Varför har ängeln inga strumpor på sig?

I torsdags kom mina föräldrar och syster och hämtade mig och Kalle för avfärd mot Trollhättan. Det var dags för farmors begravning. Jag funderade en del och pratade med lite folk ang barn på begravning. Å bestämde mig alltså för att ta med mig Kalle. 

Fredag den 13 dec kl 12 i Gärdhems kyrka hölls begravningen. Cirka tio min innan ceremonin började var det knäpptyst i kyrkan förutom en liten 3-åring som hade hicka och iakttog kyrkans inredning som ledde till en del frågor. Det var ju jättekonstigt att ängeln som hängde från taket inte hade några strumpor eller tröja på sig. 

Några minuter innan klockan blev tolv sa jag till Kalle att vi snart skulle få höra kyrkklockorna. Kalle förväntade sig nog ett riktigt högt ljud får då la han sig i mitt knä och höll för öronen. Då kunde även jag ta några minuter och tänka på farmor och minnas. 

Prästen höll ett fint tal om farmor. Och solosången var vacker. Jag hade rätt fullt upp med Kalle som hade en del att prata om genom hela gudstjänsten. Men jag kände ändå att jag kunde delta. 

När det var dags att gå fram till kistan och ta farväl så var Kalle jätteduktig med att lägga en blomma på kistan. Det var ett mycket fint ögonblick som nog påverkade en del i salen. 

När prästen hade sagt sina sista ord så förtydligade Kalle det hela med att säga; SLUT! Sen var han väldigt nöjd med att få kliva ut från kyrkan. Och jag med för den delen... 



Det är jag som är Djuret

Oftast går jag under namnet Mamma här hemma. Men även Bajsmamma eller Gullepluttbajsmamma. Men idag fick jag ett nytt namn, nämligen Djuret. 
- Vad gör du, Djuret?
- Hur mår du, Djuret?
- Här får du lite mat, Djuret... Osv 

Har ingen som helst aning om var det kom ifrån... 😄

Dejt med bästa vännen

Kalle och hans Filippa i väntan på teater. BFF!!






RSS 2.0