Von Trapp Family

Ikväll kommer hela familjen Fransson brista ut i sång. Vi ska nämligen till Västerås och kolla på KENT. Vi inleder kvällen med lite förfest på Elite hotel där vi bokat rum. Jessica har laddad sin MP3 med Kent-låtar så vi kan öva upp oss innan konserten. Mamma och Pappas vänner Wivi och Börje är också med. Det ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot att få festa lite med päronen. Det är bra drag i dem ;-)


Imorgon är det dags för konsert igen. Syrran och jag ska kolla på Smashing Pumpkins. Det kan bli lite läskigt. Vi har ståplats så det kan ju bli lite galet. Jag hoppas på att det finns en bar vi kan hänga i och iaktta spektaklet från håll. Eller att vi blir lika galna som alla andra.


På söndag är det kalas för Morfar. Det ska bli kul att träffa Mormor och Morfar. Har inte sett de på ett tag. De har varit i Thailand. Ska bli intressant att få höra om deras äventyr over there.


När vänder det?

De senaste veckorna har jag mått så jävla bra!! Jag känner mig glad, pigg och aktiv.

Jag är själv lite förvånad och undrar vad det kan bero på? Är det för att solen visat sig emellanåt, är det för att jag haft ett kul schema på sistone, är det för att jag har en massa pyssel för mig med firman, är det för att jag är lite extra kär just nu. Det är kanske en blandning av allt. Det känns i alle fall toppen men man kan inte låta bli att tänka: När vänder det?


Får jag lov? Nej, tack!

Igår var jag och Annelie på ett danspass på friskis&svettis. Det var inte riktigt vår "cup of tea". Vi vill ha mer action, mer fight, mer styrka. Vi hade lite problem emellanåt att hänga med. Men så är det ju alltid när man provar något nytt. Sen var det vissa grejer som man valde att INTE utföra, helt enkelt. T.ex. när man skulle dansa sexigt och stå och ta på sig själv. Eeeeeeee, whyyyy!?!?!?! Vi håller oss till boxningen i fortsättningen.


Miniögat

Här på Telia har vi, som på många andra företag, ett ID-kort runt halsen. Kortet är ingen ID-handling utan består bara av vårt namn och ett vackert fotografi. I april går mitt kort ut så idag har jag varit hos Telia-fotografen och tagit en ny bild. Just idag valde mitt miniöga att vara aktivt, väldigt aktivt. Det är nåt skumt med mitt högeröga vissa dagar. Det blir så himla litet när jag ler och under ögat får jag en påse. Mitt vänsteröga är lika "stort" som alltid. När man går till Telia-fotografen får man direkt se resultatet av kortet. Fotografen tyckte nog jag var jobbig för jag tog om kortet 4 ggr. Hade nog hållit på än om det inte vore för fotografen som tyckte att det fick räcka. Jag tror våra ID-kort gäller i 4-5 år. Så nu ska jag gå runt med en bild på mitt miniöga runt halsen ända till år 2012!!!


Bilder från Yasuragi

image13
Be afraid, be very afraid!

image14
Magnus i fina kostymen

image15
Bestick är för töntar!

image16
När soppan kom in undrade jag var skeden var. Tydligen skulle man dricka ;)

image17
I Sverige är allting liiiiite mindre :)

Lugn och ro på Yasuragi, eller??

Igår checkade jag och Mange in på Yasuragi . Det är verkligen en oas för stressade människor som behöver chilla ner lite. Vi fick en varsin yukata (bomullsrock), badkläder och tofflor. Det var vår klädsel under hela vår vistelse. Till att börja med fick vi göra oss ordentligt rena i tvagningsrummet. Man sitter på en liten pall och öser varmt vatten över sig. Jättemysigt! I tvagningsrummen var det killar för sig och tjejer för sig.

