Kylväskan

Jag vill hylla världens bästa uppfinning: KYLVÄSKAN (+ kylklampar). Finns det något bättre än när man ligger varm på stranden och tar fram en flaska kallt vatten ur sin kylväska?? Klunk, klunk, klunk! Jag har nog blivit lite beroende av min kylväska. Jag hade med den i Grekland och jag var mycket noga med att den alltid stog i skuggan och alltid var stängt. Efter några dagar lärde sig Katja och Mia hur viktig denna lilla guldklimp var för mig och för deras del blev det nog också en värdefull detalj på resan.

Idag var jag på stranden och låg och läste en bok. Jag hörde hur familjen bredvid mig började förbereda för lite lunch. Jag noterade att de hade glömt stänga sin kylväska. Det var nästan så jag ville gå fram och påpeka detta för dem :) Men det gjorde jag så klart inte. Men jag kunde heller inte fortsätta läsa. Jag var helt enkelt tvungen att klocka hur lång tid det tog innan de stängde igen väskan. Efter cirka 10 minuter kunde jag återgå till min bok för då stängdes kylväskan igen. Hade det varit någon i mitt sällskap som hade behandlat min kylväska på det sättet hade jag blivit galen. Hoppas Annika hinner läsa detta innan vi ses imorgon så hon vet vad som gäller med min rosa kylväska :) För imorgon bär det så klart av till playan igen.

moshi moshi

Igår åkte jag och Mange till Norrköping lite spontant och crazy. Magnus morbror hade fixat ett gratis hotellrum till oss så det var ju självklart vi åkte. Men Norrköping var inte så kul. Vi hittade inget roligt ställe att äta på. Vi gick runt ett tag sen bestämde vi oss för Bishops Arms. Men där visste de inte vad service var så jag blev arg som ett bi, reste mig upp och gick. Tillslut hamnade vi på en Thairestaurang. Det smakade bra och servicen var god.

Idag har vi varit på Kolmården. Det var kul. Vi hade tur för flera gånger var det dags för djuren att få mat. Aporna vart helt crazy :)

Nu sitter jag hemma hos syrran. Vi ska strax äta färsk potatis och rökt makrill. Aaaaa, smarrigt.

Jag orkar inte skriva mer för det är så varmt. Men det är ju bara ljuvligt

Ciao


Ojsan!

Hallå i värmen! Jag har visst glömt bort att blogga idag. Å värre lär det bli eftersom jag alldeles strax kommer gå på semester!


Semestern kommer bjuda på skärgårn´, Rättvik, Karlstad och Finland. Där emellan blir det golf, bad och vin. Redan ikväll blir det vin. Med tjej-gänget. Det ska bli kul. Vi kommer svettas som små grisar och bli fulla som faan.


Snart är det augusti... å sen september och sen höst... Men jag är inte orolig. Jag ser fram emot min höst. Den bjuder på 3 fantastiska konserter!! Coldplay, Madonna och Bo Kaspers Orkester. Jag har sagt det förut, jag säger det igen: Jag har en fantastiskt bra musiksmak!!


Nu ska jag gå ner till omklädningsrummet och mumma. (Mumma är behö-slang och betyder att man fräschar upp sig inför kvällens event)


Imorgon lär jag vara bakis. Den tänker jag bota med ett svalkande dopp i Mälaren. Sen kan vi börja om från början och knäcka en bärs!


Haha, detta inlägg känns lite flummigt! Är jag redan full eller? Hahaha!


Party on people!

Make love, not war!


2 dagar kvar

Idag är det torsdag, torsdag morgon. Det innebär att jag bara jobbar 2 dagar till sen ska jag semestra i 3 veckor. Jag hoppas för allt i världen att vädret håller i sig.

Igår tog jag och Mange ett glas på "The Cottage" i Sumpan. Jag har nog aldrig druckit en halv liter cider på så kort tid. Solen gassade och cidern svalkade. Efter det gick vi till "Gusto" för en bit mat. Jag åt scampi och risotto. Magnus tog en pasta med oxfilé och till efterrätt delade vi på en pannacotta med rommarinerade jordgubbar. Det var bra drag på jordisarna, de smakade sprit. När man dricker alkohol i solen krävs det ju inte mycket för att man ska bli påverkad. Så när vi kom hem igår slocknade jag på soffan alldeles för tidigt. Men det var trevligt så länge det varade.

Imorse när jag åkte till jobbet så började jag fundera på vad värsta jobbet/arbetet kan vara så här års. Jag tycker alltid lite synd om de som sitter i tunnelbanespärrarna under jord. Vad anser ni är värsta jobbet?

