Hörselgångsinflammation

I november förra året slog det lock för höger öra. Jag gav mig själv diagnosen vaxpropp och började behandla. Det hjälpte inte. Istället började örat att rinna. Jag fortsatte behandla och sen födde jag barn. När Maja var nån vecka gammal så bokade jag tid på närakuten. Då fick jag penicillin och diagnos öroninflammation. Penicillinet hjälpte inte så mycket så jag gick tillbaka till läkaren. Hon sa bara att jag måste träffa en specialist. Som tur var lyckades jag få en tid hos en specialist trots att det krävdes remiss och jag saknade en sådan. Nu fick jag en ny diagnos; hörselgångsinflammation. Läkaren skrev ett recept på örondroppar. Dessa droppar visade det sig att de inte finns pga strul hos leverantör. Jag pratade med läkaren om detta som sa åt mig att behandla med alsollösning tills vidare. I fredags var jag tillbaka hos läkaren för hon hade fått svar på mina prover. Jag måste återigen käka en penicillinkur. Läkaren skrev ett recept. Fick även höra att det kommer krävas många besök hos läkaren innan örat kommer bli friskt. Ska även behandla med koksaltlösning 1 gång om dagen. På Apoteket fick jag dock höra att penicillinet inte finns att få tag i förrän i april. Å örondropparna väntar jag fortfarande på.

Ja, ni hör. Det är rätt rörigt. I detta nu väntar jag på att bli uppringd för att få info om nästa läkarbesök. Skulle blivit kontaktad i fredags eftermiddag men ingen ringde.

Summan av det hela; skulle gått till läkaren på en gång i november istället för att dra egna slutsatser. Kanske hade sluppit detta isåfall. Tack å lov för högkostnadskort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0