Fredagslåten

Denna veckas fredagslåt utsåg jag redan i lördags när jag fick sjunga den på SingStar hemma hos fam. Collin. Låten är så bra och man blir så glad och kär när man lyssnar på den. Puss på er!!


Finsk buffé

Idag har vi haft buffé på jobbet. Tema: Finskt. Vi har ätit karelska piroger, morotslåda, kornbröd, sallad och finska pinnar till efterrätt. Eftersom jag inte tål finska pinna så bakade Liselott amerikanska kakor också, de var som en gåva från ovan. Supergoda!

Här ser ni mitt konstverk av piroger


Säg "HEJ" till Hjalmar


Finsk snacks

Kanske bara jag som har lite snuskig humor,
men den här påsen tyckte jag va lite rolig.


(Plåtad i matbutik i Borgå)

God Morgon, världen

Återigen gryr dagen vid din bleka skuldra
Genom frostigt glas syns solen som en huldra
Ditt hår det flyter över hela kudden.
Om Du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig
Men Du, jag ger dig min morgon,
Jag ger dig min dag.

Det är härligt att vakna och känna att man bara vill sjunga!

Nörd

Ikväll har jag varit och käkat libanesiskt med Johanna i Sumpan. Efter maten frågade servitrisen om vi ville ha något att dricka.
- Har ni svenskt kaffe, frågade jag.
Är inte det höjden av nördighet att säga så? Hehe

Förlovningssoffa

När jag körde hem från jobbet idag så lyssnade jag på Ekot kvart i fem. Det handlade så klart om förlovningen mellan D och V. Reportern sa en rolig sak:
- Idag kl. 13.00 bekräftade V och D i förlovningssoffan att de ska gifta sig.
Förlovningsssoffan??? Vad är det??? En sån har inte jag, är det därför jag inte är förlovad? hahah

Antipasti

I helgen har jag som bekant varit i Finland och hälsat på fam. Collin (mest Katja).

I fredags käkade vi middag på Restaurang Vespa. En mysig restaurang med god mat. Förutom att Camilla fick spotta ut lite ful kyckling och att efterrätten var lite för skum för min smak. Jag och Katja delade på en vit choklad lasagne. Jag tror faktiskt att det var riktiga pastaplattor i lasagnen. Jag trodde inte att det bokstavligen skulle vara lasagne.

I lördags vandrade vi runt i Borgå. Gamla Stan i Borgå är så himla mysig. Det känns som att man åker tillbaks en massa år i tiden. Vi tog en fika på ett sånt där riktigt café där allt är mysigt och gammalt och hembakat.

Jag tycker det är lite förvirrande med språket i Borgå. Där kör man både svenska och finska. När vi gick in på caféet så bad jag Katja fråga om det var nötter i kakan som jag ville ha. Så Katja sa på SVENSKA: "Är det nötter i kakan?" Jag som trodde hon skulle fråga på finska. Hihi, tokigt!

På kvällen var det SingStar och Melodifestivalen för hela slanten. Å snacks!!

Igår slingade Katja håret på mig. Jag vart mycket nöjd, även fast det inte är någon som direkt sett någon skillnad. Men jag gör det och det är väl huvudsaken.

Vid 12 åkte vi till havet!!! Vädret var kanon och jag fick låna ett par termobyxor. Sen var det bara att åka pulka och leka i snön. Jätteroligt!

Ja, det var en sammanfattning av helgen vecka 8 år 2009.

Hjalmar Fransson

Välkommen till familjen säger vi till lille Hjalmar. Mamma och pappas senaste tillskott i familjen.
En sibirisk dvärghamster!
Enl. mamma är han blyg och söt. Ser fram emot att träffa den lilla varelsen på torsdag


Rally-Anna




(Bilderna "lånade" av Katja Collin)

Rally!

Jag har åkt rallybil på isen!!!


Roni poserar vid pärlan


Öööööhr ööööörn öööööhhhhhrn

Fredagslåten

Idag drar jag och Camilla till Finland. Så vi kör en fredagslåt med Finlandstema,
så klart!

