Konsten att lära sig säga hej då!

När jag hämtar Kalle på dagis så verkar han ha tankarna på annat håll när vi ska gå för han säger nästan aldrig "hej då".

Ibland säger han "Hej då, dagis" eller "Hej då, barnen". Men då sker det alltid när ingen hör.

Igår gjorde han dock framsteg.
Fröken: - Hej då, Karl
Kalle: - Hej då... Karl

Snart så kanske det blir ett hej då som är mer riktat direkt till barnen och personalen :)


En läxa

Igår lärde jag mig en läxa. Äta bör man annars... svimmar man.

Jag kände en enorm mättnadskänsla igår morse så jag bestämde mig för att avvakta lite med min morgonmacka som jag intar på jobbet. Istället var jag iväg på ett möte. I ett litet varmt rum. Efter ett tag kände jag mig yr och svimmfärdig. När mötet var slut fick jag be om hjälp tillbaka till min plats. Jag mådde inte alls bra. Kollegorna blev oroliga och servade med vatten och macka. De sa åt mig att lägga mig ner med fötterna högt. Mina snälla kollegor trollade fram kuddar och fotstöd.

Sakta men säkert kände jag mig bättre.
Så nu kommer jag tvinga i mig mat resten av denna graviditet även om jag känner mig mätt. Men det får ju egentligen inte plats nån mat i magen. Det är fullt där inne :)

Inget ont som inte för nåt gott med sig. Strax innan jag skulle gå hem så kom Theres med en påse. Hon hade köpt 2 st Augusta Janssons till mig och Kalle. My favourite :D


Samlingen växer

I helgen har Magnus hjälpt sin mamma att flytta. Han hittade då en tavla med trasigt glas som Cajsa hade tänkt slänga. Men det visade sig att tavlan var en "Mona Huss Wallin-tavla". Vi som har tre litografier av henne på väggen. Magnus la genast beslag på tavlan och jag tycker den är jättefin till vår samling. 5 litografier är målet.

Nu ska vi bara köpa en ny ram. Ska se om vi kan komma undan med en billigare ram än den förra vi köpte. 1500kr känns lite väl saftigt.


Nyss hemkomna

Vi tog oss faktiskt ut genom dörren idag. Till närakuten. Å det var ju tur det. Dubbelsidig öroninflammation och halsfluss. Det blev så klart penicillin.

Nu ska vi bara försöka få i Kalle lite vätska och mat så är han snart på benen igen. Att suga på Ahlgrens Bilar räknas kanske inte som mat ;)

Verkligen tråkiga blogginlägg på sistone. Men jag har inget att göra här i soffan å inget annat att skriva om.


Man vet att barnet har ont...

...när han dricker vatten med sked.

Väntar på ett mirakel så att vi kan komma ut lite. Antar att det inte blir något kalas för vår del idag. Å Mange hjälper sin mamma flytta så det känna som att det blir en trist dag i soffan. Snart går vi nog och lägger oss igen. Det blev inte så mycket av den varan inatt.

Jag längtar så efter att få göra nåt kul!! Just nu känns t.o.m lekparken som ett kul ställe.


Är det inte det ena...

Nähä, inte ens en hel vecka fick Kalle gå på dagis innan bacillerna slog till igen. Fast denna gång verkar det i ju för sig vara tandsprickning och det är ju ingen bacill. Men feber har han och ont så han inte vet vart han ska ta vägen. Stackarn! Det var längesen jag såg honom så här ledsen. Jag hoppas det värsta ska vara över till imorgon. Jag vill ha tillbaka min Bus-Kalle. Vi som ska på kalas imorgon och på söndag ska vi göra IKEA.

Nu ska jag passa på att vila lite. Det är lika bra att kalla det vila istället för nattsömn denna natt. Bara två timmar kvar tills vi kan fylla på med Ipren. Tack å lov för smärtlindring!


Känslan är här

Längtar-efter-barnet-känslan är nu här. Hittills har det mest bara känts som att jag blivit tjock och transportsträckan är oändligt långt. Jag har inte tänkt så mycket på att det är en bebis där inne. Det har mest bara varit jobbigt. Men nu är jag så nyfiken på vem det är som vi snart kommer få träffa. Kommer hen vara lik Kalle? Eller kanske vi får ett barn denna gång som liknar nån av sina föräldrar? :) Att hen har vassa armbågar vet jag redan om. Nu är det inga mjuka moves där inne längre.

Snart blir det nog en vända ner till källaren för att leta fram Kalles första kläder. Se vad man kan återanvända. Barnen kommer ju på helt olika årstider så jag lär behöva komplettera en del. Men det är ju bara roligt :) Antar att man kommer bli lite blödig oxå när man går igenom alla gamla små kläder.

Det känns härligt att få uppleva bebistider igen!


Jag vill ha!

Jag har fått för mig att jag vill ha en sån här. Är lite för dyr för mig, men det är ju en klassiker som kommer funka i flera år...

Kanske kanske... nångång...

 

 

 


God natt?

Jag önskar mig själv en god natt, för nu var det längesen igen.

Man blir ju helt trasig av att inte kunna sova. Igår sjukskrev jag mig pga extrem sömnbrist. Men kl 10 loggade jag in på jobbdatorn hemifrån för sömnen uteblev även på förmiddagen. Det var ju skönt att slippa en karensdag. Å kul att jobba, dessutom. Hela förra veckan bestod ju av VAB.

