Fredagslåten... på en onsdag!!!!

Ja, så får det bli, för den här låten kan man bara spela idag.
Ni kan nog lista ut vilken det är ;)
Som vanligt, klicka här




Glans

I förra veckan åkte jag till söder för att hämta ut 2 biljetter till Big Comedy som går på Circus senare i vår. Bland komikerna som deltar hittar man bl. a Johan Glans. Biljetterna skulle hämtas ut på Pet Sound på Skånegatan. Å gissa vem jag höll på att krocka med på väg in i butiken om inte självaste Johan Glans. Crazy, va?

Klart man hänger med

På kryssningen i helgen kunde man se mormor gå runt i de här fräsiga skorna.



Morfar impade också på oss en hel del. När vi var i hytten för att skåla i lite skumpa så satte Jessica på lite musik. Hux flux säger morfar: - Åh, det här är ju Veronica Maggio, henne gillar jag.

Tidigare hade morfar även informerat syrran om att Carina Berg och Kristian Luuk gift sig.

Mormor och Morfar har verkligen full koll :)

Vi tar det från början...

Det är ju ganska så förståligt att bloggen har varit mer eller mindre död de senaste dagarna. Så låt oss gå tillbaks till den 23 december.

Jag jobbade hemma denna dag men fick smita lite tidigare. Jag och Magnus åkte till hotellet och checkade in och sen gick vi en sväng på stan. Klockan åtta hade vi bokat bord på Aquavit. Underbart god mat och det var alldeles lugnt och harmoniskt på restaurangen. De flesta var väl hemma och kokade skinka. Så om ni ska ut och käka lite fin-fin mat någon gång så kan jag rekommendera Aquavit.

På julaftons morgon vaknade jag ovanligt tidigt. När jag fick liv i Magnus så hade vi julklappsutdelning och sen gick vi ner och käkade hotellfrukost. Efter det bar det av hemåt. Vid 3-tiden var jag på plats hos mormor och morfar. Vi dissade Kalle Anka i år. Efter att vi hade ätit av den goda julmaten och svalt nubben hade vi julklappsutdelning. I år hade vi begränsat oss på julklappsfronten. Alla skulle ta med sig ett paket var som vi sedan kastade tärning om. Det vart jättelyckad. Jag kom hem med en Margarete-skål. Precis vad jag ville ha.


Vi fick även ett paket av Magnus som vi skulle öppna iklädda halsduk, mössa och tumvantar. Den som lyckades öppna paketet fick behålla innehållet. Det var väl intejpat så det tog nog 1 timme innan vi kom åt innehållet. Vi kämpade verkligen hårt för 2 påsar Juleskum, hahah!! (Det var jag som "vann" paketet tillslut.)


Så här såg Mamma ut när hon kämpade med paketet.



På juldagen kom hela gänget hem till mig och Magnus (Mamma, pappa, syrran, mormor, morfar, farmor och Mikael). Vi bjöd på paj och mamma hade gjort en parfait. Jag och Magnus fick en till Margarete-skål av mamma och pappa. Så nu har jag två. De är så fina så man kan nästan ha de i bokhyllan :)

På kvällen var det bio på Heron City. Vi kollade på Allt Flyter. Den va bra. En mysig film.

På annandagen tog vi det rätt så lugnt. Det blev ett besök i Hammarby hos Magnus kusin annars var vi bara hemma och spelade Buzz och kollade på TV.

Lördag och söndag spenderade vi till havs på Birka. Moster Nette fyller 50 så vi firade henne på båten. Det var en trevlig kryssning med mycket bra liveband. Håll utkik efter DuoJag, de var mycket bra.

Nu är jag tillbaks på jobbet igen. Det känns verkligen tungt att sitta här. Alla är typ lediga. Men det gäller bara 2 dagar denna vecka. Jag överlever nog.

Joo... en sista grej... Spana in "Charlie the unicorn" på You Tube. Helt störd. Klicka här


Fredagslåten

Denna veckas fredagslåt är en önskan från pappa Thomas. En annorlunda version av Delilah.

