sina inköp. Efter Kista åkte vi till Barkarby golfhall där vi mötte Anna och Erik. Vi slog på bollar i 1 timme. Efter det var man helt matt. Men det blev ingen vila eller ro efter golfen. Då var det bara att sätta fart hem, göra sig i ordning för Annikas fest och sen kasta sig på pendeln. Min outfit blev helt fel. Planen var att jag skulle ha kjol, men jag hade fått en ny valk så det blev inget med det. Istället valde jag ett fult white trash linne. Jag hatade linnet hela kvällen och hade planer på att klippa sönder det när jag kom hem. Men kvällen vart väldigt rolig ändå. Först var vi i Skogås och käkade chili con carne och drack en massa vin. Sen åkte vi till stan och gick på Golden. Det var jättelänge sen jag var där. Stället var överfullt med folk och det osade köttmarknad. Vi dansade och drack och skrattade åt brutna klackar och vacker karaokesång. Vid halv två kände jag mig nöjd och begav mig hemåt.


Söndag förmiddag/eftermiddag var en mardröm. Bakfyllan var enorm. Vid halv tre fick jag tillbaks matlusten och kunde peta i mig en smörgås. Vid fem tiden kom syrran över på taco och äcklig semla. Kvällen bjöd på Beck, men jag somnade så jag vet inte hur den slutade.


RSS 2.0