Hem-leken

Någon som lekt hem-leken? Den leker vi varje dag. Så här går leken till.
Kalle ger mig en pryl. Det kan vara en legobit, ett mjukisdjur eller kanske en kastrull.
- Hem, hem, säger Kalle.
Sen ska prylen helt enkelt ”gå hem”. Hemmet ligger utom synhåll för Kalle. Typ bakom ryggen på mig eller bakom soffan eller under köksbordet.
Sen ska prylen komma tillbaka för att genast gå ”hem hem” igen.

En mycket givande lek, haha!


Ditt och datt

Hej hej!

Idag (och igår) är jag hemma från jobbet. Tror att mina kära päron smittat mig med sina förkylningar. När jag gick upp igår morse och kände att jag var tvungen att ta stöd för att måla på mascaran så bestämde jag mig för att jag nog inte var i form för jobb. En sömnlös natten därtill gjorde inte direkt saken bättre. Jag blir helt galen när jag inte får sova. Det verkar som att Kalle ärvt sitt sömnbehov från sin morfar. Dvs det är obefintligt :S Nog om detta...

I helgen har jag varit i Trollhättan och firat farmor som fyllt 75. Mange och Kalle fick stanna kvar i Stockholm. Såg framför mig hur Kalle klättrade på väggarna samtidigt som jag försökte avnjuta en 6-rätters. Bad combination! Det var kul att träffa släkten. Å äntligen fick jag träffa Maria. Det var alldeles för länge sen!! Nu hoppas jag att vi kan hitta några dagar i sommar då vi kan mötas upp nånstans i Sverige.

Tänkte skriva lite om Kalle också. Han hittar på nya saker varje dag och nya ord bubblar ur munnen på honom. I morse satt han på sin bil och ropade efter Uia. Antar att han ropade efter Julia på dagis. Igår fick Kalle sin första GB Sandwich. Han som inte brukar gilla glass tyckte att en Sandwich var toppen. Kanske för att han inte såg den kladdiga glassen. Kladd är ju extremt jobbigt. Kladdigt blev det ju såklart ändå. Å jag var orutinerad och hade inte med mig några servetter. Så vi fick bege oss hem istället för att gå till parken. Vi får göra ett nytt försök idag istället, utan glass :)
Kalle verkar ha kommit in i nån jobbig fas igen. Han är galen, kan man säga. Sitter vi i hans rum och leker så kan han helt plötsligt börja kasta saker hej-vilt omkring sig. Å så bara vrålar han som en besatt. Likadant när jag ska laga mat. Då ligger han på golvet och vrålar. Hur kul är det liksom? Man längtar efter honom hela dagarna. Men så fort vi kommer hem så förvandlas han till ett mini-monster. Hoppas det snart går över för det är väldigt tröttsamt.

Jag är rätt så nöjd för tillfället för jag har precis skickat iväg min deklaration. Jag var tvungen att fylla i några bilagor men nu är det gjort. Den där deklarationen hänger verkligen över en dygnet runt ändå tills man får den gjort. Men nu är det klart och jag ska nog fira med några jordgubbar.

Imorgon väntar jobbet igen. Sen är det ruskigt nära helg. På vårt schema står det balkongfix. Nu MÅSTE vi få till den där balkongen. EN GÅNG FÖR ALLA!! Dessutom är det ju långhelg. Valborg tänkte vi fira hos Bendix. Vad ska ni göra i helgen??

Hej hej!

Ett morgon-MMS som förgyller dagen

Fick precis denna bild skickad till mig från Magnus.


Saker som lockar

Tänk er en solig helg i augusti.
En filt.
Lite picnic och god dricka.
Familj och goda vänner.
Glada människor.
Vacker musik.
Denna festival lockar.





Antony, jag hoppas vi ses i augusti!