For you, Papa

Klicka här



Dan före dan...

Idag jobbar jag hemifrån. Det är lite mysigt idag för Magnus är också hemma. Jag hör hur han slår in julklappar i köket... å de är till MIG!!

Ikväll ska vi bo på Clarion. Det är ju tradition för vår del. Men denna gång ska vi bo på nya hotellet Clarion Sign vid Norra Bantorget. Det är typ helt tomt på folk där i natt så vi har fått ett lite finare rum. Ska bli spännande. Kl. 20.00 har vi bokat bord på Restaurang Aquavit. Det bör bli gott, annars blir jag grymt besviken. 

Imorgon blir det lite julklappsutdelning på hotellet. Sen åker jag till mormor och morfar.

Hur vakar ni in julen så här dan före dan???

God Jul och Gott Nytt År!

Jag förstår inte...

http://www.metro.se/se/article/2008/12/17/14/2445-65/index.xml

Det finns så störda människor!!

Lördag och Söndag

I lördags var både jag och Mange rätt så bakis. Vi sov om vartannat och gick runt som två zombies. På kvällen kom vi som sagt i väg till ICA Maxi och lite senare på kvällen blev det faktiskt knäckkok och skinkgriljering. Vi fick ett hett tips från Leilas bak-program på TV4+. Hon sa att man skulle använda sig av ischokladformar till knäcken för att man lättare skulle få ur knäcken. Men det tipset funkade inte på vår knäck. Det kan vara så att jag kokade den lite för kort stund. Men knäcken smakar bra i allefall.

Igår var det kalas i Skogås för mamma och syrran. Det var trevligt. Mamma hade bakat hur mycket gott som helst.
Mammas hembakta - smarrigt smarrigt!!

På kvällen rullade jag över 100 köttbullar och sen blev det en lugn stund framför TV:n. Idag har jag träningsvärk. Vet inte om det är från gymmet eller från köttbullerullandet :)

Blommig bård

I vår port är väggarna målade i två färger. Färgerna separeras av en blommig bård. Allt är målat, även bården. För några veckor sen började det dyka upp målarburkar i porten så vi anade att något var på G. Min första tanke var att det skulle målas om i en mer neutral färg och att bården skulle bort. Men så var det inte. Man har bara målat om allt exakt lika som det var innan. Säkert för att det var lite utslitet och bortskavt på väggarna. Själva målandet har utförts av en av de boende i huset.


Igår när jag och Magnus kom hem från kalas i Skogås så sa Magnus högt och tydligt när vi kom in i porten: HAR DU SETT VÄGGARNA!? Eeeeeeeeee!!!

Jag svarade lite negativt: Mmmmmm.... Men vi kan diskutera det vid ett lämpligare tillfälle.


1 sekund senare mötte vi såklart målaren och han måste ha hört exakt vad vi sa och tonläget på det hela.


Magnus fann sig ganska snabbt och sa till målargrannen: Va fina väggarna blivit.

Jag kunde inte annat än titta ner i golvet. Så himla pinsamt!!


Syrrans party

Igår hade syrran sin 25 års-fest. Vi inledde kvällen hemma hos Jessicas vän Sissi i Hagsätra. Det bjöds på skumpa, paj och kladdkaka. Mycket smarrigt. Vi toppade det hela med några shottar Tequila. (Inte så gott att skölja ner med hallon dock.) När det närmade sig midnatt åkte vi in till Söder och gick på "Ett ställe". Här ser ni lite bilder därifrån.


På något konstigt sätt så lyckades jag fixa gratis garderob till mig och syrran samt att garderobskillen bjöd oss på två drinkar. Sexor t.o.m. Tack för det, garderobskillen!




Dancing Queen 1


Skåååål!


Jimmy, Jessica och Tamara


Denna kille var ute efter Jessica hela kvällen. Han måste ha haft en Jessica-radar på sig. Han var lite creepy och jobbig. Men kul att jag lyckades knäppa en bild. Hihihih...




