Helgen

Jag har ju inte hunnit skriva något om min helg. Så här kommer en sammanfattning.


Fredag: Mötte upp Annika i Sumpan efter jobbet. Vi köpte lite vin och vaniljsås och sen gick vi hem till mig för att avnjuta en god middag med vin och äppelkaka till efterrätt. Det var en mysig kväll. Men man är ju så där fredagstrött som vanligt. Lite trist.


Lördag morgon: Steg upp i ottan för att åka till Thuns med familjen. Det tog lång tid att köra dit. Jag gjorde inge större fynd. Köpte en skjorta från Esprit som jag kollat på tidigare på MQ. Här var den 50kr billigare. Köpte en massa choklad till Magnus och lite småplock till Julia som snart fyller år. Mitt bästa inköp var nog plånboken i skinn som jag hittade för 169kr.


Lördag eftermiddag: Kom hem vid 14-tiden. Tvärslocknade på sängen tills kl. blev 16. Då ringde det på dörren och jag tog emot Maria och Rickard med rufsigt hår och dregel på kinden. Sen hade vi en trevlig kväll ihop med vin och mat på Texas Long Horn. Magnus jobbade hela lördagen men kunde joina oss senare på eftermiddagen. När vi hade käkat åkte vi in till Söder och mötte upp lite Trollhätte-bor som var på visit i kungliga huvudstaden. Vi gick på Kvarnen. Jag fick ont i magen och sen åkte vi hem.


Söndag dag: Jag, Maria och Rickard åkte till söder igen och kollade lite inne på Bolagret, MQ och Zoe. Sen tog vi en kantarellsoppa på Götgatsbacken. Magnus låg hemma och försöket kurera sig.


Söndag kväll: Syrran mötte upp oss i Sumpan. Vi gick hem till oss och Maria lagade ihop en god köttgryta. Den heter Biff Bourgigognignogni. I alle fall när jag uttalar namnet på rätten.

Sen kollade vi på film (21) och slappade.


Sen var helgen slut!


Jävla nötter!

Igår till lunch beställde jag en haloumi-wrap på Café Momo. Den såg väldigt god ut är den kom in. Fylld med ajvar och couscous och haloumi. Jag tog en tugga och det smakade ganska så bra. Jag tog en tugga till och tänke... hmm... det känns lite nötigt. Men det kan det ju inte va. Så jag tog en tugga till. Det MÅSTE vara nöt här i, sa jag till min kollega. Jag tog med mig tallriken fram till café-killen och frågade om det var nötter i. Jaa, det är valnöt i ajvaren, svarade han glatt. JAHA, det var ju inge bra, sa jag. Jag fick snabbt in en nötfri lunchrätt som jag käkade upp. Det kliade i halsen och min läpp hade svällt lite. Då är det skönt att tugga på nåt som "kliar tillbaks" i halsen. Efter lunchen gick jag tillbaks till kontoret. Men min lilla allergireaktion ville inte släppa. Efter ett tag blev jag alldeles illamående och svettig och kunde inte koncentrera mig. Då bestämde jag mig för att åka hem. Jag fick skjuts till stationen av Theres. När jag satte mig på pendeln började jag hosta för fullt. Jag var nog ett ganska störande moment för många på tåget. Det började även klia nåt fruktansvärt i huvudet och på mina öron. När jag gick av pendeln började även min andning att pipa och jag började skaka. När jag väl kom hem och tog mig en titt i spegeln såg jag helt sjuk ut. Hela jag var alldeles rödflammig. Så har jag inte reagerat sen min första allergichock år 1985. Men räddningen var nära. Några inhaleringar med astmasprayen en allergitablett och en kopp te gjorde underverk. Efter ett par timmar var jag helt återställd.


Det var såklart ganska så obehagligt så nu kommer jag väl fråga om det är nötter i minsta lilla matbit. Idag har jag lunch med mig som är garanterat nötfri.


Trevlig Helg!

Snart är det dags att gå hem för att fira helg. Ikväll kommer Annika över på vin och middag. Det ska bli mysigt och trevligt.

Imorgon ska jag åka till http://www.thuns.se/ och shoppa lite med ma, pa och Jessica.

Eventuellt kommer även Maria och Rickard till Stockholm på en "spontan-tripp". Jag hoppas den blir av.


Jag vill tipsa om 2 saker.


Sak 1: På EKO säljs det fina orkidéer för 49.50 kr denna vecka. Så skynda fynda!      

Sak 2: Det finns en mycket bra låt med Hello Saferide som heter "Anna". T.o.m Katja gillade den. Den är bra, söt video, men hemsk på slutet. Ta en titt genom att klicka här.


