Matansvarig

Kalle fixar bifftekibiffar.


Mys hos Waakarna

 

'Kalle hjälpa till'

På sistone har Kalle varit som besatt av TV, Ipad och Iphone. Det kan väl ha att göra med att han varit mycket sjuk och inte orkat göra så mycket annat. Men nu har han tagit sig ur den bubblan och blivit nyfiken och vill vara delaktig i allt vi gör här hemma. Leksaker i all ära men det roligaste är nog att få hjälpa till i köket. Göra iordning välling, koka kaffe, hacka grönsaker, diska m.m. Det är väldigt kul att han är så aktiv och delaktig.

 

En annan grej som är väldigt populär nu är att hoppa i sängen. Han hoppar å hoppar tills han blir alldeles svettig. Å han tycker att det är såååå roligt. Motion är ju alltid bra.

 

Något som är väldigt tålamodsprövande och utmattande för mig och Mange är Kalles humör och envishet. Trots de luxe!! Det hör numera till vardagen att det tjafsas och gapas och skriks. I början försöker man vara pedagogisk men tillslut ligger vi alla tre på golvet och vrålar och sparkar i golvet ;) Men den här helgen har överlag varit rätt så mysig. Harmoniska kvällar med mysig 2-åring. Det är kanske därför jag känner mig rätt så utvilad idag.

 

Ha en skön måndag!


Mys mys

Gillar de dagar då man jobbat, handlat och hämtat på dagis och sen kommer hem med en Kalle som genast hoppar upp i soffan och säger - Mysa, mamma.


Blivande fotograf kanske?


Ooopps!

Fick ett mms från Mange idag. Jag har tydligen parkerat lite väl nära pelaren i garaget.


Några bilder som beskriver hur jag känner mig :)

Sengångare
 
En fet glad Buddha
 
Som en gammal tant
 
 
Som släpar runt på en jordglob under tröjan :)

Klädbrist? Tror inte det

Var nere i källaren idag och hämtade upp Kalles gamla kläder i storlek 50 - 62. Det mesta känns ganska könsneutralt och är i gott skick. Så någon klädbrist till nya familjemedlemmen har vi inte. Nu ska det bara tvättas och hitta plats i nån redan överfull låda.


Glass och godis!

Det tjatas nåt fruktansvärt mycket om glass hemma hos oss just nu. Allt är halsflussens fel. Det var då Kalle upptäckte den ljuva smaken av Piggelin.
 
När jag hämtar på dagis låter det oftast så här:
 
- MAMMA!! MAPPI!! GLASS GLASS GLASS GLASS GLASS GLASS!!
- Nej, det blir ingen glass
- GLAAAAAAAAASS!!
Låtsas som att jag inte hör
- GLASS GLASS GLASS GLASS GLASS GLASS!!
- Du kan få en lättsaltat riskaka om du vill istället?
- JAAAAAAAAAA, riskaka!!
Pjuh, 1-0 till mamman.
Men sen tar det ju inte lång tid innan suget efter glass är där igen.
 
Sent igår kväll var vi på akuten med Kalle på KS.
Då fick han syn på en godismaskin. Så då vrålade han konstant efter godis tills vi åkte hem. Tur att vi bara var där 45 minuter.
 
Snart är det dags att hämta på dagis igen. Jag sitter här och laddar för ytterliggare en eftermiddag med tjat efter glass. Va stark Anna, stå emot!!

Samtal med barnmorskan

BM - Så här i vecka 32 brukar vi fråga om alkohol och cigaretter.
Jag - Det frågade ni väl på inskrivningen? Undrar du om jag börjat röka å dricka så här i slutet på graviditeten?
BM - Ja, precis
Jag - Vilken rolig fråga. Nog för att jag är lite sugen, men nej, jag röker eller dricker inte.


Ledig fredag

Jag antar att man kan anta att barnet är rätt så nöjd med sin dag när han ber om att få gå och lägga sig så fort vi klev innanför dörren.

Idag har jag och Kalle varit lediga. Dagis hade planeringsdag och stängt.

Vid tio-tiden mötte vi upp Lotten, Ellen och lilla Agnes (aka Mini-Marcus). Vi traskade iväg till kyrkans öppna förskola. Det var första gången vi var där. På fredagar hade de lite extra aktiviteter för äldre barn. Väldigt passande eftersom Kalle kommer vara ledig på fredagar när vi blir fyra i familjen.

Efter 'öppna' vankades det lunch. Sen somnade de stora barnen helt enligt vår plan och sov gott och ganska länge. FIKA-time för mammorna och Agnes.

