Trevlig Valborg

image56

Fantasi

Här sitter jag och fantiserar om en Tip Top... MmmmMmmmMmmm

image55

Chili killen

Häromdagen fick Magnus för sig att han skulle testa odla lite chili hemma i en kruka.  Så i söndags var vi och köpte en grön chilifrukt och en massa jord. Igår skulle Magnus plantera de små fröna. Jag hade fått ett hett tips från min kollega (som är utbildad inom "trädgårdsbranchen") om att använda latex/plasthandskar under tiden som man jobbade med chilin. Men självklart glömde jag bort att köpa handskar är jag var på ICA Maxi. Men detta hindrade inte Mange. Så han började greja med chilin med sina bara händer. Han skrubbade sina händer noga efteråt och nu står det en kruka i vårt fönster som vi väntar på ska ge frukt. Senare på kvällen var det dags att göra sig i ordning för natten. Mange har ju precis som jag linser. När han skulle plocka ur linserna igår så gjorde det AJAJ och sved. Hehe! När han skulle sätta på sig linserna igen nu imorse så satt det kvar en massa AJAJ på linsen så tårarna började rinna och ögonen blev alldeles röda, thihihi! Nästa gång ska Mange använda handskar ;)


Nattsudd

Har precis kommit hem från 70-tals festen, Karolinas 30-års kalas. Det var en jätterolig kväll med en massa "snygga" människor, gott tilltugg och dricka.

Så här såg jag ut. Fler bilder hittar ni på Facebook. Ska även lägga ut en film på You Tube. Återkommer med adressen till filmen.

Good Night Folks!

image54

Kvitteri Kvitt

Underbara vår, underbara fredag!!

Idag har jag betalt min resa till Grekland. Underbart sätt att spendera sina pengar.

Allt är så underbart!

Här följer en hyllning till Sundbyberg


Sumpan i mitt hjärta,
låt mig besjunga dig nu, 
åldrad i ungdomlig grönska,
Stockholms bästa förort, det är du! 
Av förorter jag känner i världen
är du den ort som fått allt.
Genom Bällsta åns kärlek till Mälarn
en blandning av precis allt


Bröllopsdröm

Det är verkligen nedräkning nu inför Cillas bröllop. Inatt har jag drömt så konstigt:

Cilla ringde mig en tidig morgon för att meddela att de hade ändrat datum på bröllopet. De hade bestämt sig för att gifta sig samma dag som hon ringde. Då blev jag ju så klart super stressad. Klänningen var hos skräddaren. Så den fick jag hämta ut, alldeles för lång och med ena axelbandet löst. När jag kom ner till Vingåker var kl. 13 och bröllopet skulle börja kl. 15. Cilla hade somnat om så hon var nyvaken när jag kom fram och alldeles rufsig. Talet hade jag glömt hemma och paniken var ett faktum. Sen ringde klockan och jag pustade ut...


Nummer i plural

Hej,
Behöver lite hjälp från er utifrån.
Hur skriver man ordet nummer, men i plural och bestämd form?

Tack på förhand!


70-tals kläder

Idag har jag hittat kläder till Karolinas 70-tals fesa.
Men så himla 70 vet jag inte om jag ser ut. Pagen förstör en del. Men det blir nog bra till slut ändå

Guten nacht!

Skön helg!

Fredagen var en sån där skön fredag. Efter jobbet åkte jag och gymmade med Lund. Efter det åkte jag och Mange till ICA Maxi och handlade lite fredagsmat. Sen åkte vi hem, korkade upp en flaska vin och åt gott. Sen självdog vi i soffan. Så himla nice.


I lördags uträttade jag några ärenden i Sumpan City. Sen åkte jag hem till min kollega på lite öppet hus och "avskedskalas". Hon flyttar till GBG om några veckor. God pastasallad och gino till efterrätt. Fick sedan skjuts hem till syrran. Åt ännu mer ;) Jessica färgade även mitt hår. Inte för att det syns så mycket. Men utväxten är inte lika tydlig längre. Runt halv åtta åkte vi till Arenan och kollade på Håkan Hellström. Mycket bra konsert men jag hade helt fel skor på mig så jag hade stora problem när jag skulle bege mig hemåt.


Igår åkte jag och Magnus på en dagstur till Vingåker. Vi spanade in fam. Holm-Blixt nya husinköp. Det var fint och tomten var as-nice. På vägen hem höll vi på att krocka med ett rådjur!! Men Magnus var snabb på bromsen så det gick bra. Min kloke far Sven Thomas Fransson har en gång sagt: - "Ser du ett rådjur på vägen kan du alltid räkna med att det finns minst ett till i närheten". Och visst gjorde det de. Men det andra rådjuret hade tydligen gått kurs i "Hur man korsar en väg" för han höll sig undan tills vi hade passerat. Det var ganska så läskigt och pulsen steg hastigt...