Jag är lite upptagen

Igår skulle jag iväg på en tur till ICA Maxi. Jag skulle ta bilen dit som stod parkerad på Fredsgatan i en uppförsbacke. På väg till bilen ringde jag och snackade lite med Cilla. När jag kom fram till bilen kastade jag in min väska och stod sedan kvar utanför och fortsatte prata i mobilen. Jag har lite svårt för start i uppförsbacke och samtidigt prata i mobilen utan hands-free. Nästan på en gång efter att jag hade slängt in väskan kom det en bil som stannade vid min bil. Chauffören tittade på mig men jag fortsatte babbla. Sen vevade hon ner rutan och frågade om jag var på väg att åka.

-          Ja, jag ska iväg, men just nu är jag lite upptagen i mobilen.

Så chauffören körde iväg med bilen och fick fortsätta leta parkering.

Hmm, jag var kanske lite taskig. Jag hade nog blivit arg om det var jag som satt i bilen och letade parkering. Men jag och Cilla var ju mitt uppe i en viktig konversation om hur bra ICA Maxi är. En sån diskussion kan man ju inte bara avsluta hux flux ;)


Hurra Hurra

Igår fyllde lilla pappi år så då var det kalas i Skogås. Vi V.I.P-gäster fick först middag, en mycket god laxsoppa med en nyttig smörgås till. Jag petade bort det nyttiga och la på en stor bit västerbottenost.

Sen var det dags för paketöppning och fika med de övriga gästerna. Pappa fick en fin 18-åring som han delade med sig av. Alltså en 18-årig whisky. Å så lite annat smått och gott. En trevlig afton.

Tack för bullarna, mamma!


Resenärerna

Det var vi som var i Paris


Magnus och Anna på La Coupole


Anna och Magnus i solen vid Sacre Coeur
Lägg gärna märke till Magnus skägg... det är långt nu.
Han har t.o.m börjat kamma det.

Sticky & Sweet tour

Den 21 september var vi på Stade De France för att kolla/lyssna på konsert med MADONNA! Det var så klart en häftig upplevelse och det största jag sett i musikväg, men inte det bästa, tyvärr. Arenan var alldeles för stor, den rymmer 80.000 personer. (Stockholms Stadion tar 15.000 pers enl. wikipedia, Ullevi tar 43.000 pers). Det kändes som att ljudet försvann upp i det blå. Vissa toner studsade runt på arenan. Jag såg Madonna på riktigt vid två tillfällen, när Magnus lyfte upp mig. Annars såg jag henne bara på en skärm som hade kunnat vara 3-dubbelt så stor. Men över lag var det helt fenomenalt. Det var väldigt mycket show runt hela konserten och väldigt påkostat.

Har såklart lagt ut ett klipp på YouTube som ni kan se genom att klicka här 
Det lät bättre i verkligheten ;)






För info

Svar NEJ, vi har inte förlovat oss :)


Paris, je t’taime

Då var man hemma igen efter en toppen helg. Paris uppfyllde verkligen mina förväntningar. Vi har gjort allt det där man ska göra när man är i Paris. Sett Eiffeltornet, Triumfbågen, Mona Lisa, Sacre Coeur, Montmartre, Notre Dame, Champ Elysee... Allt var helt fantastiskt att äntligen få se på riktigt. Bilder kommer senare.


Absoluta favoriten var nog Montmartre och utsikten från Sacre Coeur. Det var även där jag gjorde mitt enda inköp under hela resan. En väska, så klart. Det var så mysigt att spatsera runt på de små gatorna i Montmartre. Vi stannade till vid en liten kiosk och köpte en varsin crepés och sen halsade vi ur en rödvinsflaska vid Sacre Coeur. Vad ska man göra när det inte finns glas??? Haha!


I lördags var vi och käkade på en restaurang som hette "La Coupole". Det var ett traditionellt franskt brasserie. Magnus morbror hade tipsat om det stället. När vi kom dit var det ganska tomt i denna gigantiska lokal och det kändes inte så jättemysigt. Men vi slog oss ner i baren och tog ett glas. Efter en kvart vällde det in folk och snart var det fullt. Vi kom i alle fall fram till att vi ville äta där eftersom vi hade hört så gott om stället. Å det var tur det. För det var en härlig restaurangupplevelse. Servitörerna brann verkligen för sitt yrke och de såg så ståtliga ut i sina uniformer. Gästerna runt omkring oss var trevliga och artiga. Maten smakade super och jag njöt verkligen. Kanon, helt enkelt.


