Ett härligt kaos!

Jag och Kalle har precis avnjutit en god middag ihop. Innan dess låg vi på soffan och slappade i 2 timmar. Varför? Me&I-party!!

Men va lyckat det blev, tycker jag. Trots liten lägenhet och mycket folk så gick det ändå riktigt bra. Det hade ju kunnat vara 8 (eller var de 9 st) barn som skriker i kapp eller ännu värre i kör. Det hade ju kunnat vara 8 st vuxna som kanske inte alls tyckte det var trevligt att träffa nytt folk. Mitt kaffe hade kunnat vara äckligt och mina cupcakes hade kunnat vara oätliga. Men dagen har varit riktigt trevlig och god. Om det är stökigt här hemma nu? You bet!!! Kan jag tänka mig att göra om detta? Det kan du skriva upp!

Nu ser vi fram emot klädleveransen om några dagar!

Tack Mia för en bra "show"!

Red Velvet Cupcakes

I Dubai tipsade Linda mig om att testa Cupcakes från ett bageri som finns worldwide men så klart inte i Sverige. Den godaste smaken var 'Red Velvet'. Lite läskig färg men otroligt god!



Häromveckan satt jag och bläddrade i "Buffétidningen" och vad fann jag där om inte ett recept på Red Velvet Cupcakes. Så ikväll har jag bakat för imorgon kommer det 8 mammor/pappor och 8 barn hit på Me&I klädparty.

Jag hoppas det ska smaka!



Mina cupcakes

Hej vänner!


Fortsättning...

Nu är det lördag och jag känner mig glad igen :)

Magnus mår mycket bättre. Han är och jobbar några timmar nu på dan.
Snart kommer mina päron hit. Vi ska till Kistamässan, Äntligen hemma.
Kalle är glad i magen igen.
Igår kväll träffade vi sister J. Vi var i Sickla. Jättetrevligt, det känns som att det var längesen vi sågs.
Kalle har bara vaknat 10 ggr i natt och vi har bara haft 1 gråtattack. Får räknas som en OK natt jämfört med hur veckan varit.

Ha en bra helg!

Livet kan inte alltid vara på topp

Den här veckan har inte varit så värst rolig, förutom besök av mamma i måndags och lunch hos Camilla och Ellen i tisdags. Men egentligen borde vi inte ha åkt till Storholmarna. Tydligen går Kalle runt och sprider smitta fast han är glad och trevlig. (Förlåt igen, Camilla, jag visste inte bättre.)

Vi har alltså bara gått runt här, jag och Kalle. Mange har jobbat mycket denna veckan. Jag har avbokat alla trevligheter vi haft planerat. Men nu så är det ju snart helg så då har man ju den att se fram emot. Trodde jag ja! Imorgon är babysimmet inställt pga problem med temperaturen i poolen. Magnus är dålig så han bara sover. Kommer säkert sova hela helgen.

Nu vaknar skrutt - Fortsättning följer...

Nattsuddarna

Jag och Kalle befinner oss i kuddhörnan i vardagsrummet. Kl. är 02.41. De senaste 2 veckorna har vi varit vakna vid den här tiden. Igårnatt nådde jag botten. Då förekom ord som 'nappdjävel' och 'håll käften'. Jag antar att man måste nå botten för att sedan kunna acceptera läget och bara "gilla det". Jag har ändrat stretegi nu. Försöker kontrollera frustrationen. Vi får sitta här i kuddhörnan ett par timmar. Runt kl. 05.00 vill han nog sova igen.

När vi hamnar i såna här perioder så börjar jag genast surfa runt på nätet och läsa om "vad man gör för fel". Ett tips är att inte plocka upp barnet ur sängen. Men det funkar ju tydligen inte. Då skriks och gnälls det. Då sitter jag hellre så här. Vi säger inget till varann just nu, jag och Kalle. Vi tittar lite på varann bara. Ler lite bakom våra trötta ögon. Men huvudsaken är att vi är lugna båda två.

