Paris, je t’taime

Då var man hemma igen efter en toppen helg. Paris uppfyllde verkligen mina förväntningar. Vi har gjort allt det där man ska göra när man är i Paris. Sett Eiffeltornet, Triumfbågen, Mona Lisa, Sacre Coeur, Montmartre, Notre Dame, Champ Elysee... Allt var helt fantastiskt att äntligen få se på riktigt. Bilder kommer senare.


Absoluta favoriten var nog Montmartre och utsikten från Sacre Coeur. Det var även där jag gjorde mitt enda inköp under hela resan. En väska, så klart. Det var så mysigt att spatsera runt på de små gatorna i Montmartre. Vi stannade till vid en liten kiosk och köpte en varsin crepés och sen halsade vi ur en rödvinsflaska vid Sacre Coeur. Vad ska man göra när det inte finns glas??? Haha!


I lördags var vi och käkade på en restaurang som hette "La Coupole". Det var ett traditionellt franskt brasserie. Magnus morbror hade tipsat om det stället. När vi kom dit var det ganska tomt i denna gigantiska lokal och det kändes inte så jättemysigt. Men vi slog oss ner i baren och tog ett glas. Efter en kvart vällde det in folk och snart var det fullt. Vi kom i alle fall fram till att vi ville äta där eftersom vi hade hört så gott om stället. Å det var tur det. För det var en härlig restaurangupplevelse. Servitörerna brann verkligen för sitt yrke och de såg så ståtliga ut i sina uniformer. Gästerna runt omkring oss var trevliga och artiga. Maten smakade super och jag njöt verkligen. Kanon, helt enkelt.


Hm, vad finns det mer att berätta? En massa såklart... men det tar vi någon annan gång.


Inlägg om Madonna-konserten kommer vid ett senare tillfälle.


Au revoir


Kommentarer
Postat av: Annika

Välkomna hem! Låter som ni har haft det toppen! Ska bli kul att kika på korten sen.



Kram

2008-09-23 @ 15:08:04
Postat av: systra

Hur va det på kyrkogården där van morrison ligger :P

2008-09-23 @ 16:20:11
Postat av: Anna Frans

De har förberett och grävt en grop till honom bredvid Jim Morrison. Så det är bara för Van att hoppa i när tiden är inne ;)

2008-09-23 @ 16:48:28
Postat av: Petra

Åhhh, låter som om ni har haft det toppen! Är nästan lite avis! ;-)

2008-09-23 @ 20:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0