1 mil

Före - Annelie pigg och glad


Efter 28 minuter kom vi i mål


Efter - slutkörd men nöjd

4 dagar kvar

4 dagar kvar till semester!!!! Detta kommer bli en låååååång vecka.

Igår var syrran och Mats hemma hos oss på lite grillmiddag. Det smakade gott. Vi grillade lite allt möjligt; fläskfilé, chorizo, paprika och haloumi.

Idag är det dags att gymma med Annelie igen. Vad säger du Annelie? Ska vi cyckla en mil idag????

Nu ska jag gå och äta frukost.

Ciao

Filmtips

För regninga dagar kan jag rekommendera "Lost in Translation". Visst, den har några år på nacken, men är rackarns bra!



Boktips

Ni na ni na na ni na....

Ni som läser på min blogg är väl bokmalar allihop men jag vill ändå tipsa om "Flyga Drake" av Khaled Hosseini. Den är så bra så jag tror jag svimmar. Väldigt gripande och man kommer in i boken på nolltid. Så om ni vill läsa en bra bok satsa då på denna! Ni kommer inte bli besviken.


måndag igen!

Sitter på jobbet igen, iallefall fysiskt, men psykiskt är jag redan på semester. Tror ni det var kul i morse att åka iväg till jobbet när Magnus låg kvar i sängen och njöt av sin första semesterdag??? Men om 5 dagar får jag också ledigt. Det är bara att bita ihop och stå ut.


I fredags var jag och syrran och kollade på "Mamma Mia". Vi är lite konstiga för vi tyckte inte att det var något märkvärdigt med den.


I lördags lånade vi hem en valp, lilla Saffran. Det var jättemysigt. Vi åkte förbi en sväng hos Annelie så Saffran och Nilma fick nosa lite på varann. Nilma var inte så jätteroade av lilla hårbollen vi hade med oss, hihi. Sen åkte vi hem till oss och lät Saffran springa runt på innegården. Jag tyckte det var lite konstigt att hon aldrig kissade (eller bajsade) för hon drack och åt en del. När molnen blev för mörka bestämde vi oss för att åka upp till lägenheten. När vi väntade på hissen kom kisset och när vi kom in i lägenheten la hon en korv i hallen som hon sen klev i. Hahah, så typiskt! Det var äckligt, jag hulkade så klart.


På kvällen åkte vi till Skogås och gick på Kim´s 30-års fesa. Det var trevligt och roligt och jag vart ganska full. Annika hade gjort en supergod potatissallad som jag hoppas jag får äta igen någon gång. Vid halv två ville Mange åka hem så då påbörjade vi vår färd hem. Vi somnade djupt, båda två, på bussen. När vi kom till Sergels Torg fick busschauffören väcka oss.


Igår sov vi alldeles för länge och sen låg vi på soffan och var bakfulla. På sena eftermiddagen gick vi iallefall ut på en promenad och sen åkte vi till ICA Maxi.


Jag har ett nytt favoritprogram! Det är "Vad blir det för mat?" med Per Morberg. Han är ascool. Det är inte så noga i hans kök. Och det är helt OK att halsa direkt ur vinflaskan. My kind of guy!


Saffran

Vad ska ni göra i helgen då?

Hej läsare, vad ska ni hitta på i helgen?

Ikväll ska jag se Mama Mia med syrran. Innan det går vi nog och tar en matbit på "Barcelona". Å gärna en Sangria :)
Imorgon ska jag och Magnus låna en av hans mammas hundvalpar. Bara på skoj, vi funderar inte på att skaffa en.
På kvällen är det dags för Kims 30-års fest. Det ser jag väldigt mycket fram emot. PARTY PARTY!
På söndag räknar jag med att sova länge och ha en lättare huvudvärk

Trevlig helg!
Kram Anna

Skräckfilmssommar?

Det verkar vara en skräckfilmssommar i år. På var och varannan kanal kör de rysare. The Ring, The excorsism of Emily Rose, Constantin m.fl. Igår visade Femman den läskigaste filmen av de alla: SAW!!! Jag är glad att Anett här på jobbet hann förvarna mig så jag kunde hoppa över Femman helt när jag zappade på TV:n igår. SAW är den film som jag haft svårast att släppa. Den naglade verkligen fast sig i hjärnan på mig. Vad är det så som fick mig så rädd? Visst, mördaren utförde de mest sjuka grejerna på sina offer. Men det var ändå den fula dockan som skrämde mig mest. Hahah! En docka!!! Så läskigt är han väl ändå inte när man tänker efter?