Jag har ställt in morgondagens babydejt på Öppna Förskolan. Det är trist att behöva göra det men så får det bli.

Imorgoneftermiddag är det dags för BVC igen. Det var ett tag sen vi var där. Det är läkarundersökning som gäller. Fick tips från Camilla idag om att kolla upp ev. öroninflammation på Kalle. De flesta verkar ju ha det nu. Kanske det är därför han är så mycket vaken om natten? Eller så är vi inne i en sån där fas igen... Ska höra lite med BVC om vad de tror.

Här har ni honom, mini-terroristen, i detta nu.



P.S. Nu kommer tidningsbudet D.S


God söndag på er!

Vilket fint väder vi haft denna helg. Inte för att jag varit utanför dörren sen i fredagskväll men jag har sett den blå himlen när jag tittat ut genom fönstret.

I fredags tog jag bilen och stack iväg på egen hand till ICA Maxi. Oj oj oj, va läskigt det var att köra. Bilen gav i från sig ljud som jag aldrig tidigare hört. Jag fastnade även i en uppförsbacke. Men med lite fix och trix så kom jag upp. Såg på vägen hem att det var många som fick kämpa i den backen. Men nu ska det vara plogat och fint på vägarna.

Natten till lördag hade jag svårt att somna. Så jag gick och la mig på soffan. Fem minuter senare kommer Magnus och Kalle upp. Kalle har börjat kräkas på ett icke bebisaktigt sätt. Magsjuka med andra ord. Han spydde ett par gånger och var även lös i magen. Jag misstänker att smittan kommer från pendeltåget i torsdags. Det var nämligen en kille som satt och spydde på tåget. Blääähäää!! Hela lördagen var som en dimma för Kalle. Han sov mest hela dagen. När han var vaken kämpade vi med att få i honom vätska. På kvällen började även jag känna mig dålig. Febrig och snorig. Men nu börjar jag känna mig lite bättre och Kalle är så gott som återställd. Idag har i alla fall Kalle fått lite frisk luft. Jag valde att stanna hemma och sova en timme istället. Känns som ett klokt val.

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag. Men vi "firade" lite igår istället. Jag fick ett halsband av Magnus. Så här såg det ut. Jag blev mycket glad :)



Imorgon drar en ny vecka igång. Drar ett streck över det mesta som denna helg bjudit på, förutom presenten och familjemyset som vi trots allt fick till. Imorgon ska även jag få gå ut, hoppas den blå himlen är kvar :)

Hur allt knyts ihop till en dröm

Igår stod radion på (som vanligt) här hemma och då var Ola Salo från The Ark gäst i ett program. Jag lyssnade inte på programmet men min hjärna tyckte tydligen det var viktig info att lägga på minnet.

Igår pratade jag med Magnus om att åka med honom till Göteborg i maj och hälsa på farmor i Trollhättan. Detta la hjärnan också på minnet.

Sen har vi ju lillasyster Jessica. Henne tänker eller pratar man med/om dagligen så det är kanske inte så konstigt om hon får ta del i mina drömmar.

Va resulterar då detta i?

Jag är i Trollhättan och hälsar på farmor. Jessica är i Trollhättan och hälsar på sin kompis som pluggar där. Jag träffar Ola Salo och Jeppson och vi är tydligen polare. Så jag hänger lite med dem. En dag är Jessica själv för hennes vän är upptagen med annat. Så jag föreslår att Jessica hänger med Ola och Jeppson en dag. Då snor hon dem ifrån mig och fryser ut mig. Jag får inte vara med helt plötsligt. Jessica har lindat Ola och Jeppson kring sitt finger. För de ser ut som två nickedockor. Slutet på denna dröm minns jag så väl.
- Idag ska jag, Ola och Jeppson ta bilen och åka till Sundbyberg, säger Jessica.
- Å, då kan jag väl få åka med, jag är också på väg hem, svarar jag.
- Jag betalar hellre din tågbiljett hem än har dig sittandes i bilen, svarar Jessica spydigt.

