Det här med städning...

I vår familj är det lite si och så med städningen. Vi putsar lite på ytan med jämna mellanrum och någon gång ibland städas det "på riktigt". En som är ganska rolig att iakta när det gäller städning är Magnus. Nu har han varit rolig två helger i rad på den fronten.

24 oktober:
Det vankades kalas hos Bostedt-Fransson. När det ska kalasas vill man ju att det ska se någorlunda fräscht ut. Magnus ansvarade för att städa badrummet. Efter ett tag tyckte jag han hade varit där inne lite väl länge så jag smygkikade på honom. Då hade han flyttat på tvättmaskinen och städad UNDER den samt att han börjat rensa avloppet. Hur viktigt är egentligen det när man ska ha kalas? Det är ju ingen direkt som ska använda tvättmaskinen eller duschen. Hehe!

31 oktober:
Det vankas spontanmiddag hos Bostedt-Fransson. När det kommer folk på spontanvisit vill man ju att det ska se någorlunda fräscht ut. (Denna gång tog jag hand om badrummet.) Magnus tyckte denna dag att det var viktigt att damma och våttorka en FÖRLÄNGNINGSSLADD som vi förvarar i en stängd låda!!!

Jag kan bara skratta!! :D

Vi chillar

Denna helg bjuder på chill och god mat.

Igår var Katja hemma hos oss. Vi käkade Saltimbocca och drack lite vin. Vi tände lite ljus i höstmörkret och tittade på 'Idol'.

Idag har vi varit på babysim. Men Magnus väljer att kalla det för simträning. Han förklarar för Kalle hur man ska göra med benen när man simmar och sen testar de i praktiken. Lika bra att lära sig tidigt :)

Efter simningen var vi på Ica Maxi och trängdes med alla andra som fått lön. Vi kom hem med en varsin hummer. Så ikväll blir det hummer till middag. Hoppas det smakar.

Vi har förresten bokat en resa. Den 20 januari åker vi till Dubai, hela familjen. Linda och Marcus har bjudit ner oss igen och det nappade vi på direkt. Temperaturen kommer vara behaglig då så det blir skönt att byta vinterkylan mot lite sol och värme. Så nu har vi surfat lite efter resesängar, resevagnar m.m. Det blir ju mer att tänka på på denna resa än vi är vana vid.


Min coola kille


Jag har varit på fest

I lördags var jag bjuden på fest hemma hos Camilla och Fredrik. Det var jättetrevligt och jag blev lite smålullig av vinet. Det krävs tydligen inte så mycket för att världen ska börja gunga nu för tiden. Jag var dock inte kvar så länge. Jag prioriterar fortfarande min sömn väldigt mycket. Å så längtade jag hem till Karl och Magnus. Men det var otroligt skönt att få vara BARA ANNA för en kväll.

Man kan säga att detta var första gången som Magnus fick uppleva hur det kan vara att spendera en kväll ensam med Karl. Tidigare har jag bara varit iväg någon timme hit och dit. (I fredags var jag i ju för sig hos frisören i 3 timmar men då sov Karl hela tiden.) Jag "varnade" Magnus för att det nog inte skulle bli en så värst rolig lördagskväll för hans del. Jag har insett att man är i stort behov av social kontakt när man går hemma med en liten hela dagarna. Jag hade rätt. Magnus tyckte att kvällen hade varit rätt så trist samt att Karl var rätt så ledsen på kvällen. Det var ju synd om Karl som hade en dålig dag men jag vart ändå rätt så "nöjd" med att Magnus fick uppleva det. Nu har han nog lite mer förståelse för hela den här barnbiten.

Oj, nu fick jag hjärtklappning. En fågel flög precis in i fönstret här bredvid mig. Dunk, sa det. Jag hoppade till som attans. Fågeln klarade sig.

Men va faan, nu flög det in en till i rutan. Vad håller de på med???? HAHAHAHAH!

Kalas för 31-åringen och 3-månaders babyn

Igår hade vi lite kalas här hemma. Jag fyllde 31 år och Karl fyllde 3 månader. Vi bjöd över fam Fransson och fam v. Berlepsch på lite fika. Jag bakade t.o.m en tårta. Vuxenpoäng!

Tack kära familj för de fina presenterna!

Namn klart

Nu har vi bestämt oss för vad mjukisdjuren ska heta:

Snuttefiltskaninen: Ninur
Bulldogen: Bobo
Lammet: Lambert

Det har även tillkommit en teddybjörn. Den har pappa Magnus döpt till Fredriksson.


7 kg kärlek

Idag har vi varit på BVC igen. Karl fick sin dos med 3-månaders vaccin. Javisst, han närmar sig 3 månader. På söndag närmare bestämt. Inte nog med att han fyller 3 månader han har även passerat 7 kg. Stora killen :D




Min Familj


Giraffen Aa

Förra veckan slog det mig att vi inte döpt Karls mjukisdjur. Herregud, katastrof!!! Så då började jag fundera på ett namn till Karls snutte-giraff. Detta skedde på en måndag, mitt under självaste "Ullared". Jag kom inte på något namn. Så jag frågade Magnus vad han tyckte vi skulle döpa giraffen till. Magnus var djupt fokuserad på tv-programmet. Så det enda han sa var: -Aaaaaa.
OK, då får giraffen heta Aa.
Det blir ju lätt för Karl att uttala det när han börjar snacka lite :)

Nu ska vi bara döpa ett mjukislamm, en snutte-kanin och en mjukisbulldog.
Vi tar tacksamt emot förslag :)


No worries

Skönt att vissa av oss tog inlåsningen med ro :D


Inlåsta

Japp, så är det!

Imorse när Magnus drog till jobbet så låste han överlåset. Det går ej att öppna överlåset med min nyckel inifrån. Jag och Karl var redo för en nice promenad i höstsolen. Han var nymatad, torr, nöjd och lite lagom dåsig efter maten. Vi hade båda två satt på oss våra ytterkläder. Men när jag skulle öppna dörren så kom vi inte ut. Så nu har jag öppnat ett fönster för att känna lite frisk luft.

Om en stund kommer förhoppningsvis Magnus hem för att släppa ut oss. Om man ska vara lite positiv i det hela så får vi hem pappa Magnus några timmar tidigare än beräknat. Det är ju inte så tokigt.

Glad


Laddar för dejt

På lördag ska jag och Magnus på dejt, vår första sen Karl kom. Det blir bio och ett restaurangbesök. Karl ska hänga med mormor och morfar. Det ska bli både trevligt och lite läskigt. Men egentligen behöver jag inte oroa mig. Karl kommer ju vara med världens bästa mormor och morfar :D

Flytta till skåne, kanske?

Nu har Karl gått på sin "diet" i flera dagar. Det går huuuur bra som helst. Mat cirka var fjärde timme gör både Karl och mor gott. Helt plötsligt har jag 3 timmar i stöten som jag kan tänka på annat än om Karl är hungrig. Karl har blivit lite mindre knorrig och i helgen har han sovit 6 timmar i ett sträck. Men det kanske berodde på att vi var i Skåne. Han kanske vill bo där. För nu när vi är hemma igen så sover han lite kortare på natten. Men 4 timmar i ett sträck är inte så tokigt det heller.

Nu fick vi fin främmande. Karls monster är här! Have to go!

RSS 2.0