Nu har vi kommit halvvägs

Jag la fram Maja som förslag till Mange. Han sa iallafall inte tvärnej :) Nu måste jag börja tänka killnamn också...


Ensam i stora världen


Nattsudd

Jag kan inte sova trots den sena timmen. Man hinner tänka på rätt så mycket saker när man är vaken om nätterna. T.ex på älgjakt. På Gröna Lund. På namn till Babe. Maja - det är väl rätt så gulligt? Eller kanske Lilly. Jag kommer bli så nerröstad när jag föreslår detta för Mange imorgon :) Men om det blir en kille då? Allt kommer låta som dubbelnamn. Tänk er Karl och Gustav. Det blir ju Karl Gustav. Eller Karl och Philip. Karl Philip. Eller Karl och Jan. Karl Jan :) Imorgon, eller rättare sagt idag fyller Kalle 2 år!!! Vi firar med ett litet kalas här på landet. Det blir jordgubbstårta. Undrar vad vi gjorde av jordgubbslådorna? Nää, om man skulle ta och lägga sig på kudden igen och fortsätta fundera över världsliga saker... Hej så länge!


Vad ska Babe heta?

Kom gärna med namnförslag! Tack!


Förklaring till rubrikvalet

Oj då, glömde förklara förra inläggets rubrik. Så här var det. När vi gick där på vår svampjakt så var det först bara jag som hittade svamp. Mange blev lite putt. Men jag förklarade att det nog är för att jag är så kort som jag ser de så bra. Vid ett tillfälle kallade Mange mig för tryffelsvin. Men det tog jag bara som en komplimang :)


Tryffelsvin

Nu är vi på landet. Mange sa i förra veckan att han hade hört att någon varit ute och plockat svamp. Skitsnack, tänkte jag. Men det fick jag ångra när vi tog en sväng på tomten och jag hittade tillräckligt med svamp så det räckte till två mackor. Idag tog vi en sväng ut i skogen. Det räckte att gå längs grusvägen för att hitta tillräckligt med svamp så det räcker till morgondagens middag. På enbart 45 minuter dessutom. Kalle roade sig med att gå längs diket och hoppa i pölar. Kvällen avslutade han med att bada. Det var knappt så jag hann ta av honom kläderna. Han halvlåg i vattnet med gummistövlar och regnjacka på och bara garvade. Imorgon ska nog även jag bada. Jag måste ju tvätta håret nångång... God natt!


Ska vi dra på festival, Sista!!

Imorse när jag gick från tåget så lyssnade jag på Spotify. Jag lyssnade på The Cure, Rebecca och Fiona och Adiam Dymott. Jag kände ett festivalsug!
 
Vad säger du syrran, ska jag fixa barnvakt så vi kan sticka till Peace and Love år 2013??
Mange och Tussi kanske också vill följa med!
Vi bor på hotell så vi kör lite lyxfestivalstil.
Vi lyssnar på bra musik. Vi dricker öl och vin. Vi käkar vildsvin och mumsar lakritssnören!
 
 

När man har lite långtråkigt

Igår eftermiddag/kväll hade vi inga direkta planer. Vi var inne på om vi skulle ta en cykeltur men istället satsade vi på att packa inför helgen i lugn och ro. Det blev en sväng ner till bilen för att lämna lite grejer.

 

Kalle var nyduschad så han var endast iklädd blöja, skor och en Sverigekeps. Två vattenflaskor skulle han ha med sig också. Han såg ut som en deltagare i "Bonde söker fru" :) När vi kom ner till bilen så ville Kalle som vanligt "köra". Ja ja, vi har ju ingen brådska. Så jag och Mange satte oss i baksätet. Kalle satte sig vid ratten och sen "åkte" vi.

 

Vi åkte ganska länge och Kalle skruvade på radion så vi fick lyssna på lite musik. Skönt med privat chaufför ;)

 

Jaa, lite sånt pysslar vi med när vi har en lugn hemmakväll :)


Mysig eftermiddag med grabbarna!

Igår mötte jag upp mina grabbar på stan vid kl. halv fyra. Vi gick mot Vasaparken och lät Kalle leka av sig lite där. Mange var glassugen så han sprang iväg och köpte lite mjukglass. Är vi grymma som äter glass i parken inför alla barn? ;)

 

Efter lite sandlådelek, cykling, gungande och klättring så tröttnade jag och Mange :)

Det var dags att röra på sig tyckte vi.

Mange kläckte idén om att vi skulle promenera till Pampas Marina och käka på ett ställe som ligger där i närheten. Det var jättemysigt att gå längs Rörstrandsgatan och sen vidare förbi Karlbergs slott. Nästa gång vi har barnvakt ska vi nog ta oss till Rörstrandsgatan och bara sitta där och titta på folk med ett glas vin och saft i högsta hugg.

