Jag vill resa!!

Jag vill åka utomlands igen. Så igår bokade jag en vecka på Mallis i juni. Vi kör på ett familjehotell i år igen med Lollo och Bernie. I år ser jag fram emot att kunna ta ett glas vin på balkongen när kidsen somnat.

Nu ska jag bara få Mange att tänka på semester istället för amorteringar. Men det blir nog inga problem :)


Färgglatt

Badrummet fick sig en liten uppfräschning det också.


Batik

Jag har shoppat byxor. Hittade 2 par på hm.com. Jag känner mig lite crazy i de här batikbyxorna. Crazy på ett bra sätt!


Förkylt

Alla vet vi ju hur dåliga män blir när de är förkylda. Men det är inget jämfört med hur en liten spädis blir.

Maja blev förkyld förra onsdagen. Det satte sig på andningen som blev rosslig och tung. I söndags ringde jag Sjukvårdsrådgivningen som tyckte vi skulle åka in. Ibland tror jag de läser efter ett manus för man får alltid till svar att åka in.

På akuten fick vi vänta å vänta. Är det inte konstigt att stolarna och bänkarna på akuten är extremt hårda och obekväma? Jag var helt mör i kroppen efteråt. Man borde ju få sitta skönt när det kan bli så lång väntan. Efter 3 timmar fick Maja lite hjälp med andningen genom att inhalera adrenalin. Personalen sa hela tiden att hon såg så pigg och glad ut. Jag läste mellan raderna och tolkade det som "Vad gör ni här, egentligen?".
Sen fick vi åka hem.

På tisdag morgon var vi dock tillbaka på akuten igen. Jag var inte nöjd med nattens amningar och Maja var ledsen och hade kämpigt med andningen. Vid inskrivningen mätte personalen syremättnaden hos Maja och den låg på 90. Bör ligga på minst 96 så vi hamnade som prio 2 - orange i kön och fick omgående ett rum. Prio 2 innebär att man ska få vård inom 15 min. Denna gång var det ingen som sa att hon såg pigg och glad ut. Maja fick inhalera adrenalin igen och även syrgas. Efter en second opinion fick vi tillåtelse att åka hem igen. Troligen med RS-virus. "Bli inte förvånade om ni måste komma tillbaka fler gånger", sa läkaren. Men så blir det nog inte för damen är på bättringsvägen nu. Rosslet samt den tunga andningen har lugnat ner sig.


Just nu!

Behöver lite extra syre.


Hörselgångsinflammation

I november förra året slog det lock för höger öra. Jag gav mig själv diagnosen vaxpropp och började behandla. Det hjälpte inte. Istället började örat att rinna. Jag fortsatte behandla och sen födde jag barn. När Maja var nån vecka gammal så bokade jag tid på närakuten. Då fick jag penicillin och diagnos öroninflammation. Penicillinet hjälpte inte så mycket så jag gick tillbaka till läkaren. Hon sa bara att jag måste träffa en specialist. Som tur var lyckades jag få en tid hos en specialist trots att det krävdes remiss och jag saknade en sådan. Nu fick jag en ny diagnos; hörselgångsinflammation. Läkaren skrev ett recept på örondroppar. Dessa droppar visade det sig att de inte finns pga strul hos leverantör. Jag pratade med läkaren om detta som sa åt mig att behandla med alsollösning tills vidare. I fredags var jag tillbaka hos läkaren för hon hade fått svar på mina prover. Jag måste återigen käka en penicillinkur. Läkaren skrev ett recept. Fick även höra att det kommer krävas många besök hos läkaren innan örat kommer bli friskt. Ska även behandla med koksaltlösning 1 gång om dagen. På Apoteket fick jag dock höra att penicillinet inte finns att få tag i förrän i april. Å örondropparna väntar jag fortfarande på.

Ja, ni hör. Det är rätt rörigt. I detta nu väntar jag på att bli uppringd för att få info om nästa läkarbesök. Skulle blivit kontaktad i fredags eftermiddag men ingen ringde.

Summan av det hela; skulle gått till läkaren på en gång i november istället för att dra egna slutsatser. Kanske hade sluppit detta isåfall. Tack å lov för högkostnadskort.


Lägenhet till salu

Nu säljs vår gamla lägenhet på Järnvägsgatan. Totalt omgjord. Vi fick tänka till både en och två ggr när vi såg bilderna. Tjusigt va?
 

Lyxar mig lite

Den där väskan... Jag kunde inte sluta tänka på den. Jag var bara tvungen att ha den. Så så fick det bli. Kanske att jag måste köpa ytterligare lite grejer från samma märke. Man vill ju matcha ;) Det bästa är nog att Magnus säger - "Köp, vi shoppar ju inte så mycket." Fast kanske han bara vill få tyst på mitt tjat.