Klicka här


Datorkrasch

Idag kraschade min dator på jobbet. Teknikern kom och hämtade den och sen ringde han tillbaks och meddelade att det inte gick att rädda något, hårdisken var helt slut. Min älskade dator *snyft*
Nu väntar vi på leverans av en ny hårddisk. Alla mina bilder har gått förlorade. De flesta bilderna har vi nog på externa hårddisken här hemma. Men vissa av bilderna är puts väck forever.

Detta kunde inte ha hänt på någon sämre dag. Jag brukar inte jobba hemifrån så jätteofta och självklart hade jag planerat in att göra det imorgon eftersom jag ska flyga till Finland på eftermiddagen. Nu måste jag släpa med mig all packning till jobbet. För er som vet så är det inte en sån jättekul promenad till jobbet från Farsta Strand.

Men Magnus då, kanske ni tänker...
Jo, han hade kunnat ställa upp på att skjutsa men han är ute och röjer med jobbet ikväll så han är nog inte så kör-klar kl. 7 imorgonbitti.

Nu ska jag gå och packa.

Snark

I går morse vaknade jag av att jag hade en mobil väldigt nära mitt ansikte.
- Vad gör du, sa jag
- Spelar in dina snarkningar, sa Mange

Sen när jag ville lyssna så hittade han inte ljudfilen så det fanns inga bevis.

Imorse vaknade jag av att Magnus satt på sängkanten.
- Vad gör du, sa jag
- Du snarkar igen och jag har spelat in det på nytt...
- Näääää, Gud va du e taskig.

Nu när jag kom hem efer jobbet så hittade jag ljudfilerna. I början låter det som en människa som sover väldigt gott. Snusar lite lagom mysigt liksom. Sen i slutet på inspelningen så kommer det 3 riktiga snark-ljud!!! OH MY GOD!!
Jag skyller allt på att jag fortfarande har lite halsont och känner mig lite mossig i huvudet.

Katja, du kanske ska placera mig långt ifrån alla er andra när vi ska sova i helgen :)

Tvättmaskin

Grannen var precis här och klagade lite snällt på att vår tvättmaskin för ett himla liv ner till henne. Jag förstod vad hon menade. När den centrifugerar så skakar porslinet i skåpen, golvet vibrerar och det låter som ett monster inne i badrummet.

Grannen tyckte vi skulle kolla så den står rakt och tänka på hur vi packar den med tvätt. Jag vet redan nu att golvet där inne är snett. Kan man köpa något som får maskinen att stå jämnt??

Eller ska vi behöva köpa en ny maskin för att grannen ska få lite lugn och ro när vi tvättar??

Hej

Idag är det tisdag och jag är hemma från jobbet. Hade så himla ont i magen och halsen igår. Imorse gick allt i slow-motion och det kändes som att magen var sjösjuk, lika bra att vara hemma.

Helgen har varit mysig och bra.

I fredags mötte jag Magnus på Gusto igen för en After Work drink. Sen gick vi och käkade på Thai:en. När vi kom hem åt vi "alla hjärtans dag" choklad. Det visade sig tyvärr att det var nötter i chokladen så Magnus fick äta upp all själv.

I lördags morse åkte jag till Vingåker till familjen Blixt. Det var mysigt. Tjejerna lekte frisör med mig och jag tror faktiskt både Julia och Bella skulle kunna ha en framtid i den branschen. På kvällen åt vi hemgjord planka, sååå gott. Jag måste också köpa såna där plankor. Sen kollade vi på Melodifestivalen. I söndags var vi och åkte skridskor. Jag var lite avundsjuk på alla som åkte skridskor, det såg ju så kul ut.

På lördagkväll frågade jag Bella vad hon ville att lillebror ska heta. Lillan, svarade hon då. Fint namn på en pojke ;)


Facebook går för långt!

Nu tycker jag Facebook gått för långt.