 

Vi gick å gick. Tillslut kom vi fram till restaurangen vi hade sikte på. Men uuuuj, vilka priser. Kändes inte helt OK en vanlig onsdag. Så vi traskade vidare. Det var en härlig promenad och ibland stannade vi till för att kasta lite sten i vattnet. Promenaden tog närmare två timmar. Men tillslut så var vi nästan hemma. Vi stannade till för en bit mat. Ni kan ju gissa hur sprallig Kalle var efter att ha suttit så länge i sin vagn. Men när maten kom in så var vi alla rätt så hungriga så det blev en ”lugn” måltid.

 

När vi kom hem så sjönk vi ner i soffan alla tre och kollade på Tinas Sommarkök.

 

En härlig eftermiddag helt enkelt

 

 


Classic Tea Room

Gick förbi ett urmysigt ställe igår på Rörstrandsgatan - Classic Tea Room. Nu har de sommarstängt men till hösten ska jag nog bege mig hit med en god vän eller två och dricka te och äta scones.
 
Hemsida: http://www.englishclassictearoom.se/
 

Testar instagram


Jobbstrul

Strax före kl. 9 imorse dog nätverket här på jobbet. Det är inte riktigt igång än. Men det fungerar att surfa :)
Vi tar nog lunch snart och går ut i värmen. Det känns ju rätt så meningslöst att bara sitta här och glo.
 
Det är måndag idag. Sista jobbveckan innan semestern. Sen ska det slappas i 4 långa sköna veckor.
 
I helgen var vi en sväng till stugan. På lördag åkte jag och Kalle vidare till Vingåker för att fira Mio som blir 3 år. Magnus stannade kvar vid stugan och fick sällskap av en kompis. De la i flytbryggan i vattnet så nu har vi någonstans att sola på semestern. Innan jag och Kalle åkte till Vingåker så hann vi med ett dopp i sjön. Termometern visade på 20 grader i vattnet. Men det tog lång tid innan jag vande mig vid tempen. Så jag gav ifrån mig några småskrik emellanåt. Mest skrek jag nog när Kalle upptäckte tjusningen med att köra sina bilar i racerfart längs bryggan rätt ner i vattnet. I det DJUPA vattnet där jag inte riktigt visste vad som låg och lurade på botten.
 
Helgen vart en bra och mysig helg. Men igår regnade det hela dagen på oss. Men såna dagar kan också vara mysiga ibland.

Gravidåkommor

Är det jobbigare att vara gravid andra gången eller är man bara mer medveten om allt vad det innebär att vara gravid?
 
  • Jag tycker redan nu att jag är lite begränsad i min rörlighet. Jag lunkar fram när jag går till jobbet. Reser jag mig för häftigt så hugger det till.
  • Jag är trött så jag håller på att avlida.
  • Mina hormoner är "all over the place".
  • Jag tycker inte om att vakna varje dag och känna mig tjockare och tjockare.
  • Jag önskar vi la ägg så man kunde sitta och ruva istället för att känna en massa påfrestningar på stackars kroppen.
  • Jag saknar vin nåt fruktansvärt!
Självklart blir det annorlunda när man har en Kalle att ta hand om. Det där med att ligga på sofflocket och käka praliner är ju bara att glömma. När kvällen kommer och chans till pralinätning finns så går jag istället och lägger mig.
 
Snacka om transportsträcka - Jag vill bara att vara i mål - NU!!
 

Mobilblogga

Äntligen funkar det att blogga från mobilen igen!


Vi har varit på bröllop...

...mer om det vid tillfälle.
 
Det jag ville visa nu var våra outfits. Jag var nöjd med våra klädval och vi matchade varann med orangea detaljer. Jag kom på den briljanta idén att boka en klipptid samma dag som bröllopet var. Sen bad jag frisören att styla mig lite extra. Det är vad jag kallar att slå två flugor i en smäll. Det var kul att få klä upp sig och göra sig lite fin. En bristvara nu för tiden, känner jag.
 
Nu kanske ni undrar varför jag väljer att publicera två bilder från en suddig iphone kamera. Men då kan jag berätta för er att jag och Mange har väldigt svårt att fastna på bild och dessa var de bästa korten på oss från hela kvällen.
 
Ni kanske ser att vi står i en hiss. Vi saknar helspegel i lägenheten men vi har en som är bra i hissen. Så dit har jag börjat springa ut nu när jag vill ta mig en titt i helfigur.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0