När vi var rena gick vi till de varma källorna som finns utomhus. Det var 40 grader i vattnet. Jag tyckte det var skönt i 5 minuter. Sen började jag flämta och hjärtat slog i 180. Efter ytterliggare några minuter blev jag extremt rastlös. Jag är verkligen inte en badtjej. När jag hade tjatat tillräckligt länge på Magnus gick han tillslut med på att gå upp och käka lite frukt istället.

Det var så lugnt och harmoniskt överallt så efter fruktstunden somnade vi till på en rottingsäng. Magnus snarkade lite t.o.m :)

Innan det var dags för middag så kikade vi in lite i ångbastun och sen satte jag mig på en pall i tvagningsrummet igen. Jag föredrog det stället för där kunde jag själv bestämma värmen på vattnet. Men det var synd att man inte kunde vara där inne tillsammans med M.


Middagen var en upplevelse. Det serverades fyra rätters. Till det beställde vi in dryckesmenyn. Det innebar att man fick ett glas med alkohol till varje rätt. Först åt vi misusoppa och en bit rå fisk. Jag smakade inte på firren. Magnus gjorde så konstiga grimaser när han åt sin bit så jag vågade inte prova. Sen kom förrätten. Jag åt sushi och Magnus beställde kycklingsoppa med gröncurry. Till det fick vi dricka sake. Förrätten var topp!

Till varmrätt åt vi kalv med nån sorts potatiskaka som smakade socker. En ny smakupplevelse, men ingen favorit direkt. Till efterrätt åt jag brulépudding och Magnus åt en chokladkaka med grönt-te-glass. Det var en jätterolig middag.


Efter middagen gick vi och badade igen i de varma utomhuspoolerna. Jag tyckte som vanligt att det var för varmt. Dessutom var vi nog lite rastlösa båda två för vi började väsnas och skvätta vatten på varann. Inte så uppskattat för de andra gästerna kanske. När jag fick nog av värmen kastade vi oss i 25-meters poolen. Där fortsatte vi vår vattenlek. Kullebyttor, simma fort, kasta runt varann osv. Det blev många kallsupar och mycket skratt. Sen sov vi sött på vårt rum.


Isterband

Nu ska jag berätta en lång, ganska ointressant historia för er om isterband. Men detta är min blogg och jag får skriva om precis vad jag vill.


Vi tar det från början.

När jag bodde hemma hos mamma och pappa så serverades det ibland isterband. Det var nog bland det vidrigaste man kunde äta tyckte jag då. Nu har ju jag en väldigt snäll mamma så hon brukade oftast passa på att servera detta när jag var på vift. Med åren har man ju ändrat sina smaklökar en del och nu kan även jag äta isterband med stuvad potatis. Jag tror att smaklökarna blir sämre med åren, därför tycker man fler maträtter smakar "bra" ju äldre man blir.


Idag har vi lunchbuffé här på jobbet. Det är ett gäng brudar på avdelningen som en gång i månaden tar med sig en massa "gott gott" med gemensamt tema. Denna månad är temat "svensk landskapsmat". För att få vara med i lunchbuffén måste man såklart bidra med något. För mig är det premiär idag. Jag grubblade länge på vad jag skulle ta med mig för rätt, jag fick t.o.m kalla in experttrupper (familjen). Tillslut bestämdes det att jag skulle steka på några isterband. Det blev även godkänt av mina kollegor. Så igår skulle jag sätta igång och steka dessa korvar och det var faaan svårt :-) De sprack och det läskiga innehållet som ser ut som maskar tittade ut. För att inte tala om hur mycket korvarna stökade ner i mitt kök!!! Jag har flått precis överallt i mitt kök just nu. På posten, på knivarna, på grytlapparna, på golvet, på kläderna, på Magnus m.m. Jag kämpade med korvarna länge, länge. Tillslut orkade jag inte längre, så då åkte de ner i matlådan. Jag vet inte ens om de är klara. Det får mina kollegor avgöra. De verkar ha mer erfarenhet av isterband.


