Dubai pics


På flyget ner


Dubai Mall med skridskobanan i bakgrunden


Dessertbordet på Saffrons


På stranden


Kalle fick en fin badring av Linda och Marcus


På väg till en thairestaurang. Vi åkte liten båt dit i en konstgjord kanal.


En helt vanlig hotellobby ;)


Sista kvällen. Några timmar senare sitter vi på planet på väg hem.

Poolhäng


Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter några sköna dagar i Dubai.
Mer info inom kort ;)

Hej på er!

Hög puls!

Oj, va mitt hjärta slår snabbt nu och pulsen är hög. Hade ett litet dilemma för en kvart sen. Kalle sov och nere i tvättstugan väntade en massa tvätt som ville hängas och slängas in i tumlaren. Skulle jag våga lämna Kalle ensam i fem minuter?? (Vi hade en diskussion om detta i föräldrargruppen när vi var gravida.) Först tänkte jag bara NEJ NEJ NEJ! Men sen tog jag sats. Rusade ner i tvättstugan. Kastade in handdukarna i tumlaren. Tog med det som skulle hängas upp till lägenheten. Laddade 2 nya maskiner och sprang upp till lägenheten. Rusade in till Kalle som låg i sin säng med ÖPPNA ögon!! Men sen somnade han om. Pjuh! Vilken tur att han inte låg där och skrek när jag kom tillbaka till lägenheten. Då hade jag fått så dåligt samvete. Kommer jag att göra om det? NEJ NEJ NEJ! Det var inte värt det. Folk må säga att det inte är någon större fara om bebisen får ligga och skrika lite. Men jag tycker det är jättejobbigt när Kalle gråter. Han gråter ju för att han vill något. Tror dessutom inte att det finns något "nyttigt" i att låta bebisen skrika. (Var det inte så man tänkte förr?) Isåfall får han skrika i min famn men aldrig ensam i sin säng.

Undrar om jag nu blir utsedd till Årets hemskaste mamma för att jag lämnade min son ensam i 5 min och dessutom skriver om det här ;)

P.S. Idag har Kalle vänt sig från mage till rygg :D


Superglad/superledsen

Idag fick jag och Magnus ta del av en sån underbar skrattattack från Kalle. Han var så lycklig när han låg på skötbordet och lekte med sin färgglada boll. (Inte bollarna utan en leksaksboll.) Vi hann fånga glädjestunden på film.
10 minuter senare fick vi ta del av en gråtattack som var helt ny för oss. Den höll i sig rätt så länge. Vi klämde och kände ifall Kalle hade ont någonstans. Vi försökte ge honom lite mat. Napp. Trösta. Gosa. Prata. Sjunga. Inget hjälpte. Tillslut somnade han väl av ren utmattning. Nu ligger han i sin säng och snyftar i sömnen. Jag ska snart gå och lägga mig jag med även fast jag inte är så trött. Men jag vill vara nära lillkillen. Jag hoppas han kommer säga: -Mamma, jag vill sova bredvid dig, när jag kommer in. För just nu vill jag bara krama om.

Dubai!!

Kalle tar sig en liten tuppis i detta nu. Så fort han somnade började jag ta itu med lite städ och plock. Jag försöker vara "the perfect housewife". Men sen slog det mig att Magnus märker ju knappt ändå när man plockat och gjort det lite fint. Så jag kokade lite kaffe istället och nu sitter jag vid datorn.

Nu är det inte många dagar kvar tills det bär av till Dubai!
Jag tror vi kommer få med oss det mesta av vad man kan behöva. Mycket tack vara fina tips och råd på mitt tidigare inlägg om att resa med barn.

I Dubai ska vi hitta på en massa grejer. Magnus inleder semestern med att springa 1 mil i Dubai. Dubai Marathon går av stapeln den 21 jan. Men Mange har valt en lite kortare runda. Han får sällskap av Marcus. Vid mål är det tänkt att jag, Linda och Kalle ska stå och hejja. Sen bär det av till stranden och på kvällen ska vi ut och käka. Ingen mjukstart här inte! Vi fortsätter sedan semestern med strand- och poolhäng, manikyr, pedikyr, shopping, restaurangbesök m.m. Det ska bli så skönt att få lämna vardagen för en stund. Å när man tittar ut genom fönstret idag så känns det verkligen kanon att få åka till värmen.


Lite ändringar, för min skull

Jag har lite grann tänkt att "vem vill läsa min blogg om jag bara skriver om Kalle". Hans närmaste familj kanske, men annars då? Men nu har jag tänkt om. Jag tänker lite som Mia :) Finns det något bättre ställe än på bloggen att skriva ner om Kalles utveckling och liv? Det kommer ju vara jättekul för mig och Magnus att kunna läsa detta om 1 år, 10 år, 15 år. Å för Kalle själv när han blir äldre. Dessutom är ju Kalle hela mitt liv. Så vad finns det annars att blogga om? Städning, tvätt, ICA-shopping? Boring!

Så från och med nu är detta ANNA OCH KALLES BLOGG!

Badkillen!

När Kalle var ny så badade vi honom i badbalja. Men det var lite knepigt att hålla i honom. Han vart ju hal som en ål av oljan. Dessutom verkade han halvroad av att bada. Så vi övergick till att duscha honom istället. Den varianten har vi hållt oss till i flera månader. Men så idag dök badbaljan upp igen. Så Magnus tappade upp ett bad åt Kalle samtidigt som jag lagade middag. Efter ett tag så ropade Mange på mig. - Kom, det här vill du nog se!!
När jag kom in i badrummet så satt lillmannen i baljan och lekte med en båt samtidigt som han plaskade i vattnet så hårt han bara kunde. Det vart vatten precis överallt. Så himla kul att se. Det blev mycket för Mange att torka upp sen ;) Men vad hände med den lilla bebisen som bara låg där i vattnet och tyckte det var sisådär??? Bara på några månader har han blivit en vild badkille. Om 2 veckor drar babysim, steg2, igång igen. Då lär det bli drag :D

Bra låt!


Lite bilder


Mamma och Kalle laddar för 3-rätters på Birka


Whiskybaren på Birka


Nyvaken Kalle


Oj då!


Kalle på nyårsafton hemma hos Bendix


Tolvslaget

Godbiten


RSS 2.0