Idag ska jag spendera lite tid med mig själv. Jag hade en riktig fuldag igår så idag ska jag till Farsta och spendera mitt presentkort som jag har där. Hoppas jag hittar nåt fint.


Ha en bra dag!


Kontraster

I lördags hade jag lite ärenden för mig på förmiddagen.

Först lämnade jag in min rosa långklänning hos skräddaren. Den är ju så lång så jag måste lägga upp den ett par decimeter.


Efter det gick jag till "Myrorna" för att kolla efter lite 70-tals kläder till lördagens fest. "Second hand" var tydligen inget för mig. När jag kom in i lokalen frös jag som till is. Jag stod bara och stirrade på alla läskiga plagg som hängde i butiken. T.o.m personalen såg ut att vara "second hand". Jag lämnade butiken illa kvickt och kände mig lortig om händerna.


Mitt tredje ärende hade jag på MC Poolen. En butik med MC kläder. Jag provade ett par schysta brallor och kände mig as-cool. Men något inköp blev det inte. Vill jag verkligen lägga 4000kr på en MC-outfit???


Skummare ärenden än så här har jag nog inte haft på en och samma dag :)


Helg hälsning

image53

Engelska

Hello

Yesterday I had my first English lesson. It was a lot of fun.
I learned a new word. The word is DUST BUNNIE.  So cute!

OBS! Det är alltså Business English jag läser så "dust bunnie" är ju ett väldigt bra ord att kunna när man gör business, hahha ;)

Betygsättning av tunnbrödsrulle

Igår åt jag alltså min första riktiga tunnbrödsrulle med MOOOOS i.
När mamma frågade hur det smakade svarade jag; Det känns ungefär som att man tuggar på moln.
Det var en ganska konstig kombi, mos och tunnbröd...  tycker jag.
Nu var ju inte detta några världsstora rullar så jag åt två. I den andra rullen avstog jag från fluff-moset. Då kändes det bättre. Jag ger tunnbrödsrulle med kokt korv och mos en svag 3:a i betyg.

Inlägg om mat

Igår var jag och Petra på besök hemma hos fam. Adolfsson. Vi blev bjudna på majssoppa. Det är alltid lika spännande att bli bjuden på mat hemma hos Adolfssons. Det är alltid något nytt, spännande som serveras. Till soppan fick vi smarrigt bröd kryddad med färnkål och spiskummin och "gucca" att doppa brödet i. Mmm... jag vart så mätt. Men det var inga större problem å trycka ner en hembakad bulle och några kokostoppar efteråt.


Ikväll är det badminton som vanligt. Ikväll vankas det (hemlagad) tunnbrödsrulle. Det är jag som beställt det.  Vet ni att jag faktiskt aldrig i hela mitt liv ätit en riktig tunnbrödsrulle. Tyckte det var dags nu.

image52


Kändisar

Stötte på lite kända ansikten i lördags. Ni känner väl igen dem ;)

image48
Katja, Camilla och Annelie

image50
Nykteristen Börne

Klänning!

Jag trodde aldrig det skulle gå, jag trodde aldrig det skulle funka. Cilla har ju gett mig och Anna ett tufft uppdrag. Att hitta en rosa långklänning som vi alla kommer trivas i. Men så idag hittade vi våra klänningar. Måste få skryta lite om prislappen. De är nersatta från 2400kr till 495kr. Bättre kan det ju nästan inte bli. Eller jo, det skulle inte skada om jag kunde andas i klänningen..... Så här ser iallefall klänningen ut. Nu måste jag banta lite bara.

image45

image46

image47

Klänningen är lite lång. Men det är bara att lägga upp.

Helgen är här

Jaha, då var det helg igen :-) Sköööööönt!

Ska strax snöra på mig skorna och bege mig till stan. Ska möta upp syrran, Katja, Karolina och Jenny. Vi ska käka midag på en italienare (hoppas han inte är hårig) och sen bio.