En sak är iallefall säker. Jag ska ALDRIG mer steka isterband.


Bacill

Jag känner mig angripen. Angripen av en ond bacill. Jag känner hur min kropp kämpar emot. Ibland hjälper jag min kropp genom att tillsätta lite alvedon och en extra dos med sömn. Jag undrar vem som vinner kampen. Min kropp måste vinna, jag ska ju bo på hotell i helgen!!


I måndags fick jag in min första order på 2 stycken barnvagnsskyltar.  Jag blev så glaaaad! När jag kollade mailen nu senast så hade jag fått in 3 beställningar till!! Så ikväll ska jag jobba lite.
Jag känner mig inte riktigt frigående än. Måste fråga Katja om moms och sånt och jag ska även gå en ekonomikurs hos pappa. Men snart ska jag väl ha koll på alles.

Ka-tsching i plånboken!!


På besök i Wingfield!

I lördags riktade jag min nos mot Vingåker. Kl. 12 anlände tåget på stationen där jag möttes av hela familjen Holm-Blixt. Vi gjorde ett litet besök i Vingåker City, var på bolaget, käkade lunch på thai:en och shoppade lite på ICA. Sen åkte vi till Lundgrens väg och korkade upp vinet. Man var ju lite törstig. På eftermiddagen dök Sandra Johansson upp med sin kompis. De var ute på lite dagsäventyr i Vingåker. Det var kul att träffa Sandra, det var länge sen.

På kvällen blev det potatisgratäng med lövbiff. Sen var det Melodifestivalen och limma inbjudningskort som stog på schemat. Hela dagen var så himla trevlig, allting var liksom toppen. Igår var jag och Cilla på "Factory Outlet". Jag gjorde några fynd. Köpte en stickad, kortärmad, lång, blå tröja och en väska. Sen drack vi lite mer vin och pysslade lite mer med inbjudningskorten. Helgen gick väldigt fort och idag är det måndag. Men jag är på gott humör och känner mig tipptopp. Hoppas du också gör det!


Guitar Hero!!

I fredags när jag kom hem väntade en glad överraskning. Magnus hade varit och köpt Guitar Hero till PS3. Shit vilken lycka!!!  Tyvärr kunde jag inte börja spela på en gång för jag hade tid på gymmet med Annelie. Men igår blev det spela av. Det är ju så himla roligt. På fredag kommer syrran över på en spelkväll. Jag tänkte att hon och jag skulle bilda vårt egna band. Har ni något förslag på vad vårt band kan heta?


Våfflor och köksfix

Ikväll har jag haft Sara på visit. Det var lika trevligt som alltid. Vi åt våfflor och monterade ihop arbetsbänken som ska vara i köket. Det var Saras idé att vi skulle montera den, så ni inte tror att jag är en hård tjej som tvingar sina vänner till grovjobb.

Visst blev den fin?

image12

Tack för hjälpen, Sara.

Nu återstår det "bara" att måla/betsa den svart

Jag är rädd

Jag är rädd för Annelie Lund! Hon har blivit så stark på sistone. Igår var vi och boxades och hon har blivit farlig. Ännu farligare är det när man ska boxas i en ring mot alla andra som är med på boxningspassen. Folk tar i allt vad de kan och ibland får man t.o.m be de lugna ner sig lite så man inte bryter nån kroppsdel. Men kul är det!

Igår var "läskiga tjejen" med på passet igen. Hon ser ut som en man, tror hon är bäst och tillrättavisar alltid ledaren. Lite pinsamt, tycker jag. Efter passet gör hon alltid några extra armhävningar. WHY?? Hon har kanske inte jobbat tillräckligt hårt under passet som vi andra ;-)


Nu är resan till Grekland bokad. Den 22 juni bär det av till Hackahackahukiduki med Katja och Mia. Ska bli very nice! Jag känner för att brista ut i sång: "SOL, VIND OCH VATTEN. HÖGA BERG OCH DJUPA HAAAAAAV!!"


