Recept på vinbladsdolmar

Idag har vi haft turkisk buffé här på jobbet.

Jag hade med mig Vinbladsdolmar som jag bjöd på. Tänkte att ni skulle få ta del av receptet.


Ingredienser:

Be någon annan kolla upp vad dolmarna innehåller och be även denna person köpa ingredienserna.


Tillagning:

Se till att du har en mamma som jobbar i kök och att din mamma har en turkisk kollega som är god vän med din mamma. Se sedan till så att kollegan gör jobbet åt dig. Världens smidigaste matlagning!


Serveras ihop med andra turkiska specialiteter och några trevliga kollegor.


För att kunna upprepa proceduren vid senare tillfälle kan det vara bra att räcka över en bukett tulpaner till din mammas kollega.


Idiotiska hundägare!

Imorse lyssnade jag på musik i min mobil när jag gick ut genom min port. Så jag blev lite överraskad när en söt liten hund kom skuttandes framför fötterna på mig när jag kom ut på Järnvägsgatan. Jag var liksom inte helt förberedd. Jag hajade till lite sen log jag mot ägaren och hon log tillbaks. Längs hela Järnvägsgatan så var de ca 10-15 meter framför mig. Utanför O´learys, på trottoaren, ser jag hur hunden laddar och förbereder sig för en skit. Plupp, så kom det ut en krämig kula. Tror ni hundägaren plockade upp skiten??? Nää, hon traskade vidare som om inget hade hänt. Så jävla vidrigt!!! Undrar hur många som trampat i den där högen under dagens lopp. Utanför Konsum såg jag hur hunden laddade igen, men då tog hundägaren tag i kopplet och drog till så då kunde inte vovven få utföra sitt nästa ärende.

Ska en sån människa få ha hund? Först sabbar hon för mänskligheten och sen sabbar hon även för sin lilla hund....


Tomt på pinsamheter

Det var längesen jag gjorde eller sa nåt pinsamt/kul/töntigt/skumt.

Det måste jag ändra på. Annars kommer ju min blogg att dö.
Hmm... men jag vet inte vad jag ska hitta på.....


Veckonytt!

Hej och välkomna till "Veckonytt"!


Vi börjar med en väderrapport. Snön har fallit på oss i flera dagar. Det är halt och jävligt men än så länge har jag inte ramlat. Troligtvis kommer jag ramla för mina skor är inte gjorda för snöväder. Men jag vägrar sätta på mig mina fula vinterkängor.


Utrikes: Jessica och Maria och Rickard kommer snart hem från sina utlandsresor. Jag längtar lite efter mina små pepparkaksgummor/gubbar.


Inrikes: På fredag kommer Cilla till storstan. Vi ska avnjuta en bit mat på fredag och på lördag ska vi shoppa klänningar inför det kommande bröllopet. Det ska bli kul att äntligen få visa mitt hem för Cillen.


Ekonomi: Idag kom lönen. Dags att spendera!


Sport: Ikväll blir det KiBox och på torsdag blir det badminton i vanlig ordning. Har lite träningsvärk efter all "Guitar Hero" jag spelat i helgen.


Veckans mattips: Idag är det våffeldagen. Så hem med dig och grädda lite frasvåfflor.


Det var allt från "Veckonytt" för denna gång. På återseende.


Gitarr hjältar

Klicka på bilderna så blir de större. Vilka rockiga vänner jag har :-)


Syrran rockar!


Mange med kraftig skäggstubb, för en rockigare image


Erik


Anna och hennes "number 1 fan"


Katja och Mia, en äkta rockduo.


När man kommit långt i "Guitar Hero" kan man få pluspoäng av publiken för coola moves.


Jag är inte så rockig som jag gärna skulle vilja vara


Annelie - rockens drottning


Sebom - skål!

Coola MC´n

image32
Den är inte köpt än, men snart så....

image33
Me and my helmet



Mmmmm, mums!

Är lite stolt över efterrätten jag serverade igår.

Vit choklad panna cotta med hallon

image31

Hoj, grill och Buzz

God morgon!

Helgen har varit bra, tackar som frågar! Hur har ni haft det?