Vackra bilder från helgen










Ibland går det undan

Igår mötte jag upp Annika på stan för att leta efter en party-klänning till henne. Jag var inställd på att vi skulle få leta både här och där, det brukar ju vara så när man är ute efter nåt speciellt. Men tänka sig, vi hittade en klänning i första bästa butik. På REA dessutom. Ja, det gick så bra så shoppingrundan var över på en kvart, kändes det som. Själv så fick jag 2 par nya solglasögon för 78kr. Ska bli intressant att se hur länge de håller.

När jag kom hem efter snabba shoppingrundan så satte jag mig framför TV:n. Har ni sett programmet X-effect på MTV nångång?? Heeeeelt stört program, det måste vara uppgjort. Det handlar om 2 kärlekspar som åker till en resort. När de kommer dit visar det sig att ena tjejen och ena killen från respektive par haft ihop det tidigare. Å så går det hela ut på att de ska vara otrogna mot sina nuvarande. Hur sunt är detta liksom??? Jävla nötter!! Jaja, när jag hade kollat klart på X-effect så insåg jag att sommarTV inte har mycket att erbjuda så då satte jag igång att städa. Det bästa med städningen var att jag hittade 2 saker som jag letat efter länge. Till att börja med hittade jag min förlorade KENT-skiva. Den hade gömt sig i fel fodral. Det andra jag hittade var ett silvrigt BH-band. Det låg i skohyllan. Är inte det ett väldigt konstigt ställe att hitta ett BH-band på?

Nya skor

Jag har köpt nya pumps idag. Jag hittade de på "Din Sko" igår och nu har jag sovit på saken och insett att jag bara måste ha dem. För den som inte ser så är de orange.


Rastlösa

Vi är så rastlösa på jobbet just nu. Det finns knappt något att göra. Helena dansar, Elma shoppar, någon kanske t.o.m sover. Själv så har jag målat naglarna precis. Fint va? Om 53 minuter ska jag på lunch med mamma och pappa. Det blir nog långlunch idag också.


Filmen gör sig påmind

Jag berättade ju häromdagen om att jag hade sett en läskig film om en tjej som blir besatt av demoner. Kl. 03.00 varje natt är det demonernas tid så då härjade de runt.

I natt (på riktigt) vaknade jag till och kände mig lite varm, så jag gick upp för att hämta en hårsnodd. Jag brukar alltid bli lite svalare av att sätta upp håret. När jag gick ut i hallen såg jag att Magnus klocka låg på vår lilla bänk. När jag kollade på klockan var den exakt 03.00. Aaaaaaaaa, kände jag. Vände på klacken och gick och la mig igen. Jag fick klara mig utan hårsnodd helt enkelt. För om jag hade gått in på muggen där jag hade hårsnoddarna så hade det säkert suttit en demon på toaletten eller nåt, eller hur? ;)

För er som vill läsa lite om den riktiga tjejen från filmen så kan ni gå in på denna länk: Emily Rose Där finns även en ljudinspelning som jag inte vågat lyssna på. Om det är någon där ute som vågar lyssna så kan ni väl berätta om det var läskigt eller inte.

Pelagon

Detta inlägg vänder sig till min mor;
Kolla va fin pelagonen är som jag fick av er för lääääänge sen. Den har hittat tillbaks till livet kan man säga.



JOBBE

Nu är man tillbaks på jobbet igen då. Ska jobba två veckor till sen får jag gå på semester. Dagens arbetsdag kommer nog gå ganska fort för jag har en del att pyssla med.

Hur hade jag det då i helgen? Jo, tack. Den var bra. I fredags var jag och Magnus på Björklidens GK och gick 9 hål. Vi larvade oss en del och vi sköt bort fler bollar än vi gör på en vanlig 18-håls runda. Vi struntade i att räkna ihop våra poäng men jag utsågs ändå som vinnare så det blev Magnus som fick bjuda på middag.

I lördags åkte jag till E-tuna för att kolla på Håkan Hellström och KENT. Det var 2 roliga konserter. Vi stog rätt upp och ner i 4 timmar. Innan hade vi lite förfest hos syrrans kompis Daniella. Daniella hade bjudit in några vänner som kändes som pyttesmå människor så jag kände mig lite gammal. Men de drack vin så jag antar att de var över 18 iallefall, hahahah.

