Grand Hotel

Idag var jag på Grand Hotel för första gången i mitt liv. Jag skulle uträtta ett ärende tillsammans med Johanna. Johanna kom på att hon behövde uträtta ytterligare ett ärende så vi sökte upp en toalett i foajén. Där blev vi sittandes en stund. Det var så fint. Vi knäppte lite kort. Samtalade lite och hade lätt kunnat stanna kvar där. När jag är redo för alkohol igen ska jag definitivt tillbaka dit och ta ett glas champagne. Fast i baren då så klart :)
 
 
 
 

Bye bye Spjälsäng

Magnus har i evigheter pratat om att Kalle ska få en riktig säng. I helgen slog vi till. I tron om att alla firade midsommar så åkte vi till IKEA i söndags. Men då hade väl IKEA haft stängt i 2 dagar så det var hur mycket folk som helst. Det blev varken 5-kronors korv eller kaffe och glass. Men däremot hittade vi prylarna vi var ute efter. Så nu har Kalle fått en riktig säng. Eller säng och säng, han har fått en resårmadrass som står direkt på golvet. Vi tänkte att om han ramlar ur sängen så blir inte fallet så högt. Och med tanke på Kalles lilla rum så kändes det som att en sängstomme skulle ta upp alldels för mycket yta. Så vi börjar så här. Kalle verkar nöjd med sin säng. Den får agera lekdel på dagarna och sovplats på kvällarna.
 

Hålla Handen

Finns det något gulligare än barn som håller varann i handen? Önskar att Kalle ville hålla sin mamma lite i handen också...
 
 

Låt mig få presentera Babe!

Idag har vi varit på ultraljud. (Jävligt kladdigt med den där krämen)

Jag är i v 15.
Beräknad ankomst 11 dec (Jag som trodde mitten på november. Inte så bra på att räkna tydligen)
Allt såg bra ut.
Vi ska tillbaka på ett till ultraljud om en månad. Eftersom det normala är att man går när man är i vecka 17-18-19.


Läkerol

I kön på Ica.
Jag tar en ask Läkerol och visar Mange.
- Hur ska man veta vilken smak det är?
Får inget svar från Mange. Han bara tittar på mig.
- Ja men asså, man vill ju veta vad man köper för smak, fortsätter jag.
Mange tittar på mig och säger;
- Det är ju LIME!
- Jaha, du tänker så...

Så här såg asken ut!


Bilder på dofterna


Ljuvliga dofter

Hittade lite produkter igår på Åhléns som jag föll för. I love, heter dem. För mig är det ett nytt märke men det är säkert nåt fjortismärke som jag missat. Hur som helst, gott doftar det. Jag gillar när man ramlar över lite nya dofter.

I våras fick jag en härlig body lotion av Johanna som hon inhandlat i NY på Victoria's secret. Den börjar ta slut och jag har haft separationsångest. Men nu har jag hittat en ersättare som är hyfsat god nog :)


Saker man minns

Jag hade lite svårt att hitta tandkrämstuben nu på kvällen. Då dök det upp ett gammalt minne från när jag var barn. Jag hade en kompis som hette Maja (tror jag). Vi träffades på ridskolan i Ågesta. Hon bodde i Johanneshov. För mig var det som att bo i stan. Maja och hennes familj bodde i en liten lägenhet. Jag minns att jag tyckte det var konstigt. Familjen var lite bohemisk och de hade saker överallt. En gång när jag skulle sova över där så var det slut på tandkräm. Så då kom Majas föräldrar på den briljanta idéen att vi kunde borsta med salt på tandborsten. Jag minns hur äckligt det var men att jag ändå fortsatte borsta för att inte verka jobbig.

Ett minne som bara ploppade upp nu på kvällen. Lustigt vad hjärnan väljer att lagra ibland...


Kiss på promenad

Igår tog jag min lilla burk med kiss och la i två påsar för säkerhetsskull. Sen gick vi på promenad, vi åkte hiss och sen var vi framme vid Mvc. Sen lämnade jag över provet till barnmorskan och önskade trevlig helg. Antar att jag får svar om en vecka eller två.


Ge sig själv en diagnos

Igår ringde min barnmorska. Jag hann inte svara men hon lämnade ett meddelande som jag lyssnade av lite senare. Jag blev på en gång lite orolig. Hon sa att det vore bra om jag kom och lämnade en urinodling men hon sa inte varför. Så jag ringde till Cilla och bollade lite. Vi bestämde att jag hade urinvägsinfektion och så gav vi även Mio diagnosen laktosintolerant.