Hm, vad finns det mer att berätta? En massa såklart... men det tar vi någon annan gång.


Inlägg om Madonna-konserten kommer vid ett senare tillfälle.


Au revoir


Hej då!

Hej, nu sitter vi i bilen på väg mot Arlanda, terminal 2. Vi lyfter 7.35. Ser fram emot att på sova några timmar på flyget. Kl ringde kvart över fyra i morse. Önskar er alla en trevlig helg. Vi hörs på tisdag! Kram Anna

Gammal tant!

Något har hänt med min tröja under dagens lopp. Nu efter lunch luktar den smutsig gammal tant. Eller som smutsig hårbotten... eller som en smutsig pizzabagare. Förstår ni hur jag menar?? Vad kan det bero på? Jag har ätit sallad till lunch i lunchrummet och det var ingen där som micrade något konstigt osigt, så jag förstår inte vad denna äckliga doft kan ha kommit ifrån. Någon som har en teori??


Coldplay - Vilka killar!!

Ja, jag vet knappt var jag ska börja. Igår upplevde jag och syrran något helt fantastiskt och magiskt och underbart. Vi var på Coldplay-konsert i Globen. Det var bland det bästa i konsertväg jag någonsin varit med om. Gåshud i 90 minuter!


Jag vill härmed utse "Viva La Vida" till årets bästa låt. Ta dig tid och lyssna på den genom att klicka här.


Har även lagt upp en filmsnutt på YouTube från igår. Den är också värd att kika på ;) För att komma till den klicka här.


För er som är stressade kan ni väl åtminstone ta er tid och kika lite på bilderna här nedan, hehe!


Flashig lasershow


Hux flux sprang de ut i publikhavet och ställde sig mitt i folkmassan och körde 2 låtar. Succé


Konfettiregn


Nöjda systrar!


reflex tider

Detta är en uppmaning till dig med blogg eller som bara läser bloggar om att påminna dina nära och kära om att det är dags att ta fram reflexerna igen. Redan vid åttatiden på kvällen är det mörkt där ute och du syns inte.

Så fram med reflexen!!


Reflex - räddar liv!


Kopiera gärna detta inlägg och lägg ut på din egna blogg.

Linda

När vi hade intagit våra platser på bion i fredags så utbrast Magnus:  -Ballonger!

Va, var då... Jag ser inga ballonger, sa jag.

Sen såg jag Linda Lampenius i salongen och då förstod jag vad han syftade på.

Hon slog sig ner bredvid min pappa och de växlade t.o.m några ord. Men pappa fattade ju inte vem hon var så det fick vi upplysa honom om sen.

Linda har inga ögonbryn!


Kort resumé

Hej, idag måndag. Back in business!


Helgen har varit OK. Men bara OK. I lördags kväll satt jag bara hemma och käkade popcorn och kollade på TV (själv). Det var inte riktigt "my cup of tea". Så igår var jag extremt uttråkad och rastlös när jag vaknade.


Jag kan i alle fall varmt rekommendera Wall-E. Filmen var väldigt söt och rolig. Pappa skrattade typ hela tiden. Min favoritrobot heter Mo och var programmerad för att städa och putsa. En sådan skulle man ha hemma.


I lördags, på dagen, spelade vi golf. Det var kul. Jag fick till ett PAR på ett hål. Tummen upp för det!


Igår var det boxning med Annelie igen. Så himla kul, men så himla smärtsamt. När jag kom hem rullade jag 86 köttbullar. Sen var jag trött och somnade innan Bridget Jones-filmen var slut.


Mo

Wall-e

Ikväll ska jag gå och kolla på Wall-E med Magnus, pappa och Oskar. Vi ska till Heron. Blir att vi käkar något där också. Magnus ska även in på Media Markt och kolla på en TV. Han har kollat efter en ny TV i 2 ÅR. I söndags var det supernära att han beställde en på NetOnNet. Men så dog nätet så det blev inget köp då. Nu börjar han tveka igen. Så ikväll ska han till Media Markt och känna lite till på TV:n som han redan klämt på fyrtioelva ggr. Jag brukar se Magnus som en ganska spontan kille men är det gäller shopping är han totalt impuls-lös. Jag blir så trött....   :) Förresten, impuls-lös, är det ett ord egentligen?


Kl. 10.00 idag ska jag och min kollega Ulla iväg på ett möte ang. en produkt som vi säljer här på Telia. Mötet kommer att hållas på engelska!! Det känns lite nervöst. Jag har i ju för sig läst engelska i 10 veckor tills nyligen. Men ändå... nu är det ju på RIKTIGT.  Tur att jag har en ny blus och snygga pumps på mig idag så jag i alle fall ser lite cool ut. Hahahah!

