Ut med det gamla...

...in med.... ingenting!! Vad tomt det blev i min garderob nu när jag rensat den. På golvet ligger en hög med fula kläder som hade sina golden days för mycket länge sen. Jag älskar att rensa. Att slänga saker som gjort sitt. På den fronten har det uppstått ett litet problem mellan mig och Magnus. Han älskar nämligen att spara på ALLT. Idag samlade jag ihop alla hans utspridda papper och la i en pappkasse för genomgång och rensning. Till helgen har han lovat att rensa påsen plus sin egna garderob. 10 spänn på att detta inte kommer att ske, om jag inte tar till våld ;)

Nu börjar DHW

Dagens I-landsproblem

Igår kväll såg jag slutet på en intressant dokumentär om en psykolog som jobbar i Gaza. Mellan psykologens olika sessions fick man se filmsnuttar som innehöll strider mellan Hamas och... ja vad de nu heter. Det avfyrades skott och folk blev misshandlade. Dessa scener tog jag med mig in i mina drömmar när det var dags att sova. Jag drömde att jag var i forna Jugoslavien där kriget fortfarande pågick för fullt. Jag ringde hem till Cilla för att rapportera om läget. Jag såg hur folk sköts ihjäl och hur hus bombades. Plötsligt fick jag en liten panik-känsla inom mig i drömmen. Jag ringde ju för sjutton till Sverige med TJÄNSTEMOBILEN!! Det får man ju inte göra när man är utomlands. Eee... snacka om att folk här i världen har olika bekymmer. Folk dog omkring mig i drömmen och jag oroade mig för kostnaden för samtalet. Usch, jag skäms lite för den här drömmen.


I luv shopping

En bild på en del av helgens inköp. Jag är mycket nöjd :)
I sommar kommer jag vara iförd rosa golfhandske på banan. Snyggt!


Helgen i bilder


Lördag förmiddag - brunch på Mosebacke med Jessica





Sen mötte vi upp mamma på stan för en shoppingrunda.


På kvällen var vi 13 brudar som träffades på Bamboo Palace för kinamat och sedan karaoke. Här har ni Camilla, Mia och Jenny


Jag och Mia dansar


Jessica och Mia uppträder. Det är kul att Mia har sån bra ögonkontakt med sin publik ;)


Camilla och Petra sjunger "Håll om mig"

Tyvärr så dog batterierna i kameran så det blev inte så många bilder tagna denna kväll.

Nu önskar jag er en god natt där ute, wherever you are!

Fredagslåten

Denna veckas fredagslåt tillägnas MIA ADOLFSSON
Grattis på födelsedagen!!
(Detta var min och Mias favvolåt för många år sen,
så det kändes som en lämplig fredagslåt en dag som denna)


Roliga shorts

Igår var jag med syrran till Stadium. Jessica ska börja spela fotboll igen och behövde köpa benskydd, strumpor och fotbollsshorts. Det var väldigt svårt att hitta fotbollsshorts. På damavdelningen fanns det inga alls. Bara små hotpants, inte så lämpligt på fotbollsplan kanske. Shortsen på junioravdelningen var får små. Då återstod bara shortsen från herravdelningen. Det märktes att shortsen var gjorda för män för det var väldigt mycket tyg där framtill för pillesnoppen. Män har heller inga höfter eller rumpor vilket framgick i shortsmodellerna. Vi skrattade gott. Tillslut hittade Jessica dock ett par shorts som inte var så pösiga där fram. Det måste alltså ha varit ett par shorts framtagna till män med små pillesnopper :)

Balsam

Idag var jag inne på Body Shop för att köpa hårbalsam. Jag använder oftast mjällshampo och mjällbalsam för min känsliga hårbotten. På Body Shop hade de inte balsam mot mjäll. De hade enbart mjällshampo. Jag frågade ett butiksbiträde (säger man verkligen butiksbiträde) varför de inte hade mjällbalsam och då sa hon att mjällshampo är till för att vårda hårbotten. Men ett balsam har ingen påverkan på hårbotten, balsam är till för att vårda håret och topparna. Därför har Body Shop inte tagit fram ett balsam mot mjäll eftersom det tydligen inte funkar så. Visste ni att det var så? Jag har aldrig hört det tidigare.

Varför finns det i såfall mjällbalsam över hvudtaget?

Inbrott!

När jag kom hem från stan ikväll så gick jag in i köket och kikade igenom posten. Hittade följande brev:


Hej Magnus

Håller du på i källaren!?

Dörren till ditt källarförråd är öppen.

Golfklubborna står utanför i gången.

Dessutom en såg och kofot.

Hoppas allt är OK, så det inte är inbrott/inbrottsförsök!


Mvh Grannen


SHIT!! Jag sprang in i vardagsrummet och viftade med brevet framför Magnus näsa.

-  HAR VI HAFT INBROTT????


