Eko

Sen kl. 13.00 idag har jag varit helt solo på min avdelning. Men har haft fint sällskap av gamla goa behö. Men nu har även behö-folket gått hem. Jag tror att jag är helt själv nu på hela våningsplanet.

Jag skulle alltså kunna springa runt här naken eller fisa högt utan att någon märker det :)
Men det gör jag så klart inte. Istället spelar jag HÖG musik och njuter av att jag får gå hem om 7 minuter.

Heippa!

Fredagslåten

I min bekantskapskrets finns det många schlagerbönor. Därför blir veckans fredagslåt en gammal schlager från 1965.

Frankrikes bidrag med France Gall. En mycket söt låt, tycker jag. Eller vad säger ni?


Klicka här för att lyssna.


Om ni tänker: "Vem faan är detta?" så kan ni gå in på denna länk, då vet ni nog vem France Gall är.



 

Trevlig helg!


Superpille

Hittade denna reklam på Facebook. Undrar om de får in många beställningar?


Gourmtrulle

Någon som vill ha en Gourmtrulle? Tur att det är en bild med på maten, annars vet man ju inte vad det är man får. Undrar hur många såna här skyltar "Solna korv" hann trycka upp innan de insåg sitt stavfel? Jag har sett en sån här skylt i Sumpan på Sturegatan och en vid Coop i Bromma


CD-skivor

Igår när jag lyssnade på "Äntligen Morgon" var Andreas Johnson där och berättade om sin nya skiva. En jazz-skiva. Adam och Gry sa att det är ju bra att släppa en jazz-skiva som äldre lyssnar på eftersom de som är äldre fortfarande köper CD-skivor. De yngre väljer ju att ladda ner.


Igår var jag på Åhléns och köpte 2st CD-skivor. Betyder det att jag är jätte gammal då???


Lyssnar på en av skivorna nu; Oasis. Låter mycket bra!

På onsdag ska jag försöka få biljetter till deras konsert.


Nyklippt

Igår var jag hos frissan. Vart mycket nöjd med resultatet. Jag har börjat klippa mig på Hair&Face i PUB-huset. 270 spänn för en klippning. Mycket billigare och bättre än i Sumpan. Där tar de över 300 spänn för en kilppning och jag har nog aldrig blivit riktigt nöjd där. Så nu har jag hittat min nya "frisyr-leverantör".

Men tydligen är det bara jag som märkt av min nya frisyr. Magnus reagerade inte igår fast jag kastade och lekte med håret för fullt :)

Å på jobbet är det heller ingen som sagt nåt.

Kul med förändring, verkligen! ;)

Skit-sterling!

JAHA, då har Sterling gått i konkurs då.


I förra veckan bokade mina päron en resa till Spanien med Sterling. Nu blir det ingen resa och pengarna får de inte tillbaks.


Mormor och morfar har också bokat resa med Sterling.


Jag blir sur och tycker så synd om mamma, pappa, mormor och morfar.


Så var det med den semestern....


För glad?

Känner du att du är lite föööör glad idag och vill ändra på det så är det bara att gå in på Aftonbladet och läsa alla sorgliga artiklar i och med 10-årsdagen för branden i Göteborg.

Tar garanterat bort din glädje för en stund.

Såg ni kanske "Kalla Fakta" i söndags? Det handlade också om branden. Mycket bra avsnitt. Har du möjlighet, så titta på det.


Oj...

...jag glömde blogga igår!


Helgen har varit mycket bra. Den har gått i trevlighetens tecken.


I fredags var jag och Mange och käkade på söder. Det smakade underbart gott och vi hade det mycket trevligt. När vi kom hem googlade jag efter en låt som de hade spelat på den franska restaurangen. Den låten kommer få bli denna veckas "fredagslåt".


I lördags kom Ma, Pa, Jessica, mormor och morfar över på middag. Det serverades fondue och marängschwiss. Tack snälla för de fina paketen! Jag ska spara lite på presentkorten tills det verkligen suger i shoppingtarmen.


I söndags var det dags för tapetrivning och boxning. Avslutade kvällen med ett gäng goda chokladtryfflar från Kahls. Mmmm... Mmmm... Mmmm...


Igår var det en riktig TV-kväll. Först "Färjan", sen "Cityakuten" och som avslutning tittade vi på "Boston Tea Party".


Födelsedag!

Strax bär det av till söder för en middag på A La Crepe med Mange. 
Jag har fått boxningshandskar av honom i present. Passa dig, Annelie ;)
Men tyvärr så var de förstora. Får hoppas att det finns någon mindre storlek.
Har även fått en parfym så nu luktar jag gott.
Å så fick jag en väckarklocka. Lite otippat, hihi. Men nu ska vi sluta utsätta oss för mobilstrålning om nätterna.
Å så 3 röda rosor som pricken över i:et.
Jag får blommor 1 gång om året och det är när jag fyller år :)
Nu ska vi dra!