Sissi och Johan


Dancing Queen 2

Julskinka

Jag har aldrig tidigare behövt tänka så mycket på det här med julmat. Den 24 dec har den liksom bara stått framdukad på bordet. Mycket smidigt. Men i år är jag ansvarig för köttbullarna och vi ville även ha en egen julskinka här hemma. Så idag har vi varit på ICA Maxi och handlat lite. Vi bestämde oss för att börja lite lätt med att köpa en färdigkokt skinka så vi bara behöver griljera den. Å fyyy faaaan va äckliga skinkorna är när de ligger där i disken. När man klämmer på en skinka så det ju en massa slem inne i förpackningen. Blääää..... Jag valde omgående att lämna skinkdisken. Det där får bli mansgöra.

Nu är det tänkt att vi ska fixa till den där skinkan samt koka knäck. Men just nu hör jag djupa andetag från sovrummet så vi får väl se hur det blir med den biten. Men det är ju några dagar kvar till jul så vi hinner väl.... förhoppningsvis....

Fredagslåten

Idag känns fredagslåten mycket speciell. Jag tillägnar den till min lilla syster som fyller 25ÅR idag!!
"Den Späda" har blivit STOR!! ("Den Späda" är pappas smeknamn på Jessica.)
Dagens låt är en låt om systrar så den känns väldigt rätt idag.

Kusin Maria fyller också år idag och vi är ju nästan som systrar, så denna låt är till Maria också. (Fast vi bråkade ju aldrig så låten stämmer inte riktigt in på oss.)

Klicka här för att lyssna





Städa

Kan någon komma hem till oss och städa? Vi orkar inte. Snart kan man ge namn åt dammtussarna igen, så stora har de blivit. Vi är hemma hela kvällen så det är bara att ni kommer förbi när som.

Tack på förhand!

Resan bokad

Så där ja! Nu är resan för år 2009 bokad. Den 10 mars åker jag och Magnus till Thailand. Vi kom undan billigt dessutom fast vi bokat med extra benutrymme och 3-rätters.


Det ska bli så himla kul och härligt.
Nu ska jag börja öva på Thailands nationalsång.
Om ni vill öva med mig så hittar ni låten här

TV-tips

På söndagar kl. 19.30 i SvtB kan man titta på "Djursjukhuset" med min favorit Anders. Jag vill varmt rekommendera detta program. Det går även att kolla på webben.


”No name inlägg”

I lördags gjorde jag bort mig. På kvällen ansåg jag att min mage var frisk så jag petade i mig en välkryddad pepparbiff från restaurang Gusto på kvällen. Den smakade sååå himla bra. Men på natten vaknade jag av att jag mådde illa och hela söndagen blev en "bubblig" dag. Trots det så vågade jag mig iväg på luciafirande i Åkeshovs simhall tidigt på söndagsmorgonen. Magnus simklubb Kanaan hade anordnat luciatåg och lussefika. Jag blev nästan lite chockad när luciatåget kom in i hallen i superkorta skjortor men det var ju för att de skulle ner i poolen och simma runt, runt i takt till Carolas "ljuva" stämma. Det var även lite spännande att se hur tåget lyckades simma med levande ljus. Ett av Lucias ljus slocknade nästan på en gång. När det hela var över hade Lucian stearin i hela håret. Good luck with that, tänkte vi!


På eftermiddagen åkte jag och Mange ner till källaren och började rensa ur förrådet. Vi hade 3st flyttkartonger i lägenheten som vi var tvungna att göra plats för i förrådet. Det var kul att kolla på lite gamla kort på Magnus och läsa om saker han skrivit i grundskolan. Hittade även Magnus gamla samling av LP-skivor. Den gillade jag.


Nä, nu ska jag fika.


Lördagslunk

Denna vecka har inte varit så värst rolig. I måndagsnatt åkte jag ju på magsjuka eller liknande. Vågade mig iväg till jobbet i onsdags men i torsdags sa magen ifrån igen. Så jag har varit hemma från jobbet både torsdag och fredag. Detta innebar att jag missade vår utgång med avdelningen samt att säga "hej då" till 3 kollegor som gjorde sin sista dag hos oss igår. Trist, men ibland blir det så.