När jag loggade in där nyss så hade jag fått en ny notification/händelse om att någon hade besvarat frågan "Tror du Anna Fransson vill ha barn?". Jag brukar inte ladda ner nya applikationer på Facebook men nu var jag bara tvungen. Applikationen heter "Vänfakta" och går ut på att man svarar ja eller nej på frågor om sina facebook-vänner. Frågorna ser ut på följande sätt:

Tror du att  Anna Fransson har haft en könssjukdom?

Tror du att Anna Fransson skulle strippa för pengar?

Tror du att Anna Fransson har plågat djur?

Tycker du att Anna Fransson kysser bra?


Detta är alltså frågor som folk besvarat gällande mig... frågor som jag tycker är too much.

För att få se vilka som svarat ja eller nej på dessa frågor måste jag samla ihop silvermynt. Jag tänker inte samla ihop några fejk-silvermynt och därför kommer jag inte få reda på vem som tycker jag kysser bra eller vem som tror att jag massmördat en myrstack.


Jag är faktiskt lite upprörd nu....


Fredagslåt nr 2

På begäran kommer här en fredagslåt med rysar-tema. Jag valde låt från en film som är lite mer "verklighetstrogen" än andra läskiga filmer. Men jag tror att detta ändå är en låten som får det att krypa i skinnet på de flesta.

Klicka här!

När jag var liten kallade jag den läskiga saken för "Grodan"


Fredagslåten

I morse när jag vaknade så upptäckte jag att det är fredagen den 13:de idag. Så då tänkte jag att jag skulle ha en rysar-melodi som fredagslåt. Men nu har jag ångrat mig, vi kör en kärlekssång istället.

Klicka här


Dejt med Carl-Jan

Inatt drömde jag att jag var på dejt med Carl-Jan. Vi drack exklusivt kaffe på ett tjusigt café. Jag tror inte det kommer bli någon andra dejt, det klickade liksom aldrig.


Vad betyder den gröna??

Igår kollade jag på Unga Mödrar på Kanal5. Jag tycker det är ett kul program. Igår var det stor fokus på Sofies förlossning. Hon fick en pojke. På BB hade de en sådan där anslagstavla där de satte upp blåa nålar för varje pojke som föddes och röda nålar för varje flicka som föddes. Mitt i allt detta blåa och röda dök det upp en GRÖN nål! Vad betydde den då? Att någon androgyn eller könslös har fötts? Vet ni?


Väska

Här har ni mitt senaste shoppingfynd! We were meant to be!



Det finns även ett exemplar i Finland. Katja kände oxå att hon och väskan hörde ihop ;)

Katja shoppar

Igår var jag och Katja i Kista och shoppade lite. Eller rättare sagt jag shoppade lite, Katja shoppade MYCKET!

På MQ hittade vi denna konstiga tröja som jag bara var tvungen att ta kort på. OBS! Detta är storlek Small

Vad tycker ni? Snygg va? hahhaah!! Vi förstod varför den var nedsatt i pris.


Bokslutsmiddag 2008

I lördags hade vi stor tjejmiddag på Restaurang "Bara Vi" på Skånegatan. Middagen hade ett tema, vi skulle gå igenom hur år 2008 var. Det var en mycket trevlig middag och alla tog det hela på största allvar. Flera timmar tog det att gå igenom hela året. Mycket kul. Men det höll på att gå åt skogen.


I fredags förberedde jag inför middagen genom att skriva ut dokument på de olika kategorierna vi skulle gå igenom. Typ Årets fest, Årets middag, Årets händelse osv. (Alla skulle fylla i sina upplevelser genom året som gått.) Jag la ner utskrifterna i ett stort vitt kuvert. Sen tog jag det stora vita kuvertet och åkte till Sumpan. Jag mötte Magnus på Gusto för en After Work drink. Sen gick vi till ICA för att handla lite mat (båda lite extra glada efter våra drinkar). Jag la ner det stora vita kuvertet i matkorgen. När vi kom till kassan var det dags för lite effektivisering. Så Magnus fick ta och betala för maten samtidigt som jag gick och hämtade ut ett paket från ELLOS. Snabbt och effektivt. Sen gick vi hem och hade fredag. På lördag fixade jag nytt pass och shoppade lite på MixIT. När jag kom hem började jag städa. Efter ett tag insåg jag att jag inte kunde hitta det stora vita kuvertet någonstans. Sen slog det mig att det måste ha legat kvar i matkorgen på ICA. Jag kastade på mig kläderna och stack iväg till ICA men de hade inte hittat något stort vitt kuvert. Så det blev bara för mig att åka till jobbet och skriva ut dokumenten på nytt. Den timmen hade jag hellre gjort något roligare med. Men, men... det löste sig tillslut och det är ju huvudsaken.


