Fredagslåten

Snart är semestern här! Så det blir en sommarlåt denna fredag.


Såklart...

...att jag köpte en väska. Å en sjal. Å en kjol. Å en top.


Accent

Fick ett mail från Accent i morse. De har slutrea med halva priset på reavarorna.
Så nu bär det av till Farsta Centrum med mamma.
Tror ni jag kommer tillbaks med en ny väska?????

Vill du ha en strumpa på ögat?

Hemma på vår gata i vår lägenhet så har vi inga gardiner. Vårt sovrumsfönster är ganska så litet så vi har valt bort gardiner för att få in så mycket ljus som möjligt. Vi har funderat på att kanske köpa en rullgardin men så har det inte blivit. Ljus är härligt men inte när man sover och det är soligt utanför. Då får vi solstrålarna rakt in i våra ögon. Så nu har vi hittat en lösning. Vi lägger en svart strumpa över ögonen. Funkar skitbra. Vi kanske ska utveckla idén och sy dit en rem så man kan knyta fast strumpan runt huvudet.


Nu sover vi bättre än nånsin ;) 


Det kändes nästan som semester i helgen

Som ni ser på rubriken så har helgen varit riktigt bra.


Det började i fredags med grill middag på Härbrevägen. Det var päronen Fransson och päronen Öberg som bjöd in sina barn + respektive till grillparty. Det blåste friskt men vi satt ändå ute och njöt av en god sallad, grillad kyckling och vuxendricka. Efter det gick vi upp till Karin och Tage och värmde oss. Det var en jättekul kväll. Karin är dessutom bäst i Sverige på att poppa popcorn!


I lördags tog vi det lugnt på förmiddagen. Det är så skönt med en slapp lördagmorgon när man äter lite gott, läser lite, pratar lite, lyssnar på radion och bara ÄR.


Tidigt på eftermiddagen gav vi oss iväg till Karlberg. Därifrån promenerade vi till Medborgarplatsen med några väl valda stopp på vägen.


Jag shoppade ett par röda skor på Mixage. Magnus hittade ett par skjortor på Shirt Factory. Vi tog en korv på Drottninggatan. Käkade glass på Ben & Jerry i Gamla Stan. Tog en fika på Medis och slutligen en bio på söder. Vi kollade på Brüno. Jag är helt övertygad om att hela filmen är uppgjord. Detta gjorde Magnus väldigt besviken då han tror att många delar av filmen verkligen händer på riktigt. Vad tror ni?


Filmen i sig var väl si så där. Jag tror jag är för gammal för sådan humor. Eller jag har nog aldrig gillat den typen av film. Jag satt mest och skämdes och gömde mig bakom händerna.


På lördagskvällen tog vi det lugnt med lite god mat och musik.


Igår, söndag, bar det av till Kungsängen för en golfrunda. Det gick ganska bra, över förväntan måste jag nog säga. Så det var roligt. Nästa vecka har mormor och morfar anmält mig och Magnus till en golftävling i Mora. Scary! hihi


Lika som bär


Cool hyllning

En cool hyllning till M Jackson


Fredagslåten

Det här e sagan om coolaste katten I det långa landet falukorv.



Ta av dig din truckerkeps!

Mio

Nu är Cilla och Peters lilla Mio här!
Hej hej, Mio!

Week update

Nu har det äntligen blivit lite sommarlugnt på jobbet. Det känns verkligen välbehövt efter denna hysteriska vår. Idag sitter jag hemma och jobbar för kl. 18.00 har jag bokat in en golflektion på Kungsängen. Vädret är ju helt horribelt. Blåsigt, grått och regnigt. Men enl. Magnus så finns det tak över rangen.

I tisdags var jag iväg på por-rengöring. Måste dock tillbaks på måndag igen för ångmaskinen fungerade inte. Man vill verkligen inte bli sönderklämd utan att huden först mjukats upp av ångan.

Igår åkte jag hem till syrran efter jobbet. Hon har ju hamstern Hjalmar boende hos sig på prov för ev. framtida adoption. Igår skulle syrran åka ner till Kristianstad över helgen och hon var lite orolig för hur Hjalmar skulle klara sig i helgen. Så nu står han här hemma hos oss. Kikade på honom för en stund sen och då höll han på att bygga ett berg av kutterspån. Det gäller ju att sysselsätta sig när man bor i bur.

