Buuuuuuuu



Blev ni rädda nu?????

Jag håller på och förbereder lite inför morgondagen. Imorgon är det 1 november. Det innebär att jag ska återgå till jobbet. Handväskan är packad, naglarna ska målas och kläderna för morgondagen är utvalda.

Idag har vi haft en perfekt dag. En härlig avslutning kan man säga. Mange tog lite ledigt idag, typ. (Han jobbar lite nu.) Morgonen spenderade vi på hemmafronten. Kalle och Mange passade på att vila lite mellan 9 och 10.



Sen begav vi oss till Öppna Förskolan i både Hallonbergen och Bagartorp. Det var "inskolning" för Mange. Vi hann även med ett stopp vid Mulle Meck parken.



Efter det begav vi oss till Bromma Blocks där vi inhandlade en ny skötväska. Jag har gått runt med en handväska som skötväska den senaste tiden men Mange kände inte riktigt att den var hans stil så vi köpte en ny, skötväska alltså.

Kvällen spenderade vi i köket med att dansa till Marit Bergman.




Jahapp, då var det slut på denna era. Nu börjar en ny!

Tjingeling!

Ett bildinlägg


På favoritplatsen i parken - gungan


Fotboll, eller är det en handboll eller kanske en munboll?
Inte så noga, kul med bollar är det iallafall


Kalle och Wilda har börjat jobba på Café. De säljer ost.
(På Junibacken)


Juni har hittat ett hus med en dörr. Där kan man leka väldigt länge


Kalle har även provat på yrket som busschaufför


Max på Saltsjöbus


Freja på Saltsjöbus


Kalle sitter ner och åker kana. Ibland föredrar han att stå. Inte direkt vad jag föredrar


Vårt hus. Vi vet dock inte vilken våning som är vår.
Det märker vi när vi flyttar in :D


I söndags hade vi kalasfika här hemma. Jag bjöd på red velvet cupcakes bl.a


Linus och jag. Min mormor och morfars lilla bebis


Vill Kalle sova så gör han det!

Kalle verkar också digga te. Hmmmmm! Nu sk...

img_0919 (MMS)

Kalle verkar också digga te. Hmmmmm! Nu ska jag rädda det som räddas kan.


Har fått en burk med fin-te. Får njuta en ...

img_9631 (MMS)

Har fått en burk med fin-te. Får njuta en kopp varje söndag så det inte tar slut för fort. Har svårt att motivera inköp av detta lyxiga te.


En bulldog

Idag har jag och Kalle varit på 'öppna förskolan' igen.

Kalle är som en bulldog mitt bland en massa chihuahuor. Kalle är lite ruffig och hårdhänt, även om han vill kramas. Han pratar högt och dregglar som sjutton.

Här har ni en bild från 'öppna förskolan' idag.


Ångesten lurar runt hörnet

Igår kväll kom den krypandes - separationsångesten. Jag låg i sängen och tänkte på att jag bara har två veckor kvar på mammaledigheten. 15 månader har jag fått vara hemma med Kalle. Om två veckor får jag nöja mig med att träffa Kalle 2 timmar om dagen och på helgerna. Det känns inte alls bra när man tänker efter. Kanske inte borde tänka efter. Det positiva är att Magnus ska vara hemma med Kalle ett par månader innan dagis. Jag hoppas de får fint väder och roliga dagar ihop.


En förmiddag på Ikea resulterar i trött ma...

img_9340 (MMS)

En förmiddag på Ikea resulterar i trött mamma och son. Jag köpte en morot och en potta till Kalle. Det är ett äventyr för alla inblandade att besöka Ikea. De första fem minuterna är lugna men sen rivs det bland muffinsformar och örngott. Ungen springer hit och dit och jag springer rätt snabbt jag med. Men vi har kul!


En helg i oktober

Denna helg har känts rätt så lång - på ett bra sätt. Kanske för att vi på ganska så lång tid sluppit städa inför visning av lägenheten.

I fredags var jag inne och gästspelade lite på jobbet. Vi hade teamträff och jag var med fram till lunch. Kvällen innan var vi ute på lite galej. Vi fick bl.a spela in en låt i en studio. Hur kul som helst. Något jag alltid velat göra. Låten vi blev tilldelade i vårt "band" var kanske inte den roligaste. Men det gjorde inte så mycket.