Grattis

Grattis säger vi till Katja som fick utmärkelsen "Årets blogg" igår. Så tokigt av mig att missa att köpa ett pris. Det får bli till nästa år :)

Grattis säger vi också till Annika som idag fyller 30 år och 1 dag. Hurra hurra Hurra!

Aggresiva Anna

Idag har det varit mycket på jobbet så jag var helt slut när jag äntligen fick gå för dagen. Jag såg fram emot att få 25 minuters lugn och ro på pendeln (strumporna blev så klart blöta igen på väg till tåget). När jag satt i vänthallen kom det en yngre man med en stor Rotweiler. Ynglingen hade inte riktig koll på hunden, den fick göra lite som den ville. De passerade bara vänthallen sen gick de ut och väntade på pendeln.

När tåget kom valde jag omsorgsfullt plats och slog mig ner vid ett ensamt 4-säte. Efter 5 sekunder kommer HUNDEN och yngligen och satte sig så klart bredvid mig. Hunden trycker han upp så den ställde sig på mina (blöta) skor.
- Du är inte rädd för hundar va, sa killen??
- Nääää, SÅ LÄNGE HON INTE DREGGLAR PÅ MIG ÄR DET OK, morrade jag fram.
Sen började tåget rulla och hunden tog mer och mer av min plats. Tillslut visste jag inte riktigt var jag skulle göra av mina långa ben ;)
 
Eftersom jag var så himla trött så blev jag bara mer och mer irriterad över att han var tvungen att sitta på "mina" platser med sin stora hund. Men de gick av ganska så snart så då kunde jag bre ut mig och vila.

Slaskväder

Va blött det är ute idag. Det fick jag stor erfarenhet av på lunchen idag. Promenaden upp till Farsta C ledde till att mina stövlar läckte så strumporna blev dyngsura. När jag kom tillbaks till jobbet var de ännu mer blöta eftersom jag var tvungen att promenera tillbaks från Farsta C till jobbet. När jag kom tillbaks till jobbet fick jag hänga både strumpor och skor på elementet. Det kändes lite annorlunda att gå runt barfota i tofflorna men jag övar inför Thailand :)

Tack för blommorna, älskling

Idag efter lunch så ringde jag till Magnus och sa att han hade köpt blommor till mig och så tackade jag så mycket.
- Varsågod sa han

Sen förklarade jag att jag hade tagit 40 kr från hans "spargris" som jag köpte blommorna för. De kostade 35kr så nu har jag 5kr kvar som jag ska köpa mig något snyggt för.

Så får man göra när man inte får blommor allt för ofta ;)

Fredagslåten

Bara en bra låt helt enkelt
Klicka här


Ord som fastnat

I lördags var ju Maria och Rickard hos oss. Som jag skrev tidigare drack vi en del och det gav resultat. Maria gjorde och sa så roliga och skumma saker så vi skrattade en massa. En sak som hon sa har fastnat i min hjärna. Jag ville föreviga dessa ord här på bloggen i fall jag skulle glömma dem någon gång. Som från ingenstans började Maria rabbla en lite ramsa, den gick så här: Alexander är en salamander som bor i Malexander.