Hej Hej!

fredagslåten

Om ni inte redan märkt det så är det fredag idag.

Jag sitter och lyssnar på härlig partymusik och längtar tills kl. blir 16.30.


Jag tänker ta efter Soran Ismails blogg och tipsa om sköna låtar.

Men jag kommer hålla mig till "fredagslåtar".


Den första låten är Sharam - Party all the time.

För att lyssna klickar ni här.


Den passar perfekt till både städning eller förfesten, beroende på vad man har för planer för denna fredagskväll.


Håll till godo!


Min hudterapeut

Med jämna mellanrum bokar jag in tid hos en hudterapeut för en timmes porrengöring. Jag har hittat en mycket bra porrengörare som jag gått hos i flera år. Jag är nöjd med resultatet, priset och läget på salongen. Men tjejen som rengör mitt face tänker enbart på två saker här i livet och det är barn och giftemål. Hon är själv gift och har barn och väntar sitt andra barn nu. Jättekul för henne. Men det betyder ju inte att alla vi andra på denna jord har samma planer som henne.


När jag anlände till salongen i måndags så stod min hudterapeut och redovisade för en annan kund om hur många ägg kvinnan har vid 25 års ålder och hur många man har kvar av dessa vid 40 års ålder. Hon avslutar redovisningen med att säga "Tänk på det".


Efter någon minut försvinner min hudterapeuts kollega ut för att ta en cigg. Då får vi en ny redovisning om hur SVÅRT det är att bli gravid om man röker. "Tänk på det".


Efter ytterliggare några minuter kommer det en ny kund som vill boka tid för vaxning. Min hudterapeut börjar fråga denna kund om hur relationen är med nuvarande pojkvännen. Kunden berättar att de varit tillsammans sen i början på sommaren och att de är lyckliga.

-          Är det inte dags att skaffa barn nu då, säger min hudis?

-          Vi har pratat om det, men vi avvaktar nog ett tag till.

-          Du är ju snart 40, du har bara 15000 ägg kvar. Å då vet man inte hur många av dessa som är bra. Tänk på det!


När det är dags för mig att hoppa upp på "operationsbordet" börjar utfrågningen:

-          Är du med barn än? Har Magnus friat? Har din kusin som gifte sig i somras blivit gravid än? Börjar det inte bli dags att skaffa barn nu? Bla bla bla!!!


Min hudis har t.o.m erbjudit sig att ta ett snack med Magnus om att han MÅSTE fria till mig. Det roliga i det hela är att jag inte har några som helst tankar på att gifta mig. Jag har andra saker jag vill lägga pengar på innan det blir aktuellt att prata giftemål.


Jag verkligen avskyr denna utfrågning som kommer upp VARJE gång. Hon har ingenting med detta att göra. Bara för att hon får klämma mina finnar så är vi inte "best buddies". Nu ska det bli skönt att hon går på mammaledighet ett tag så jag får andas ut och bli behandlad av hennes vikarie ett tag.


Barn? Se hit!!

Har du precis fått barn eller känner någon med barn?

I så fall vill jag rekommendera denna sida: http://www.barnvagnsskyltar.com/

                                                  

Där kan du köpa snygga registreringsskyltar till barnvagnen.


Vad är det som är så bra med denna skylt?

Jo, den tillverkas på samma sätt som riktiga registreringsskyltar.

Du får alltså en snygg skylt i bra kvalité som klarar alla väder.


Slå till redan idag!!


Julbord

Jag behöver er hjälp!

Familjen Fransson har pratat lite om att boka in ett julbord senare i år. Den stora frågan är dock: Vart ska man gå? Vart ska man gå för att få uppleva en mysig middag med julstämning, god mat, lite nubbe, julmust, god service och inte allt för långt från stan? Vi vill inte lämna 08-området så att säga.

Kanske just du sitter där med bästa tipset?? Dela i så fall gärna med dig.

Tack på förhand!


17 - 19 oktober

Fredag


I fredags var jag med mamma på IKEA. Jag shoppade lite smågrejer, bl.a nya lampor till köket, lite lådor till skafferiet som jag tänkte ha mjöl och sådant i och självklart köpte jag den obligatoriska toalettborsten som man alltid handlar på IKEA.


Sen åkte jag med till Skogås och käkade lite med mamma och pappa och kollade lite IDOL.


