Helgen som gått!

Idag är det nyårsafton! Vi ska åka ut till Rikard och Lotta om några timmar. Skumpan ligger på kylning, blommor är inhandlat till värdparet, klänningen är hämtad hos skräddaren, nylonstrumporna är fortfarande hela. So far so good!

Helgen har varit bra. I lördags spelade jag badminton med Magnus. Jag lyckades iallefall vinna en match.
På kvällen åkte jag hem till Annika och Kim. Jag och Annika skulle "dela på en flaska vin". Hur ofta lyckas man att BARA dela på en flaska?? Inte så ofta. Jag, Annika och Kim fick i oss 3 flaskor. När de var slut drog Kim fram gammal cider som legat och dammat sen en tid tillbaks. Bäst-före-datumet var passerat sen länge, men vad gör det när man är törstig. Runt 22-tiden kom Magnus, chauffören, förbi. Vid tolv-tiden kände jag att det var dags att åka hem. Lika bra det. Magnus fick fylla i mina luckor igår men det var en himla rolig lördag så det var det värt :-)

Igår gjorde vi stan sen kom syrran hit till Sumpan på lite biff stroganoff och till efterrätt blev det chokladfondue. Vi invigde även mitt nya vett- och etikettspel som jag fick i julklapp. Sybarit, himla kul spel. (Tack för tipset, Johanna)

Nu önskar jag er alla ETT GOTT NYTT ÅR!!!

Kan man betala med pengar?

Igår pratade jag med Rikard på mobilen. Jag och Magnus ska fira nyår ute hos honom och Lotta. Rikard berättade att han skulle ha kostym på sig. Han la alltså ribban ganska så högt på klädfronten. Shit, tänkte jag, vad ska jag ha på mig????? Sen kom jag att tänka på min svarta långklänning som hängt i garderoben i en massa år och endast blivit använd 1 gång. Den kan jag ju lämna in hos skräddaren så kan han sy upp den lite, till knäna ungefär. Klockrent! Imorse när jag vaknade så sprang jag ner till skräddaren illa kvickt. Ganska illa kvickt iallefall, jag borstade åtminstone tänderna innan jag gick hemifrån. När jag kom in till skräddaren var jag lite uppstressad. Det är ju bara 2 dagar kvar till nyår. Så jag pratade på jättefort med den vänliga skräddaren. Bla bla bla, expressleverans, vad kostar det osv. Innan jag gick ställde jag den smartaste frågan någonsin: Kan man betala med pengar? Skräddaren tittade lite mystiskt på mig och svarade vänligt att det går jättebra att betala med pengar. Jaaa, eee, hehe, jag menar så klart om man kan betala med kort, fick jag ur mig tillslut. Men det kunde man inte. Hur som helst, lite lätt generad gick jag därifrån med en nota på 170 kr och klänningen kommer att vara klar till nyårsafton. Slutet gott, allting gott!

Snart ska jag och Mange iväg och spela badminton. Jag kommer krossa honom!!!

Sista dagen på Behö

Idag är det sista dagen på Behörighetssupport! 9 år har jag varit här. Har precis raderat alla jobb mail. Nu har jag bara kvar lite recept och självklart filmen på katten "Nils". Nu ska jag sätta igång och damma mitt bord så nästa person som sitter på min plats slipper nysa lika mycket som jag nyser.

Igår var jag och kollade på Arn - Tempelriddaren med Magnus, mamma och pappa. Den var bra, tyckte vi alla. Asså bra för att vara svensk. Nu väntar vi med spänning på att nästa film ska komma. Någon som vet vilket datum den har premiär?

Idag är det fredag och jag har inget planerat. Det "roligaste" jag har inbokat är att gymma efter jobbet. Tjoho! Va kul det ska bli :-S

Ha en bra dag alles!