Igår kom Magnus till E-tuna med MC:n för att hämta mig. Vi åkte på småvägar hem till Sumpan. Shit va vi va stela när vi kom hem. Rumporna somnade t.o.m. Men det var en härlig tur. Det är när man åker på småvägar som man inser hur vackert det faktiskt är i Sverige.

Hur ser då denna vecka ut?
Ikväll blir det cool lugnt, imorgon och på torsdag ska jag gymma med AL. På onsdag ska jag hjälpa Annika hitta en klänning på stan. På lördag ska hennes Kim nämligen ha 30-års fest och då vill ju Annika så klart vara extra fin. Själv funderar jag på om jag ska krydda till mig med en väska som jag sett från Don Donna... Vad tycker ni? Visst är jag väl värd en ny väska?

Samma visa varje gång

Varför, varför tillåter jag mig själv att kolla på skräckfilmer och rysare? Jag blir ju helt knäpp efteråt. Men det är ju så spännande när man sitter framför TV och får rysningar och kalla kårar. Igår gick det en film på Trean som hette Besatt. Den handlar om Emily Rose och rättgången som hölls efter hennes död. Emily Rose blev ju besatt av djävulen och tillslut dog hon. Det är extra scary med tanke på att det är baserat på en verklig händelse. Men självklart har de kryddad filmen med det lilla extra.

Det var läskigt att borsta tänderna igår och att tvätta ansiktet. Det var läskigt i natt när Magnus pratade i sömnen. Det var läskigt att gå upp imorse. Det var läskigt när jag stog i duschen. Det är läskigt heeeeela tiden!

Men det är ju ändå såååå spännande så nu ska jag ut på Google och läsa lite mer om Emily Rose.

MAMMA

Jag undrar vart min mamma håller hus. Hon har inte lämnat ett avtryck i bloggen på väääääldigt länge!

Morgonstund!

Jag går upp ganska tidigt varje morgon, men det är ändå OK för jag vet att jag kommer få sova i minst 20 minuter på pendeln på väg till jobbet. Jag gör det VARJE morgon. Det tar cirka 2 minuter från det att jag klivit på tåget tills dess jag somnat. Å jag sover så skönt. Det är en härlig stund på morgonen. Idag var inget undantag. Innan tåget nådde Karlbergs Station sov jag. När vi kom till Centralen och hade stått där ett par minuter var det någon som puttade på mig. Jag blev rädd och vaknade. När jag öppnade ögonen så stog en tant lutad fram mot mig och sa:
- Vi är vid Centralen, jag tänkte att du kanske ska gå av här?.
WHAT THE FUCK, tänkte jag!
- Näää, jag ska till Farsta, svarade jag, lite morgongroggig och trött.
- Ok, då vet jag, svarade tanten och gick tillbaks till sin plats.
Sen var ju den ljuva morgonstunden över för min del. Jag kunde inte somna om, dessutom vart jag lite grinig.
Visst, tanten ville bara vara snäll. Men hennes tjänst blev en gigantisk BJÖRN-tjänst.
Mooooorrrrrrr!!

Denna klänning är inte OK

Detta är klänningen som Carrie hade på sig igår som fick mig att undra hur hon tänkt. Notera hur stort utrymmet är för tuttarna. Så stora tuttar har inte Carrie. Så när hon lutade sig framåt såg det helskumt ut. Hon ser ju värre ut än Madonna gör i sin strut-korsett t.o.m hahahah


Mixat inlägg

Igår var jag och såg Sex and the City med Annika och Bettan. (Fick lite skäll av Annika i mitt tidigare inlägg för att jag inte redan bloggat om det). Jag tyckte filmen var strålande bra. Men vad var det för bröllopsklänning Carrie hade på sig????? Även fast det var en märkesklänning så var den ju fruktansvärt fuuuuul!! Å så den där fågelgrejen hon hade i håret. Herregud!! Annars var filmen helt underbar.

Ikväll ska jag gymma med Annelie. Det var ett tag sen, men det blir ju så under sommaren. Det känns väldigt tungt att behöva gå till gymmet. Jag vill egentligen inte. Men det är ju för mitt eget bästa. Man märker på en gång när man blir en soffpotatis. Det börjar hänga lite här och där :)

Imorgon ska jag och Mange gå en kort golfrunda på Bromma GK. Förloraren ska bjuda vinnaren på middag. Håll tummarna för mig!!!

På lördag ska jag åka till E-tuna med syrran. Vi ska på konsert. Håkan Hellstrom + KENT på samma scen. Kan det bli bättre? Efter det blir det nog lite party på stan. På söndag kommer Magnus och hämtar mig på hojjen (om vädret tillåter det).