"Hallo, my näjm is Inga, I kom from Sviden"


Vad ska ni göra ikväll??



 

Paris Paris

Nu närmar sig resan med stort R!! Bara 9 dagar kvar tills det bär av från Arlanda, tidig morgon. Vi ska i ju för sig bara vara borta 2 nätter (3 dagar), men detta är ändå en resa utöver det normala. Jag har aldrig tidigare varit i Paris och mina förväntningar är skyhöga. Å sylten över moset är ju såklart MADONNA-konserten.



Hoppas på god mat! Hoppas på bra väder! Hoppas på bra hotell!  Hoppas på lite romantik! Hoppas på en fantastisk upplevelse!



PALT

Igår fick jag ta del av den berömda Pite-palten. Det smakade bättre än jag hade förväntat mig. Kan äta det fler ggr, om jag blir bjuden. Tror inte det är något jag vill stå och fixa till själv hemma i köket. Har även fått veta att det finns Palterior i Pite. Typ som pizzerior. Det tycker jag låter lite exotiskt. Så här såg min mat ut. Blir ni sugna?



Invalido

I söndags var jag och Annelie på Ki Box 2. Det var så ruskans jävla kul tycker jag. Det var "på riktigt" kan man säga. Vi hade stora mitsar och vi boxade varann i magen. Idag tisdag är jag invalido. Jag kan inte gå normalt p.g.a träningsverk. Å jag har ont i handlederna och i nackpartiet. Tur att Annelie ska med Nilma till veterinären idag så hon var tvungen att ställa in dagens Ki Box 1-pass.


Så vad ska jag hitta på ikväll då? Jag ser framför mig hur jag skurar toaletten hemma och hur jag sen tar bilen till gymmet och cyklar en mil och lyfter lite vikter. Undrar hur mycket av detta som verkligen kommer att ske?


Imorgon vet jag i alle fall garanterat vad jag ska göra. Då ska jag hem till Johanna och äta PALT! Det har jag aldrig provat förut så det ska bli spännande. Hoppas det inte smakar Klimp bara. För det är äckligt ;)


En strålande helg

Jag är så nöjd med min helg. Har haft det så himla bra.


I fredags var jag hemma hos Mia, Markus och Wilda på god middag och film-mys. Petra var också inbjuden. Det var kul att träffa Wilda, det var så länge sen. Alla i Wildas bekantskapskrets tilltalas (ju som ni vet) PAPPA. Det var lite roligt, men man vande sig efter ett tag, hihi


I lördags löste jag Melodikrysset med en mycket bakfull Magnus. När jag lyckades få liv i karln så åkte vi till stan. Vi var bl.a på Hötorget och jag blev helt salig över alla fina, BILLIGA blommor som såldes där. Jag köpte en helt gigantisk bukett till mamma och pappa. Troligtvis den finaste bukett jag någonsin köpt. Så dit måste jag återvända snart och köpa mig en egen bukett. Vi var även nere en sväng i Hötorgshallen. Mycket trevliga delikatessdiskar, det vattnades i munnen på oss. Vid 18-tiden var vi bjudna på middag hos mamma och pappa. Mmmm, smarreluring gotti gott! Havskräfta, skagenröra, rullader, parfait och god dricka. Mycket trevligt sällskap också så klart.


Igår var vi på lägenhetsvisning, promenerade, boxades, käkade på Thaien och sen gick vi på bio och såg Arn - Riket vid vägens slut. Jag som trodde att Arn skulle filmas som en trilogi blev mycket förvånad över att andra filmen slutade som den gjorde. Det kommer alltså inte komma en tredje film ;) Men den var bra. Lite lustigt var det dock att Arn och hans Cecilia aldrig åldrades. Så när deras son var 20 år såg det ut som att de var lika gamla alla tre.


Vi hörs!


Pungpinan

Igår kollade vi på lite olika bostadsannonser. Då hittade vi ett hus i Enskede som låg i ett område som heter PUNGPINAN!! Vem vill bo där???  I närheten av Pungpinan finns även området Kärringstan... Hmmm...


Mygg

Om ni undrar vart alla mygg tagit vägen så är de i Skogås Badmintonhall. Jag tror de gillar den hallen för att den är väldigt grön. Myggen tror nog att de är utomhus. Å så är det väldigt ljust och varmt där inne så de kommer alltid tro att det är sommar där. Jag dödade en jävel igår. Men han hann sticka mig först.

