28 november

Imorgon är det den 28 november 2012. Det datumet har jag haft som beräknat födelsedatum. MVC och ultraljudet säger att BF är den 11 december. Börjar faktiskt tro att de har rätt ;) För här händer det ingenting. Jo, en jävla massa sammandragningar å en konstant mensvärkskänsla. Men det räknas nog som fjantsmärtor. Det jag kände för några veckor sen är som bortblåst. Nu vill jag ju inget hellre än att det ska komma igång och göra skitont! Jag välkomnar smärtan!!! Kom nu, unge!!!


Jag gör som jag blir beordrad... Typ

Det är lite kul med de här gravidapparna. Denna vecka står det att jag ska färga ögonfransarna. Ok, då gör jag väl det.

Sen står det även att jag ska försöka att inte bli irriterad på folk och deras dumma kommentarer. Sorry, men det tänker jag inte acceptera.

Men det här med att färga bryna och fransarna var kul. Det har jag aldrig gjort själv tidigare :D


Glasögonormen

Tur att mina glajjer är köpta till ett mycket lågt pris. Jag anar kort livslängd.


Dagens kommentar

Utmärkelsen "Dagens kommentar" går idag till Magnus. Som ni vet är han simtränare. Tillsammans med en kille som heter Tobbe. Följande konversation hade jag och M idag:

Jag: - Ska du simma några längder efter träningen idag?
Magnus: - Nä, jag tror inte det. Men jag stannar nog kvar ett tag och tar en dusch med Tobbe efteråt.
Jag: - Jasså du!!! Ha det så mysigt då ;)


Fler som har svårt att sova

Kl är 22.30 och Kalle sitter i Manges knä. Grannen ovan bankade rätt så hårt i golvet vilket i kombination med lite hosta väckte Kalle. Kalle blev orolig.
- Banka, huset sönder.
Kalle gråta, mamma gråta, pappa gråta.
Kalle frysa.

Jobbigt att tro att huset ska gå sönder när man ligger och sover. Stackarn! Så liten men så medveten.


Sova

Jag har en liten önskan. Eller jag har två önskningar. Den ena är så klart att barnet ska komma nu. Den andra önskan är att få sova gott en natt. Jag är trött trött trött. När kvällen kommer så går jag och lägger mig. Men tydligen bara för att sova nån timme. Sen vaknar jag och kan inte somna om på väldigt länge. Jag sitter i vardagsrummet, jag lägger mig i Kalles säng, jag går tillbaka till stora sängen. Jag buffar upp med täcken och kuddar. Jag blir kissnödig, jag blir törstig. Jag blir GALEN!
 
Igår var jag på MVC och frågade vad meningen med detta är. För det är ju så för de flesta gravida att man inte kan sova. Är det så man laddar inför en förlossning. Tror inte det va!! Barnmorskan sa att det troligvis är nåt biologiskt. Att vi bara sover korta stunder för det är så det sen kommer bli när bebisen är nyfödd. Att vi anpassar oss efter att inte sova för länge och för djupt för att vi ska höra barnet och gå upp och amma flera ggr per natt. Men både jag och barnmorskan var överens om att det var en onödig anpassning.
 
Skönt är det iallafall att jag är sjukskriven nu. Då kan man ju sova lite då och då hela dagarna.

Russin Russin

Förra veckan var jag rätt slut i flera dagar i sträck. Ställde in det mesta jag hade planerat. Det var inte överdrivet mycket aktiviteter men det var väldigt tråkigt att inte kunna/orka delta på nåt. Men så kom torsdagen och jag kände mig piggare än på länge.
 
Jag får kanske vara "tacksam" att Kalle valde just denna dag till att upptäcka sin näsborre. För vi hann inte mer än att komma innanför dörren efter dagis så hade han tryckt upp ett russin i näsborren. Jag såg hur det var halvt inne i borren och sen tog han ett djupt andetag å så var russinet borta, inne i näsborren.
 
Ringde till vårdguiden som skrev en remiss till "öron, näsa, hals". Sen var det bara att åka till Karolinska och vänta, å vänta, å vänta. I över 4 timmar satt vi i väntrummet. Nästa gång vi åker till akuten får vi ta med oss middag. Risifrutti och kexchoklad känns inte som den ultimata måltiden. Men tillslut så fick vi komma in till läkaren. Han bad t.o.m om ursäkt för att vi fick vänta så länge. Det hade varit en konstig dag, sa han. Kalle hade somnat i sin vagn så det var en trött kille vi lyfte upp som blev väldigt chockerad och rädd när läkaren började rota i hans näsa. Det tog inte lång tid att få ut russinet som hade svällt till en vindruva.
 
Jag hoppas att Kalle kommer ihåg vad som händer om man stoppar upp saker i näsan så att han inte gör om det. Han verkar ha tagit lite avstånd till russin för tillfället. Å vill han ha russin så får han endast äta dem under bevakning :)
 
 

Bio!

Idag har vi varit på bio hela familjen. Kalle tyckte nog det var spännande och popcornen var goda. Vi såg "Lilla Anna och långa farbrorn". Mitt och Manges tålamod tog nog slut innan Kalles. Men vi höll ut hela filmen alla tre.


