Fredagslåten

Jag funderar på att "upptäcka" Kate Bush. Så vi börjar med "Running up that hill".


Två sjöar runt

Igår var det dags för "Två sjöar runt" i Sumpan. Årets första lopp inför springsäsongen. Vädret var ju verkligen katastrofalt. Men jag överlevde. Jag var anmäld till den korta rundan på 5,7 km. Tack och lov för det för jag var helt slut när jag kom i mål. Man inledde och avslutade loppet med uppförsbacke så det var inte aktuellt att spurta på slutet. Jag tog mig runt på 34 minuter och 40 sekunder. Hamnade på plats 110 av 147. Så nu har jag som mål att genomföra ett bättre lopp nästa år. Men jag var mycket nöjd med min insats. Hade räknat med att ta mig runt på cirka 40 min.

Var inne på hemsida nyss och hittade en bild från starten. Jag är nummer 80 :)
Härligt väder, va?


3D

Var å kollade på "Alice i Underlandet" i går i 3D. Men vad var egentligen roligast? Själva 3D-upplevelsen eller Mats och Magnus i sina glasögon. Tyvärr lyckades Magnus förvandla bort sin nörd look på bilden. Men jag var väldigt road. Tyckte grabbarna var så söta i sina glasögon.



Filmen var bra. Helt klart sevärd. Helskumma dialoger mellan karaktärerna. Ibland hängde man inte med alls. Allting var jättekonstigt, hela tiden. Jag gillar konstiga filmer :)

Fredagslåten

Denna vecka är det mamma Madde som bestämmer fredagslåt.
Några av er har säkert sett henne dansa loss för fullt till denna låt.



Nytt smeknamn?

På sistone har jag fått en ganska så skojsig kroppsform. Jag har börjat svanka som en anka.
Så kanske "Anna Anka" är ett lämpligt smeknamn för mig just nu :)


Magnus ska bli pappa...

...och jag ska bli mamma.



Den lilla krabaten ville egentligen inte vara med på bild.
Så vi fick nöja oss med en suddig profilbild och ett par bilder på fötter :)
Men allt såg bra ut och det är ju huvudsaken.
Men kanske att jag kommer boka tid för ett nytt UL. Det var så ju coolt!

Beräknas titta ut runt den 20 augusti.

Söndagsbloggar lite

Då var ännu en vecka över. Ibland går tiden verkligen i en rasande fart.

Nu är det söndag igen och jag sitter hemma solo framför datorn. Har avklarat två avsnitt av "True Blood" och "Saltön"  på SVT Play. Solen lyser där ute idag igen. Det får nog bli en promenix sen. Igår var vi inte så värst bra på att njuta av det fina vädret. Jag hade bestämt mig för att det skulle rensas i vår garderob och byrå. Det var faktiskt ganska trevligt. Jag rensade och Magnus satt bredvid och letade flygbiljetter till Dubai. När vi var klara hade vi 4 ICA kassar med gamla kläder att slänga och en resa till Dubai bokad och betald. För att i alla fall få lite luft bestämde vi oss för att jogga lite. Lagom till vi kom ut började det SNÖA! Jättekonstiga flingor. De var som runda bollar. Det gick ändå bra att jogga och solen kikade fram mellanåt.

På kvällen blev det en snabb middag på "Thai Amari". Sen tog jag pendeln hem till Camilla och kollade på Melodifestivalen. Vi vart ett gäng med brudar som samlades där. Jättetrevligt hade vi. Å visst vann rätt låt?!?!?!?

I fredags var jag hemma hos syrran. Hon pysslade om mig hela kvällen. Jag låg på soffan och svullade god mat och hade det supernice.

Nä, nu ska jag ta tag i dagen!

Fredagslåten

Lägger ut fredagslåten lite tidigare denna vecka.

Denna låt går Magnus runt och nynnar på nu för tiden.


Vasaloppet 2010

I fredags åkte vi upp till Dalarna och Rättvik. Det var dags för Magnus att köra Vasaloppet. Han har laddad för fullt de senaste 100 dagarna. Åkt rullskidor, längdskidor, joggat, gymmat, varit alkoholfri sen nyårsafton, kolhydratbombat och inget kaffe sista veckan. Vi var ett helt litet team som åkte upp till Dalarna. Mormor och morfar tog hand om markservicen och såg till att Magnus fick i sig bra med käk. De snappade upp nyttig info från grannar och på radion som de förde vidare till Magnus. Jag, mamma och pappa agerade chaufförer, supportrar på plats och logistikansvariga.

På söndagmorgon kl. 03.00 ringde klockan. Då klev jag, Magnus och pappa upp. Sedan körde vi till Mora där en buss fick ta över och köra Magnus till Sälen. Magnus hade tur och hamnade på en buss som kom fram innan starten. Det var många bussar som kom fram försent så många åkare missade starten. Tyvärr så är det ju så sjukt mycket folk vid starten så det händer inte så mycket i början. Magnus som dessutom stod bland de sista fick köa galet länge innan det släppte. Men tillslut kunde han börja åka skidor på riktigt.