Jag har nog inte alls urinvägsinfektion visade det sig. Det var nån läkare som hade sett min journal och noterat att jag födde Kalle en månad för tidigt. Det kan bero på nån krumelur-bakterius-bacillus i urinen som på nåt sätt leder till för tidig födsel. För att inte det ska hända igen så kan man behandla med antibiotika. Om så är fallet så hoppas jag de doserar fel så jag iallafall föder två veckor för tidigt. Det är ju min plan :)

Så imorgon ska jag bära med mig en skvätt urin längs sumpans gator och lämna in på Mvc. Sen får vi se om det blir antibiotika eller ej.

Å när det gäller Mio så hoppas jag på en väldigt lindrig åkomma som man behandlar med typ glass :)


Sugen på vin!

Å nej, å nej, å nej!! Det är ju typ 6 månader kvar tills jag kan smutta på ett glas vin igen. Idag kom suget tillbaka. Jag har varit ute och käkat med jobbet ikväll. Jag var omringad av vindrickare. Rött, vitt och rosé hälldes upp i glasen. Det såg så gott ut när de höjde glasen för en skål och sen tog en klunk och smackade nöjt. När de hade tömt sina glas fylldes de snabbt på. Jag fick iallafall lukta på vinet. Ååååå, vad jag vill ha ett glas NU!!!


När Sverige spelar fotboll...

...så väljer jag tydligen att gå och lägga mig. Jag kände ändå på mig att Sverige skulle förlora. Mange var hos en kompis, Kalle sov och jag var lagom seg efter lite kvällsshopping med Johanna. Så kl. 21.15 kröp jag ner i sängen med en god bok. Spelade lite Rumble och höll koll på matchställningen på aftonbladet.se. Men efter ett tag så bredde jag ut mig som ett kryss i sängen. Slöt ögonen och somnade sött. Har sovit som en grekisk gudinna inatt. Så otroligt skönt!

Kul inlägg va, haha!


Turkish delight

Gjorde ett försök med att blogga när vi var på plats i Turkiet. Men något gick fel så det enda som publicerades var rubriken. Den var jag i ju för sig rätt så nöjd med: "En säl i bikini rapporterar". Men jag valde att ta bort inlägget helt.

Vi är supernöjda med vår resa. Tanken var att vi skulle spendera förmiddagarna vid stranden och att Kalle skulle ta sig en lur till vågornas brus. Så blev det dock icke. Jag har alltid tyckt att det är jobbigt med salt och sand men har ändå hanterat det ganska bra under mina år utan barn. Men nu har vi ju barn och då är det svårt att hålla sig sandfri. Kalle ramlade runt i sanden och sen kom han till mig och ville att jag skulle bära honom. Jag blev typ dödsallergisk. Kunde bara stå rätt upp och ner i sanden och inte röra mig. Försökte duscha bort sanden på mig och Kalle men det hjälpte inte. Jag upphörde att fungera som förälder, som människa. Efter en timme sa Mange att så här kan vi ju inte ha det. Nu går vi till poolen. LYCKA!

Så vi har alltså kört poolhäng för hela slanten. Kalle är som en fisk i vattnet och det är fler som pratat om hans vattenvana. Han har kört "Anja-sälen", han hoppar från kanten, han simmar (på sitt sätt) och bubblar vatten. Apropå säl så är det ungefär så jag har känt mig under resan. Man är ju inte supersnygg i bikini när man är gravid i tredje månaden och ser ut som ett pluffs. Så jag har undvik speglar så gott jag kunnat.

Kvällarna spenderade vi på minidiscot med Lollo och Bernie. Det var så kul att se Kalle släppa loss på dansgolvet. Så nu har man "Lollo-och-Bernie-låten" på hjärnan dygnet runt. Men den är bra ;)

Vi hade bokat boende med buffé. Jag har insett att jag inte är ett jättefan av buffé. Men vi åkte inte på semester för att äta. Det är mer ett nödvändigt ont hos oss då Kalle anser att middag ska ätas på 2 minuter sen ska alla lämna bordet för att hitta på nåt roligare. Ett par kvällar åt vi dock på "riktig" restaurang. En kväll satt vi vid havet och hade en fantastisk utsikt. På de flesta restauranger har de lekplatser och det var ju ett stort plus.

Någon större shopping har det inte blivit. Vi köpte några lyktor till balkongen men mer än så blev det inte.

Några tråkiga incidenter har vi såklart hunnit med oxå. En sak som man inte vill uppleva i en pool är en läckande bajsblöja. Man vill inte heller uppleva näsblod som uppstått pga smäll i poolkanten. Eller 3 sömnlösa nätter pga envis hosta. Men värre än så har det inte varit. Å när inte hostan var där så sov vi faktiskt riktigt gott alla tre.

Nu är vi så då hemma igen och imorgon väntar jobb och dagis.

Klart slut!

(Turkish Delight är godis och inget annat.)


Kalle bildar meningar

Lite meningar som ploppar ur Kalles mun med jämna mellanrum:

Sparka boll
Många mappi (nappar)
Vattna blomma
Hej kompis
Äta mat

RSS 2.0