På eftermiddagen var jag och Kalle på Ica Maxi och handlade fredagsmaten. När vi kom hem drack vi skumpa och firade lägenhetsförsäljningen. Kalle drack vatten men det hindrade inte honom från att skåla ungefär 52 ggr.

I lördags var vi i Ursvik och grillade korv med Ellen och hennes föräldrar. Jättetrevligt. Å korv är ju så gott att äta ute i det fria.

Idag har vi varit i Sumpans simhall och badad med Johanna och Colin. Det var också väldigt kul och trevligt. Efter bad + lunch var det dags för ansiktsbehandling för min del. Smärtsamt i början - skönt på slutet.

Nu sitter vi här i soffan och myser de sista timmarna på denna helg. Jag ska äta äppelpaj och dricka te. Så nu har jag inte tid med det här längre.

Over and out!

Denna vecka har Kalle lärt sig var han har...

img_3661 (MMS)

Denna vecka har Kalle lärt sig var han har sin näsa och sitt huvud. Han har även lärt sig att hoppa upp i soffan. Man blev lite förvånad när han en morgon satt där och kollade nyhetsmorgon. Det är slut på de nattliga äventyren (för denna gång). Så här såg han ut kl halv tre härom natten.


Det är viktigt med rutiner....

...tycker Kalle. Hans nya rutin är att vakna mitt i natten och vara vaken ett par timmar. Nu har vi hållt på så i 6 nätter. Hur vänjer man av honom ett sådant beteende??????

Inatt vaknade han kl. ett. Först ligger man där länge och försöker övertyga honom om att det är natt. Sen blir man ju själv pigg OCH hungrig. Så kl. halv fyra imorse satt jag och Kalle vid köksbordet och tog en varsin nattmacka. Mange läste bok sen ett par timmar tillbaka. En mysig stund egentligen fast vid helt fel tidpunkt

Pottan är såld

Kom att tänka på en "visa" som mina väninnor lärde mig för länge länge sen. Den går så här:

Här har jag en potta, vad får jag för den?
8 kr
Alldeles för lite
9, 10, 11, 12
12 kr bjudet, 12 kr bjudet. Första, andra, tredje, PANG! Pottan är såld! Pottan är såld!

Eller så kan man idag sjunga så här:

Här har jag en lägenhet, vad får jag för den?
8 kr
Alldeles för lite
9, 10, 11, 12
12 kr bjudet, 12 kr bjudet. Första, andra, tredje, PANG! Lägenheten är såld! Lägenheten är såld!

JAPP, så är det! Vår lägenhet är nu såld!!!

Intensiva veckor

De två senaste veckorna har verkligen varit intensiva, på så sätt att jag och Kalle hängt ihop typ dygnet runt. Det har slitit lite på vår relation. Vi har ibland varit lite småsura på varandra. Jag har inte alltid känt mig som en OK mamma. Så igår lämnade jag lägenheten så fort Magnus kom hem från jobbet. - Ska du inte ens ha mat, undrade Mange. - Nej, hare bra!

Först tog jag en sväng förbi Myrornas. Jag tycker det är kul att kika på lite second hand. De hade leksaker på Myrornas, det har jag inte tänkt på tidigare. Leksaker kan man väl aldrig ha för mycket av men det är ju så förbaskat dyrt i vanliga affärer. Å jag tror inte Kalle bryr sig så jättemycket om leksaken är 10 år gammal eller 10 dagar gammal. Så länge det är JAG (eller Mange) som väljer ut grejerna. Jag vill inte få hem vilken skit som helst. Så jag köpte en bok, en telefon och en låda med klossar för 60 kr!!! Jag upprepar; 60 kr!!! Kanon ju!

Efter min lilla shopping gick jag till ett fik och tog en kopp te och en kanelbulle (trots mitt kakförbud på veckorna). Jag hade köpt med mig en tidning. Slog mig ner på en stol och kopplade av. Det var riktigt skönt.

Jag var hemifrån lite drygt 1 timme. Men den timmen gjorde verkligen susen. När jag kom hem var jag glad och trevlig och kände mig som en OK mamma igen.

Kalle på öppna förskolan

Idag har vi hängt på 'Öppna förskolan' i Hallonbergen. Kalle loves it!



Instant coffee

När Mange kom hem efter att jag hade slagit sönder kaffebryggaren så erkände jag genast vad jag hade gjort. -Ingen fara, sa Mange. Det är bara droppskyddet som gått sönder. Om vi tar bort det helt så går det bra att brygga. Pjuuuh, helgen var räddad!