Vid 21-tiden var det dags att bege sig hemåt, men på vägen gjorde jag ett stopp hos Camilla och Fredrik. Hemma hos dem kunde man även hitta Katja.


Lördag


Mötte Katja på söder för att hitta en party-top till henne. Det gick ju inte så värst bra på den fronten. Men vi fick oss i alla fall ett par nya byxor var. Efter besöket på Ringen Centrum åkte vi till Sickla. Där hittade vi fortfarande ingen party-top. Sista stoppet blev i Solna och där hade vi tur, där hängde "The top".


På kvällen var det fest hos Camilla och Fredrik. Det var en mycket rolig fest. Stämningen var på topp och alla var glada och snygga. Vi fick besök av en människa utklädd till apa som dansade och delade ut bananer. Ingen vet vem denna apa var. Kommer vi någonsin få reda på det? Sen hände det en till liten knasig grej. Folk började hux flux byta kläder med varandra. Jag var inte delaktig i denna kläd-bytar-dag men de som var det tyckte säkert det kändes logiskt och praktiskt eller nåt... Heheh... Kul var det i vilket fall som helst.


Söndag


Sov ganska länge igår. Men sen var det fullt ös hela dagen. Rensade garderoben, byrån, skafferiet. Tömde sovrummet, rev tapet i sovrummet. Städade på muggen, tog hand om våra blommor, tvättade, målade naglarna och käkade glass. Sen kollade jag på filmen "In her shoes" på Trean. Jag tyckte det var en ganska bra söndagsrulle. Efter det var det dags att sova. Men det känns som att jag aldrig riktigt somnade. Så nu sitter jag här och väntar på att John Blund ska anlända....


Ikväll kommer Magnus hem från Tyskland. Det ser jag fram emot. Undrar om jag får någon tysk present av honom?? Kanske en flaska vin från Mosel, eller en skiva med "Tokio Hotel" eller kanske ett par Lederhosen. Spänningen stiger!!


Metallica

Jag kan knappt tro att det är sant men i mars ska jag gå och kolla på Metallica med Annelie och Sara. Det var ju helt omöjligt att komma fram på www.ticnet.se men Sara som har lite kontakter i biljettbranschen fixade biljetter på 3 minuter.


Jag var precis inne på Ticnet och kollade läget i biljettdjungeln och nu är alla biljetter till bägge konserterna helt uppbokade.


I feel lucky today!


Äntligen

Äntligen är denna hemska torsdag till enda. Nu har jag avklarat läskiga gyn-besöket och läskiga tandläkar-besöket. Allt som allt gick det på 1000kr. Men än är det inte över för självklart hade jag HÅL!! Jag som typ aldrig har hål. Så 20 november är det dags för lagning.

Nu sitter jag hemma hos syrran. Vi har lite pyjamasparty här ikväll. Hon har passat upp på mig med kladdkaka och te och duntäcke. Men nu ska jag ta och borsta tänderna och nanna och drömma sweet dreams!

God natt där ute, wherever you are!


Smulan

Jag skar mig precis. På en väldigt hård brödsmula som låg på köksbordet. Det kom blod. Nu har jag plåster. Har aldrig träffat en sån aggresiv smula tidigare.


Till Mia och Katja

Brudar, kolla vad jag hittade på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=RqAPbFm4tXQ
Du sjunger väl med, Mia???


Hur har helgen varit?

Nu ska jag ta mig lite tid till att berätta lite kort om helgen. Den blev så bra som jag hade hoppats på. I fredags strosade jag runt lite på stan innan jag mötte Mange vid 18-rycket. Vi skulle ju gå till en optiker och prova bågar, men optikern stängde kl. 18 så det blev inget med det. Istället åkte vi till Amaranten och tog en drink. Vi försökte få plats på någon restaurang på Kungsholmen men det var kört. Så vi åkte hem till Sumpan och käkade på Gusto. Jag fick supergod mat och vinet slank ner utan större ansträngning. Vi hade det jättemysigt hela kvällen innan jag somnade sött på soffan.


I lördags bar det av till Vingis och familjen Blixt. På dagen pysslade vi lite med kidsen. Vi gjorde smycken och målade med olämpliga glitterpennor ;) Det bjöds på goda trasiga pannkakor. Jag älskar trasiga pannkakor! På kvällen åt vi gott igen och drack hallondrinkar. Det jag kommer att minnas mest från denna helg är att jag NÄSTAN vann mot Cilla i armbrytning. Nu ska jag börja träna armarna stenhårt så jag tar henne nästa gång, hehe! Jag har aldrig någonsin tidigare haft en chans mot Cilla. Hon har bara behövt blåsa på min arm så har den åkt ner i bordet. Men nu jävlar ska det bli andra bullar!! Vad säger du Cilla? Antar du utmaningen? Vinnaren får 10kr.


