Helg i Skåne

I helgen har vi varit i Skåne i Simrishamn och hälsat på fam. Rydbrand.
Vi bodde på Maria och Rickards B&B som ligger ovanför deras restaurang Evelinas Kök


Frukost på balkongen i solen


Rickard och Liv höll oss sällskap.


Liv fick ett par underbyxor av oss som gjorde sig minst lika bra på huvudet.


Det blåste friskt vid havet


Frussna killar


Får ju passa på att vara lite lång när tillfälle ges


En massa stora stenar å så Magnus där i mitten som ni kanske ser.


Liv


Magnus matar Liv med gröt. Himla gottigt!


Sen var det dags för oss att få mat. Fisk och skaldjursgryta. Simply the best!


Magnus gillar barhäng - tur att Evelinas Kök har en liten bar


Ni kanske undrar var Maria håller hus? Hon bara jobbar...


...och jobbar!


Liv och mormor


En skånsk husvägg


Innegården på Evelinas Kök


Friskispressen

Idag var jag och gymmade på Friskis som ligger vid Karolinska Institutet. När jag stod på rullbandet så läste jag i Friskispressen om en tjej som hade ätstörningar. Tjejen hette Helena och jobbade på anläggningen jag befann mig på. Det var stora bilder på henne i tidningen och en ganska lång artikel. I samma veva dyker det upp en friskisanställd med en dammsugare i högsta hugg. Gissa vem det var om inte just Helena som jag precis läste om. Det kändes lite konstigt att fortsätta läsa artikeln samtidigt som hon stod bredvid och dammsög så jag bläddrade vidare i tidningen. Men jag hann i allafall förstå att hon idag har kontroll på sitt matintag och att hon mår bra.

tjooff sa det....

....så var helgen över!

I fredags var det premiärgrill för min del hemma hos Annika och Kim. Jag var mycket lycklig över detta. För vissa är grill vardag men för mig är det lyx eftersom vi inte gör det så ofta. Efter middagen såg jag mitt första avsnitt någonsin av "Så ska det låta". Bredvid mig hade jag en gosig Deema som tyckte om att pussas. Jag hade även en Annika bredvid mig men hon var inte lika kelig som Deema :)

Igår åkte jag och Magnus en sväng till Kista. Jag sa till Magnus att vi inte skulle lämna gallerian förrän vi hade shoppat kläder åt honom. Vi kom hem med ett babyklädkit och choklad från Kahls. Inte så lyckad shopping för Magnus del med andra ord.

På kvällen var jag och syrran på konsert. Det var en OK konsert. Jag har inte så bra koll på bandet. Det är ju lite roligare när man kan sjunga med och dansa lite i låtarna.

Idag har det varit fint väder så jag och Mange tog en cykeltur. Vi åkte bort till Solna - Hagaparken - Karlberg - Pampas och sen vidare hem. Riktigt nice.

Just nu är det James Bond på TV. Jag känner mig måttligt road. Jag tror jag ska ta hand om disken istället.

Live musik

Sitter hemma hos syrran och lyssnar på "Shout out louds". Vi ska snart in till söder och se de live på Kägelbanan.
Vi har precis avnjutit en het och smakrik middag. Snart blir det kanelbulle med saft.

En låt:



En liten, liten... snopp

Pratade med en fnittrig syster häromdagen som hade fått in en beställning från Danmark.
Danmark ville beställa lite hårdvara.
Leveransadress: Humleballe



v. 22

Igår övade Magnus på att läsa högt inför framtida sagostunder. Så han läste ur sin manliga gravidbok om vad som händer i magen under v 22 där vi nu befinner oss.

Bäbisen är 27 – 28 cm lång och väger 4hg. 4 HEKTOGRAM! Det är ju typ ingenting. På de måtten låter det ju mer som att man har mask i magen än en bäbis.  Eftersom jag nu gått över halva tiden så tänkte man ju att babyn skulle väga runt 1,5 - 2 kg. Men rent viktmässigt så har det alltså knappt börjat.

På sistone har min kropp sagt pang och jag har växt ur ytterliggare 15 plagg. Nu funkar det inte längre med gamla jeans med gummiband i midjan. Nu är det bara mammabyxor som gäller. Tack och lov har jag lyckats inhandla 2 par som jag kan varva med. Men det kvarstår fortfarande ett problem gällande jackor. Jag tog fram min midjekorta skinnjacka i torsdags. När jag stängde jackan så placerade den sig mitt på magen. Otroligt oläckert! Så skinnjackan kommer jag lägga undan tills nästa år. Bara att tänka om och se om man kan hitta något annat att klä sig i.

Det känns faktiskt lite läskigt när man inte riktigt hunnit med själv i den kroppsliga förvandlingen. Får lite av en chock varje gång man passerar en spegel. Men det är bara att vänja sig för större ska jag ju bli.