Maria försökte även att skriva ner denna lilla dikt men det gick inte så bra, tur att vi andra hade så bra minne att vi kom ihåg den :)


Träna tillsammans - inte alltid så lätt

För över en vecka sen bestämde jag och Annika att vi skulle gå på Body Pump ihop igår kl. 17.00 Såg väldigt mycket fram emot att få ha en vän med på ett pass. Jag kom till lokalen i god tid, böt om och grejade lite. 8 minuter innan passet skulle börja hade Annika ännu inte dykt upp. 7 minuter och 15 sekunder innan passet skulle börja kom hon tillslut. Hon såg cool och avslappnad ut. Jag tänkte: HALLÅ!! ÖKA!! Jag tror inte Annika kände till Friskisregeln som säger att din bokade plats släpps fri om du inte checkar in 10 minuter innan passet. Detta innebar alltså att Annika inte fick plats på passet. Jättetråkigt. Så hon hängde på gymmet och jag hängde i jympasalen. Efter träningen sågs vi i cirka 5 minuter innan vi skildes åt. Så tokigt det kan bli ibland. Jag hann nog inte ens fråga hur hon mådde. Men det var kul att få åka med i bilen till Farsta Strand nu när Annika tagit körkort och allt. Om 2 veckor ska vi göra ett nytt träningsförsök ihop. Då kommer Annika garanterat vara på plats i tid :)

Varsel och sparkrav

Varsel och sparkrav är livets melodi just nu. Överallt varslas det och folk förlorar pengar hit och dit. Kollade på nyheterna igår där de intervjuvade en arab som förra året hade tjänat ihop 6 miljoner på börsen. Igår hade han förlorat det mesta, han hade ca 250.000kr kvar. Man kan ju undra varför han inte drog sig ur när han hade t.ex. 3 miljoner kvar. Men det fick man aldrig reda på. Mannen hade i alla fall inga som helst problem att ta livet av sig om det skulle bli den enda utvägen för hans del. Konstig inställning till livet vissa har.

Här på mitt jobb hade vi möte idag då vi fick info om att vi måste spara, spara, spara. Detta ska gå till genom att man inte får resa så mycket, alla möten ska hållas på telefon, man får inte beställa datorer eller mobiltelefoner om det inte är något som gått sönder. Hos oss reser ingen, alla möten är redan över telefon och vi har inga nya datorer eller mobiltelefoner. Ändå ska alla dra sitt strå till stacken och sänka kostnaderna med 10%. Jag föreslog att vi tar bort frukten och att vi börjar ta med oss eget toapapper hit. Vad annars kan vi göra? :) Det var nog ingen som nappade på min idé, undrar varför, haha!


Det är kul med helg

I helgen har vi haft fint besök av kusin Maria och Rickard.


Jag mötte Maria på Gullmars i fredags. Vi åkte direkt till Nacka Forum för att kika lite på nya centrumet där. De har haft öppet ett tag men jag har inte haft "vägarna förbi" tidigare. Det var ett jättekul centrum och det var lite nostalgiskt att gå runt i den gamla delen. Jag hängde ju där rätt så mycket på den tiden då jag jobbade i Nacka Strand.


På kvällen gick vi ut och käkade med Magnus och Rickard i Sumpan. Sen spelade vi Buzz.


På lördag löste vi Melodikrysset och sen åkte vi till Cosmonova och kollade på filmen "Deep Sea". Den var inte så vacker som jag hade väntat mig så jag var lite besviken. Men jag fick i alla fall se en intressant fisk, Klumpfisk. Cool va?

På kvällen var det dags för mig och Magnus att bjuda herrskapet på 3-rätters hemlagat. Förrätten var en Tonato. Först skulle man göra som en sorts majonnäs. Det gick inte. Tillslut var vi tvungna att ta hjälp av Rickard. Till varmrätt bjöd vi på Mammas skagensoppa och till efterrätt blev det Lingon- och punschparfait. Jag gillade inte efterrätten, men det gjorde de andra. Efter maten spelade vi Orangino och sen blev vi jättefulla. Vid 4-tiden tyckte jag det var dags att gå och sova men först körde vi lite rockring, hahah!


Igår var det inte så mycket som uträttades på Järnvägsgatan. Vi låg mest på soffan och kollade på TV. Vi kollade på filmen Gomorra. Texten var på engelska och skriven i vitt så ibland såg man den inte alls. Dessutom pratade de som himla fort i filmen. Vi fattade ingenting, så den var inte så bra.


RSS 2.0