Badkillen


Kalle på stranden med sin pappa. Premiärbad i Mälaren.
Synd att jag inte kunde vara där :(

Magnus + Rosé = en trevlig kväll

Igår blev jag hämtad på jobbet av Mange och Kalle. Kalle sov så jag smög in i bilen. Ville inte att han skulle se mig eftersom vi 5 minuter senare skulle skiljas åt igen. Kalle skulle få umgås lite med sina bästa vänner, mormor och morfar, och sova över hos dem.

Lillkillen överlämnades på parkeringen på Härbrevägen. Det kändes lite konstigt att inte få säga ’hej’. Men det var nog ganska så smart att vi gjorde så. Annars hade jag nog blivit lite ”Kallig”.

Efter det åkte vi hem till Sumpan. Vi (jag) shoppade lite på MixIt och sen gick vi till Libaneza och åt en massa smarrig meze och drack ett mycket gott rosé. Vi hade en riktigt trevlig kväll med en massa att prata om. Synd bara att jag var tvungen att gå upp kl. kvart över sex imorse. Mange, han sussar nog än.

När jag jobbat klart för dagen idag bär det av till Skogås. Det vankas god mat och en massa Kallekramar!


Ok tjejer! Vi ses på fredag! Jag kör på sv...

img_6807 (MMS)

Ok tjejer! Vi ses på fredag! Jag kör på svart. Fyndade lite idag faktiskt


Det gick ju inge vidare…

Det gick ju inge vidare att blogga igår som jag hade tänkt.

När klockan slog åtta så somnade Kalle. Men fem minuter senare var de öppna igen. Eller halvt öppna. Killen var ledsen och trött. Jag nattade om. Kalle sov fem minuter sen vaknade han igen. Å så höll vi på ganska så länge. Jag tyckte så synd om honom. Han ville ju verkligen sova. Tillslut blev jag också trött. Så det slutade med att vi gick och la oss bägge två i stora sängen. Vi låg där och tittade på varann. Kalle la sin lilla hand på min axel och sen kramade han om mig. God natt, sa jag. Sen somnade vi bägge två.


Ikväll ska jag försöka blogga lite på rikt...

Ikväll ska jag försöka blogga lite på riktigt. Jag måste ju visa en bild på Mange när han cyklat Vättern rundan. Å så har det ju varit midsommar! Tänk att juni månad snart är slut. Det känns inte bra. Redan 1/3 av sommaren är över. Hoppas det vackra vädret är här för att stanna. Nåja, vi hörs ikväll då!!


Här har ni mig - familjeförsörjaren. Ialla...

img_6807 (MMS)

Här har ni mig - familjeförsörjaren. Iallafall i 2 veckor. Jag inleder morgonen på kontoret med en tidning och te. Är jag lat?? Nej, men datorn är inlåst nånstans... Typiskt den här firman måste jag få säga. Men jag är glad ändå!


Nya skor! Dessa kom Mange hem med igår. Ti...

img_6807 (MMS)

Nya skor! Dessa kom Mange hem med igår. Till mig!!! Jag blev glad och han blev glad för att han "lyckats" shoppa något till mig :) Jag har inte använt de än. Tycker de är så fina så de får stå på köksbordet, istället för en blomma liksom.


Jobba + lite Kalle

Fick precis ett mail från Katta på jobbet som skrev: Ses vi på måndag??
A men shit, jag ska ju jobba på måndag. Vilken grej!

Det ska bli ganska så kul att sommarjobba lite. Hela 2 veckor ;) Kul att träffa alla kollegor och kompisar. Käka lunch i lugn och ro. Diskutera världspolitik och överdosera på kaffe.

Jag kommer nog ha enorm hemlängtan när kl. närmar sig 16.30. Å jag hoppas att Kalle och Mange längtat lite efter mig då också.

Kalle är inne i en rolig period nu. Så jag hoppas den håller i sig under tiden som Mange är hemma med honom. Det händer så galet mycket med lillkillen. Idag skickade jag ett mail till Mange med info om 3 nya grejer Kalle hade gjort på förmiddagen. Klappat händerna, gjort en kullerbytta + att han skämdes lite när han gjorde en dum sak.

Sen så är han ju en sån himla glad kille. Hans skratt är det bästa som finns!
Jag hade nog aldrig kunnat tro att man skulle ha så här kul med en 11-månaders kille :D

Tidig morgon på hotellet i Linköping. Jag ...

img_6807 (MMS)

Tidig morgon på hotellet i Linköping. Jag dricker te, Kalle käkar tepåse. Bra hotell det här. Ett lekrum, stora krypytor och gratis kaffe/te :)


Hemma har jag 3 st röda jackor. Igår kände...

img_6807 (MMS)

Hemma har jag 3 st röda jackor. Igår kände jag att det var dags att införskaffa sig en fjärde :) Ta-daah!!


Den här vill jag ha

Har precis skickat efter det här sköna plagget.
Undrar om jag kan bära upp en långklänning?
Det återstår att se.



Gör just ingenting...