Allergi

Jag har utvecklat en ny allergi. För några veckor sen köpte jag hem en hyacint för att det skulle lukta lite juligt hemma. Det var inga som helst problem med enbart EN hyacint. Så då tänkte vi att vi slår på stort till julhelgen och köper TRE hyacinter. Big mistake! Jag fick en "over dose" av hyacint och blev så allergisk. Ögonen blev röda, jag började andas som ett astma-offer, snorade och hostade. Detta inträffade på julaftonskvällen. Jag och Magnus funderade på om det var blommorna eller kanske för att jag hade pussat Magnus som hade ätit nötter hela dagen. Hur som helst, vi bar ut blommorna och efter ett tag blev jag bättre. På juldagsmorgon funderade vi fortfarande på om det var av blommorna jag blev dålig eller av Magnus nöt-puss. Så då tog vi in blommorna igen. Hahah! Knäppgökar. Det tog fem minuter sen vart jag dålig igen. Så nu är det bekräftat. Jag är hyacint-allergiker.


God Fortsättning!

Nu är snart julen över... igen. Man laddar i en hel månad, sen 'poff' så är den över. Här följer en sammanfattning av min julhelg.


21 December:

Blev av-firad på jobbet. Fick god tårta och fin present. Hade bestämt mig för att det inte skulle bli en sorglig dag och det gick ganska så bra.

På kvällen mötte jag upp syrran och hennes vänner i Hagsätra. Vi förfestade lite sen bar det av till Riddarholmen och "The 90´s". Jag hade nästan glömt bort hur kul det var att festa loss till 90-talsmusik. Man vart helt crazy!

Pandora uppträdde och självklart stod vi längst fram. Det var ett sånt tryck bakifrån från alla hoppande "fans" så det slutade med att jag ramlade baklänges rätt ner i golvet. Sen låg jag där och sprattlade. Ganska så snart var det någon eller några som drog upp mig. Efter fallet valde jag att stå lite vid sidan om och iaktta kaoset istället för att vara mitt i det.

Lite tidigare på kvällen befann vi oss i ett uppvärmt partytält med bar och musik. Efter en stund kom självaste tomten in med en säck med klappar. Ohh, jag vill ha en klapp, tänkte jag och drog dit med Jessicas kompis Helene. Vi slog oss ner i tomtens knä och han frågade om vi hade varit snälla hela året. Självklart, svarade vi. Efter ett tag tyckte jag mig känna igen tomtens röst. Shit, det är ju Robinson-Robban. Jag drog av Tomtens skägg och där satt han, Robinson-Robban. Sååå pinsamt! Full var jag också så jag hann ju med å ta en bild på oss tre. Sen fick vi vår julklapp och sa hej å tack. Hahaha!!


22 December:

Besök hos frisören. Klippte av en del av håret och slingade det. En julklapp till mig från mig.

På kvällen mötte jag Camilla, Lotta, Annelie och Jonna på Gusto Bar & Kök. Vi hade en himla trevlig kväll. Jag åt risotto med rödbetor och lite sallad. Det var sååååå himla gott! Jag måste prova på att göra risotto hemma nån gång. Ska nog höra med Kusin M om hon har något bra recept.


23 December:

Checkade in på Clarion Hotel runt 16-tiden. Vi fick bo i en av sviterna med utsikt över Årstaviken. På kvällen gick vi och käkade på Texas Long Horn. Vi fick dela bord med ett grovhånglande lesbiskt par. Hmmm...


24 December:

Startade julafton med frukost på rummet och lite paketutdelning. Jag fick en morgonrock av Magnus och en pill-i-håret-grej. Magnus skjutsade mig till Skogås till ma och pa. Vid 3-tiden kom mormor och morfar. När vi firar jul med mormor och morfar så har vi alltid ål och tunga på julbordet. Jag har aldrig smakat på detta tidigare men i år hade jag bestämt mig för att smaka. Ålen var OK, den smakade som rökt fisk. Men tungan, fyyy faan va läskigt det var. Det var som att ha två tungor i munnen, den ena tuggar man på och sväljer. Konstigare kan det inte bli.

På kvällen hade vi paketutdelning. Jag fick himla bra grejer. Bl.a en golfbag, lite hemgrejer, mysdress, spel m.m.


25 December:

Idag har vi varit på middag hos mormor och morfar. Sen åkte jag med syrran hem och kollade på Kvarteret Skatan och drack te och käkade popcorn. Nu sitter jag i soffan och har precis startat min blogg.


Nu laddar vi upp inför nyårsafton!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0