Det doftar jul

Kalle verkar redan nu ha funnit sitt kall här i livet, nämligen matlagning. Han hjälper gärna till när det vankas klyftpotatis, knäcker gärna ägg, vispar pannkakssmeten, bakar och provsmakar. Det gäller för mig att komma på nya saker han kan hjälpa till med. Får han inte hjälpa till ska han prompt bli buren. Inte så lätt om man behöver hacka en lök.

Idag skulle jag laga chili con carne. När jag hackade löken så fick Kalle hacka en macka med en smörkniv som sen åkte i sopen. Men det var ju snabbt avklarat. Så efter en stund stekte jag lök och köttfärs med Kalle i famn. När det var dags att krydda ville Kalle ha ett finger med i spelet. Då kom jag på att vi hade en kryddburk med malen nejlika. Den lär jag nog inte behöva på ett bra tag så den fick Kalle. Han tackade och började genast krydda i "sina" kastruller och stekpannor. Golvet fick sig också en omgång samt stolen han stod på. Det var mycket pulver i den där burken... Men vi var nöjda bägge två och chilin blev god. När Mange kom hem möttes han av denna kraftiga doft av nejlika. Det doftade jul!

Imorgon ska jag och Kalle laga korvstroganoff. Så nu ska jag försöka komma på nåt Kalle kan hjälpa till med som inte har med nejlika att göra... Skära korv med smörkniv borde väl funka!? Eller kanske kasta ris :) Nåja, vi får väl se vilket middagskaos det blir imorgon.


Klippt vare här!

Morfar och Kalle var hos frisören igår. Tjusiga va!?

 


Raffe

Kalle är den första i familjen som kör med äkta Ralph Lauren. Vi andra får nöja oss med thai-kopior.

 


Frisördax

Vi måste verkligen ta Kalle till en frisör :D



Business as usual

Idag är det tisdag. Å vilken härlig tisdag sen då. Hela familjen mådde så pass bra att vi kunde gå till jobb och dagis.

Kalle har varit risig större delen av påsken med hög feber. Jag har oxå varit febrig. I fredags var jag och Kalle mer eller mindre sängliggandes. Mange tyckte det var så trist att han åkte till IKEA, frivilligt, på egen hand!!! Han hade säkert oxå lite feber ;)

Idag är vi som sagt på benen igen. Å jag har spenderat kvällen med Mia och Petra på ett litet creperie vid Rådmansgatan. Himla mysigt och gott!

Veckan bjuder på ytterligare "äventyr". Bio, föreställning med David Batra, restaurangbesök och häng hos Gamos. Förutsatt att vi och barnvakterna är friska såklart ;)


Sjuktorsdag

Man skulle ju kunna tro att vi är vid stugan nu med tanke på mitt förra inlägg. Men inte då. Jag och Kalle har feber och är allmänt trötta mellan varven. Så idag har det inte hänt så mycket här hemma.

Vi har precis påbörjat en stegtävling på jobbet och man vill ju inte svika laget så lite drygt 10 000 steg har jag ändå samlat på mig idag.

Imorgon hoppas vi på att vara piggare. Vi måste ju inhandla mat till helgen. Tur för oss att affärer håller öppet på långfredagar nu för tiden. Men ölen och nubben har Mange fixat idag i alla fall :)

Nu somnade precis Kalle. Bäst att passa på med lite te och tv-mys innan första hostattacken slår till.

God sjuktorsdag!


Glad Påsk!

Glad påsk önskar jag er alla!
Vi kommer spendera helgen vid stugan om vädret tillåter.
Hoppas ni får en skön helg!




Vård av barn

Idag är jag hemma och vabbar. Man kan tro att Kalle är frisk för han far runt som en studsboll. Men mellan varven kommer en hostattack, rossel och några minuters återhämtning.

Jag tycker det är rätt långtråkigt det här med vab. Men när Kalle vaknar från sin vila får det nog bli en tur med vagnen så vi får lite frisk luft.

Annars har vi ägnat dagen åt att byta gardiner i vardagsrum och sovrum, rensat garderober och lekt.

Nu vaknade Bonanza.

Ciao


Skinka på mackan à la Kalle

 

 


RSS 2.0