Fredagslåten

Syrran håller på och gör om sitt hem. Igår dammade hon av sin gamla bokhylla som hon ska skänka bort till en främling. Hon står på en pall för att komma åt ordentligt - plötsligt RAMLAR hon!! Det kom blod och foten dunkade hela natten. Därför blir veckans fredagslåt en Håkan Hellström klassiker - RAMLAR!


Gårdagen gör sig påmind

Igår hade jag en händelserik dag.

Till att börja med drog jag på mig en gravidåkomma som man inte pratar högt om. Jag och åkomman jobbade bara halvdag igår för jag hade bokat in mig hos en sjukgymnast i Hallonbergen för att få lite info om vad man kan göra om man drabbas av t.ex ryggvärk och foglossning. Vi var var 7 gravida i en ring som gjorde lite mystiska övningar och fick lite tips från sjukgymnasten.

Efter "kursen" hade jag bestämt mig för att jag och åkomman skulle promenera hem. Jag hade århundradets sämsta skor på mig. Så när jag kom hem kunde jag inte gå normalt på fötterna. Jag kunde bara belasta utsidan av fötterna för det värkte så.

En sak som var positiv var att jag lyckades bli av med åkomman när jag kom hem. Vilken lättnad! I samma veva hörde Magnus av sig och frågade om jag ville cykla en sväng samtidigt som han joggade. Det tyckte jag lät som en jättebra idé - premiärtur på cykeln. Det började väldigt lugnt och stillsamt då jag cyklade i Magnus jogg-tempo. Men sen drog jag iväg på egna äventyr och kämpade på. När jag kom hem var jag rätt så slut men nöjd. På kvällen var jag lite snäll mot mina fötter och lät de ta ett skönt bad.

Resten av kvällen bjöd på matlagning, dammsugning, tvättning, diskning och "True Blood" på SVT Play.

Imorse när jag vaknade hade jag stora problem att ta mig upp ur sängen. Kan fortfarande inte gå normalt på fötterna och det känns som att jag fortfarande har cykelsadeln kvar på baken. Åkomman däremot är ett minne blott - tack å lov :D

Så ser ni nån som tar sig fram som en hjulbent grottmänniska idag så är det troligvis jag.


En Påsk utan sill

Snart var denna påsk över. Den har varit lugn och skön med god mat och.... vatten.

I torsdags hade vi familjen Bendix här på middag. Det blev Fondue och jordgubbsparfait. Efter alla dessa år är det fortfarande min absoluta favoriträtt. Vi hade en trevlig kväll med ganska mycket barnsnack. Fram mot småtimmarna blev det dock mer fyllesnack från grabbarnas sida.

På långfredagen tog vi en promenad i vårvädret. Förberedde för påskaftonens middag och bara slappade.

På påskafton tog vi en sväng till Solna Centrum. Jag fick äntligen tag i ett par mammabyxor. För cirka 1 vecka sen var jag ute och käkade pizza med Mia och Petra. Sen den kvällen har det känts som att jag ska explodera. Så det var hög tid att införskaffa sig ett par byxor. På eftermiddagen kom fam Fransson över på "påskmiddag". Jag har varit motståndare till påskmat de senaste veckorna så det blev istället följande 3-rätters som serverades:
- Löjromstoast med gräddfil och rödlök.
- Biff Rydberg med Magnus magiska dijon cream fraiche.
- Glass från Häagen Dazs med färska jordgubbar.
Jag insåg precis varför jag varit sån motståndare till påskmaten. Sist det serverades liknande mat var ju kring jul. Och då var jag hyfsat nygravid och illamående. Så den illamåendekänslan sitter nog kvar i smaklökarna.

Igår var det påskdagen. Jag och syrran tog en sväng till Kungens Kurva för att kolla på nya möbler till Jessica. Det plåtades och skrevs upp mått och inhandlades t.o.m en soffa. Det hela firades med en mjukglass på McD. Åhhh, mjukglass...så underbart gott!!

Idag är det sista dagen på ledigheten. Jag ska ta hand om lite business, lägga upp ett par byxor och sen blir det kalas-fika hos Johanna.

Imorgon är allt som vanligt igen med jobb, träning, äta och sova.

Den "stora" chili tävlingen

För tredje året i rad har Magnus planterat små chilifrön. Nu har det växt upp hela 12 små gröna pinnar med lite blad på. Så mycket chili kan vi ju inte ha hemma. Därför kommer vi nu ge bort några plantor och starta en chili tävling. Tävlingen går ut på att få den högsta växten med mest frukt.

Hittills har vi följande deltagare, som kommer få sin planta i helgen:
Rikard och Lotta Bendix
Thomas och Madde Fransson


Chilin fick börja sitt liv i ett mjölkpaket.


Men nu har de flyttat över till krukor



RSS 2.0