Igårkväll tog vi det bara lugnt. Vi käkade lite god middag (första gången jag vågade äta på riktigt) och sen hyrde vi en film; Barnhemmet. Den var bra, kuslig och spännande. Se den! Men inte själv.... man måste ha sällskap.

Idag vaknade jag med magont IGEN. Men det är bättre nu. Vi har löst melodikrysset nu på morgonen. Full pott denna gång. Snart ska vi åka in till stan och kolla lite på allt och ingenting. Jag såg att de hade en väldigt billig klänning på Gina Tricot som jag tänkte kolla lite på. Kanske något man kan ha på sig på julafton.

Ikväll ska jag bara ta de lugnt igen... Trist men nödvändigt.

Heippa!


Fredagslåten

Fick tag på lite schysta konsertbiljetter till familjen Fransson igår.
Så mamma och pappa, här har ni en låt ni kan öva på:

http://www.youtube.com/watch?v=V3Kd7IGPyeg

(Jag hoppas verkligen detta är rätt låt nu... av någon konstig anledning får jag inte igång ljudet på datorn idag så det är lite utav en chansning.)

Vad har du i din träningsväska?

I måndags berättade Magnus en liten rolig grej.

Varje måndag spelar Magnus innebandy. Denna måndag måste han ha haft lite bråttom när han packade sin väska för när han skulle börja byta om i omklädningsrummet så flög en utav mina BH:ar ut ur hans väska och la sig lite snyggt på golvet. Lite komiskt och otippat att den skulle följa med i hans träningsväska, hihi


Fientlig pannkaka

Igår efter jobbet tog jag en sväng upp till Farsta C. Jag hade spanat in en klänning på VILA som jag tänkte att jag kunde ha på nyårsafton. Vi fann varann på en gång och klänningen fick följa med mig hem. Nu ska jag bara sy om den lite. Idag är det en väldigt lång långklänning. Jag tänkte klippa av den så den blir lite kortare.

Min lilla shoppingtur ledde till att jag kom hem ganska så sent och var väldigt hungrig. Min plan var att köpa ingredienser till en fläskpannkaka. Då skulle jag ha mat i flera dagar framöver. Smidigt när man ska iväg på tisdags-träningen. Men på Hemköp hade de inge fläsk så jag fick tänka om. Det ledde till att jag köpte fem färdiga pannkakor. När jag kom hem kastade jag i mig pannkakorna och kände nästa på en gång att jag blev lite illamående. Illamåendet blev värre med tiden och tillslut var det bara att springa in till den rosa toaletten och SPY!! Jag som alltid hävdat att jag inte kan spy nykter, men tydligen kan jag det. 

Nu mår jag så klart bättre men valde att stanna hemma idag. Jag ska gå och proväta lite nu. Det blir te och formfranska.

Hur mår ni idag?

De ofrivilliga

Filmen jag och Johanna såg i fredags var helt klart annorlunda. För det mesta fick man se en massa ben, eller ryggen på folk, eller folk på väldigt långt avstånd. Man fick aldrig se en konversation där man filmade alla som var med i konversationen. Det var oftast fokus på enbart en människa. Det är kul med lite annorlunda filmupplevelser. Själva storyn handlade väl mest om grupptryck. Man fick följa med i 5 olika händelser. Det handlade om 2 st fjortisar, en födelsedagsfest, en killhelg, en kändis och en lärarinna. Det mesta spårade så klart ur. Ibland blev det så pinsamt så man fick gömma sig i popcornlådan.

Detta är en film som man helt klart kommer komma ihåg. Jag ger filmen 3 stjärnor av 5 möjliga.