Måndagsförmiddagen blev till eftermiddag och jag fick helt plötsligt ont i vänster öra. I med några Alvedon och i morse var värken borta. Ett tag i alla fall. Sen kom den tillbaka på höger öra.

Så fort närakuten i Solna öppnade så bokade jag en tid. Jag kände på mig att det var öroninflammation. Jag hade rätt. Dessutom gick det hål på trumhinnan i samma veva som jag betalade för besöket. Så nu käkar jag penicillin. Det är tydligt att jag varit öronbarn. Känner igen symptomen på en gång.

Nog om sjukdomar...

Vi har beställt en vagn nu. Det blev en Baby Jogger City Elite. Det känns mycket bra. Även för Magnus och plånboken. För babyskydd och adapter ingick i priset + att vi får ett presentkort på 1100 kr.

Just ja, en grej till. Vi har sagt upp kontraktet på stugan. Så 13-14 oktober blir vår sista helg där. Det känns lite sorgligt men ändå skönt. Vi avvaktar nog några år med sommarstuga. Man vill ju vara där på helgerna samtidigt som man missar mycket kul på hemmafronten. Å nu måste vi börja leta större boende. Å jag är grymt trött på att packa :)

Aaa men vi hörs då! Ha det! Hej!


Halsbränna from hell!

Nu vet jag hur riktig halsbränna känns. Kära nån! Den kommer på besök flera ggr om dagen. På kvällen är den som värst och håller i sig halva natten. Inatt vågade jag knappt röra mig med risk för att "röra om" magsyran.

Idag har jag besökt Apoteket. Rennie och Novalucol funkar inte längre. Jag behöver tyngre grejer. Så nu har jag tuggat i mig såna där läskiga brustabletter som ska lägga sig som ett lock i magen. Vi får väl se om de hjälper. Imorgon ska jag ta en annan sorts tablett som inte bara lindrar utan även "bekämpar". Jag tror jag är på väg in i ytterligare en kaffefri period. Sorgligt!!

Rap och god natt!


Nu kanske?

Syns bilden?


We might have a winner

Vagnsökandet fortsätter. Hittade denna från Baby Jogger. Jag hoppas att man enkelt kan lämna sittdelen på dagis ifall man ska vidare på utflykt direkt efter. Skönt om man slipper gå runt med en dubbelvagn hela dagarna. Men den varianten jag hoppas man kan ha vagnen på visas inte här nedan. Men nu har vi i allafall en ny kandidat. Tiden går... Bara 3 månader kvar...
 
 

V 27 vill man bada

Mange läste gravid appen för mig igår.
- Det står här att man vill ta långa varma bad i vecka 27.
- Jaha ja, jag älskar ju verkligen att bada (inte).
- Å så vill du ha massage. Kanske att en närstående kan hjälpa till.
- Vilken bra app som berättar hur jag vill ha det.
- Ja, du vill ha massage för du har ont i ryggen.
- Tack för infon :)

Idag blev jag beordrad att ta ett bad av Mange. Det var trist. Efter två min sa jag till att det var tråkigt. Då fick jag en klädkatalog att bläddra i. Den var fylld med fina kläder på smala människor. Samtidigt började jag frysa lite om magen för den låg och flöt ovanför ytan.
- Det här är jättetråkigt!! Hämta Kalle så kan vi ha vattenkrig istället.

Jag kommer nog inte bada nåt mer de närmsta veckorna :)


Dagens dos

Känner mig som en pillermissbrukare idag.


Hurray för nätshopping!

Bor man med två grabbar som verkligen avskyr att shoppa i butiker så får man lösa det på andra sätt. Det har blivit en del nätshopping på sistone. Kuddar, dukar och nu senast dessa 4 lattemuggar från Green Gate. Jag var precis och hämtade ut paketet och har redan provdruckit en kopp kaffe. Mycket nöjd. Kan passa på att tipsa om var jag hittade dessa. www.systerlycklig.se. Supersnabb leverans och ett "personligt" brev. Jag lär återkomma.


VAB och barnvagnsbekymmer

Imorgon blir jag och Kalle hemma från dagis och jobb. VAB-dag. Den första på rätt så länge när jag tänker efter. Det hostas och febras. Hosta är ju Kalles grej när han blir sjuk. Å hans andning blir så tung.

Trots hans tillstånd så åkte vi ut en sväng på eftermiddagen. Vi skulle lägga en beställning på en ny vagn, en Bugaboo Donkey. Den enda som finns på marknaden som jag tycker känns bra. Det sket sig. Kalle var för stor för vagnen, åt alla håll. Å snart är ju vintern här med alla ytterplagg och filtar. Jag blev så besviken. Vilken vagn ska vi välja nu då????

Det enda bra med den här dagen är att Mange köpte ett våffeljärn så vi fick våfflor till lunch.

Klart slut! God natt! Over and out!


Kalle och hans kompis Ellen

När de här två träffas kan man räkna med fullt ös.
 
Ellen var på besök hos oss i förra veckan. Kidsen inledde eftermiddagen med att käka lite vindruvor i soffan. De satt i varsin hörna i soffan och fnissade. Ibland övergick fnisset till skratt. De sa inget till varann. De bara satt där och fnissade och käkade vindruvor.
 
Efter det var det dags att trasha hemmet lite smått.
 
När kvällen närmade sig så tänkte jag att det var dags att få ner de på jorden igen. Det var ju ändå vanlig vardag.
Lösningen på det hetta lera. I säkert 1 timme satt de och pysslade. Man kan ju inte annat än att smälta när man ser hur fokuserade de är och när de skapar :)
 
 
 
 

RSS 2.0