Chilitävlingen

Det har ju varit rätt så dött här på bloggen gällande chilitävlingen. Men jag har med jämna mellanrum fått uppdateringar från deltagarna.

Min och Magnus chili blev angripen av små spindeldjur för ett par veckor sen. Så vi tog beslutet att kasta chilin. Vi är därmed ute ur tävlingen. Vi hann dock skörda 7 frukter :)

Jag vet att Johannas chili också blev angripen. Johanna, har ni kvar er chili eller har den också hamnat bland soporna?

Ma och Pa Fransson har också slängt sin chili. Även där dök det upp en del frukter. Hur många blev det, päron?

Kattas chili tror jag fortfarande lever. Fick lite info på SMS för en tid sen men kan inte hitta SMS:et. Men Kattas planta är väldigt hög och även den verkar ge lite frukt.

Igår fick jag ett MMS från Bendix på Värmdö. Deras chili trodde jag var stendöd men den verkar ha hittat tillbaks till livet. En väldigt låg planta men med stora frukter. Se bild nedan:



Hos fam Waak finns det nog också en planta kvar. Detta är den senaste bilden jag fått från dem:



Jag vore tacksam om samtliga deltagare kunde skriva ett inlägg om hur ni har det med era plantor.
Snart dags att utse en VINNARE!!

Snart är vardagen här

Fredagkväll - Knytet sover gott i sin säng. Han har sovit där 2 timmar nu. Sängen ser inte längre lika inbjudande ut. Den är nu fylld med lakan (för att göra sängen mindre) samt t-shirts och sjalar som doftar ma och pa. Det verkar funka. I alla fall ibland och när det är Magnus som nattar.

På måndag börjar Mange jobba igen. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas få ihop vardagen på egen hand. Vi inleder det hela med en lugn dag på hemmafronten. Jag är lite orolig för att vårt hem kommer förfalla ännu mer och att jag förvandlas till en white trash morsa med flottigt hår.

Nu när det blir vardag ska vi försöka få till lite rutiner här hemma. Till en början gäller rutinerna kanske mest mig och Magnus. Vi måste få ordning på kosten och motionen. Jag ser såååå mycket fram emot att få börja träna igen, framförallt jogga. Jag tror att vi även kommer lyckas få till några Badmintonpass i Skogås på torsdagar. Kalle får helt enkelt följa med till hallen. Sen måste jag även lägga ner lite tid på styrketräning. Shit, va slapp man blir i skinnet efter en graviditet :D

Vi har varit på minisemester i Dalarna. Allt gick bra. Första natten bodde vi på hotell. Sen flyttade vi till Gamo´s lilla gäststuga i Rättvik. Det känns helt OK att åka iväg så länge vi har vårt egna krypin. Kalle har förmågan att prata och knorra sig igenom en hel natt. På vår lilla resa hann vi med ett restaurangbesök, ett cafébesök, en tripp till "Carl Larsson gården", grilla samt käka kräftor.

Igår var vi på besök i storstan och gick på museum. Vi åkte kommunalt dessutom. T-bana känns OK, men buss i rusningstrafik var mindre kul. Dessutom hann Kalle bli hungrig på bussen. Men överlag så var det en bra dag.

Nu har jag suttit framför datorn länge nog. Dags för lite te och TV-tittande.

God natt!

♥ Pluttas och jag ♥


Tack!

Hej,

Tack för alla tips som kommit via SMS, telefon och här på bloggen gällande sovvanor.
Just nu är vi på resande fot så vi har inte kunnat testa spjälsängen på ett par nätter. Men just nu sover Kalle i sin vagn och snusar på en utav Magnus tröjor.

Det lär nog dyka upp fler önskemål på tips och råd här framöver :D

Dags för minisemester

Idag fyller Karl hela 4 veckor!! Egentligen var han beräknad till igår den 20 aug. Jag har den senaste veckan träffat 2 tjejer som gick i samma föräldrargrupp som oss som fortfarande går runt med sina magar. Det måste kännas tungt för dem nu. Hoppas de inte behöver vänta länge till...

I förrgår var vi på BVC igen. Karl väger nu 3860 g och är 52 cm lång. Han har alltså gått upp 1 kg på 4 veckor. Bra jobbat! Kalles storlek 50-kläder är nu ett minne blått...

Just nu sitter jag och Magnus i soffan och har en cool lugn kväll. Vi är nästan lite chockade. Den senaste tiden har Kalle varit ledsen och lite arg när kvällen närmat sig. Men nu har vi börjat ge honom ersättning och det verkar göra honom gott. Vi hoppas detta funkar för imorgon ska vi bo på hotell samt käka på restaurang. Vi ska åka till Tällberg och sedan till Rättvik och hälsa på Gamo (gammelmormor och gammelmorfar).

Någon som har tips på hur man ska få sin bebis att gilla sin spjälsäng???




Bärsele - wohoo!!

Sitter framför datorn med Karl i bärsele. Helt fantastisk uppfinning. Då har man ju bägge händerna fria. Dessutom verkar Kalle gilla bärselet.

Livet flyter på för lilla familjen. Vi ger oss ut på små utflykter. Bäst känns det när vi är alla tre. Men jag har vågat mig iväg med bilen till fam. Adolfsson samt strosat runt i Sumpan City på egen hand. Magnus är ledig 1,5 vecka till sen börjar han jobba. Då är jag mammaledig "på riktigt". Det ska bli intressant att se hur jag kommer hantera skrik-, mat- och blöjsituationer på offentliga platser.

Vi försöker unna varann lite egentid här hemma. Magnus har varit iväg på några golfrundor och idag har jag varit på IKEA med Johanna. Jag inhandlade en byrå till Karl, samt några fotoramar. Imorgon ska vi försöka anordna en mini-fotostudio här hemma och ta lite bilder på Kalle.




En något sen fredagslåt

Kalles klätterträd

Får jag presentera...

...det senaste tillskottet till familjen.



Detta är Håkan. Han ska bo hos syrran i helgen.
Kan tänka mig att det kommer bli fler helger med Håkan framöver :)

En liten bild


Dagarna flyger iväg

  • Pussa
  • Gosa
  • Skratta
  • Amma
  • Pumpa
  • Hormoner
  • Koka vattenflaskor
  • Byta blöjor
  • Kul med besök från släkt och vänner
  • Fina presenter
  • Tvätta
  • Städa
  • Måla spjälsäng
  • Oj, glömde visst att äta...

Livet är härligt nu :D


RSS 2.0