Sitter i soffan och slösurfar. Kollar lite vad man kan göra i Linköping. Dit ska vi i helgen. Mange ska cykla 'Vättern rundan'. Så under tiden som Mange cyklar i 15 timmar ska vi andra utforska Linköping. Det ska nog gå bra. Det verkar finnas en del att hitta på för både stora och små.

Läser även lite på Alex Schulmans blogg. Detta inlägg var himla roligt:
http://blogg.aftonbladet.se/schulman/2011/06/nar-jag-vaknade-av-savett-i-stjart

Nu ska jag återgå till mitt surfande på The World Wide Web!


Jag vill flytta NUUUUUU!!

Jag är trött på att ha en cykel i sovrummet.
Barnvagn i vardagsrummet.
Tvättkorg i vardagsrummet.
Glödlampor i linneskåpet
Jag vill flytta NUUUUUU!!

Marabouparken

Idag har vi hängt i Marabouparken med de här 2 brudarna


Ellen och Lotten. Våra nya vänner från föräldrargruppen


Kalle och Ellen käkar russin och chillar

Pyromanfamiljen?

Man kan säga att fam. Fransson Bostedts Gotlandsresa går i elden och grillningens tecken.

Varje dag har det grillats!

Vi fick äran att inviga den nya klotgrillen som köpts in till stugan vi hyrde. Pappa och Magnus fyllde på med kol och tändvätska och tände på. Sen gick alla in i stugan för att fixa och dona lite. Efter en stund gick mamma och Kalle ut på verandan då det krävdes rätt så mycket underhållning för Kalles del denna resa.
Med mycket mjuk och mild röst hör vi mamma säga:
- Thomas, Thomas, det brinner i gräset....

Jag ställde mig bara och glodde och inväntade att någon av männen skulle agera.
På två röda var de ute med vatten och stampade och hade sig. Elden släcktes fort. Efter den incidenten hade vi alltid en hink med vatten nära grillen. MEN det räckte knappast igårkväll!!

Igår var sista kvällen på ön. Vi bestämde oss därför för att grilla på engångsgrill då vi hade gjort rent gallret till klotgrillen tidigare på dagen. Vi grillade räkor i foliepaket. Efter det fick grillen stå och svalna och brinna ut. När grillen var kall och släck gick pappa bort med grillen till en skogsdunge, som visade sig vara en kompost. (Jag undrar lite varför engångsgrillen gjorde sig bra där, enligt pappa, hmmmm?)

Runt kl. 22 satt vi som bäst och intog efterrätten. Då bankar det hårt på dörren. In kommer en främmande man som frågar om vi eldar nåt? Näääää, svarar vi. Det brinner i skogen, säger mannen.
Vi reser oss snabbt upp och går ut och kollar. Jo, visst brinner det!! Å inte så lite heller!! Engångsgrillen var tydligen inte helt släckt. Återigen står jag och glor på pappa och Magnus och väntar på någon sorts instruktion. VATTEN VATTEN, lyder instruktionen. Jag och mamma tar på oss uppdraget att fylla på allt möjligt med vatten som man kan hälla över elden. Resten av familjen sprang fram och tillbaka mellan brasan och huset och försökte släcka elden. Efter ett tag kom brandkåren, som vi så klart var snabba med att ringa. De fick kämpa med elden i cirka 20 min. När brandkåren gjorde sitt valde jag att sitta inne i stugan och uppdatera facebook, haha! Jag kände mig ju säker och lugn då när brandkåren var där.

När allt var över var vi ganska så chockade allihop.
Tänk om elden hade spridit sig till något träd...
Tänk om vinden hade varit stark...
Tänk om inte grannen hade sett elden...


Brandkåren!


Dagen efter

När vi anlände till stugan första dagen sa jag och mamma att det borde kännas skönt för han som hyrde ut stugan att han hyrt ut den till oss, en lugn barnfamilj. Nu vet jag inte längre om han känner så ;)







Gotland 2011

Vi har precis kommit hem från 6 dagar på Gotland. Vilken härlig vecka vi haft. Vilket härligt väder vi haft. När vi åkte hem på båten i morse tänkte jag; Nää, jag är inte riktig klar med den här ön än. Det måste ju betyda att man har haft det riktigt bra.

Vi har chillat, skrattat, fikat, tittat på havet, gungat, cyklat, ÄTIT och startat bränder ;)
Branden kommer jag tillägna ett eget inlägg.

Här, några bilder...


Kalle och morfar tittar ut över havet vid raukarna på Fårö


Jag och Kalle i det vackra, nakna landskapet


Gungar på Snäcks camping. Ingen dålig utsikt i den lekparken!


Lite svårt för vissa att förstå att man ska
titta in i kameran när det är dags för foto :)


Kalle diggar hängmattan


Lickershamn. Googlar man lite så hamnar man här :)
Inte fy skam det där Internet


Varje gång jag är ute och reser så utser jag ett "moment".
Ett moment som jag väljer att lagra extra väl i min hjärna, för framtiden.
När man sen sitter i köket en regning höstdag och längtar någon annanstans,
då kan jag plocka fram mina fina bilder och minnas känslan jag hade just då.

RSS 2.0