Imorgon ska jag ta en sväng till Hallonbergen och kika in i en bröllopsbutik efter en tärn-klänning till Cillas bröllop. Efter det är det kalas ute i Huddinge för Wilda som redan blivit 1 år!! Ska bli gott med lite Adolfssons-kaffe, it´s the best! Ser även fram emot att få träffa Mia, Wilda och Markus ;) När kalaset är över ska jag raska på hem och svida om. Sen bär det av hem till en kollega för lite förfest. När vi känner oss lite uppvärmda ska vi gå till Flemings och Crazy Daizy. Har aldrig varit där, men det ska vara ett ställe som är lämpat för en "mognare publik". Styrdans kan förekomma.
På söndag tänkte jag spendera dagen med Magnus. Antingen blir det att vi går på lägenhetsvisningar eller hittar på nåt annat som är mer roande. På söndagskväll är det boxning i vanlig ordning.

Jag önskar eder alla en fröjdefull helg!


att ramla

Hur ofta ramlar man när man är i vår ålder? Inte så ofta. Därför blir man lika överraskad varje gång det händer.


Igår var det badminton med familjen. Innan vi började sa Jessica: "Jag känner på mig att jag kommer ramla idag." Hennes känsla var nästan rätt. Men det var jag som ramlade. Jag och Jessica fick in en snygg poäng mot våra motståndare (päronen). Vi jublade och jag började hoppa. Hux flux vek sig ena benet och jag hamnade på backen. I min familj är vi inte så finkänsliga av oss så Jessica började asgarva. Efter en stund kom hon på att hon kanske borde fråga hur det gick. Jag låg kvar på backen och försökte känna efter. Det var ingen större fara, informerade jag om. Då fortsatte Jessica skratta. Kul att man kan underhålla någon ibland.


Om man tittar väldigt noga så tror jag att jag har ett litet, litet skrapsår på ena knät.


Snor som rinner

Nu har jag varit lite pinsam... eller snarare min näsa.

Ni vet ju hur näsan känns när man varit ute i kylan en stund. Man blir ju nästan alltid snorig.

Igår var en sån dag....


Det tar cirka 13 minuter för mig att gå från jobbet till pendeln. När jag kom till pendeln kryllade det av folk i "vänthallen". Det känns ju alltid som att folk stirrar på en när man drar sitt kort och sen ska passera alla människor.

Igår tappade jag min handske mitt i folksamlingen. Då tittar ju folk ännu mer på en. Jag böjer mig ner för att ta upp handsken och när jag sen reser mig upp så "forsar" det ut en stoooor snordroppe ur näsan på mig. Den landade rakt på min hand. Detta gick inte att hantera på något snyggt, diskret sätt. Jag började snörvla järnet och försökte torka av handen. Minns inte ens vart jag valde att torka handen. Fick nästan en black out. Såklart var det en massa snygga killar som såg detta, hahahah!


Nu måste jag hitta en annan resväg hem....


Underliga typer

På mina boxningspass är det alltid med någon lustig typ som man kan titta på och fnissa lite åt. Eller någon som man tycker är lite små läskig... eller någon som man t.o.m blir arg på.


Igår t.ex. var det med en kille i ljusgrå mjukisbyxor. Byxorna stramar åt på helt fel ställen, if you know what I mean? Dessutom har han en alldeles för kort tröja så magen sticker fram lite mer än vi andra önskar. Efter passet hade det ljusgrå förvandlats till mörkgrått. Denna färgförändring inträffade så klart på de mindre trevliga delarna av kroppen, if you know what I mean? För att inte tala om hans läskiga blick. Honom vill man inte möta ensam på en mörk gångväg.


Sen har vi ju även en tjej som är helt galen. Hon är jätteduktig på boxning, men hon är en riktig besserwisser. Igår boxades jag mot henne i cika 15 sekunder. På den tiden hann hon säga: "Hårdare, hårdare, hårdare! I want you to kill meeee!!" Även hon har en mördarblick som man blir rädd för....  


Ja, så här har vi det varje vecka, jag och Annelie. Någon som är sugen på att följa med ;-)


Diamonds are a girl´s best friend!

Idag ska jag träffa Annika.

Det är smyckeparty på Annikas syrras jobb. Det är Annikas kompis Camilla som gör smyckena. Som jag nämnt tidigare tänkte jag kika efter ett kit som passar till både Cilla och Marias bröllop.


Om ni är sugna på att se hur smyckena ser ut kan ni kolla här: http://www.siranova.se/


När vi kikat klart på juvelerna ska vi bege oss till en grek-restaurang. Aaaa, smarreluring!


Tärnings klänningen

Så här ser klänningen ut som jag ska ha på Maria och Rickards bröllop. Modellen på bilden är några centimeter längre än mig. Så på mig går klänningen till strax under knäna.

image44

På onsdag hoppas jag få gå på ett smyckeparty med Annika. Då ska jag se om jag kan hitta några smycken som jag kan ha på både Cilla och Marias bröllop. Det börjar dra ihop sig nu....

