Gammal möter ung

I helgen var min farmor här på besök. Hon bor i Trollhättan så vi ses inte så ofta nuförtiden. Efter det att farfar gick bort och hjärtat börjat strula lite så har hennes resor blivit färre. Mina har blivit färre pga barnen. Svårt att hålla småbarn nöjda på små utrymmen som inte är barnanpassade. Hur som helst i helgen sågs vi dock. Kalle och farmor fick fin kontakt. De satt mycket vid köksbordet och lekte med lego. Det var kul att iaktta dem. Kalle lyssnade på farmor och pratade en massa trots att det var så längesen de sågs. Det var första gången som farmor träffade Maja. Det var en mysig dag och jättekul att farmor kom på besök. När jag pratade med min mamma efteråt så berättade hon att farmor var så glad att hon äntligen fick träffa barnen och att hon tyckte det var så kul att umgås med Kalle. 

Denna dag fick idag, måndag 25 november, ännu större betydelse än tidigare. För imorse ringde min pappa och meddelade att farmor gick bort inatt. Hon dog i sömnen. Förhoppningsvis lite lyckligare och gladare än hon varit på sista tiden... 

Vila i frid farmor!! 



Vi tänder ett ljus på balkongen ikväll 


Mellannamn

Pratade senast i helgen med en vän om att Kalle inte riktigt förstått att han har mellannamn. Men plötsligt trillar polletten ner.
Igår sa han; Mamma, jag heter Magnus.
- Japp, sa jag. Du heter Karl Eskil Magnus.

Idag satt Kalle i soffan å sa lite ledsamt; Fröknarna kallar mig för Kalle...
- Vad vill du att de ska kalla dig då?
- Karl-Magnus (Han uttalade det som ett dubbelnamn).
- Ok, då får du prata med fröknarna om det imorgon :)

Här vare kläder

Idag har jag och Majsan varit på firman och käkat lunch med gamla kollegorna. Häromnatten drömde jag att kollegorna hade blivit jättegamla och fått en massa rynkor och grått hår. Så det var på tiden att vi åkte ut till Farsta och visade upp oss. Det var en trevlig lunch. Å med oss hem fick vi en kasse full med kläder. Tack så mycket, Ann m familj. 

Nu på kvällen har Kalle varit iväg med sin pappa på simning så då passade Maja på att gå igenom kassen i lugn och ro. 






Hon är väldigt söt när hon försöker klä på sig själv :)

En bra dag

Idag var en bra dag. De är rätt sällsynta. Jag och Kalle har varit sams. Maja och Kalle har varit sams (under bevakning). Å Maja har tagit två små steg, från soffan till bordet :)



Vet inte riktigt vad de håller på med men de bråkar iallafall inte :) Värt att dokumentera. 

Kalle och hans ballong

För väldigt många veckor sen fick Kalle en heliumballong. Den svävar fortfarande runt i hans rum, lite halvdant dock. Häromnatten när Kalle vaknade och var ledsen så var det för omväxling jag som gick in till honom. Det var så sött. Han satt där mitt i sängen och grät. I handen höll han ballongens snöre och ballongen svävade runt över hans huvud. Det var liksom fint på nåt sätt :)

Det tog 6 månader...

...för Mange att övertala mig till ett besök till simhallen med hela familjen. Fyy för dessa omklädningsrum där främmande kvinnor och män så naturligt som möjligt ska glida runt nakna. Det gör ju inte saken bättre att jag måste hålla koll på 10-månadersdamen med mycket "spring" i bena. Det blir lätt att man hamnar i jobbiga ställningar. Att stå på alla fyra med urammade bröst hängandes som två kospenor är inte riktigt my cup of tea. 

Men över lag var det en mysig stund med familjen och alla blev ju nyduschade inför kvällens middag med Fam Öijerstedt :)

RSS 2.0