Men Magnus bara log. I söndags hade han röjt lite i förrådet och glömt att ställa tillbaks våra bagar + såg och kofot. Tack och lov så har vi snälla pålitliga grannar så inget var stulet. (Vi har även portkod till huset.) Men nu måste vi nog ta och skärpa till oss med allt som vi glömmer till höger och vänster.


Klottrare i Skogås

Igår när jag skulle åka hem från Skogås så mötte jag två mystiska ynglingar på Skogås station. Först hörde jag bara ljudet av att någon skakade en sprayflaska. Sen såg jag två maskerade killar. De stod i trappan och såg skyldiga ut. Jag gav de onda ögat men det hjälpte nog inte så mycket. Antar att det nu finns lite ny "konst" på stationen :S

Jag rullar

Igår var vi på Bilia i Solna och köpte en bil. Eller jaa, Magnus köpte en bil. Det blev en Volvo V50, född 2008. Titanium Grå. Om nån vecka får vi hem den. Jag provkörde en V50, det kändes bra. Men jag är inte van vid såna långa bilar. Det känns som att jag bara har körkort för små-bilar. Men det ska nog gå bra när jag vant mig.

Jag skulle ju inte shoppa....

Igårkväll hade Annika bjudit in till ljus-, smycke- och vinparty. Jag skulle ABSOLUT inte shoppa nånting. Jag skulle bara dricka vin och umgås. Jag misslyckades totalt. Kom hem med en ring, 2 par örhängen, 1 halsband och ljus som ska dofta "Vit tryffel". En svår doft att föreställa sig, men de doftade jättegott.

Vinet smakade bra och vi hade en jättetrevlig kväll.

Att beställa vin

Att beställa en flaska vin på restaurang är inte alltid så lätt. I fredags var jag, Magnus och Sebom (Manges vän) på Gusto i Sumpan. Vi bestämde oss för att dela på en flaska El Coto och det var jag som skulle beställa den. Eftersom jag är jättesvensk så blev det så klart ett svenskt uttal på beställningen. "Å så tar vi en flaska El Kååto, tack"....
Mitt ansikte fick en röd fin nyans och grabbarna hånade mig lite.

Sen har vi ju vinerna som kommer från Fitou och Valdepeñas. De kan man ju också skratta lite åt. :)

Fredagslåten

Idag blir det en låt med Salem Al Fakir. Jag var inte så jätte impad av hans tidigare alster. Men nu när han har klippt sig och kommit med nytt material så tycker jag han är mycket bra :) Enl. mig så satt inte hans framgång i frisyren.


Bad blogger

...Cause I'm a bad blogger yes I am ( yes I am what, yes I am uh)
Cause I'm a bad blogger yes I am (me and my crew what, now to move on what)


(Melodi: Thomas Rusiak, Text: Anna Fransson)

Idag är det 3 pers som efterlyst ett blogg inlägg. Jag känner mig hedrad.

Jag har inte direkt något att rapportera till mina läsare just nu. Inte för att livet är trist. Det är bara väldigt harmoniskt och fridfullt just nu. Jag tror jag fortfarande är lite jet-laggad efter påskens ledighet.

Sitter hemma hos ma och pa nu. Vi ska spela badminton ikväll, som vanligt. Syrran är hemma igen efter Thailand så hon ska också med. Ska ge henne en liten "välkommen-hem-present" senare ikväll. Hoppas hon blir glad.


Marit

Igår var vi och lyssnade på Marit Bergman när hon spelade på Rival. Det var bara Marit och en flygel på scen. Det var en intim och personlig konsert. Jättebra, verkligen! Vi satt på rad 2 så vi såg kanon. Konserten får 5 "Annor" av 5 möjliga



  

Påskafton

På Påskafton hade vi mamma och pappa över på Påsklunch. Vi satt på vår innegård hela dagen och hade det riktigt nice. Magnus införde en ny tradition i familjen. (Det är säkert en tradition som många har, men för fam. Fransson var den ny.) Han kokade ägg i lökskal och folie så äggen fick en fin färg. Innan vi åt äggen skulle vi slå de mot varann och se vems ägg som höll. Jag tog i så hårt så mitt ägg blev totalsabbat. Det gick inte ens att äta efteråt. Jag vann alltså inte :) Men nästa år då jävlar!!


Kär kaka har många namn

Idag har jag varit på 2-års kalas hemma hos Wilda. Det var ett trevligt och gott kalas. Mia hade bakat en massa godsaker bl.a dessa cocos-kakor. De var gröna... Jag kallade de för "stora snorkråkor". Fredrik gav de namnet "uppstötning". Men goda var de :)


Långfredagslåten

Söta Mando Diao får sjunga för oss idag denna långfredag.

Kommer ni ihåg när man var lite och man tyckte att långfredagen var årets tråkigaste dag? Nu tycker jag det är en väldigt skön och trevlig dag.


Glad Påsk!



Önskar Anna!

U2

Häromdagen kom Magnus hem med en glad överraskning. Han hade fixat 2 biljetter till U2-konserten i GBG i sommar. Jag försökte ju fixa biljetter när vi var i Thailand men det var ju kört. Så nu är jag såååå glad att Magnus fixat detta. Nu ska vi bara försöka hitta boende. Vi blev erbjudna ett enkelrum igår för 1995kr. Tack, men nej tack :S

Kan man inte tälta på Avenyn?