Någon som söker Jultomte?

Magnus håller på att förvandlas till jultomten. Han har ju fått nytt jobb nu som han börjar på den 1 november. Fram tills dess jobbar han kvar på sitt gamla jobb. Han kallar sista tiden på gamla jobbet för "Slutspelet". Så nu håller han på att odlar "Slutspelsskägg" precis som hockey-killar gör. Nu kan man kan inte längre kalla det för skäggstubb. Nu börjar det bli en "frisyr" av det hela. Snart kommer han se ut som Arn Magnusson. Lagom till jul lär han se ut som jultomten. Så hör av er om ni behöver en tomte.



För min del är det OK att Magnus odlar lite skägg. Jag gillar honom ändå :) Så detta är inte ett gnäll-inlägg

Fika för fyra

Igår var jag och syrran hos ma och pa eftersom det var torsdag och Badminton. Mamma bjöd på fika. Vi blev lite fnissiga när hon ställde fram denna kaklåda... Det var inte så mycket att hurra för så att säga :)



Efter att tag letade mamma fram lite fler kakor så alla blev nöjda tillslut


Kan kroppen säga ifrån??

Som jag skrivit tidigare så joggade jag i söndags och i tisdags var jag och Lund på Box. Igår var tanken att jag skulle ut och jogga igen med Mange. Men det gick inte. Jag hade så ont i kroppen så jag kände mig influensa-sjuk. Jag hade även ont i kinderna (??????). Det måste ju helt enkelt vara så att kroppen skrek efter en vilodag, eller hur?? Kroppen måste ju ha fått en chock av att helt plötsligt anstränga sig mer än på väldigt länge. Visst, jag har varit på gymmet under sommaren men det är ju inte samma sak som att motionera tills man får blodsmak i munnen.


Det blev alltså inget joggande igår. Istället låg jag på soffan, kollade på IDOL och käkade en stor skål varma, nypoppade, salta, smöriga POPCORN!!!!


KORRIGERAT: Mats Sundin

Igår kollade vi på 22-nyheterna på TV4. När det gick över till Sporten så tänkte jag att jag skulle zappa lite. I det ögonblicket var Mats Sundin på TV:n. När jag böt kanal hojtade Magnus till: -Neej, det var ju Håkan Larsson på Sporten...


Det var alltså Mats Sundin han kallade för Håkan Larsson.
Mange är en riktig sportkille ;)


Igår...

...spelade jag trumpet!


Frukt

Idag tog jag bara en frukt i fruktskålen


Träningsskryta är OK

Vi svenskar är ju lite blygsamma av oss och det är ju inte OK att gå runt och skryta om bra saker som man åstadkommit här i livet. Men en sak som jag tycker man får skryta en massa om det är när man varit duktig och tränat. Igår var jag duktig och tränade. Boxningen med Annelie var inställd (bestämdes tidigare i veckan) så jag såg framför mig hur jag låg på soffan och jäste. Jag skulle precis gå in i köket för att poppa en kastrull popcorn när telefonen ringde. Det var min mentale träningscoach Mange Bostedt som ringde och föreslog att vi skulle gå ut och springa. OK, svarade jag!!!


Å shit va jag vara nära döden efter den springrundan. Vi sprang inte så långt egentligen, 3 km ungefär. Jag var klar att ge upp redan efter 1 km. Men Mange peppade mig och hejade på så då fortsatte jag kämpa. Sen kunde jag med gott samvete återgå till min slappkväll i soffan.


drömmar

I helgen har jag drömt skumma drömmar igen. Gör ju det ibland. Första drömmen handlade om att min mamma ringde och sa att hon och Karin (mammas vän, Rickard Tingvalls mamma) hade köpt en varsin flygbiljett till mig och Rickard till Kroatien. Jag vart inte så jätteglad över det. Jag har inga semesterdagar kvar och om jag skulle åka utomlands med någon så åker jag helst med Magnus eller några tjejkompisar. Jaja...skum dröm.


I lördags natt drömde jag att det var dags för "utpekningen" här på jobbet. Vi skulle alltså få info om vilka som var tvungna att gå ofrivilligt. För att göra det hela lite "roligare" hade cheferna byggt upp en snitslad bana. Påminde lite om orientering. Vid varje station hittade man en lista med namn på folk som skulle gå. Vissa namn hittade man även i dödsannonserna i DN. Det var lite obehagligt... Vad kommer hända med dem människorna liksom?? Jaja...skum dröm.


RSS 2.0