På kvällen igår hade jag Magnus-fritt vilket innebär att JAG får bestämma över fjärrkontrollen till TV:n. Det fanns inte så mycket att kolla på igår så jag fick verkligen zappa järnet.

Imorgon hoppas jag att vädret blir betydligt bättre än idag. Imorgon ska vi till Härbrevägen och grilla. Det ser vi fram emot.
Nu måste jag jobba vidare lite. Hej hej!

WoooooW

Jag nådde ju botten i min golfkarriär härom veckan. Jag har varit lite negativ gällande golfen sen dess. Men de senaste dagarna har jag känt mig motiverad och laddad för nya tag. Är man redan på botten kan det väl bara gå uppåt. Magnus har också känt sig motiverad att hjälpa mig med mitt golfande. Han har varit min personliga tränare - min PT. Ibland har jag blivit frustrerad och fått flash-back från skoltiden. Pappa, kommer du ihåg hur jag kunde bli när du skulle hjälpa mig med matteläxan? Så har jag ibland känt mig på rangen. Man vill bara ställa sig och hoppa upp och ner och skrika och bete sig omoget.

Men nu känns det som att jag hittat tillbaks till en någolunda schyst sving. Ska se om Magnus vågar gå ut på banan med mig i helgen. Han vill helst att jag tar en lektion först hos en pro.

Ni kanske undrar över min rubrik? Igår var vi var på rangen. När jag får till ett bra slag blir jag så imponerad av mig själv så då utbrister jag ofta och gärna ett Woooooow! Eller ett Sååååååg du???? Eller så står jag bara och gapar. Det är ju kul att man kan impa på sig själv ibland. Undrar vad de runt omkring tänker?

60-års fest!

I lördags var det dags för sommarens festligaste höjdpunkt. Mia och Markus hade gemensam 30-års fest i villan i Huddinge. Mycket lyckat. Alla var glada. Alla hade kul. Alla var på G. Till en början höll vi till ute på altanen. Vi hade tur med vädret, inte en droppe regn på hela kvällen. Sen flyttades festen en trappa upp till sing-star-rummet. Där åkte jag på torsk mot båda bröderna Blomberg. Men jag vann i allfall mot Markus och det kändes ju bra. Efter det blev det dans i köket. Alla dansar så himla bra kl. 2 på natten.


Jag var inte alls sugen på att åka hem när taxin kom. Vi hade ju så kul! Ser fram emot nästa fest i Adolfssonska palatset. Kanske det blir en 62-års fest nästa år??  


Har lagt upp lite bilder på facebook från festen.


Sommarkonsert

I fredags befann jag mig på Långholmen, det vankades sommarkonsert. Det kändes som att man var på en liten mini festival. Området kryllade av unga och gamla människor. Snygga och fula människor. Vanliga och spaciga människor. Å så jag och Jessica. Stämningen och vädret var perfekt. Vi slog oss ner på gräset med ett varsitt glas och lyssnade på Freddie Wadling. En ganska intressant figur med bra röst och bra låtar. Har inte lyssnat på honom tidigare men nu spelar jag hans skiva Jag är ett monster på Spotify.



Sen var det Anna Ternheims tur att gå upp på scenen. Henne ville vi se och inte bara lyssna på så då gick vi fram mot scenen. Konserten var jättebra. Tycker hennes låtar är så fina. När hon sjöng låten Summer rain så började det faktiskt regna lite fint. Stämning!

   

Sist upp på scen var Thåström. Har inte sett honom live tidigare. Har egentligen inte lyssnat så mycket på hans musik heller. Men det var verkligen skitbra. Så nu ska jag fortsätta upptäcka hans musik,

  .


Man kan sammanfatta hela kvällen som vacker, vemodig och poetisk. Och en aning berusande.

Fredagslåten

Ikväll ska jag på sommarkonsert med Jessica i Långholmsparken. Vi ska se Thåström och Anna Ternheim och dricka lite öl. Men vad har hänt med himlen??? Den är så grå och det har mullrat lite. Hoppas det spricker upp till kvällen.

Veckans fredagslåt: Anna Ternheim - My Secret - en gåshudslåt



RSS 2.0