Boring

Va trist jag är som bloggat om att jag tvättat ett fönster :S

Transportsträcka

Mina måndagar och tisdagar är i stort sett transportsträckor. Det är först på onsdagarna som veckan börjar bli rolig. På måndagar och tisdagar är det träning och TV-tittande som gäller efter jobbet. Ganska skönt att ha det avklarat men ganska trist. Stegräkningstävlingen är dock en god sporre för att inte tappa motivationen.

I lördags var vi på teater på Intiman. Magnus tyckte den var jättebra. Jag tyckte den var bra. Föreställningen var tragi-komisk. Men på slutet blev den lite väl tragisk. Jag fällde t.o.m 2 tårar.... för Babben :)

Igår gjorde jag rent köksfönstret. Har hört att det är onödigt att göra sånt innan allt grus är uppsopat på gatan, för det blir så dammig, men jag kunde inte vänta längre. De andra fönstrena kan jag dock vänta med för där ligger inte solen direkt på.

På tidig eftermiddag tog vi en långpromenad till Kista Gallerian. Vi hamnade först ute på en lerig åker med hästbajs innan vi nådde vårt mål.

Vi såg en annorlunda film igår också. "Låt den rätte komma in". Den var bra men väldigt speciell. Den handlar ju trots allt om svenska vampyrer. Men jag förstår att den fick 5 Guldbaggar.

Klart slut - varulvstjut!

Baj, Baj, Polo

Nu är Polon såld. Jag kommar sakna den. Liten, smidig och oftast skötsam. Nu kommer vi inte längre kunna skratta åt kombi-bilarna i Sumpan som kör runt och letar parkeringar samtidigt som vi fått plats i minsta lilla parkeringsruta. Tanken är ju att vi ska köpa nånting större och yngre nu.

POLON! Tack för denna tid!

Fredag

Igår var jag hemma hos Annika. Vi åt så himla gott. Det blev legym-sallad med serranoskinka, melon, mozarella, lite ost och kex. I vår och sommar kommer det nog bli mycket legym-sallad och serranoskinka på en baguette. Det var så himla gott. Jag njöt av varje tugga. Vi drack även ett helt fantastiskt vin som jag verkligen kan rekommendera. 89kr på bolaget.

Kvällen var jättetrevlig och det var kul å hänga med Annika.


Köp detta! Ni kommer inte bli besvikna

Väderprognos

Väderprognosen för helgen ser mycket lovande ut. Bara att passa på och njuta.


Snart är det dags att gå på helg. Jag ska inleda helgen med att promenera från jobbet till Skogås. Sen ska jag hem till Annika och dricka rötjut och umgås.

Imorgon ska jag och Magnus ut och käka och sen ska vi på teater. Vi ska se "Obesvarad kärlek" med Babben Larsson och Loa Falkman. Den ska tydligen vara jättebra och rolig.

Vad ska ni göra i helgen?


Fredagslåten

Vårens bästa låt - alla kategorier.


onsdag och torsdag

Igår var jag ute och käkade libanesiskt med ett gäng brudar från jobbet. Vi var på Restaurang Sahara på Olofsgatan. Alla var hungriga så när maten kom kastade vi oss över den och 2 minuter senare (typ) var den slut. När notan kom in fick vi rätt så bråttom från restaurangen och alla blev mer eller mindre tysta. Det visade sig att servitrisen hade missat ta betalt för 8 glas vin á 75kr. Tack för det, sa vi och tassade iväg.

Idag är det en torsdag som är som den ska vara. Dvs middag i Skogås och sedan badminton. Nu när syrran är i Thailand så serveras det Icke-Jessica-anpassad mat. En fördel med att hon är ute och reser. Men annars så tycker jag det är dags för henne att komma hem snart.

Den rätte för Rosing, hahahah!!

TV-såpan Den rätte för Rosing är inget vi har följt i vårt hushåll. Det har varit strängt förbjudet att ens zappa förbi Kanal 5 när det programmet gått av stapeln. MEN igår var det sista avsnittet av såpan och gissa vilka som satt bänkade framför TV:n och var fullt fokuserade på just Den rätte för Rosing? Det var så kul att lyssna på Magnus. Han vart nästan upprörd för att Linda raggade på 19-åringar och han var så engagerad. När kameran zoomade in Lindas läppar för att visa en tungkyss böt Magnus kanal för han tycker hon är så äcklig. Jag satt med skämskudde och tjöt för det var så pinsamt. En mycket underhållande timme. När avsnittet var slut stod det att man kunde läsa om hur det hade gått på www.kanal5.se/rosing. Vi kastade oss på datorn för att kolla hur länge det höll mellan Linda och 19-åriga Hugo. Men sidan var helt överbelastad. Alla ville väl veta hur det gick för Linda och hennes LOOOOVE!!


RSS 2.0