Petras fettsvål

Hej hej,

Tillslut dök gästerna upp i fredags. Det var kul att prata engelska hela kvällen och maten smakade bra. Imorgon ska vi ses igen. Då ska jag få en haircut av Tina. Det blir nog kort page igen.

Igår var stackars Magnus på dagskryssning med simklubben under tiden som jag var på stan och roade mig med att kolla i butiker. Syrran hittade en massa bra plagg. Jag har redan infört köpstopp för resten av månaden men det är för att jag redan hunnit shoppa så pass mycket. På kvällen mötte jag uppe Magnus, Petra och Robban på Restaurang Kungsholmen. Jag gick vilse i stan så jag var lite pissed när jag väl nådde mitt mål. Kvällen var himla trevlig och maten smakade såklart jättebra. Jag och Petra delade på en sushi till förrätt. Sen åt jag lammkotletter. Resten av gänget åt biff. Till efterrätt åt jag och Petra Creamé Catalana och grabbarna tog sig en varsin stänkare.

Nu är söndagen här och jag har haft en slapp dag. Magnus är iväg och spelar golf med några affärskontakter. Jag har plockat lite här hemma och faktiskt rensat i garderoben. Det ligger en hög med kläder här på golvet som ska slängas. Å så har jag lagt undan sommarkläderna. Jävligt sorgligt, faktiskt! Nu är tanken att jag ska göra lite business med barnvagnsskyltarna. Har en del att bokföra. Jag känner mig verkligen motiverad, NOT!

Här nedan har ni några bilder från igår.


Mumsig sushi


Mumsig fettsvål


Mumsiga vänner

Våra gäster

Jahaa, här sitter jag kl. 20.11 och väntar på våra gäster som egentligen skulle kommit hit kl. 19.00. Först sköt de fram tiden till 19.20. Sen till 20.00 och nu har de hört av sig igen och sagt: "Vi blir lite sena". Helt OK om det gäller en spritkväll eller nåt. Men kanske inte när man förberett en 3-rätters middag :S Nåja, det blir trevligt när de dyker upp iallefall. Det är Magnus kompis Mathias och hans tjej Tina som ska komma hit. Tina talar ingen som helst svenska så jag har lagt fram engelska ordboken ifall jag tappar några ord under kvällens lopp :)

Imorgon ska jag på porrengöring hos Teodora, 11.15. Sen ska jag möta syrran på stan. På kvällen var tanken att jag inte skulle göra någonting. Men hux flux så är man inbokad på Restaurang Kungsholmen med Petra och Robban kl. 19.30. Mange ska med också så klart. Ska bli gott och trevligt. De serverar Anklevertacos på Kungsholmen... hmm... vad tror ni om den??

Ha en trevlig fredags kväll. Nu ska jag fylla på mitt vinglas så jag vågar prata en massa när Tina kommer :)

Jag vill ha....


Gris i gelatin

Asså hallååååååå, pucko-Anna!!
Här tror jag att jag stått och gjort en vegetarisk tre-rätters-middag.
Men det är ju gelatin i PannaCottan. Gelatin är ju GRIIIIIIS!!!!

Höfta

Igår gjorde jag paj. Jag hade fått receptet av Katta här på jobbet.  Hon har ett bibliotek med bra recept. MEN hade jag granskat detta recept lite innan hade jag bett om en del förtydliganden. Det var nämligen ett recept där man fick "höfta" en del. Ni vet, när man själv får avgöra hur mycket man vill ha i av en viss ingrediens. Jag får panik på sådana recept. Min kära mor använder ofta och gärna det uttrycket när man frågar henne om ett recept. "Ta lite på en höft", säger hon.


Hur som helst... när jag följde receptet igår så stod det: "massor av basilika", "ett gäng soltorkade tomater" och "kryddor".

Eeee... Oki.... Kryddor... kryddor....kryddor.... Vi slår på stort och tillsätter lite salt och lite svartpeppar.

Hmm... Ett gäng tomater... Är man bara 2 st är man inget gäng... Men om man är 3 st då är man ju ett gäng...

Basilika... En massa... Äsch... jag hackar på här tills jag skär mig.


Så här bra är jag på att "höfta"

Ikväll får vi se hur min paj kommer att smaka. Smakar den bra kan man ju säga att jag kan det där med att "höfta". Det är ju lite vuxenpoäng i det, eller hur?  


Skura

Igår skurade jag golven där hemma. I sovrummet har vi (fortfarande) en sån där läskig plastmatta som ger ifrån sig en äcklig arom när det blir blött. Den doften har fastnat i min näsa så jag tycker det luktar surt golv vart jag än går. Fräscht värre!! Nu ska jag ut och handla lite lunch. Hoppas att det inte luktar surt golv utomhus åtminstone.