I fredags var Annika hemma hos oss (mig). Vi käkade Biffteki och drack gott vin. Jag bjöd även på kärleksmums som jag fick av mamma för nån vecka sen. Annika bara ääääälskade mumsbiten. Hon vill att jag framför det till mammsen. Så jag gör det via bloggen ;-)


I lördags var jag och Mange och kollade på en MC-hoj. Den var så fin och Magnus var så läcker när han satt på hojen. Jag är helt för att han ska köpa den. Sen får vi se hur lång tid det tar innan jag vågar mig upp på den. Jag provade i alle fall min hjälm i lördags och fick inte samma cellskräck som sist jag hade den på huvudet.


Vi var även hemma hos Magnus kusin i lördags och tittade på hennes lilla bebis, Benjamin. Han var så söt och liten. Efter det åkte vi till Rikard och Lotta. Taco-, mello- och Buzzkväll. Jag var nykter men på ett strålande humör så jag hade väldigt trevligt.


Igår var det fint väder ute så vi åkte till Ursvik och tog en promenad. Vi hade med oss varm choklad och grillkorv. Magnus försökte göra upp en eld men veden var så sur så det blev bara en massa rök. Jag åt en rå korv och en sotig korv. Magnus åt en sotig korv sen stekte han på 3 till när vi kom hem. Hahaha! Inte världens mest lyckade grillning.


På kvällen var det dags för boxning med Annelie. Jag är helt mör i kroppen idag.


Som ni vet så är ju Barbaskön tillbaks. Magnus hittade honom på vår innegård. Han låg där på asfalten alldeles blöt och kall. Stackarn! Men nu är han torr och i tryggt förvar. Måste bara hitta ett snöre så jag kan fästa fast honom i mobilen igen.


Have a nice day!


MMS

Fick precis ett MMS från Mange

image30
"Kolla vem jag hittade!"

Jag, årets kock?

Igår fick jag ett recept på en ny maträtt som jag var sugen på att prova.

Senapsmarinerad kyckling med pepparrot. Jag tycker väldigt mycket om pepparrot men har aldrig använt det i min egen matlagning. Jag stegade in på Konsum och gick direkt till grönsaksdisken. Där blev jag stående.

Hur ser en pepparrot ut??!?!?!?!??!?! Hahahhaha!! Vilken kock man är ;-) Nu har jag googlat så nu vet jag hur pepparrot ser ut. Så på söndag blir det Senapsmarinerad kyckling med pepparrot.
Igår åt vi hemgjord pizza istället.

image29


Open your minds...

... och gå och titta på "Sweeney Todd". Nya rullen med Johnny Depp i huvudrollen. Det är en musikal och handlar om en seriemördande barberare. Filmen flippar ut totalt mellan varven så då sitter man och skrattar högt samtidigt som blodet sprutar över hela bioduken. Brutalt, bisarrt, barbariskt och jättebra!

Katja, jag behöver ett nytt mobilsmycke. Barbaskön tog livet av sig idag. Han hoppade ut från min jackficka nånstans i Sundbyberg. Sen dess har ingen sett honom. Jag har haft en liten minnesstund för honom nu på kvällen.
image28

Nu ska jag skrapa lotter!


Betsy Bets

Jag har betsat vår arbetsbänk till köket. Den blev jättefin. Jag vill därför att ni alla ska få ta del av det fina resultatet.
Innan jag påbörjade själva betsningen så sandpapprade jag hela bänken. Det flög runt en massa fint damm som retade ögonen. Tillslut fick jag nog och satte på mig skyddsglasögon.

image26

Å här ser ni den färdiga pjäsen

image27

Lördag

Igår var en händelserik dag.
1. Jag trampade i hundbajs
2. Jag shoppade ett par skor
3. Jag såg en kändis. (Har glömt bort vilken bara)
4. Jag såg en tio-åring suga på tummen i 12 minuter!! Sen var jag tvungen att gå av t-banan. Han fortsatte säkert    suga. Äckel päckel!!
5. Jag drack Tequila Rose för försten gången och det var gott.
6. Jag smakade på en vanlig Tequila för första gången på 10 år. Det var också gott.
7. Jag kom hem kl. 05.10 i morse. Det var länge sen jag var ute så länge.
8. Jag pratade lite engelska. Men var lite för blyg så det blev bara några få ord :-)
9. Carola gick inte vidare i Melodifestivalen.
10. Jag löste melodikrysset för första gången i mitt liv.