Idag ska lilla pappi opereras. Farbror doktorn ska peta in hans navel så den går inåt istället för utåt. Han kommer bli nersövd men ska inte behöva stanna kvar över natten. Sov Gott!


AJF Signs

Mitt lilla företag börjar ta form.


Jag har fått registreringsbevis från Skatteverket och Bolagsverket.

Katja har utformat webbsidan och den är jättefin. Ta gärna en titt: http://www.barnvagnsskyltar.com/

I eftermiddag har jag tid hos banken. Jag ska öppna ett företagskonto/affärskonto så jag får ett PG/BG-nr.

Sen måste jag ju köpa en fin pärm för alla mina viktiga papper.

Katja har tålamod till tusen och svarar snällt på alla mina frågor. Man ska ju tydligen redovisa moms hit och dit och fixa med bokföring. Visst, jag har läst företagsekonomi i 2 år, men jag minns INGENTING!


Jag vill även utforma en logotype. Hmm, nån som har nåt förslag?

Det är spännande det här!

Önska mig lycka till!


Kultur, Kultur

På sätt och vis kan man säga att jag har ägnat hela helgen åt kultur. Hör här bara:

I fredags var jag hemma hos Annika och åt middag - där har vi en bit matkultur.
Sen kollade vi på Let´s dance - TV är kultur
I lördags tränade jag - det tillhör ju en stor del av den svenska nutidskulturen.
När jag kom hem lyssnade jag på musik - musik är kultur.
På kvällen åt jag en bit mat med Magnus - där har vi matkulturen igen.
Efter det gick vi på bio - bio är kultur
Idag har jag varit på museem - kan det bli mer kultur??

image10
Jessica hittade ett träd i stan som någon stickat en "strumpa" till.
Sticka är kultur och Jessica ser väldigt kulturell ut.

Kultur är kul :-)

Nu går vi och lägger oss va?
Sov Gott!

Tävlingen är avgjord!

Detta är nästan lite läskigt.
Cilla gissade på att vi skulle somna 20.52.
Kl. 20.54 släckte jag lampan och sov 2 sekunder senare.
Så jag utser härmed Cilla som vinnar i sov-tävlingen.

*Fanfar* och ett stort GRATTIS!
Vinsten kommer med posten.

Jobba imorgon!

Imorgon är det dags att återgå till våra jobb så vi har fräschat upp oss lite ikväll med ansiktsmask

image9

Jaha, då var man tillbaks i tvättstugan igen

Landade kvart i åtta i morse på ett grått Arlanda. Har inte sovit många stunder på flyget så jag går runt som i en dimma nu. Men jag får inte sova riktigt än, ska försöka stå ut så länge jag bara kan. Hur länge tror ni jag pallar? Ange ett klockslag i kommentarsfältet så återkommer jag med ett svar i morgon. Den som anger bästa tiden kanske vinner något!

I måndags flög vi till Newark och checkade in på vårt hotell. Hotellet utsågs snabbt till vår trygga oas i detta "ghetto" som vi hamnat i. När vi gick ut på eftermiddagen för att ta oss en liten matbit var vi inte så kaxiga. Vi kände oss lite iakttagna av de få ungdomar som var ute på "stan". Jag tänkte: Shit, de kommer råna oss! Men det gjorde de inte. När vi hade ätit klart skyndade vi oss tillbaks till vår oas. Sen höll vi oss på rummet tills det var dags att checka ut dagen efter.

Igår spenderade vi dagen på ett shopping mall på New Jersey. Vi shoppade och fikade och sen åkte vi till flygplatsen för hemfärd.

Jag har haft 2 superbra veckor och är sååå nöjd. Nu ska jag bara försöka bli av med min jetlag så fort som möjligt så man börjar känna sig som en människa igen.

Nu kallar tvättstugan och ICA Maxi....


RSS 2.0