Levande sallad

Igår åkte jag till Ica Maxi efter boxningen. Svettig och jävlig. Magnus hade glömt köpa sallad till middagen. Jag plockade på mig en gurka, några tomater, lök och sen en sådan där påse med färdigskuren sallad. En mix-blandning. Jag gillar sådana påsar. Sen gick jag till kassorna och där var det hur mycket folk som helst. Det tog en himla lång tid också. Det kändes som att det satt praktikanter i varenda kassa. När det var min tur att lägga upp varorna på bandet såg jag hur något rörde sig inne i min salladspåse. Det var en STOR levande flygande insekt!! Så det var ju bara för mig att lämna kassan och gå och byta ut salladspåsen. Ok att det ibland är små, små saker som kryper runt i ett salladshuvud. Men det här var ju en jätteäcklig varelse. Sen var det bara att ställa sig i kön igen.


Parkeringskrig

Det råder parkeringskrig i Sundbyberg, i alla fall för min del. Just nu är det mycket gatuarbeten som pågår på vår gata. Detta innebär att det är många platser som tillfälligt försvunnit. Dessutom är det parkeringsförbud på gatan några dagar i veckan. Nu har det inträffat två lite pinsamma parkeringsincidenter.


Incident 1: I onsdags körde jag bil samtidigt som Magnus körde sin MC. Vi hade varit en sväng i Tensta. När vi kom till Sumpan började jag leta parkering. Efter någon minut ringde Magnus och berättade att han höll en plats åt mig. Han hade alltså ställt sig med sin MC i en stor ruta där jag kunde få plats med bilen. Samtidigt var det fler bilar ute på jakt efter en parkering. En bil fick syn på Magnus och jublade säkert över att äntligen ha funnit en plats. Tji fick dem... För den platsen släppte ju Magnus bara till mig. Den andra bilen hade ju t.o.m lagt i backen och gjort sig redo. Sååå himla pinsamt. Så här får man ju egentligen inte göra. Men är det krig så är det.


Incident 2: Igår kom jag hem sent med bilen eftersom jag var och spelade badminton i Skogås. När jag svängde in på Järnvägsgatan i Sumpan fick jag syn på en ledig plats. Platsen var på vänster sida så jag var tvungen att vända för att hamna åt rätt håll. I vanliga fall vänder jag på en bra plats där man har gått om utrymme och inte blockerar trafiken. Men några meter framför mig såg jag hur en annan bil höll på att vända. Säkert för att de också hade upptäckt platsen. Nu gällde det att agera snabbt. Så jag blockerar halva vägen genom att ställa bilen rakt över ena "körfältet". Detta innebar att bilarna som skulle mötas på vägen fick släppa förbi varann eftersom jag stod i vägen. När bilarna hade passerad kunde jag påbörja fickparkeringen. Bilen som jag såg vända körde sedan förbi mig och var säkert inte så glad.

Men är det krig så är det.


Min tisdag

Igår gick jag en kvart tidigare från jobbet. Jag kände för att komma hem lite, lite tidigare. När jag kom till pendeln så var den inställd och pendeln efter var sen. Så jag kom hem senare än vanligt. Typiskt!


När jag väl kom hem så började jag flytta datorn och datorbordet från sovrummet till vardagsrummet. Jag hann precis få igång bredbandet när det var dags att ge sig iväg till friskis för att gå på ett box-pass.


Det kryllade av folk i box-hallen och det var ett himla kackel. Den nya ledaren som vi har fått på tisdagar är ganska så dålig. Hon är inte så värst glad. Hon är inte så bra på att peppa och hennes pass överlag är ganska så trist. Hon inleder passet med att man ska gå runt i en cirkel och vrida på sina handleder. Igår var det ungefär så pass långt som jag och Annelie kände för att vara med. Sen drog vi. Vi drog till gymmet och fortsatte vår träning där. Undrar om vi kommer känna oss mer motiverade för boxning nästa tisdag???


I början var det väldigt tungt....


....men efter ett tag gick det bättre ;)


Trist blogg

Min blogg har blivit så trist på sistone. Å jag vet vad det beror på. Jag har blivit en hemma-höst-mysare. Så snart skolklockan ringer ut här på jobbet skuttar jag hem för att sedan ta plats under fleecefilten i soffan med en kopp te. Så lär det bli ikväll också. Förutom att jag ska iväg och boxas kl. halv åtta. Efter det, fort hem till "Desperata hemmafruarna".