Det känns som en bra helg :)

Nu ska jag fortsätta surfa för vi har inget att göra på jobbet.

Jag luktar så gott ;)

Jag har köpt på mig lite nya dofter och det luktar så ljvligt. Så jag vill rekommendera senaste aromen från Body Shop: Moringa. Samt Estee Lauder´s parfymer i Pleasures serien.


Pannacotta

Igår var jag hos mamma och pappa på middag. Mamma är bortrest så det var bara jag, pappa och syrran. Vi åt kyckling curry. Pappa äter alltid det när mamma är bortrest för det är bara då han kan få en curry rätt. Mamma hatar curry. Till efterrätt köpte pappa Tiramisu. Jag tålde inte den så pappa köpte även färdig pannacotta till mig. Tanken var god. Men kolla hur det såg ut.



Jiiiiiiuuuuuuuuuuuu!
Jag åt upp den ändå. Den smakade ganska OK.
Men om sanningen ska fram så blev jag lite konstig i magen efteråt.
Det kan bara ha berott på pannacottan, eller hur?

Handicap

Jag har sänkt mitt golf hcp i helgen!!!!! Från 36 till 35,5. Grattis till mig själv!

My weekend

Hej, hur har ni haft det i helgen?


Jag har haft det bra. I fredags mötte jag Johanna vid söder. Vi satte oss på gamla "WC´s" uteservering och drack gotte-dricka och åt lite mat. Efter det gick vi vidare till Medis och tog en varsin drink på "FemtioFyra". Sen var det snurrigt i kolan.


I lördags var det dags för en golfrunda med Magnus, Anna och Erik. JAG VANN :) Bara så ni vet. På kvällen bjöd vi hem Anna och Erik på en spontan grillkväll. Vi drack Ouzo före och efter maten. Men Erik tyckte det var så äckligt så han hällde ut sin shot på bordet istället. Det är ju också ett sätt att framföra att man inte gillar spriten som serveras, hehehe :)

(OBS! jag försöker vara lite ironisk och rolig, han hällde inte ut det med flit så klart)


Igår hade vi slappmorgon. Det är så nice att ligga och dra sig i sängen och sen vandra runt i morgonrocken ett par timmar. När vi väl fick på oss lite kläder åkte vi iväg till Dormy och sen till IKEA. Vi handlade lite smått och gott och avslutade shoppingen med den obligatoriska 5-kronors korven på IKEA. Efter det åkte vi till S:t Görans Sjukhus och hämtade Magnus mamma som legat där sen i onsdags. Hon har fått proppar i huvudet och det är ju allvarliga grejer. Men igår fick hon iallefall lite permission. Vi åkte hem till Magnus kusin med familj och grillade hamburgare. Det var trevligt och gott. På vägen hem passade vi på att hyra en film. Vi hyrde "Gone baby gone". Den kan jag varmt rekommendera. Man får sig en tankeställare efteråt och hoppas att man själv aldrig behöver fatta så pass tunga beslut som killen i filmen var tvungen att ta.


Sur, arg och PMS

Ja, sån var jag igår och jag har en släng av det även idag. Men jag ska se till att det gått över till ikväll för då ska jag ut och käka med Johanna.

Förutom mitt dåliga humör har jag även noll arbetslust idag. Men jag har iallefall fått mina naglar målade. Det är ju bra.

Jag var inne på smhi.se idag. Så här ser det ut för helgen:



Så nu blir man ju ännu surare!

Trevlig helg på er!

Tequila

Jag och Katja tar oss en liten Tequila. Mmmmmm!!







Mia föredrog "Valrossdrinken"


Traditional Greek food

Så här såg maten ut vi åt första kvällen i Grekland. Någon som vill smaka?



Så här missnöjda var vi


Elmander

När Sverige mötte Spanien kom jag och Mia fram till att min nya favvo i landslaget skulle bli Johan Elmander. Och titta vem vi har ståendes på jobbet nu för tiden :)


Innehållet i min väska

Jag vet inte riktigt vad detta går ut på, men Johanna har uppmanat mig på sin blogg att jag ska visa innehållet i min väska. Det är en sorts utmaning... och jag antog den. Tror inte att det kommer hända något speciellt efter att jag utfört mitt uppdrag, men ett uppdrag är alltid ett uppdrag.


Väskan innehåller normala tjejgrejer ;) T.ex två nagellack, ett trasigt halsband och tre nyckelknippor.

RSS 2.0