Har även lyxat med en 90 min ansiktsbehandling ikväll. Underbart. Man får en massa skön massage vilket känns välbehövt. Ska snart tillbaka för lite fotvård.

Å så fick jag tre vackra rosor från M på alla hjärtans.

Synd bara att kidsen är sjuka och att jag ska till öronläkaren om några timmar. Annars vore allt toppen.


Kalles hårnoja

Kalle ser rent ut sagt för bedrövlig ut på huvudet. Hans hår är långt och har konstig frisyr. Lite här och där har han extra långa tofsar. Detta pga misslyckade försök till klippning. Sist han var hos frisören var den 20 augusti. Sen dess är han traumatiserad. Han inte bara skriker när vi pratar om frisören eller går in på en salong. Han dör en smula. Då kanske ni förstår hur ogärna vi besöker frisören.

I lördags rensade Mange avloppet. Han drog fram en rejäl knippe med hår som Kalle fick se. Nu har Kalle börjat badvägra.
- Varför vill du inte bada??
Då pekar han in under badkaret och säger - Massa hååår! Läskigt! Kalle blev rädd.

Jag har dragit slutsatsen att Kalle älskar sitt hår därför vill han inte gå till frisören. Nu vill han inte längre bada med rädsla för att tappa allt hår. Vi har ju visat för honom att man kan tappa en hel kalufs när man badar. Snart har vi nog en ny E-type fast med dreads här hemma ;)

Kalle som nyklippt, från i somras.


Seriöst sf, hur tänker ni???

Sitter på Råsunda biografen. Planen var att hela familjen skulle se "Mamman och den vilda bebin". Vi köpte tre biljetter. I tron om att Maja skulle vara gratis. Men icke. Fullt pris gäller även för 7-veckors. Asså seriöst!!! Det är ju inte så att hon har en egen biostol att sitta i. När man går på barnvagnsbio så är ju lillknodden gratis. Jag är rätt arg. Jag vägrade lösa en biljett till Maja så jag lämnade tillbaka min. Så nu sitter vi och väntar utanför salongen. 38 långa min.

På sf's hemsida står det tydligen att även spädbarn kostar. Kan någon förklara varför????


Då var man kär igen då


Lite bilder bara


Old McDonald

Inatt var jag uppe och böt blöja på Maja. När vi var klara och jag släckte badrumslampan så hördes en melodi... Old McDonald had a farm...

Jag kopplade ganska fort att det var Kalles eltandborste som ville ha lite uppmärksamhet. Men det fick den inte så jag fortsatte traska mot sovrummet. På vägen dit spydde Maja så hon såg ut som Jultomten runt munnen. Så vi vände och gick in i badrummet igen. Åter igen spelades en melodi när jag släckte lampan. Jag kikade in i badrumsskåpet och såg att Kalles borste stod på laddning. Så det verkar finnas någon koppling mellan uttaget i skåpet och lampknappen. Så ska det väl ändå inte vara??

När vi gick upp lite senare på natten så valde jag att inte släcka när vi var klara. Barnvisor nattetid kan vara lite läskiga ;)


Vi chillar

Det snöar. Så vi stannar inne. Kollade på ett DHW-avsnitt som jag tidigare missat, med en sovande bebis på mig. Mysigt!

Nu har vi dammsugit så att inte kvällens gäst får grusiga strumpor.

Vi har en skön slappardag.

Nu ska jag käka lunch. Maja har upptäckt sina händer så hon smakar gärna på dem. Eller petar in händerna i ögonen. Det är nog Kalle som lärt henne det.


Synkade syskon

Idag har jag och Maja hängt på stan med Lotta och Theo. Mycket trevligt! Tiden bara sprang iväg. Å Majas matintag kom i lite otakt med dagishämtningen. Så det fick bli snabba ryck inne på dagis. Hann dock få info om att Kalle inte ätit någon lunch och knappt någon mellis. "Tycker inte om köttbullar", sa Kalle.

Hade då två hungriga barn i vagnen på väg hem. Så det blev lite körigt när vi kom in i lägenheten. Bananer och nyponsoppa dukades fram till tonerna av Majas hungersång. Hämta spydukar, klä av overaller och jackor, på med Barnkanalen och sen åts det.

Tio minuter senare är bägge nöjda. Å bajsnödiga. Så det blev lite kö till toaletten. Läckande blöjor och nerspydda kläder innebar klädbyte för samtliga. Ja, jag fick också byta kläder då Maja la en megaspya på mina byxor.

Sen pustade vi ut och lekte med bilar.


Den perfekta byxan

God morgon!

Jag behöver shoppa nya byxor. Har ni tips på en bra byxa? Tar glatt emot era rekommendationer.

Klart slut!


RSS 2.0