2 korta konversationer

Konversation 1


I lördags på kräftskivan satt jag i soffan med Freja och  matade henne. Så att hennes päron kunde ta hand om gästerna som anlände. Efter ett tag kom Kenneth fram till mig och sa:

- Tjeeeeeena Anna, sitter du här och ammar???

- Eeee, näää, det kan man inte direkt påstå, svarade jag

- Nähää... matar då...


Jag undrar om han inte riktigt vet vad amma innebär???


Konversation 2


Hemma i vårt hushåll har vi ingen väckarklocka. Vi ställer våra mobiler som väckarklockor. Imorse vid halv sex ringde Magnus "klocka". Han gav mobilen till mig och sa:

- Har du köpt ny mobil?

- Nä, det där är ju din, svarade jag

- Ja just ja, det är det ju. ZzzzZzzzZzzz


Övertaligheten

Det är fortfarande ingen som vet vilka som kommer få gå eller som får vara kvar här på firman senare i höst. Det snackas väldigt mycket om det hela såklart. Jag föredrar de samtalen då vi gör det hela till en skämtsam diskussion. Som i morse t.ex. Då kom vi fram till att detta är sista veckan vi "sitter säkert". Nästa vecka kanske man åker ut, precis som i IDOL. Jag hoppas jag får vara kvar till finalen.


Hihi... ser framför mig hur vi blir uppradad hela avdelningen och så säger cheferna åt några av oss att ta ett kliv framåt å så säger de (med trumvirvel)

       -  Grattis, ni sitter säkert! Ni får vara kvar minst en vecka till

Till Johanna

Så här ser min nya höstjacka ut. Men min är svart.


Värdparet

Skulle sätta ut en bild på värdparet från i lördags. Men av någon konstig anledning har Lotta alltid någon annan flaska eller glas framför sitt ansikte så det ser lite tokigt ut... Tokigt är i ju för sig kul så jag sätter ut de bilderna ändå :)


En mycket lyckad skiva

Vi hade det mycket bra på skivan i lördags. Jag och Mange åkte ut till fam. Bendix redan kl. 12 på dagen. Mange och Rikard skulle ut och köra Jetski och jag hängde med Lotta och Freja.

Vid 16-tiden började folket rulla in. Vi inledde aftonen med 4-kamp. Luftgevär, kasta ringar, pilkastning och boule. De två bästa lagen möttes sedan i en kubbmatch som var avgörande för hela kampen.


Sen dukades kräftorna fram. Jag undrar om det egentligen var någon som vart nöjd med sina kräftor. Det skulle i så fall vara Jonna och Thomas som hade köpt anabola-kräftor. Såg mer ut som hummer.


Vi hade såklart också en gigantisk ostbricka. Det var nog den bästa ostbrickan jag upplevt. Fantastiskt god med en massa roliga, illaluktande ostar.


Det serverades även lite gotti gott gott. MARÄNGTÅRTA! Samma som jag fick på midsommarafton och blev så grymt förälskad i. Den smakade ännu bättre i lördags.


Stämningen var på topp hela kvällen/natten. Det var ingen som ballade ur utan alla skötte sig bra hela tiden. Hehehe!


Glada festdeltagare


Markus i finkan?


Jag och min amputerade kräfta


Skjutgalna ligan!


4-kampare


23 augusti 1998

Imorgon för EXAKT 10 år sedan klev jag in på TELIA för första gången. Sen dess är jag fast... Eller ja... iallefall ett tag till ;)

Jag började min karriär som "konsult" via Manpower. Jag kommer inte riktigt ihåg när jag blev anställd på Telia men jag tror det var januari 2001.

Oj vad jag har växt sen dess. Flera centimeter på bredden, hahahaha

Skämt å sido! Jag är glad över att jag träffade så rätt på en gång. Jag är mycket nöjd med mitt jobb och jag trivs som fisken i vattnet.

Så imorgon ska jag fira samtidigt som jag ställer mig frågan: "Är detta slutet på en era?"

Fredag

Jag har inget kul eller intressant att skriva om. Så jag vill bara önska en trevlig helg till er alla.

På lördag blir det kul som faan!

På lördag är det dags för kräftskiva hos Rikard och Lotta. Det ska bli fantastiskt kul. Pratade med Rikard igår och vi blir 19 personer. Jag tror detta kommer bli säsongens bästa party!!

Men idag är det torsdag så än återstår två arbetsdagar. Ikväll är det premiär för badminton med familjen. Jag har beställt köttfärssås och spagetthi till middag :) Det ska bli kul att träffa päronen och syrran igen. Det var ett tag sen vi var samlade alla fyra.

Ha en bra dag!

Det snurrar i mitt huvud

Vi har fått lite tråkiga besked på jobbet idag. Det är dags att säga upp folk igen. Kanske blir jag drabbad, kanske inte. Jag hoppas jag får fortsätta "som vanligt". Det är ju så klart tråkigt att få denna info men jag känner mig rätt OK ändå. Skiter det sig så är det inge mer med det. Men håll gärna tummarna för att jag får vara kvar. Jag gillar ju mitt jobb :)

Listjobb... döööööööhhh

Sitter här med världens tråkigaste lista som jag ska försöka bli klar med denna vecka. Man gör samma knapptryckningar om och om igen. Det börjar kännas lite i handleden nu.