Schyyst syrra, va!

Skriver lite bara

Har precis druckit en kopp te och petat i mig några gamla pepparkakor. Kalle gjorde natt för cirka 1 timme sen. Han var lite ledsen, jag tror han saknar sin pappa som är på jobb i Göteborg. Det är ju ingen som har vänt upp-och-ner på Kalle idag eller lekt lite så där grabbigt som bara en pappa kan.

Annars mår vi bra hela familjen. Magnus jobbar lite mer nu sen han böt jobb. Igår flaggade han för att han kommer behöva jobba 3 helger i maj. Men han får ta igen det i ledighet någon annan gång. Annars känns maj som en väldigt bra månad. Jag ska åka till Borgå-Finland på tjejtripp. Då ska jag äta långsamt och dricka en massa gott vin. Å självklart hänga med brudarna. I slutet på maj blir det familjetripp till Visby-Gotland. Vi har hyrt ett litet hus några km utanför ringmuren. Det ska bli riktigt nice att få vara "husägare" för ett par dagar med egen tomt. Grilla, grilla, grilla!

Jag längtar till sommaren! Jag har bestämt att detta ska bli den bästa sommaren nånsin. Jag ser fram emot att åka till stranden med Kalle. Jag hoppas han gillar stranden lika mycket som jag och Mange. Jag ser fram emot sköna sommarkvällar. Promenader. Konserter. Stuga i Skåne. Vardagshäng med mammakompisar. Skansen. Med mer, med mer!

Nu är det snart dags för Cougar town. Sen är det nog bäst att krypa till sängs. Lill-kungen är numera på strålande humör runt kl. 5 på morgonen. Så det är ju bäst att jag också är det då.

God kväll!

Äntligen kan jag lägga ut film på bloggen igen!


Ny bil

Vi ska "få" en ny bil. Vi får välja vilken vi vill ha. Vi gillar Volvo så vi kör på en Volvo V70. Då får både vagn och golfbag plats. I lördags var vi och kände och klämde på en vit R-design.

När vi tidigare suttit vid matbordet och pratat om ny bil så har jag inte brytt mig så mycket. Men nu när vi var på Bilia och kollade så blev man ju helt till sig i trasorna. Iiiiiiiii, va nice det är att sitta bakom ratten i en splitterny bil.

Magnus håller på för fullt och "designar" bilen på nätet. Men är det inte lite konstigt att allt på bilen är vitt och svart (utvändigt) förutom backspeglarna? De är silvermetallic eller nåt sånt. Dessutom tycker jag att det är en ful vinge bak på bilen som tydligen är till för att hålla smutsen borta på bakrutan. Jag gillar inte vingar. Men dessa två grejer går minsann inte att ändra. R-design, säger Magnus. R-design.


Här ser man lite av den fula vingen som sticker ut över bakrutan



Semestern i ord

Vi har ju som bekant varit i Dubai. Denna gång var det behaglig temperatur så det gick att vistas ute utan att man flöt bort.

Tyvärr hade vi bara bokat in oss på en 5-dagars tripp så man hann inte riktigt med allt. Fick t.ex hoppa över manikyren för att hinna med shopping ;) Annars saknar jag att vi inte hann ta fler promenader i området där Linda och Marcus bor. Kalle trivdes så bra i sin resevagn så vi hade nog kunnat promenera i timmar utan protester. Men vi prioriterade poolen.

Vi var på restaurang 3 kvällar. Vi var på en buffé. Först tänkte jag att det skulle vara som på Birka Paradise. Men oj oj oj så fel man kan ha. Det var den finaste, fräschaste buffén jag sett.
Vi var även på en thairestaurang och en pizzeria. Men denna pizzeria skiljer sig något från pizzeriorna i Sverige. För hur ofta kommer någon och öppnar bildörren åt en när man ska käka pizza här?

Jag gillar Dubai. Jag gillar att få uppleva några dagar i detta fantasiland. Man känner sig lite lyxig när man är där. Det gillar jag!

RSS 2.0