Melodikrysset

Här sitter vi och löser Melodikrysset :)

No name-inlägg

Här följer ett inlägg som inte innehåller så mycket spännande...


Fick SMS från Jessica igår. Hon är ju i Thailand. Hon skrev: "Heaven, I´m in heaven". Det är ju så det känns när man är i Thailand. Men mamma tolkade det som att hon hade knarkat, hahaha. Väntar på att syrran ska uppdatera sin resdagbok så man kan få höra lite mer om hur de har det.


Makaronipuddingen smakade bra igår och vi hade en svettig timme i badmintonhallen. Efter det hämtade jag upp Magnus på jobbet och sen åkte jag hem och gräddade cream bruléen som vi skulle bjuda våra middagsgäster på ikväll. MEN, Magnus har gått och blivit sjuk (jag har smittat honom) så vi fick ställa in middagen. Trist, tycker jag. Men detta innebär att jag och Magnus får frossa i cream brulée ikväll, om man ska se något positivt i det hela.  


Imorgon är det dags för "årets utgång". Ett gäng brudar, god mat, mycket alkohol, musik, dans. Det ska bli fett kul!!  Rapport kommer på söndag OM jag pallar ;)


Oj oj, nu har syrran uppdaterat sin resdagbok. Telepati kanske?


Auf wiedersehen!


Mums Mums

Idag vankas det makaronipudding hemma hos ma och pa. Om ni ser någon dregla som Homer Simpson så är det nog jag.
image25

Lite bilder från helgen

image18
Söt syster väntar på mat

image19
Golden oldies redo för konsert

image20
Kenta!

image21
Generation X - min favvolåt at the moment

image22
Folk brukar säga att jag och Jessica är ganska lika varann. Men jag har aldrig sett den likheten förrän nu. Vi är kanske ganska lika ändå. Pannan, ögonbryna, ögonen och så våra fina "Kronprinsessan Viktoria hakor". Vad tycker ni? Är vi lika?

image23
Smashing Pumpkins. Sångaren, Billy, hade kjol på sig.

Jag och Jessica har kommit på att vi måste lära oss spela gitarr för det är coolt.


Snorigt

Idag är det måndag men jag är inte på jobbet. Vaknade i lördags med halsont som sen utvecklades till en förkylning och en matt känsla i kroppen. Men jag är på bättringsvägen nu. Kommer stanna hemma imorgon men räknar med att jobba på onsdag igen.

Så, hur har helgen varit då? Jo, tack, den har varit bra. KENT-konserten i fredags var kanon. De spelade i en liten idrottshall men enbart 2000 fans. Vi hade sittplats. Det var lite jobbigt för mig och Jessica. Vi ville helst vara nere på golvet och dansa. Men vi var mycket nöjda ändå.
Hotellet vi bodde på hade en fin lobby, så jag trodde rummen skulle vara lika fina. Men där hade jag fel. Rummen var slitna och omoderna. Men sängen var skön och det var inga som helst problem att få in finsk radio eller finsk TV som vi hade stor glädje av ;) Vi käkade middag på Bishops Arms som låg vägg i vägg med hotellet. Det var även där vi avslutade vår kväll.
På lördagen kikade vi runt lite i Västerås City. Jag shoppade en del.

När jag kom hem i lördags slocknade jag på soffan. Senare på kvällen var jag tvungen att göra mig i ordning igen för nästa konsert. Jag petade i mig värktabletter och sen bar det av till Hovet för att lyssna på Smashing Pumpkins med syrran. Det var en bra konsert. Synd att jag inte var lite mer på G. Men Jessica tyckte jag var ganska trevlig att umgås med ändå. Jag fick t.o.m i mig en öl.

Igår slappade jag en massa tills det var dags att åka och fira morfar. När värktabletten slutade verka fick vi bege oss hemåt. Åter igen somnade jag på soffan och där låg jag tills det var dags att gå och lägga sig på riktigt i sängen. Tack och lov för piller, säger jag bara!

RSS 2.0