Min servis

När jag var yngre (betydligt mycket yngre) så började jag spara på en servis som jag tyckte var fin.
I slutet på tonårstiden kände jag nog att den servisen inte riktigt var min stil. Så då upphörde samlandet och servisen fick ta plats i källarförrådet.
 
Härom veckan var jag och Mange nere i källarförrådet och rensade lite. Jag hittade min gamla servis och tog med den upp till lägenheten. Här ska säljas, tänkte jag.
 
Så jag packade upp alla små koppar och fat och knäppte ett par bilder. Men sen kände jag att NEJ, denna samling vill jag inte göra mig av med. Denna servis vill jag nog snarare packa upp och ha i köksskåpet. Sen kan man bjuda in till kafferep med 7 sorters kakor. Synd bara att jag inte har så många assietter. Jag kanske får köpa på mig några fler ;)
 
Nu kommer det inte bli så att servisen ställs in i skåpen riktigt än. Platsbrist helt enkelt. Men sen när vi har ett STORT boende då ska min lilla samling få sig en fin plats.
 

En hyllning till nappen!

För några veckor sen när jag hämtade på dagis så var det en 2-barnsmamma där som sa nåt som jag fortfarande går runt och stör mig på.

Varje dag när jag hämtar Kalle så ber han om att få nappen. Han får den alltid. Dels har han varit utan nappen hela dagen och dels för att jag ska få en sån smidig hemgång som möjligt. Kalle hatar nämligen att klä på sig ytterkläder och då är nappen till stor hjälp.

Denna mamma som då satt i kapprummet och pratade med en i personalen uppmärksammade att Kalle fick nappen när han bad om den. På en gång var hon tvungen att kommentera detta genom att berätta hur "bra" hennes son var på att bara ha nappen när han skulle sova. Men att hon hade låtit sitt första barn få nappen hur mycket han ville. Men så gör man ju med sitt första barn, menade hon. Så det kändes lite som att jag fick två kängor på en gång. Jag sa inte så mycket till "mitt försvar". För jag tycker inte att det är så mycket att diskutera. Jag ser inte prestigen i om ett barn bara har napp på natten. Jag älskar nappen! Den gör ju ibland underverk. Den har räddat mig och Kalle en massa gånger. Den ger Kalle trygghet och tar ibland ner honom på jorden om han klättrat på väggarna för länge. Nappen är som en mini-nanny. Precis vad jag behöver nu när jag inte har energi att leka och lattja så mycket som jag önskat. Så du underbara napp, du får gärna stanna ett bra tag till!!


Jobbar natt

Har en sån där vakennatt igen.

Har en massa småkänningar i magen. Kanske för att jag varit så "aktiv" idag. Bakat pajer, varit på kontoret och packat ihop, käkat ute med kollegor och kört bil.

Mange jobbar natt i natt. Så jag har säkert svårt att koppla av för det oxå. Vill ju inte att nåt ska dra igång när jag är ensam hemma med Kalle.

Messade precis till Mange och skrev att jag också jobbar natt. Hjärnan snurrar, magen jobbar.

Börjar känna mig lite hungrig, törstig och kissnödig. Får nog gå upp snart, om jag törs.

Det känns som att jag nog får införa utegångsförbud för Manges del snart. I alla fall nattetid. - Senast kl 22 måste du vara hemma ;)

Ok, vi hörs!


En ängel med ett djävulskt humör

De senaste dygnen har Kalle varit underbar och rolig. Han har haft en massa att prata om, han har skrattat och busat. Men så hux flux vänder det. Som idag. Vi hann knappt gå utanför dagisgrinden innan han surt kastade iväg sin väska för att sedan lägga sig på marken och börja rulla och vråla. Hela vägen "rullade" han hem, kändes det som. När vi kom hem fortsatte han att ligga på golvet och sparka å ha sig. What's up med det liksom?? Hur orkar han?? Å varför gör han det?? Det var inte så att han ville ha nåt speciellt och jag sa nej. Utan han bara låg där och var arg.

Det är alltid lika spännande att hämta på dagis. Är det den gulliga lilla Kalle man möter eller mini-monster-Kalle?


Krama ur - krama om

Har på sistone insett att jag måste tänka på hur jag uttrycker mig när jag pratar med Kalle.

Nu är det dags att hoppa i säng för klocka är mycket tolkas som att det är fritt fram för studs och bus i sängen.

Idag sa jag att det spökade i magen. Det jag menade var att Babe röjde runt men Kalle tolkade det som att jag hade ett spöke i magen och ville genast att jag skulle dra upp tröjan så han kunde få se på spöket.

Den roligaste misstolkningen kom igår. Kalle diskade och fick syn på disktrasan så han ville torka av diskbänken. Jag sa till Kalle att han först måste krama UR disktrasan för den var så blöt. Resultatet blev dock att han kramade OM disktrasan som om det vore ett gosedjur :)

Idag har jag försökt förklara skillnaden på krama ur och krama om. Det gick ganska bra, men några omfamningar av trasan blev det även idag :)


Kalle provar pappas kläder

En aningens för stort kanske. Det var lite svårt att hoppa i sängen med denna tröja på sig ;)


RSS 2.0