Vi andra såg starten på TV:n i Rättvik. Men runt kl. 11 bar det iväg för mig, mamma och pappa. Vi skulle möta upp Magnus och kusin-Tommy i Evertsberg. Vi hade sån himla tur med parkering så vi kom nästan hela vägen fram till kontrollen. Efter cirka 1,5 timme kom Magnus åkandes och strax efter dök även Tommy upp. Himla kul att de åkte så lika så vi hann träffa de båda. Efter några "lycka till" puss och kramar åkte grabbarna vidare mot Oxberg och vi styrde bilen mot Mora. Vi hade nu cirka 4 timmar att slå ihjäl innan det var dags för målgång. Men det var ingen större fara. Vi käkade lite, hämtade ut Magnus väska, fika och hejade på andra åkare.

Efter totalt 10 timmar och 36 minuter kom Magnus i mål. Det var nästan så vi missade honom. Han spurtade på rätt så bra på sista raksträckan. Men vi hann iallafall tjoa och tjimma på honom så att han hörde. Tommy kom i mål efter 10 timmar och 42 minuter. Han var helt tom i blicken när han passerade oss. De var verkligen slut bägge två. Men shit va bra de är som klarade det! Mycket imopnerande!


Mamma och pappa i Evertsberg


Magnus kommer åkandes - 14040 - blå/vit randig mössa


Magnus och pappa


Tommy


Vinterbilder


Kritvit snö och sol, sol, sol!


Kollar upp målgången inför morgondagens Vasalopp.

Å så lite bilder från Sumpan


Matar fåglar vid Lötsjön. Det är roligt och lite läskigt när de står på mina fötter och tigger bröd. Men på denna bild verkar de lugna


Vem behöver gardiner när man har istappar?


Mina nya glasögon

Jag fick hem mina nya glasögon för lite drygt en vecka sen. När jag tog på mig de kände jag mig så fuuuuul! Jag sa till Magnus att det var hans fel eftersom han tyckte jag skulle ha en båge som var lite kraftigare.
Skitsur vart jag. Men det kan även ha berott på att hungern låg och lurade i en vrå.

Hur som helst.... Efter ett par dagar vande jag mig vid glasögonen och med "rätt frisyr" så kändes det helt OK.

Men så imorse vart jag så där missnöjd igen. Jag sitter hemma och jobbar idag så då har håret fått leva sitt egna liv. Å när jag tog på mig glasögon så insåg jag att jag var väldigt lik Garth i Wayne´s World. Vackert värre, haha!! 



















Men jag har lärt mig att allt handlar om håret. Får jag bara ordning på håret så är glasögonen ganska coola.


Funderar på en rubrik, men kan inte komma på någon

Hade tänkt att blogga lite igår. Men det fanns verkligen ingen ork. Från det att jag gick upp på måndagmorgon tills jag somnade framför "Vetenskapens värld" gjorde jag inget annat än att gäspa och beklaga mig över hur trött jag var. Ändå skulle jag promt iväg till gymmet efter jobbet. På vägen hem var det stopp i både tunnelbanan och pendeltågen. När jag väl kom till Sumpan skulle det handlas mat. Men när jag kom hem så tog Magnus över så jag fick ta en dusch och hasa runt i morgonrocken resten av kvällen. Imorse vaknade jag till en ny dag, pigg som en lärka.

Egentligen får jag skylla mig själv eftersom det blev rätt så sent i söndags. Fam Fransson (inkl. Magnus) var på Maestro på Ringvägen och tog en bit grek. Jag gillar verkligen deras Bifteki. Maestro är nog min favoritgrek. Efter maten var det dags för konsert på Annexet. Återigen var det KENT som skulle upp på scen. Det var nog min åttonde konsert med KENT och syrrans tolfte konsert. Vi är nog lite beroende.

Pappa fick uppsöka sjukvårdarna under spelningen. Mamma och pappa stod längst bak i lokalen och sjukvårdarna var (såklart) längst fram. Pappa hade för små öronproppar på sig så den ena "försvann" i örat och började göra ont. Men med en pincett och ficklampa fick sjukvårdarna ut proppen och pappa fick ett par nya i rätt storlek :)

Annars var vi alla mycket nöjda med konserten. Igår bokade Jessica nya biljetter till KENTś sommarspelning i Långholmsparken den 22 juli.

I fredags var jag och Magnus på bio. Vi såg "Shutter Island" med Leo DiCaprio. Den var bra. Jag trodde den skulle vara läskig, som en rysare, men så farligt var det inte. Jag hade dock förväntat mig ett ännu häftigare slut.

Lördagen var rätt så lugn. Jag inhandlade ett par termobyxor. Kan ju vara bra med varma kläder eftersom det bär av mot Vasaloppet i helgen. Idag har jag även inhandlat en sån där bjällra/klocka som man tydligen ska ha när man hejar fram skidåkarna. Om ni nån gång behöver köpa en bjällra så finns de på den sunkigaste butiken i Gamla Stan. Eller så kan ni få låna min :)

Nu börja DHW!!!!!

RSS 2.0