Igår tog jag mig i alla fall in till stan en sväng. Köpte lite presenter till Julia och ett halsband till mig själv. Sen fort hem till tekoppen och fleecefilten. Har ni sett "Färjan" på Kanal5? Vilken crazy serie, men jag tyckte den var lite rolig.


Till helgen blir det lite som händer i alla fall. På fredag ska jag och Magnus till en ny optiker på Kungsgatan som heter "SmartEyes". De säljer billiga glasögon. Man kan få ett par för 995kr. Efter det ska vi gå och ta en matbit och fira att Magnus haft sin sista dag på sitt nuvarande jobb. På lördag bär det av till Vingåker. Ska bli så kul! Cilla har berättat att det kommer serveras vodka, haha!


Slapp och skön helg

Helgen har varit väldigt avkopplande. Vi kom fram till Rättvik runt åtta-tiden i fredags kväll. Vi käkade gott och drack lite vin som gick rakt upp i huvudet. Sen kollade vi på morfars favoritprogram "Singing Bee". Hjälp, vilket dåligt program, hahahah!


I lördags var vi på höstmarknad inne i Rättvik. Det var mysigt men förbaskat kallt. Jag hittade ingen mörksugga. Men syrran hittade en väldigt snygg sjal till mig som jag är väldigt nöjd med. Sen köpte jag även en havreboll och en kopp kaffe. Spenderarbyxorna hade jag tydligen lämnat hemma ;)


Så här ser sjalen ut



Till middag hade syrran beställt dillkött. Herregud vad det såg oaptitligt ut till en början. Men mamma och pappa såg ut som 2 små barn på julafton. Det var tydligen väldigt fint kött vi fick till (kalv). När jag fick bort det läskiga skelettet och det läskiga fettet så såg det ändå ganska så OK ut. Det smakade OK också. Här får ni se en bild på mammas mat innan den blev utsatt för en extreme makeover.



Dillkött var inte riktigt min grej så det är inget jag kommer längta efter i framtiden. Men nu har jag i alle fall provat.


Jobb + Rättvik

Hej hej,

Idag jobbar jag hemifrån. Faktiskt väldigt skönt. Steg upp halv åtta istället för fem i sex. Sitter fortfarande framför datorn i morgonrock och rufsigt hår. Mange har t.o.m fixat så jag kan jobba med dubbla skärmar. Så det är nästan som på jobbet förutom att jag inte har någon "mousetrapper". Men jag tror inte det kommer bli så här varje fredag. På fredagar har jag ju lunch med "behö-brudarna" :)

I eftermiddag runt halv fyra kommer ma, pa och Je och hämtar mig. Vi ska upp till Rättvik i helgen och gå på höstmarknad. Ska bli mysigt. Jag tänkte eventuellt köpa en till "Mörk-Sugga". Söt va?!



Cyklamen

Nu är arbetsdag nr 4 för denna vecka över. Nu ska jag iväg till Farsta och köpa en Cyklamen. Det är tydligen en blomma. Fult namn på en blomma, låter mer som en könssjukdom tycker jag.


Jag och matlagning

Igår skulle det serveras wok till middag med nudlar. Vi har tidigare kört med vanliga äggnudlar men igår tänkte jag testa glasnudlar. Big mistake!


Jag följde anvisningarna på förpackningen. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i nudlarna, ta bort kastrullen från varma plattan, på med locket, låt nudlarna ligga i vattnet i 3 minuter. Skölj sedan nudlarna i kallt vatten. Plätt lätt, inga problem.


Samtidigt stekte jag kycklingbitar och grönsaker. Sen ner med nudlarna i stekpannan. Det var då det roliga började. Nudlarna hade klibbat ihop sig och påminde om en manet till konsistensen. "Floooff" sa det när jag vände ner nudlarna i pannan. Sen låg den där geléklumpen där och vägrade blanda sig med de övriga ingredienserna. Jag fick kämpa en bra stund för att få det någorlunda blandat. Det smakade i alle fall bra :)


Aldrig mer glasnudlar!!



Plånkan

På begäran från Annika lägger jag ut en bild på min nya plånbok.
Jag har lagt ett traditionellt suddigumm bredvid så ni kan få en tydlig bild av storleken på plånboken.


Vad tycker ni?

Nu äntligen funkar bloggen efter driftarbetet.


Asså hallå!! Såg ni IDOL igår?? Vad är det för "killar" som valts ut? Den ena ser ut som en tjej, den andra låter som en tjej, den tredje har hår som en tjej. Är det så här framtidens "män" ser ut?? Stackars alla 16-åriga tjejer i så fall som måste nöja sig med det utbudet.


RSS 2.0