Julbord i bilder


Liten syster och mammi


La Liga, innan vi hugger in på julbordet


Jessica och en liten julgris


Våra julklappar som vi fick


Pappa och Mange leker med Manges julklapp


Mätta och belåtna efter 3 timmars svullande

Krysset

Vi behöver lite hjälp med melodikrysset. Kunde ni svaret på lodrät 10 och lodrät 5 som är ett vinkelord?
Sen är vi lite tveksamma till vårt svar på vågrätt 7. Där skulle man ange ett namn på en filmskapare.


NK

Kollade på NK´s julskyltning i onsdags också. Himla färgglad, men kanske inte så julig.


Bad Blogger

Denna vecka har det inte skett så mycket på blogg fronten. Här kommer en kort rapport om veckan.


Jag inledde veckan med att jobba hemma måndag, tisdag och onsdag. Detta p g a ett litet ingrepp. Vi behöver inte gå in på några detaljer här på bloggen.


I onsdags var jag en sväng på stan och köpte julduk och matchande diskhandduk. Skulle även köpa en julstjärna att hänga i v-rumsfönstret. Men det är inte meningen att vi ska ha någon stjärna där så jag lägger ner det.


På träningsfronten har det varit väldigt illa sista veckan. Har fått nöja mig med att köra rockring p g a sjukdomar hit och dit. Men på söndag är det nog dags för lite box med Annelie igen.


Strax ska jag bege mig in till söder och möta Johanna. Vi ska gå på bio och se "De ofrivilliga", men vi ser den frivilligt.


Imorgon blir det melodikryss och shopping på MixIT i Sumpan - världens bästa butik. På kvällen är det dags för Julbord på Värdshuset Lasse Maja i Barkarby.


Nä, nu ska jag gå och sätta lite rouge på mina kinder.


Fredagslåten

Imorgon ska jag på julbord så denna veckas fredagslåt blir en julsång med mitt Jul-favvo-band.

Klick klick


Bilder från i lördags




Vi tyckte killarna va lite stela




Lottas alldeles egna discokula. Undrar om hon fick med sig den hem på nattbussen?


Hej

Hur mår ni denna måndag 1 december 2008? Har helgen varit bra?


I fredags hade jag och Mange lite mysmiddag med havskräftor, räkor och vitt vin. Det smakade mycket mumsigt. Efter maten började vi kolla på Madagaskar 2. Jag har insett att jag inte får lägga mig för skönt i soffan för då somnar jag så i fredags satt jag rätt upp och ner i soffan utan kuddar och täcken. Det hjälpte inte, jag somnade ändå, sittandes. Missade halva filmen.


I lördags löste vi melodikrysset sen städade jag typ hela dagen. Vid 17.02 kom Cilla hit och lite senare dök Mia och Petra upp. Vi käkade gryta och gaggade och lyssnade på musik. Det var jättetrevligt. Vid 23-tiden kom en taxi och körde oss till stan. (Cilla åkte tyvärr "hem".) Vi mötte upp resten av tjejgänget på Le Bon Palais. Lotta har ju sina kontakter så hon fixade in oss gratis och vi fick glida förbi hela långa kön. Det är alltid lika härligt att slippa köa. När hela gänget var samlat tog det inte lång tid innan hälften valde att åka hem (?????) Jag vet faktiskt inte vad som hände, men hux flux var alla borta. Kvar var jag, Lotta, Mia och Petra. Men vi hade himla kul ändå. Vi spanade lite på kändisar och dansade en del. Publiken på Le Bon Palais var något äldre än oss. Men det gjorde inget. Kul å känna sig ung ibland. Oftast är det ju så att man brukar känna sig äldst på ett hak annars. Som på Medusa t.ex där ingen är över 25år :)


På vägen hem skulle jag möta Magnus på nattbussen vid Näckrosen. Men T-banan stod still så länge så jag missade den anslutande bussen. Skulle få vänta en halvtimme på nästa buss så jag tog en taxi hem sista biten. Ska skicka in kvittot till SL så får de ersätta mig. Mycket bra med den där resegarantin de har på SL.


Gårdagen bestod mest av lussekattsbak. Det var första gången jag gjorde lussekatter. Blev ganska nöjd med resultatet.


Hej så länge!


RSS 2.0