I jakt på kalorifattig föda

Ok, nu har jag kört 5-2-dieten i två veckor. Det går bra. Det känns som att den funkar för mig. Det är lite kul att leta efter mat som inte innehåller så mycket kalorier. I förrgår åt jag broccoli och kalkon till middag. Supergott när man är hungrig på kvällskvisten. En vanlig dag är det kanske inte så upphetsande.

Jag har kommit på att det viktigaste är att jag äter sånt som går att tugga. Soppa känns sisådär. Å så vill jag kunna äta och tugga hyfsat mycket. Bukfylla - ja tack! Så idag köpte jag ett paket Miracle noodles. 5 kalorier i hela påsen. Kanon! Hoppas nu att de smakar ok. Återkommer med betygsättning.


Maja - 8 månader

Tiden verkligen springer iväg. Maja är över 8 månader gammal nu. Hon använder mig och Magnus som klätterträd. Hon vill stå, gå, ta sig fram och utforska. Mest blir det att hon ålar bakåt. Det är inte jättelätt att krypa på parkett med hala strumpbyxor på.

Vid 8 månader känns det som att "göra-illa-sig-perioden" börjar. I takt med att hon blir mer rörlig så gör hon sig mer illa. Det är ett ständigt vakande men ibland hinner man inte fånga upp när hon åker ner med näsan före i lekmattan.

Maja pratar en massa nu oxå. Hon säger babababa och mamamamama. Det måste ju betyda pappa och mamma, eller hur?

Mat gillar hon! Hon äter riktigt bra men är än så länge tandlös. Avokado verkar vara en favorit just nu. Å gurka. Ris och makaroner går alltid ner. Kul att pilla med själv även om det mesta hamnar på golvet.

De senaste veckorna tycker jag att Maja har blivit mer kompis med sin bror. Hon skriker inte så fort han visar sig längre. Hon blir glad nu istället. Å det gör mig glad. De skrattat ihop och Kalle brukar busa med henne. Fortfarande är han dock på tok för hårdhänt. Hur ska man få honom å fatta att man måste vara försiktigt? Igår var de hursomhelst jättesöta. Bägge låg nakna i stora sängen och rullade runt, runt och skrattade tillsammans. Gulligt!

Nu ligger Maja i sin säng och sover. Det låter så mysigt när hon snusar på. Hoppas hon sover gott inatt. Imorgon blir det mer träning på klätterträdet.


Fullmåne

Det är fullmåne och mitt i natten. Har alltid hävdat att barnen reagerar lite extra dessa nätter. Nu är även Mange "drabbad".

För en liten stund sen grymtade Maja till. Vi försöker alltid natta om henne i spjälsängen med napp och snutte. En gång per natt vill hon gärna äta men då "säger hon till". Det är över lag alltid jag som tar nätterna. Men vid detta grymtande så agerade Mange. Han plockade upp Maja och la henne mellan oss.
- Vad gör du, sa jag
- Mummel mummel
- Va, vad gör du??
- Mummel mummel...
Maja börjar sprattla som en fisk.
- Jag tänkte att hon ville mysa med oss..., säger Mange.
Maja sprattlar ännu mer. Å Mange vaknar.
- Nää, jag vet faktiskt inte vad jag gör. Jag sov nog när jag hämtade henne säger han.
- Lägg tillbaka henne så får hon en flaska. (Jag blir nervös för att hon ska göra morgon)
Jag ger flaskan till Mange som fortfarande verkar sova för han sätter sig på min vattenflaska å jag är rädd för att mina glasögon ska knäckas.
- Vad göööör du?? Du vet att jag har grejer som ligger där.
- Men... Jag sover ju!!!
Å nu sover han på rätt sätt på sin kudde. Hoppas han håller sig där resten av natten. Jag vill inte veta av mer spring ;)
Nu ska jag oxå sova. God natt!


Halvfasta

Jag överlevde min första halvfastadag. 460 kcal räknade jag ut att jag fick i mig. Imorgon måste jag inhandla en matvåg.

Dagen var ganska lång och jag tänkte mycket på mat. Vart rätt trött efter lunch så jag vilade lite. Det var nog bra gjort eftersom det blev parkhäng i nästan två timmar efter dagishämtning. Humöret mitt har varit ok. Men nu går jag till sängs lite tidigare än vanligt. Längtar efter min frukostmacka imorgonbitti ;)


Träningstider

Det är hög tid att börja träna "på riktigt" igen. Har försökt träna under semestern men ger mig själv knappt godkänt.

Ikväll blev det en springrunda på 6 km. Mycket nöjd med min insats. Har laddat ner RunKeeper som pushar på rätt så bra. Den kommande veckan ska jag börja träna som vanligt, dvs tisdagar och torsdagar + en springrunda. Å däremellan kommer fastan!! Jo men visst!! Jag tänkte pröva den berömda 5:2-dieten i några veckor. Mina föräldrar berättade att de hade gått ner 2,5 kg på en vecka. Wow tänkte jag och blev inspirerad. Så nu ska jag se om semesterns extrakilon går att få bort. Å i och med att jag skrivit om det på bloggen så måste jag ju genomföra det :)

Ni som joggar, vad har ni för musik på era rundor? Jag behöver en spellista som får en att ta större steg. Tack på förhand!


Här bor vi!

Klicka på länken så får ni se hur välstädat vi har det ;)
 
http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?type=search&pageRefId=37&ObjektID=1048859
 
 

Tarantino levererar...

...som vanligt!!


Work in progress


Ny köksmöbel

Kalle har en leksaksspis. Den används mest som förvaring. Jättetrist! Vi bara trycker in saker i den. Inte konstigt att ingen leker med den. Så nu ska jag försöka få Kalle (och Maja) att återupptäcka den gamla spisen. Steg ett blir att måla om denna hylla och sen sätta upp över spisen. Vad kan man mer hitta på för något enkelt för att köket ska bli kul igen? Tips mottages!


Man kan inte leva länge på kola

Lördag och troligtvis årets varmaste dag. Vi var vid badet. Det fläktade skönt. Kalle svalkade sig länge i vattnet. Men han glömde bort att äta och drack inte så värst mycket. Han petade mest i sig fruktkola. Så när vi var på väg hem blev han lite klen och låg. När bilen började rulla så kräktes han, stackaren! Han hade nog fått en släng av solsting. Så när vi kom hem jobbade vi på att peta i honom vätska och få ner tempen som hade ökat lite.

Nu mår han bra igen och imorgon kör vi en hänga-inne-dag med bara ett kort besök till plaskdammen i parken. Förutsatt att han ätit innan.


RSS 2.0