Moules Mariniéres

Vi kör på ett till matinlägg.

Igår hade vi svårt att välja vad vi skulle ha till middag. Så vi bestämde kort och gott att vi äter sånt som vi vill ha och tycker mycket om. Det blev rökta räkor, (äkta) chorizo, halloumi, tzatziki, baguette, aioli, cheddar och Moules Mariniéres. En salig blandning men åh så gott. Det var första gången vi tillagade vinkokta musslor hemma. Det var kul att pröva något nytt och det var ju väldigt enkelt. Nu utgick vi från grundreceptet men tillsatte lite grädde och vitlök. Vi skulle väldigt gärna vilja få samma smak som det är på vitlöksmusslorna man får på "Akkurat". Är det någon som har ett krämigt, gott recept på musslor?



Det är kul att musslan har skägg. Det lärde jag mig igår :)

Pink Lady

Jag älskar äpplen. När man tar en tugga i det där perfekta äpplet är det bättre än allt godis och alla kakor i hela världen. Jag måste dock undvika äpplen till ganska stor del. Min mage blir ibland som en balong av råa äpplen. Men idag har jag köpt en äppelsort som var såååå god så det spelar ingen roll hur svullen jag blir. Äppelsorten heter Pink Lady (Italy). Köp den! Ni kommer inte bli besvikna.


Tiden bara springer iväg…

Snacka om att tiden går fort och blogglusten verkar vara som bortblåst. Snart har det gått en hel vecka sen mitt förra inlägg.

Tänkte att jag kunde berätta lite om helgen som varit.

I lördags hade vi släktkalas hemma hos oss. Magnus fyllde år. Jag hade bakat en massa men tårtan kom från ICA Maxi. Jag var så trött på hembakat när det var dags att äta så mina dumlekakor ville jag inte ens titta på. Så mycket smör, smör, smör och socker. Bläää! Det är mycket bättre när någon annan bakar och lagar. Då har man aptit!

På kvällen skulle jag bjuda Magnus på middag på Texas Longhorn. Där var det 45 minuters kö så det fick bli Thai istället. Efter maten var det dags för bio. Vi såg ”Snabba Cash”. Oj oj oj, va fin han är den där Joel Kinnaman. Som min kollega uttryckte det:
”- Man känner sig som 13 år igen när man ser honom.”
Så sant, så sant! Jag funderar på om man kan ha en bild på Joel som skrivbordsunderlägg ;)

I söndags var jag i Forum Nacka med syster och mamma. Det shoppades lite smått och gott. Tror nog att vi alla var nöjda efteråt. På kvällen gjorde jag och Magnus ett nytt försök på Texas Longhorn och denna gång var det köfritt.

Nu är arbetsveckan igång för fullt. Idag är det VV (veckan vänder). Måndagen bjöd på träning på Friskis. Likaså blir det ikväll. Igår träffade jag Tina.

Nu måste jag dra!


Freitag song

Den här låten sjöng jag för Magnus i morse. Så det får bli veckans fredagslåt.

Pappa, om du tycker att förra fredagslåten var lite kinky så ska du nog hålla för öronen. För i den här låten sjunger de om rumpor och tuttar, haha!


Tut Tut

Detta får bli ett snabbt inlägg och jag ska skriva det fortaste jag kan, för sen vill jag gå och äta munk från "Munk o Muffins" i Farsta.

Imorse hade jag bilen till jobbet. När jag körde in på jobb-parkeringen så var det en massa bilar i rörelse som parkerade och hade sig. Jag valde ut en ruta jag ville ha. Bredvid mig höll en dam på att parkera. Mitt emot mig höll en annan dam på att parkera. På platserna bakom mig hölls det också på att parkera. Jag var alltså omringad av bilar.

Så här års känner man sig ju inte så smidig när man går runt i stora dunjackor. Dessutom skjuter jag fram stolen väldigt långt för att nå fram till pedalerna. När jag höll på som bäst att parkera så lutade jag mig framåt för att se lite bättre. Då lyckas jag komma åt tutan. Inte så diskret utan en kraftig tut. TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT!!!

Usch, så pinsamt. Jag märke ju hur folk runt omkring mig undrade vad jag höll på med. Så typiskt att det skulle ske på jobb-parkeringen också.

Jaja, det hela ledde ju i allfall till att jag tog mig tid för detta blogginlägg och de är det ju brist på numera.

Nu - munktime!

Friday song

Igår kom denna låt på radion och då sa syster J att den låten ska hon ha på sitt framtida bröllop. Å det är ju en klockren låt. Den är ju superbra. Varför kom inte jag på det? Nu har ju hon "paxat" den. Än så är det ingen av oss som ska gifta sig men det är viktigt med en bra bröllopslåt.

Vad hade du för bröllopslåt när du gifte er?
Eller vilken låt vill du ha på ett ev. bröllop?


Visst är hon go, lilla Liv




Vägbeskrivningar - inte så lätta att följa

I måndags när jag var ledig så hade jag dejt med syrran på stan. Jessica skulle köpa en ny mobil så vi bestämde oss för att träffas på hennes gamla jobb (som säljer mobiltelefoner). Jag var först och tränade vid Lindhagen. Sen skulle jag ta mig därifrån till Kungsholmen. Det var ju bara att hoppa på blåa linjen från Stadshagen och åka till Rådhuset. Men sen hade jag noll koll på vart jag skulle. Så jag ringde syrran för lite guidning.
-  Du ska sitta långt fram i tåget, ring sen.

När tåget kom så satte jag mig långt BAK i tåget. Å tog självklart den uppgången. Sen ringde jag Jessica som sa att det var ju långt FRAM jag skulle sitta. Ok ok, jag fick vända.

När jag var vid rätt uppgång så ringde jag Jessica igen.
- Du ska gå höger. Sen är det bara att följa vägen så är du strax framme.

Jag gick vänster och SEN höger.
Tillslut, efter att ha gått i cirklar, kom jag fram till butiken. Ungefär 15 minuter senare än beräknat.

Det är något med mig och Kungsholmen som inte går ihop. Jag går alltid vilse!!!

Jag är mer en söderböna

Slut på latheten!

Nyårsafton firades i Kungsängen hemma hos Anna, Erik och Emma. Tack än en gång för en mycket trevlig kväll. Har svårt att släppa den fantastiska skaldjurstallriken vi mumsade i oss. Eller vad sägs om hummer, havskräftor, ostron och räkor. Åh, det var så gott. Jag krafsade t.o.m fram kött ur hummerns smala ben. Jag tror vi åt från kl. 19 till kl. 24. Sen åt vi lite till efter tolvslaget :)

Efter nyårsafton har jag och Magnus varit som två latgrisar. Vi har varit nöjda om vi kommit utanför dörren åtminstone 1 gång per dag. Men vi har haft det ganska mysigt ändå. Spelat lite spel, kollat på Star Wars varje kväll, fikat i snön vid Ursvik, tripp till Kista Gallerian samt frostat av frysen :) Sånt som man i vanliga fall hinner med på 1 dag har tagit oss 5 dagar.

Men nu ska det bli ändring. Idag är min sista lediga dag, imorgon ska jag jobba igen. Så nu ska jag bege mig iväg till Friskis på söder. Sen ska jag möta upp syrran på stan och kika runt lite.

Ha en bra dag!

RSS 2.0