Men så igår när jag donade lite i köket så lyckades jag slå i kaffekannan i en porslinsskål. Det hördes ett litet 'klirr'. Oh, no. jag hade slagit sönder kaffekannan. Så nu dricker jag 'instant coffee'. Det verkar ju inte som att jag vill ha någon kaffebryggare här hemma....

Slut på kaffet

Imorse när jag skulle sätta på lite kaffe så tappade jag filterhållaren i backen. Det lossnade två små svarta plastbitar. Jag ansåg att dessa bitar inte kunde vara så nödvändiga så jag testade att brygga lite kaffe. Men tydligen var plastbitarna viktiga. Det går inte längre att brygga!!! Det kommer inte ut något kaffe!!! Jag sörjer (och har inte vågat berätta för Mange än)...

Idag har jag och Kalle återigen hållt oss på hemmafronten. Detta pga en mycket hes, rosslig lillkille. Kalle lät som en gammal gubbe som rökt 10 paket cigg. Vi tog en sväng förbi VC idag och fick lite slemlösande. Men annars tyckte den uppstressade läkaren att Kalle var fit for fight för lek och bus. Även bland andra barn. Han är tydligen inte smittsammare än någon annan unge så här års. Skönt, då behöver jag inte ställa in morgondagens planer. Efter VC besöket tog vi en sväng förbi parken. Sen somnade Kalle gott i sin vagn.

Denna vecka får jag inte se så värst mycket av Magnus. Jobb, jobb, jobb. Men ikväll har jag iallafall lyckats hålla honom hemma. Jag skulle tycka det vore skittrist att vara ifrån Kalle så mycket som Magnus varit de senaste veckorna. Men snart är det ju dags för pappaledighet så då får de "catcha up".

Hej!

I dessa svamptider väljer jag tydligen...

img_6597 (MMS)

I dessa svamptider väljer jag tydligen en konservburk


Full rulle

Dåligt uppdaterat på denna sida. Förra veckan var det full rulle typ dygnet runt.

Vi inledde veckan med att ta flyget till Finland. Jag och Kalle åkte dit för att hälsa på fam. Collin. Som tur var hade jag Katja med mig som stöd på vägen dit. Då kunde man snabbt konstatera att mitt handbagage var för stort för att jag skulle kunna hantera både det och Kalle, solo, på vägen hem. Flygningen dit gick OK. Vi inledde med protester men väl uppe i luften så gick det bra.

Dagarna i Borgå bestod av lek, promenader, lunch, shopping och mera lek. Så snart kidsen sov intog vi balkongen där det dracks vin och pratades i flera timmar. Vi hade jättekul, både jag och Kalle.



Vi kom hem från Finland på onsdageftermiddag. Vi hängde lite med pappa Magnus innan han drog iväg på simträning.

På torsdagen hade jag möte med min chef på kontoret. Vi gjorde en kompetensinventering och snackade lite allmänt. Det är mindre än 1 månad kvar tills jag ska börja jobba igen. Efter mötet åkte jag till Huvudsta Gård och mötte upp Kalle, Magnus och 'Öppna förskolan'. Vi grillade korv och gungade. Djuren på gården var tydligen inte så värst spännande. Kvällen spenderade jag med Johanna på Bromma Blocks. Mer shopping åt folket! Let´s do it snart igen, Johanna!

Fredagen startade redan kl. 06.00 för min del. Jag och Kalle åkte iväg på dagskryssning med pappa/morfar. Det var jättetrevligt. Tack till Kalle för att du somnade lagom till att oxfilén serverades ;)
Efter att ha kryssat, åkt buss och tåg med en 1-åring så är man rätt så slut 12 timmar senare. Så jag somnade gott på soffan innan kl. 21.

Sen vart det lördag. En lördag som jag och Lotta sett fram emot väääääldigt länge. Jag och Mange + Bendixpäronen var inbokade på Clarion Hotel Stockholm. Lunch på Medis. Glass i solen. Champagne på rummet. Middag på Le Rouge. Ett underbart dygn med lite lyx.

Å nu är det måndag. Det känns skönt att spendera den hemma utan några större krav. Synd att det regnar. Men kanske det blir uppehåll snart så man kan ta ut Kalle på vädring.

Vi hörs snart igen, hoppas jag!

RSS 2.0