Sen blev det disco i Kalles säng innan vi skildes åt för dagen. För mig och Kalle var det dags för ett besök till Ikea med Jessica. Kalle fick en sockerchock av glasspinnen och vände nästan upp och ner på hela butiken. Man kan nog räkna detta besök som årets utmaning. Men vi överlevde allihop och fick med allt från våra shoppinglistor.

Nu halvsitter jag, helt utslagen i soffan. Det blir tidig sänggång idag. Iallafall för mig. Mange är på Tele2-fest och svänger sina lurviga. Hoppas att alkoholen flödar så där lagom för imorgon är det full rulle igen på schemat :)


Från ett väntrum

Gissa vad jag gör idag?? Vabbar såklart!! Nu tar vi ett race med förkylningsastma. Jag och Kalle har hängt på VC i över två timmar nu. Vi får jättebra hjälp av en läkare och en sköterska. Kalle har fått inhalera och nu ska jag gå "kurs" i inhalering så vi kan ta några doser på hemmafronten. Funkar inte det får vi bli inlagda. Det vill vi ju såklart slippa.

Det märks att medicinen fungerar. Kalle blev helt speedad av första dosen. Men nu har han somnat i vagnen, helt utmattad. Synd att jag snart måste väcka honom och tvinga på honom den där masken igen :S

Får jag oxå sova lite sen?!?!?

Over and out!


En höstjacka som gjord för en smal Anna

Denna jacka spanade jag in på Vero Moda igår. Den skulle nog sitta perfekt på mig om jag inte vore så gravid. Perfekt längd, perfekt modell, perfekt pris. Men nej, jag köpte den inte. Jag vill inte köpa en jacka som kanske sitter bra i vår eller om ett år. Dessutom kan jag ju ha tröttnat på den tills dess.
 
Mange frågade igår när vi var i Kista Gallerian:
- Behöver du handla nåt?
- Ja, stödstrumpor.
 
Hur kul är det att shoppa liksom ;)
 
Närå, så illa är det inte. Jag är faktiskt på jakt efter nya skor och väska. Har bara inte hitta något som känns perfekt.
 

Se på tv - Kalle style


Man glömmer fort

Jag börjar känna mig lite småstressad inför Babes ankomst. Denna gång skulle jag vilja ha allt klart i tid.

Vi har börjat planera lite för att få mer förvaring. Men jag har även lite mindre opraktiska planer. T.ex att flytta en tavla från en vägg till en annan. Å att sy ett kuddfodral till Kalles säng. Världsliga saker alltså :)

Men idag gjorde jag iallafall lite klädinköp till Babe. En fleeceoverall, några bodies och byxor. Shit, va smått allt var då. Det kändes ju som att jag köpte shorts och inte långbyxor. Va fort man glömmer. Kalles första kläder va ju megastora på honom. Nästan ofattbart hur små de är när de kommer ut. Sen säger det bara pang så är de två år och väger 15 kg :)


Sköna Söndag

Efter en fredag som innehöll kväll- och nattbesök på akuten och en lördag som innefattade en del flyttbestyr så fick vi tillslut en familjedag som jag så länge sett fram emot.
 
Vi tog (en alldeles för lång) sovmorgon till kl. 9. När vi var klara med morgonrutinerna så tog vi T-banan till stan och gick på "Rum för barn" på Kulturhuset. Efter en stund lämnade jag grabbarna där för jag hade bokat en tid för 30 minuters lugn och avkoppling på Centralbadet. Det blev en ansiktsbehandling med ansiktsmassage, sköna krämer och masker. Efter det mötte jag upp grabbarna igen. Kalle hade precis somnat i vagnen så min första tanke va "nu ska vi shoppa". Men Mange kom med ett bättre förslag så det blev vuxenlunch på Royal Viking istället. Det var lugnt och skönt i hotellbaren och maten var supergod och sällskapet var trevligt :) Det var så väldigt avkopplande att bara sitta där. Avkoppling är inget jag brukar vara bra på. Det ska alltid hända nåt tills kroppen säger ifrån. Det behövde den inte göra idag.
 
Vi hann med lite butiker också men inga större inköp blev det.
 
När vi kom fikade vi lite och Kalle hjälpte mig att skriva en inköpslista. Kylen ekade! Listan var lite svårtolkad men det enda jag missade köpa var bitsocker och salt.
 
Den sköna sovmorgonen innebar så klart att Kalle var pigg på kvällen. Så vi avslutade med lite Alfons Åberg på Paddan.
 
Mange bjuder på en avkopplande bild från när han tog det lite lugnt på Kulturhuset :)
 

RSS 2.0