Igår var jag på gymmet med Lund. Det var ganska kul. Eller ja, det roliga var att träffa Annelie. Sen är det ju inte så spännande att sitta på en cykel och trampa.

Ikväll ska jag till Tyresö hem till Petronella. Jag och Cilla ska dit och hänga och umgås. Undrar om det ingår middag i besöket?? Hahah!

Snart dags för lunch!

Dag 1 avklarat

Då har man strax avklarat första arbetsdagen efter semestern. Känns helt OK. Känns skönt att få lite rutin på sin vardag igen. Har känt mig som en alkoholiserad degklump de senaste veckorna. Mycket och onyttig mat toppat med sprit. Visst, det har varit en härlig tid. Men nu jävlar ska det bli ordning och reda. Träna 3 ggr i veckan, äta Ok mat, bara dricka alkohol på helgerna, städa hemmet, läsa bok, titta på Grey´s Anatomy. Det känns nästan som en massa nyårslöften. Vi kan väl kalla det höstlöften.

Jag har inte berättat så mycket om min semester. Men den har varit toppenbra. Jag kommer sätta in lite bilder så får de tala för sig själva i det stora hela.

Jag hatar snigel

Nu har jag gjort det IGEN! Jag har ätit en snigel. Denna gång var det värre än första gången jag provade. Jag kände mig lite kräkfärdig av att bara doppa bröd i själva vitlökssmöret som snigeln låg och bubblade i. Tillslut blev grupptrycket för stort så jag petade i mig en rackare och fick kämpa med att svälja den. Katja och Magnus såg helnöjda ut med sina sniglar. Roni åt sina så fort så man hann knappt reagera. Tokiga människor.


Nu har jag provat sniglar 2 ggr och aldrig känt att jag gillat det. Så nu är det OK att jag väntar minst 10 år innan jag provar igen.
 


Homer - en vanlig kille

I tisdags var vi på Grönan och då vann Magnus en Homer. Han blev genast en i gänget. Han är precis som vi andra. Se bara på bilderna. (Klicka på bilderna så blir de lite större)


Han umgås


Han dricker Gin & Tonic


Han ringer frugan


Han plankar inte


Han åker T-bana


Han sover (dock med öppna ögon)


Söt skylt

Denna skylt hittar man i sommarstugeområdet Tina där mormor och morfar har sitt lilla hus. Sött!


Jag hatar golf

Nu är vi i lilla gäststugan vid mormor och morfars sommarstuga. Det är himla mysigt här men vi hör konstiga ljud... Är det en råtta? Är det en räv? Är det en älg? Eller är det Magnus som fiser? Ingen som vet, ingen som vet....

Idag har vi spelat golf. Jag var värdelös. Jag hatar golf för tillfället. Imorgon ska vi spela igen. Hoppas jag kommer älska det imorgon igen.

God natt där ute, var ni än är!

Grattis Annika!

Idag gratulerar vi Annika som klarat körkortet. GRATTIS GUMMAN!

Vecka 1

Nu har vi avklarat vår första semestervecka. Den var mycket bra med kalasväder. Här följer en kort resumé av veckan som gått:

Måndag - Låg vid Kanaanbadet och slappade. Magnus var iväg på Svensexa med sina vänner.
Tisdag - Annika och jag låg vid Ågesta badet och fightades med änderna. Vädret var lite si så där så efter ett par timmar åkte vi till Farsta för lunch och shopping.
Onsdag - Åkte ut i skärgårn´ med Magnus, Linda, Marcus och Sebom. Det var helt fantastiskt väder och lagom temp i havet. Me likie! Jag vill också ha en båt.
Fredag - Kom hem från skärgårn´ något trötta. På kvällen hade jag vilat upp mig lite och åkte till Norr Mälarstrand och mötte upp brudarna. Vi hängde på Mälarpaviljongen hela kvällen. Sehr gut!!
Lördag - Dop ute på Värmdö för lilla Freja. God mat och en MASSA människor. På kvällen hyrde vi film och käkade pizza.
Söndag - 3-års kalas för NELLY!! Det var trevligt. Bästa barnkalaset jag varit på, hihih. Katja hade gjort en smörgåstårta som direkt tog sig in på min 3-i-topp-lista. Inte illa pinkat!!
Måndag - Sitter här och väntar på frukosten. Sen ska det packas och sen bär det av till Rättvik. Där blir det golf med mormor och morfar. På torsdag åker vi till Karlstad för att hänga lite med Kusse-Maria and her husband.

Jag återkommer i framtiden!
Kram på er!

RSS 2.0