Helgens smakupplevelser!

I fredags landade Maria och Rickard på Arlanda efter sin 3 månader "korta" resa. Det var så kul att få träffa de igen. Vi stack till Coop Forum på en gång. Jag var iklädd korta, blanka, träningsbyxor och Maria hade flip-flops med strumpor till. Otroligt heta brudar ;-)

Fredagens middag bestod av Pasta med chorizo, mozarella, rucolla, championer och olivolja. Allt ihop blandade i pannan. Enkelt och otroligt gott. Maria var så klart ansvarig för matlagningen. Sen åt vi popcorn och drack Bailey´s. Årets konstigaste kombination?!


På lördagen blev det smarrig frukost och Melodikrysset. Efter det åkte jag och Maria till bolaget, Apoteket och Solna Centrum. Vi skulle kolla efter en jacka till Maria i Solna Centrum. När vi var där kom vi på att vi lika bra kunde kolla efter en brudtärneklänning till mig. Å tänka sig, vi hittade en! Den är mörkgrön och lite "ballongig". Me likie! Efter fyndet firade vi med en smarrig pasta sallad på ett fik.


När vi kom hem till grabbarna igen så började vi förbereda för middagen. Det vankades gryta med kummin, citron och cream fraiche. Det var gott, men köttet var tyvärr lite segt. Till efterrätt blev det Gino, kaffe och avec. Sen satt vi uppe till halv fyra på natten och bara pratade och tömde vin-boxen.


Igår kom ma, pa och Jessica över på påsklunch. Maria, Rickard och Jessica var ju utomlands under påsk så de missade ju det. Det serverades köttbullar, prinskorv, ägg, sill, Jansson, ostar och nubbe. Det är kul att Jessica kommit hem igen. Men hon är inte lika glad. Ville gärna vara utomlands ett tag till. Jessica hade med sig lite presenter till mig från Thailand. Cd-skivor, väska, skor å lite annat smått och gott.


Nu är måndagen här igen och jag är trött som en liten gris. Men det är bara att bita ihop och börja ta itu med dagens skörd.


Cillas möhippa 28 mars -08

I fredags var det då dags för Cillas möhippa. Jag var hur nervös som helst och lite orolig för att den inte skulle bli så bra som jag hade hoppats på. Under dagens lopp hade jag svettpärlor i pannan. Folk som skulle vara med på hippan hoppade av p.g.a magsjuka. Det var även en del funderingar på om självaste blivande bruden skulle komma upp till Stockholm. Både Julia och Bella hade varit magsjuka bara dagarna innan hippan.

Men så strax innan kl. 18 mötte jag upp Cilla vid Skanstull T-banestation. Jag "lurade" upp henne på Clarion Hotel till Relax-avdelningen där kompisarna väntade med skumpa och snacks. Cilla blev glad men inte så värst överraskad. Hon hade räknat ut sen en tid tillbaks att något var på G. Vi inledde hippan med ett dopp i pölen och utsikt över Årstaviken. Sen begav vi oss till rum 8029 där vi gjorde oss vackra och drack lite vin. Cilla fick även svara på lite frågor om Peter och måla en tavla som symboliserar Peter. Vid nio-rycket tog vi en taxi och åkte till Patricia. Där hade vi bokat bord. Vi avnjöt en god middag och Cillas efterrätt var något i hästväg. Efter det var det dags att svänga sina lurviga. Å som vi svängde. Det var bra drag i oss alla. Efter ett tag dök Sandra J upp. Hon var en av de som vart magsjuka under dagen. Men hon kände sig bättre på kvällen och kom in och joinade oss. Himla roligt att hon kom. Någon gång efter tre fick vi nog. Jag och Cilla åkte tillbaks till hotellet och slaggade. På lördagmorgon åt vi en god frukost. Finns det nåt mysigare än en hotellfrukost? Vi var rätt så slitna på lördagen men hade en späckad dag framför oss. Vi skulle nämligen ut på klänningsjakt. Jag och Anna J måste ju ha på oss något fint på bröllopet eftersom vi ska vara tärnor. Men, tyvärr, vi hittade ingen klänning denna gång. Bättre lycka nästa gång. Håll gärna utkik om ni skulle se något....


Bilderna från i fredags är hemligstämplade en tid framöver.

Bilden här nedan är den enda jag kan visa i dagsläget ;) 

image43 


RSS 2.0